Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

miki_92
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la miki_92 » 02 avg 2015, 11:31

anell je napisao/la:Teško je naći flash od 2000kbps (bar za EPL), meni ne radi ni sopcast od 2000kpbs napuni negdje 60% i tu stane. Najviše što može je 1500kpbs, ali možda je i do mog neta :mrgreen:
trazi ovdje flash ;)
https://www.reddit.com/r/soccerstreams
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 avg 2015, 11:36

miki_92 je napisao/la:
anell je napisao/la:Teško je naći flash od 2000kbps (bar za EPL), meni ne radi ni sopcast od 2000kpbs napuni negdje 60% i tu stane. Najviše što može je 1500kpbs, ali možda je i do mog neta :mrgreen:
trazi ovdje flash ;)
https://www.reddit.com/r/soccerstreams
Bookmarkovano :salut:
Pld W D L
38 26 12 0

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 02 avg 2015, 12:23

Sage je napisao/la:Ima li neki program ili neki kodeci da se skinu sa weba il eventualno nabave negdje da gledam streamove u HD? Recimo gledam tekmu recimo na Skysport1HD al kad povecam player preko cijelog ekrana ono slika ko na TV Igman dzaba sto je kanal u HD?
Skini acestream i imaš temu za streamove na forumu i tamo su pravi HD kanali, ja sam PC na plazmu prikopcavo i gledo NBA TV HD bolju sliku nisam gledo u životu ;)

Najbolji flash kvalitet je slabiji od acestreama, sponinjo sam hiljadu puta po forunu al et raja voli flash previše ;)

anell
Kontakt:

Re: RE: Re:

Post Postao/la anell » 02 avg 2015, 12:26

JoseMourinho je napisao/la:
Sage je napisao/la:Ima li neki program ili neki kodeci da se skinu sa weba il eventualno nabave negdje da gledam streamove u HD? Recimo gledam tekmu recimo na Skysport1HD al kad povecam player preko cijelog ekrana ono slika ko na TV Igman dzaba sto je kanal u HD?
Skini acestream i imaš temu za streamove na forumu i tamo su pravi HD kanali, ja sam PC na plazmu prikopcavo i gledo NBA TV HD bolju sliku nisam gledo u životu ;)

Najbolji flash kvalitet je slabiji od acestreama, sponinjo sam hiljadu puta po forunu al et raja voli flash previše ;)
Ja više volim gledati na malo lošijem kvalitetu slike utakmicu a da ne sjecka, nego da mi bude HD a svakih 30sec se pojavljuje buffering.
Pld W D L
38 26 12 0

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 02 avg 2015, 13:01

Ja imam onaj netFlat15 u BH telecomu, 43 km mjesecno. Mozel ta brzina?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 avg 2015, 13:07

Kako da smanjim temperaturu procesora? Kad sam uzeo komp vrtila se oko 30 stepeni, sada 50-60.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 avg 2015, 13:11

Greivis je napisao/la:Kako da smanjim temperaturu procesora? Kad sam uzeo komp vrtila se oko 30 stepeni, sada 50-60.
koji procesor u pitanju?

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 avg 2015, 13:14

viKK je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Kako da smanjim temperaturu procesora? Kad sam uzeo komp vrtila se oko 30 stepeni, sada 50-60.
koji procesor u pitanju?
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re:

Post Postao/la JoseMourinho » 02 avg 2015, 13:44

anell je napisao/la:

Ja više volim gledati na malo lošijem kvalitetu slike utakmicu a da ne sjecka, nego da mi bude HD a svakih 30sec se pojavljuje buffering.
Ma nemoguće da ti toliki vuffering zna se desit jednom od 50 slučajeva, jedino da ti internet brzina nije slaba jer treba 5+ Mbps zavisno od kanala do kanala ;)
Sage je napisao/la:Ja imam onaj netFlat15 u BH telecomu, 43 km mjesecno. Mozel ta brzina?
To bi trebala biti 15 brzina valjfa, mote bez problema ja sa manjom gledam bez problema ;)

anell
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re:

Post Postao/la anell » 02 avg 2015, 13:47

anell je napisao/la:
"JoseMourinho" je napisao/la: Skini acestream i imaš temu za streamove na forumu i tamo su pravi HD kanali, ja sam PC na plazmu prikopcavo i gledo NBA TV HD bolju sliku nisam gledo u životu ;)

Ma nemoguće da ti toliki vuffering zna se desit jednom od 50 slučajeva, jedino da ti internet brzina nije slaba jer treba 5+ Mbps zavisno od kanala do kanala ;)
Brzina mi je 5Mbps i ace stream mi ne radi dobro, dok na sopcastu ovi do 1500kbps rade super, samo sto njih ima malo za utakmice EPL
Pld W D L
38 26 12 0

