FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

salle86
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la salle86 » 02 avg 2015, 12:32

ChWilla je napisao/la:u foči se oduvijek samo rađalo :mrgreen:
:urnebes:

:kralj:
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 02 avg 2015, 12:40

Danas nece igrati blagojevic i kokot, najvjerovatnije upadaju beganovic i diata.sadikovic ide na mjesto blagojevica a dzenis igra iza baje..nema odmora dok traje obnova
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 02 avg 2015, 12:53

Koliko su karte za clanove ?
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 02 avg 2015, 12:56

manijakdokraja je napisao/la:Koliko su karte za clanove ?
http://fkzeljeznicar.ba/odredene-cijene ... ika/15856/

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 02 avg 2015, 13:10

terabajt je napisao/la:
manijakdokraja je napisao/la:Koliko su karte za clanove ?
http://fkzeljeznicar.ba/odredene-cijene ... ika/15856/
Hvala :D
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 02 avg 2015, 13:13

ima li prenosa ??
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 02 avg 2015, 13:21

Da se podsjetimo euroutakmica na našoj Grbavici

[youtube][/youtube]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zanima me zna li neko konkretno u brojevima Odovićevu statistiku iz pvog mandata. Davno je to bilo, 10+ godina.
Nešto sam malo pronašao na netu pa ako ko ima više bio bih mu zahvalan da mi proslijedi (a na sve me ponukala ova slika o Amaru pa sam želio malo uporediti :D)

slika

ono što sam o Odoviću našao je:

Debitantski nastup za prvi tim ''Želje'' Odović je imao u sezoni 1974/75, nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnom sastavu. Nastupao je za FK Željezničar do 1985, te zabilježio 262 zvanična nastupa i postigao 25 golova.
Poslije toga je igrao još za austrijske klubove Linc i Špital, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.
U Željezničaru je bio član stručnog štaba koji je početkom ovog vijeka osvojio više trofeja, a priliku da samostalno vodi prvi tim je dobio u jesen 2004. U 24 utakmice je ostvario 16 pobjeda, te po 4 remija i poraza.

e sad kako je Amar otišao nakon Heartsa (meč bio 24.09.2003.)
a Plišek je došao u junu 2004-e

Na netu sam pronašao 20 mečeva koje smo igrali pod Odovićem:

slika

eh sad gdje i koja još 4 meča ??? (1 pobjeda i 3 remija)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odovićevi mečevi (bez europe, samo PL) u drugom mandatu

slika

EDIT: interesantno da Odović nikad nije vodio Želju sa klupe u KUP-u :D

Pošto imam 2 stitistike evo obje:
1. POBJEDE=29, PORAZI=8, NERJEŠENE=10 (ukupno 47)
2. POBJEDE=28, PORAZI=8, NERJEŠENE=7 (ukupno 43)

naravno, riječ je samo o službenim utakmicama
Zadnja izmjena: salle86, dana/u 02 avg 2015, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 02 avg 2015, 13:33

[youtube][/youtube]

Nikad neces biti sam !

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 02 avg 2015, 13:35

lazar je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:Koja gospoda ovi iz Balzana :clap: :bow:
Sta su sad napisali?
Zeljeznicar, who eliminated Balzan in this year's Europa League, lost the away leg of their Europa League tie 2-1 in Belgium vs Standard Liege thereby giving themselves a good chance of making the next round .
The return leg is in Sarajevo next week - good luck to Zeljki !
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 02 avg 2015, 13:41

Ima lijepih stvarcica u ovoj kucici izgleda
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 02 avg 2015, 13:54

dokle smo sa članskim

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 02 avg 2015, 13:57

Kako se lijepo osjećam,kako mi dan popravi jedan čiča.
Kreno s drugom na kaficu,kladionicu, reko hajmo malo tabanat i kroz anex lagano, kad jedan stariji čovjek ruksak na ledjima,crna majica a na njoj Manijaci.Gledam prvi put,kontam reko da mi se nije učinilo,pogledam drugi put kad ono stvarno.Onako u hodu mu dobacim,rekoh vidimo se kasnije,a on meni: "vidjat ćemo se često".Govorim drugu ja mu odo prići da se upoznam s čovjekom.I onako stadosmo desetak minuta,zapalismo,kroz priču čovjek iz Jajca, 47. godina, prosijed.Reko otkud ovako rano,kasnije tek utakmica,a kaže šta ću autobus mi tad bio.Pa reko šta te namami da naletiš danas,ne bi mi čudno bilo za četvrtak da si došao.Kaže mlad si ti još, možda ne pamtiš ranije generacije, ali kaže svega je prije bilo,više se volio fudbal općenito.Ali ovo mi je jedna od najdražih posljeratnih generacija,onakvu ljubav i borbu za klub nisam odavno vidio.Kaže okanio sam se ja utakmica prije par godina,ali opet su me namamili.Čovjek kupio godišnju.Ja fasciniran ostao.Ne mogu ovu raju sa Anexa da natjeram da dođu 20 minuta pješke,a on će svaku utakmicu iz Jajca doći.Ovakvih ljudi je malo,ali ih i dalje ima,i ovo je ta čar koja nas sve povezuje,neke manje,neke više.
Hajd naletite i vi večeras,moglo bi biti fino.Volim te Željo! :tokralju:
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

gramparada
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la gramparada » 02 avg 2015, 14:06

