FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

joker90
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 02 avg 2015, 19:46

Yebo Subica, daj Obradovica 'vamo!! I on je mlad, a cijepa jarane..
Bahati, bahati Željkan!
1946

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 02 avg 2015, 19:48

Desole je napisao/la:Dvije ekipe imaju do sada maksimalni ucinak, a sansu za to imamo jos mi, te Siroki. :thumbup: Tako da bi u tekmama sa Sirokim i Zrinjskim vec mogli napraviti koliku-toliku razliku.
Upravo tako, ali idemo lagano od utakmice do utakmice bez neke euforije jer liga je tek pocela ali imamo takav raspored da ako odigramo na nivou mozemo pobjeci ostalima za 4-5 bodova.
Ti si opet šampion !

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 02 avg 2015, 19:48

Koliko prima ona natrkrivena tribima na Piroti ?? Sutra mora biti ispunjena do poslednjeg mjesta !

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 02 avg 2015, 20:12

muhamedhulk je napisao/la:Kao da je Ostri neki polovnjak, pa se tolika buka digla oko njega..ne znam na osnovu cega zakljucujete da je los golman za Sarajevo? Odigrao lik tri utakmice za Klub, sasvim solidan bio, kriv nije ni za jedan gol, dosao sa renomeom jednog od pouzdanijih golmana u ligi...
Smatram da ce odbrana, prilike protivnika svesti na minimum, tako da ce i njemu olaksati posao..ako sta prodje ZID - ako odbrani 'super!', ako ne - nece mu niko nista reci. Jedino ga kiksevi mogu kostati psovke sa tribina i ostrih kritika, ali mi se ne cini kao neki kikser..vrijeme ce pokazati kakav ce biti.
Isto se pitam drug. Meni isto nije jasno gdje je toliko kiksao pa da ga sahranimo, pa Bandu smo trpili a kakvih je kikseva imao na samom startu i to isključivo njegovih golova.
Ne branim ni ja Oštrog al me vifim po cemu da ga ocjenim kao loseg i za nasu ligu.

Dodao bih i da se sa hilnom slazem u vezi plakala.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 avg 2015, 20:27

Bandu niko nije trpio da se razumijemo, govorimo zadnje 2 godine da ga se hoćemo kutarisati. Oštraković je prosječan golman nije krampa ali nije ni dobar.
Nije problem u kiksu, naši se igrači boje jer imaju iza sebe nesigurnog golmana, pa ne smiješ mu loptu vratiti. Duljević mu je prošle sezone kroz uši go zabio, po sredini. Delač bi zubima ono uhvatio.

Ja se nadam odlasku Stojčeva, kvalitetnom golmanu, Subiću i južnoameričkoj desetci. I da se ko ljudi pobijemo za grupe, **** stagnaciju.

Ako sutra pobijedimo na korak smo da izborimo Europu, moramo iskoristiti ove kikseve prvog favorita za oba trofeja, oni će ovo ne sumnjam nadoknaditi.

Sutra ko ne dođe il radi il je pičić pravi.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 02 avg 2015, 20:31

Braco moja sutra svi u travnik da podrzimo nase momke do nove pobjede !! :cool:
04.10.2009 !!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 02 avg 2015, 21:02

navijači ostalih klubova komenatrišu na opštoj diskusiji ! hvala !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 02 avg 2015, 21:20