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 avg 2015, 13:50

Greivis je napisao/la:
viKK je napisao/la:
koji procesor u pitanju?
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
ako već nisi, otvori kućište i prebriši prašinu koja se nakupila na ventilatoru cpu coolera, za brisanje možeš koristiti ako imaš neki kist za boje, malu četkicu, možeš i štapiće za uši u krajnjem slučaju, bilo šta što će odlijepiti prašinu (pošto vjerovatno nemaš neke naprednije alate)... ne znam kakav ti protok zraka ima kućište?
ovo ti može pomoći kratkoročno, ako možeš promijeni termalnu pastu na procesoru.. krajnje što možeš uraditi je kupiti neki cooler master hladnjak (ja sam nalazio jako dobrih u radnjama za 50-70KM) i temperatura će ti uvijek biti 20-30 stepeni pri normalnom radu

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re:

Post Postao/la JoseMourinho » 02 avg 2015, 13:51

anell je napisao/la:
"anell" je napisao/la: Ja više volim gledati na malo lošijem kvalitetu slike utakmicu a da ne sjecka, nego da mi bude HD a svakih 30sec se pojavljuje buffering.
Brzina mi je 5Mbps i ace stream mi ne radi dobro, dok na sopcastu ovi do 1500kbps rade super, samo sto njih ima malo za utakmice EPL
E jbg sporo je to al ima par kanala koje možeš sigurno gledat, jbg vidi dole ispod koliko piše ;)
A imaš arenavision kanale oni bi trebali radit sa tom brzinom, a slika je beton, samo sto su španci ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 avg 2015, 14:31

viKK je napisao/la:ako već nisi, otvori kućište i prebriši prašinu koja se nakupila na ventilatoru cpu coolera, za brisanje možeš koristiti ako imaš neki kist za boje, malu četkicu, možeš i štapiće za uši u krajnjem slučaju, bilo šta što će odlijepiti prašinu (pošto vjerovatno nemaš neke naprednije alate)... ne znam kakav ti protok zraka ima kućište?
ovo ti može pomoći kratkoročno, ako možeš promijeni termalnu pastu na procesoru.. krajnje što možeš uraditi je kupiti neki cooler master hladnjak (ja sam nalazio jako dobrih u radnjama za 50-70KM) i temperatura će ti uvijek biti 20-30 stepeni pri normalnom radu
Ma ne bi ja da otvaram kuciste i petljam oko toga.
Imas li link za te hladnjake?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

High

Post Postao/la High » 02 avg 2015, 18:06

Instalirah Desetku. Nije loše za početak - djeluje osvježavajuće. :D Fluidnost je prava leksema za ovaj OS. :thumbup: Jedino što sam odmah morao instalirati brži pretraživač.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 03 avg 2015, 12:51

@High A brate nije da ja imam nešto jak laptop na kojem je cener, al meni Edge zviždi, instant otvaranje, u odnosu na Operu i Chrome (testiro oba) brži je, jedino što fali je Adblock...
Mi smo divovi

Hejt za android

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 03 avg 2015, 13:32

Greivis je napisao/la:
viKK je napisao/la:ako već nisi, otvori kućište i prebriši prašinu koja se nakupila na ventilatoru cpu coolera, za brisanje možeš koristiti ako imaš neki kist za boje, malu četkicu, možeš i štapiće za uši u krajnjem slučaju, bilo šta što će odlijepiti prašinu (pošto vjerovatno nemaš neke naprednije alate)... ne znam kakav ti protok zraka ima kućište?
Ma ne bi ja da otvaram kuciste i petljam oko toga.
Imas li link za te hladnjake?
ne znam odakle si, pogledaj na stranicama bilo koje prodavnice računalne opreme, ima i na piku kod ovih prodavača, recimo ovo je super proizvod: http://www.olx.ba/artikal/18320088/cpu- ... r-212-evo/

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 03 avg 2015, 21:34

Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2015, 21:43

Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Pogledaj ovdje, veliki je izbor ali zavisi koliki ti je buđet i kojeg proizvođaca zelis.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 03 avg 2015, 21:59

Elegant je napisao/la:
Ramsey16 je napisao/la:Mislio kupiti neku grafu od 2 gige i 4 gige rama DDR3, koliko bi me to kostalo?
Pogledaj ovdje, veliki je izbor ali zavisi koliki ti je buđet i kojeg proizvođaca zelis.
Pare nisu problem para nema, ma samo da me sluzi godinu dviije pa koja god je marka.

Hvala

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 avg 2015, 22:02

:kafa:
bolje je pitanje koliko si spreman potrositi i za sta koristis komp
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.