BlueFamily je napisao/la:Kako se lijepo osjećam,kako mi dan popravi jedan čiča.
Kreno s drugom na kaficu,kladionicu, reko hajmo malo tabanat i kroz anex lagano, kad jedan stariji čovjek ruksak na ledjima,crna majica a na njoj Manijaci.Gledam prvi put,kontam reko da mi se nije učinilo,pogledam drugi put kad ono stvarno.Onako u hodu mu dobacim,rekoh vidimo se kasnije,a on meni: "vidjat ćemo se često".Govorim drugu ja mu odo prići da se upoznam s čovjekom.I onako stadosmo desetak minuta,zapalismo,kroz priču čovjek iz Jajca, 47. godina, prosijed.Reko otkud ovako rano,kasnije tek utakmica,a kaže šta ću autobus mi tad bio.Pa reko šta te namami da naletiš danas,ne bi mi čudno bilo za četvrtak da si došao.Kaže mlad si ti još, možda ne pamtiš ranije generacije, ali kaže svega je prije bilo,više se volio fudbal općenito.Ali ovo mi je jedna od najdražih posljeratnih generacija,onakvu ljubav i borbu za klub nisam odavno vidio.Kaže okanio sam se ja utakmica prije par godina,ali opet su me namamili.Čovjek kupio godišnju.Ja fasciniran ostao.Ne mogu ovu raju sa Anexa da natjeram da dođu 20 minuta pješke,a on će svaku utakmicu iz Jajca doći.Ovakvih ljudi je malo,ali ih i dalje ima,i ovo je ta čar koja nas sve povezuje,neke manje,neke više.
Naježio sam.se!

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 02 avg 2015, 14:25

Kako čiča a 47 godina molim te objasni. :D Hajde da ima 60-70 ali 47 bas nevjerovatno. Koliko je onda tebi? :D

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 02 avg 2015, 14:27

@bluefamily znalo se pješke do Visokog, stopirati do Zenice, Mostara... Nemoj ništa da te iznenadi kad je Zeljo u pitanju

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 02 avg 2015, 14:28

Evo sad gledam za Hajduk moguci protivnici ako prodju dalje i oni su nenosioci

"Najatraktivniji protivnici koje bi Hajduk prođe li Norvežane mogao izvući može biti nekadašnji prvak Europe Borussia Dortmund, španjolski Athletic Bilbao, engleski Southampton, Fenerbahče koji se ovog ljeta pojačao Robinom Van Persijem i Nanijem iz Manchester Uniteda.

Tu je i niz zvučnih protivnika s kojima je Hajduk već igrao u Europi, od Trabzonspora, Legije iz Varšave, Bordeauxa, Panathinaikosa, St. Etiennea... Mogući protivnik Hajduka je i grčki PAOK kojeg vodi donedavni trener Bijelih Igor Tudor.

Teško može Hajduk izvući nekog od protivnika s kojim bi u ogledu baš imao osjetno veće izglede za prolaz. Ako se to tako može nazvati na papiru najbolje opcije za prolaz mogli bi biti švicarski Zürich (prođe li uopće protiv Dinama iz Minska), češki Slovan Liberec, izraelski Maccabi Tel Aviv, portugalska Vitoria Guimaraes..

Zanimljivo, među nositeljima nije ni West Ham Slavena Bilića koji je prvi ispod crte, ali i on bi se čim netko ispadne mogao naći među potencijalnim Hajdukovim protivnicima. Jer izgledno je kako sljedeću rundu nakon 0:4 na domaćem terenu protiv Vojvodine ne bi trebala dočekati Sampdoria."
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 02 avg 2015, 14:30

Hajde manijaci danas da vas vidimo,bar 8 milja :))))))))))))

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 02 avg 2015, 14:32

ultrassa1921 je napisao/la:Hajde manijaci danas da vas vidimo,bar 8 milja :))))))))))))

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nazalost ne ocekujem vise od 4000. :oops:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 avg 2015, 14:34

Samo da je osvojit tri boda.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Damek
Kontakt:

Post Postao/la Damek » 02 avg 2015, 14:37

pirlo10 je napisao/la:
Kako čiča a 47 godina molim te objasni. :D Hajde da ima 60-70 ali 47 bas nevjerovatno. Koliko je onda tebi? :D
:D :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic i 38 gostiju.