soe je napisao/la:
hilmo je napisao/la:A da malo više imamo povjerenja u golmana kojeg je FK Sarajevo odgojilo, da ga eventualno malo i istrpimo.
Momak nije uopste potencijal toliki da ga se trpi niti imamo kad trpit loseg golmana trofeji su imperativ.
Haj recimo da nije, na osnovu čega smo to zaključili?
Ja vjerujem našoj upravi od prvog do zadnjeg čovjeka, i šta se dešava, sa Emirom se potpisuje prvo kratkoročni a onda 2014. i ugovor na pet godina. Zar ti ljudi koji su zaduženi za "ubacivanje" igrača u prvi tim veze nemaju pa da nisu prepoznali neku dozu talenta?
Razumijem da smo prethodnih godina bili pod velikim imperativom trofeja, eto u dvije godine smo osvojili dva, sad nam treba biti lakše. Ne kažem da se sad opet 8 godina trebamo oprostiti trofeja, ali jednostavno trebamo iskoristiti to olakšanje i kaliti naše neiskusne igrače. A onda ako ne zadovolje vidjeti šta i dalje sa njima.
collector je napisao/la: bas Hilmo i ti nekad naivno zvucis, drag mi je mali cisto jer je iz nase skole fudbala, al od njega nema golmana i ko kaze suprotno taj veze sa fudbalom nema, momak prije svega nema visinu a da ne govorim koliko to znaci kako u svijetu tako i u ovoj nasoj izbij nabij ligi gdje sve ide na silu, prekide, slobodnjake, a do nedavno smo imali jos jednog slicnog u liku i djelu Bandovica pa sta je radio, samo se sjetim Borusije !!!

neka hvala, ako ima kakav momak sa 19 godina od 195 cm ili vise bujrum na gol, a ako vec ne moze ni Delac doci, radije cu gledati Ostrakovica koji i jeste prototip golmana kakvog trazimo, barem da smo sigurni na visoke lopte, a ne da me srce puca poslije svakog ozbiljnijeg ubacaja u 16 metara !!!
Sad se ovdje opet postavlja pitanje ako on nema visinu, kako ti kažeš, za golmana i ako nije za ovo Sarajevo, na koji način je on dobio tako dug ugovor a recimo sa Ikandeom se potpisuje 1+1?
PitarBordo je napisao/la:@hilmo Ne možemo baš ni slijepo forsirati samo zato što je neko naš, vidim da dosta na tome potenciraš, a moramo biti realni da naša akademija nije baš nivo Ajax-a ili slično, imamo ove mlade talente koji su prije svega prirodni (i sirovi), a taj kojeg ti kažeš da treba da "istrpimo" uopšte to nije.
Pa zamisli da ti on brani tekmu protiv Lištice, Zrinjskog ili derbi... gdje bude vazda nakvih kornera i prekršaja na 20tak metara... Proplivali bi.
Budimo malo i objektivni je8em mu miša.
Niko ovdje ne traži forsiranje, jednostavno ne mogu da čitam kritike na njegov račun a ima slovom i brojem četiri službene utakmice. Koje je po meni odradio OK.
Van svake pameti bi bilo da brani u derbi utakmicama i u utakmicama sa velikim nabojem; Zenica, RS. Ali može dobiti priliku u utakmicama sa novopečenim premijerligašima, sa vitežanima, bijeljencima (ups, oni i na strani zanju bodove uzeti :mrgreen: ). Dajmo mu još vremena, ako dobije priliku, pa da vidimo. Ako ne bude na nivou ja ću prvi reći "momak haj ti sreću traži na drugom mjestu."
Ovdje i trener mora imati malo više hrabrosti i malo mu više vjerovati, a i ostali igrači.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 avg 2015, 21:28

Bit će hebeno u trećem protiv lištice.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 02 avg 2015, 21:34

muhamedhulk je napisao/la:Kao da je Ostri neki polovnjak, pa se tolika buka digla oko njega..ne znam na osnovu cega zakljucujete da je los golman za Sarajevo? Odigrao lik tri utakmice za Klub, sasvim solidan bio, kriv nije ni za jedan gol, dosao sa renomeom jednog od pouzdanijih golmana u ligi...
Smatram da ce odbrana, prilike protivnika svesti na minimum, tako da ce i njemu olaksati posao..ako sta prodje ZID - ako odbrani 'super!', ako ne - nece mu niko nista reci. Jedino ga kiksevi mogu kostati psovke sa tribina i ostrih kritika, ali mi se ne cini kao neki kikser..vrijeme ce pokazati kakav ce biti.
Kako ba nije kriv ni za jedan gol, pa koje si tekme gledao, protiv Drine 100 % njegov gol, krenuo glavom, pa se prepao i sageo ( pogledaj snimak) a protiv Lecha njegov drugi krenuo pa stao, leti balonka 40 metara, pa ono bi svaki bolji golman izboksovao, mene više brine njegov manjak samopuzdanja koji ga tjera na greške stalno :nene:
Mosa RajvoSa

