Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anell
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la anell » 01 avg 2015, 17:06

High je napisao/la:Kako ćemo instalirati mi koji imamo ilegalnu Sedmicu? :mrgreen:
Isto kao što si instalirao ilegalnu sedmicu tako ćeš instalirati ilegalnu desetku. Sačekaj malo.
Pld W D L
38 26 12 0

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 01 avg 2015, 19:57

anell je napisao/la:
High je napisao/la:Kako ćemo instalirati mi koji imamo ilegalnu Sedmicu? :mrgreen:
Isto kao što si instalirao ilegalnu sedmicu tako ćeš instalirati ilegalnu desetku. Sačekaj malo.
Ne mora uopšte isto, evo mene sa ilegalne osmice na legalnoj desetci.
Utisci sad za sad....
Instalacija trajala malo duže jer je HDD poprilično popunjen mada se to da sredit.
Sistem mi se čini fluidan, novi start je fin i evo upravo mi izbacuje pop-up da mi drajver za čitač kartice nije najnoviji i da će automatski skinut novi. :cool:
Pišem preko Edge il što bi hejteri rekli "ie with a mask on". Nek pričaju šta hoće, brz je, sve leti još kad dođu plug-ins to je to...ako koga zanima instalacija ili bilo šta bujrum u pp
Mi smo divovi

Hejt za android

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 01 avg 2015, 22:01

MirsoNi je napisao/la:Molim vas potreban mi je vaš savjet/pomoć..
Uskoro ću morati nabaviti laptop, prijeko mi je potreban.. što se cijene tiče volio bi da je ona do 1.000 KM..
Vezano za specifikaciju, volim također igrati i igrice, znam da se laptopi za igrice ne preporučuju, ali eto volio bi nešta najbolje što mogu nabaviti do hiljadu maraka, da ugl. mogu ove sportske igrice, tipa PES, FIFA, NBA novije generacije (2016), ne znam da li je ovo moguće sve uskladiti sa ovom cijenom koju sam naveo ali eto..
Laik sam što se tiče laptopa, nikada ga nisam imao, zato mi i jeste potrebna vaša pomoć, ako znate možda i neku radnju gdje imam mogućnost plaćanja na rate bilo bi još bolje..
A mogu pomoći i linkovi sa pika, ukoliko su ti ljudi provjereni.. :D
Možda sam dosadan, ali zaista bi zamolio nekog da mi pomogne ovdje.. hitno mi je..
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 01 avg 2015, 22:18

što ćeš kupovati preko pik-a, ako si već planirao kupiti nov laptop. Kupi u prodavnici.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 01 avg 2015, 22:28

alan_kardec je napisao/la:što ćeš kupovati preko pik-a, ako si već planirao kupiti nov laptop. Kupi u prodavnici.
Brate nisam strikno naveo da ću kupiti nov laptop (iako bi radije kupio nov, nego polovan), napisao sam da nisam nikad ih prije kupovao i da bi mi dobro došla pomoć, da neko predloži laptop tih i tih specifikacija, u toj i toj radnji..
Znam ja gdje imaju radnje po Sarajevu, nije to problem, ali ne znam procjeniti da li taj proizvod vrijedi kupiti za taj neki novac, zato je svaki prijedlog dobro došao.. :D
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 avg 2015, 22:31

@MirsoNi, ja bih ti rado pomogao druze, ali ne zivim tu i ne znam gdje su cijene najbolje. Valjda ce ti se javiti neko od ovih momaka koji cesto gledaju te cijene po prodavnicama ili PIK-u.
Sretno!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 01 avg 2015, 23:12

MirsoNi je napisao/la:
alan_kardec je napisao/la:što ćeš kupovati preko pik-a, ako si već planirao kupiti nov laptop. Kupi u prodavnici.
Brate nisam strikno naveo da ću kupiti nov laptop (iako bi radije kupio nov, nego polovan), napisao sam da nisam nikad ih prije kupovao i da bi mi dobro došla pomoć, da neko predloži laptop tih i tih specifikacija, u toj i toj radnji..
Znam ja gdje imaju radnje po Sarajevu, nije to problem, ali ne znam procjeniti da li taj proizvod vrijedi kupiti za taj neki novac, zato je svaki prijedlog dobro došao.. :D
Pa hajd stavi ovdje par laptopa iz imteca/plusa/PIK radnji... Pa da vidimo da li.vrijedi to tih para ili ne...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

High

Post Postao/la High » 01 avg 2015, 23:40

Ovdje se nećeš pokajati:

http://mickey84.olx.ba/

Sretno!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 02 avg 2015, 09:23

Ima li neki program ili neki kodeci da se skinu sa weba il eventualno nabave negdje da gledam streamove u HD? Recimo gledam tekmu recimo na Skysport1HD al kad povecam player preko cijelog ekrana ono slika ko na TV Igman dzaba sto je kanal u HD?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 avg 2015, 09:34