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 02 avg 2015, 21:42

Plakalo ima 20 godina, a golmanski vijek je jako dug. Danas kvalitetni golmani brana skoro do 40-te, tako da njega treba posuditi, pa ako se nametne u Bosni ili Travniku, moze se vratiti i postati nas prvotimac. Pored toga vecina velikih klubova, koji napadaju trofeje oslanjaju se na iskusne golmane, nije to slucajnost.

Zasto je Plakalo dobio ugovor na 5, a Ikande 1+1? Pa nema to valjda potrebe objasnjavati? Plakalo je bio talenat, nije se tu moglo puno pogrijesiti, ako postane dobar golman imas dug ugovor sa njim, ako ne opet je dovoljno dobar za 3-ceg golmana. Pored toga je domaci igrac, a Ikande stranac koji zeli da vrati karijeru u pravi smjer, te sto prije ode odavde. Valjda je to svima jasno.

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 02 avg 2015, 21:43

Večeras mi je jedan bivši član kluba , a sad nogometnog saveza, rekao jednu zanimljivu informaciju, kaže da Delač kao posuđen igrać može se registrovati i nakon isteka ovog 03.08. kao i da do kraja augusta može doći golman ili igrač koji je ima čiste papire, hajd´ovo drugo sam znao, ali ovo prvo me zbunilo da li je istina ili ne :hmmmmm:
Mosa RajvoSa

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 02 avg 2015, 21:46

LJudi manite se tupog nabijate covjeku pritisak ako on i ostane na golu covjeku treba podrska,on da nije imao kvaliteta nebi uspio dogurati do Sarajeva,znaci on ima neki kvalitet i treba cojka podrzavati jer njemu treba podrska za samopouzdanje a svaki golman bez podrske i samopouzdanja je rupa,ako mu date podrsku pomoce te i njemu i nasem klubu u konacnici.
Mi trebamo da pricamo o sutrasnjoj utakmici kakvu ekipu ocekujete,i sta mislite ko su nam glavni konkurenti za titulu po meni su Zrinjski i Siroki,i Radnik da ne zaboravim hehe.
Samo Sarajevo

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 02 avg 2015, 21:57

Prvo zna se ko je glavni konkurent za ligu, a ne ove što nabrajaš :wave: drugo mi svakako moramo dovesti golmana jer nemamo treceg i to će se desiti, ubjeđen sam, valjda ovaj što ga priželjkujemo,a da li je Oštri prvi golman ili ne nek odluče. Ja mislim da on nije za nas, jer to nije taj kvalitet, olako ga se odrekao i Olimpik,nek je on živ i zdrav, ali to nije to :think:
Mosa RajvoSa

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 avg 2015, 21:59

a sta mislite da dovedemo golmana :rol: :rol: :rol: :rol: a jeste navalili :rol: :rol: oštri nije uopšte loš koliko ga mi predstavljamo ,pozzz sutra u Travnik :opaopa: :opaopa:

kanta
Kontakt:

Post Postao/la kanta » 02 avg 2015, 21:59

kanarinac je napisao/la:LJudi manite se tupog nabijate covjeku pritisak ako on i ostane na golu covjeku treba podrska,on da nije imao kvaliteta nebi uspio dogurati do Sarajeva,znaci on ima neki kvalitet i treba cojka podrzavati jer njemu treba podrska za samopouzdanje a svaki golman bez podrske i samopouzdanja je rupa,ako mu date podrsku pomoce te i njemu i nasem klubu u konacnici.
Mi trebamo da pricamo o sutrasnjoj utakmici kakvu ekipu ocekujete,i sta mislite ko su nam glavni konkurenti za titulu po meni su Zrinjski i Siroki,i Radnik da ne zaboravim hehe.
Slazem se sa tobom za golmana

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 02 avg 2015, 22:06

Veće bi pojačanje bilo da dovedemo ozbiljnog GOLMANSKOG TRENERA nego Buffona.

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 02 avg 2015, 22:13

@hilmo bolan poredis igraca koji je svoju karijeru poceo u AC Milano, igrao i za repku Nigerije te ima respektabilan CV, a zadnju godinu proveo u Izraelu koja je engleska premier liga za ovu nasu, sa nekim nasim omladincem koji se tu vrti godinama na socijali jer je nase dijete, mijesas bolan kruske i jabuke i poredis ugovore gdje Plakalo uzima lupam 800 maraka, a Ikande nije ispod 5000 da **** rak raka i poezija je za takvog igraca i tih 1+1 za nasu ligu !!!

ugovore kao Plakalo su dobijali i svi Handzici, Comor, Dupovac pa evo i svi ovi novi juniori u timu, sto joker kaze dobar je za 3 golmana i nista vise, da si ti rekao trpi Mihojevica pa bi i skontao, kada ga uparis sa nekim tipa Stepanov ili Barbaric barem ce nesto nauciti i ima ga neko pokriti na terenu, ali golmanska pozicija je najosjetljivija pozicija na terenu i tu nema eksperimentisanja vec samo kvalitet koji nazalost ovaj mali ne posjeduje, daj Boze da sam ja u krivu al ovo sto sam ga pratio je tanko !!!

pogledas golmana Zvezde je li Rajkovic ako se ne varam, mlad momak al strvina na golu i autoritet !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 02 avg 2015, 22:18

Sutra moramo barem 2-3 razlike dobiti, ovaj široki poludio ! :kafa:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 02 avg 2015, 22:19

Mislim da je svima jasno da je TITULA prioritet. Nadam se da je i uprava presutno postavila to kao zadatak broj jedan. Ja da se pitam a mislim da slicno razmislja i ss, u kupu bih pruzao sansu svim igracima koji nemaju dovoljnu minutazu u ligi. Pritom mislim i na golmana Plakala ako bude drugi golman pa i na onog sto je na posudbi Ivkovic, Ivekic ili tako nesto, isto mlad golman. Ostrakovic nije odusevio, daleko od toga ali imam osjecaj da kada ga krene moze braniti k'o lud, treba mu pruziti sansu jer boljeg za sada nemamo. Ponavljam odbrana titule i osloboditi obaveze kljucne igrace igranja kup utakmica (vecinu prvotimaca) a kroz kup mozda dobijemo jos jednog igraca za prvi tim ili vise njih ko zna. Gradimo ekipu i cilj je za godinu ako se ukaze prilika napasti grupne faze nekog takmicenja (malo vjerovatno) a klub je za cilj upravo to postavio ali doduse za 2-3 godine sto je i realnije. Ja vjerujem upravi i mislim da radi pravi posao, postepeno, bez euforije, skidaju teret sa igraca i lagano slazu tim za vece domete. Ove godine za razliku od prosle, po svemu sudeci, kako sam i predpostavio imamo samo dva konkurenta koji su nam blizu i svu paznju treba usmjeriti na njih. Nece biti nimalo lahko ali bi nam titula pored svega poznatog, dobro dosla i zbog kontinuiteta, mentaliteta i samopouzdanja pred euro iskusenja. U trecem kolu ce biti neophodna pomoc nasim momcima bez obzira na sutrasnji rezultat, ocekujem pravi spektakl i da ih od samog pocetka ubijemo u glavu (kad se sjetim prosle sezone i onog poluvremena) najezim se. Onakvom igom u prvom poluvremenu te utakmice, moramo odigrati 90 min. I pale bi puno vece ekipe od listice. Nek nas bude 20 000 ja cu biti zadovoljan :D a gosti nece sigurno. Neka gori u trecem kolu, - jedna stepenica manje.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, boki86, bosnas_, jurisicduska, MSOZ101, N3R3D i 84 gosta.