Sage je napisao/la:Ima li neki program ili neki kodeci da se skinu sa weba il eventualno nabave negdje da gledam streamove u HD? Recimo gledam tekmu recimo na Skysport1HD al kad povecam player preko cijelog ekrana ono slika ko na TV Igman dzaba sto je kanal u HD?
Pretezno na streamu pise sky sport 1hd ili slicno tako ali to je samo izvor streama,jer on stavi bit rate na 300-400 kbps stream i zato je slika takva..
Sto se tice kodeka za pc skines klite,ili kad instaliras vlc tu pretezno dobijes sve kodeke,sve sto nude ili izbacuju kao plugin na tim stranicama,su ustvari virusi koje addblocker blokira,ne znam koliko se razumijes al eto ...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 02 avg 2015, 10:33

Ponos Torina je napisao/la:
Sage je napisao/la:Ima li neki program ili neki kodeci da se skinu sa weba il eventualno nabave negdje da gledam streamove u HD? Recimo gledam tekmu recimo na Skysport1HD al kad povecam player preko cijelog ekrana ono slika ko na TV Igman dzaba sto je kanal u HD?
Pretezno na streamu pise sky sport 1hd ili slicno tako ali to je samo izvor streama,jer on stavi bit rate na 300-400 kbps stream i zato je slika takva..
Sto se tice kodeka za pc skines klite,ili kad instaliras vlc tu pretezno dobijes sve kodeke,sve sto nude ili izbacuju kao plugin na tim stranicama,su ustvari virusi koje addblocker blokira,ne znam koliko se razumijes al eto ...
Ma imam adblocker, znaci da instaliram vlc player i on automatski ima u sebi kodeke koji ce sliku pretvorit tj ostavit u HD? Mislim inace kad gledam samo kliknem na stream pa na video prozor. Kad instaliram VLc hocul morat sta drugacije ili samo na prozor kliknut tj. na play :mrgreen:
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 avg 2015, 10:38

Rijetko ces naci hd stream u tome je stvar,za takav stream ti treba acestream ili sopcast i tu se streamovi vrte na 2000 kbps znaci konekcija od 20mb minimalno i slicne stvari da bi imao dobru sliku..Vlc ti nudi dosta kodeka i ima web plugin ali ni to ti ne garantuje ono sto ti zelis...

ako imas jos kakvih pitanja pojasnit cu ti bolje,salji na pp..
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 avg 2015, 10:51

Druze za stream od 2000 kbps ti ne treba 20 Mbps nego jedva nesto vise od 2Mbps (recimo jedno 4 ili 5 cisto da si sigurniji zbog bufferinga)

Twitch ti primjera radi vrti Full HD stream (1080p) na 3500 Kbps i da gledas bez ikakvih problema treba ti 5 Mbps (cisto zbog toga sto skace nekad do 4000 Kbps)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 02 avg 2015, 10:55

miki_92 je napisao/la:Druze za stream od 2000 kbps ti ne treba 20 Mbps nego jedva nesto vise od 2Mbps (recimo jedno 4 ili 5 cisto da si sigurniji zbog bufferinga)

Twitch ti primjera radi vrti Full HD stream (1080p) na 3500 Kbps i da gledas bez ikakvih problema treba ti 5 Mbps (cisto zbog toga sto skace nekad do 4000 Kbps)
20mb ti je 2000kbps :wave:

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 avg 2015, 11:11

Ace stream od 2000 kbps ne možeš gledati na netu od 5MBps bez stalnog bufferinga, ja imam taj net i ne mogu gledati te streamove.
Pld W D L
38 26 12 0

High

Post Postao/la High » 02 avg 2015, 11:12

Pretražih čitav PIK portal, ali nema nigdje, a ne vrijedi mi mijenjati čitavu tastaturu na laptopu zbog nekoliko nosača za tipke. Imate li vi kakav prijedlog u vezi s kupovinom nosača ili tzv. klackalica za tastaturu HP-ovog laptopa?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 02 avg 2015, 11:13

Kod nas internet brzinu izrazavaju u Megabitima, a 20 mbps (Megabit/s) je 2500 KBps (2,5 Megabyte/s). Ali svejedeno, tesko je naci dobar stream
100% sportski i krajnje opušten potpis

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 avg 2015, 11:21

Ponos Torina je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:Druze za stream od 2000 kbps ti ne treba 20 Mbps nego jedva nesto vise od 2Mbps (recimo jedno 4 ili 5 cisto da si sigurniji zbog bufferinga)

20mb ti je 2000kbps :wave:
jel ti kontas da mjesas pojmove bajt i bit
streamovi se oznacavaju bitovima (Kbps) i 1000 Kbps (stream bitrate) = 1 Mbps (brzina tvoje internet konekcije)

@anell Acestream je retardirana platforma, ja sa skoro 10 Mbps(BH Telecom) ne mogu gledati bez bufferinga dok ljudi sa 6 Mbps tvrde da gledaju bez ikakvih problema, ko je tu lud + sto to nije neko mjerilo jer je nestabilno i usljed opterecenja ljudi sa optikom i 10x boljim netom ce imati problema

flash streamove sa istim rateovima gledam bez problema
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 avg 2015, 11:28

Teško je naći flash od 2000kbps (bar za EPL), meni ne radi ni sopcast od 2000kpbs napuni negdje 60% i tu stane. Najviše što može je 1500kpbs, ali možda je i do mog neta :mrgreen:
Pld W D L
38 26 12 0

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.