FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samoplavo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samoplavo » 01 avg 2015, 19:24

starigrad je napisao/la:
samoplavo je napisao/la:Ma opet marketing fula, ali moderno je očito imati samo jedno mišljenje, a kritika (osnovana) nema mjesta.
Ja imam i člansku i godišnju, onaj ko neće na taj način, ko ima člansku, trebalo ga je bar nagradit sa bilo kakvim popustom.

I znam da je bilo svađe oko cijene karata za Ferencvaroš, neko je o tome već pisao. A one besplatne karte za one što su išli za Mađarsku i Belgiju su nešto najmanje što se može uraditi. Ali što je simpatično, ti koji idu su većinom malo boljeg materijalnog stanja, zagriženi Željovci, kojima ne treba džabe karta i koji bi je platili koliko god da je. Da ne bude da kritikujem to, nipošto, veoma me raduje da postoji kakav takav sluh, ali kad pogledaš realno, tako je.
Dosta je momaka u komentarima na tu vijest nudilo svoje besplatne karte nekom ko ne može platiti.
Marketing treba biti takav da se širi naša baza aktivnih navijača i da budimo te uspavane Željovce.
sin mi je bio u mariboru, plzenu, budimpesti i sada u belgiji (za belgiju je cak isao na produzeni boravak, u aranzmanu sa rajom, spavali noc prije i poslije tekme u holandiji, tek danas, oko 13,00 sati se vratio u sarajevo). o domacim utakmicama i gostovanjima po BiH da i ne govorim. maribor i plzen sam mu ja finansirao, ovogodisnja dva gostovanja je sam platio. drago mi je sto se novac, koji sam ulagao u njega, usadjujuci ljubav prema Zelji, opravdava na pravi nacin, odnosno, sin je nastavio gdje sam ja stao. nazalost, zbog godina i radnih obaveza, ja nisam vise u mogucnosti sve to propratiti na nacim kako bih zelio i volio, ali i dalje Zelju volim kao samog sebe i posvecujem mu se koliko god mogu. medjutim, nisu svi u mogucnosti sebi priustiti dolazak na domacu tekmu, a kamoli neka evropska gostovanja i mi takve ljude trebamo ispostovati maksimalno. ne smijemo se zatvarati u neki nas "odvojeni" krug i baljezgati "ja sa ovo, ja sam ono". za sebe ponavljam, iz objektivnih okolnosti, nisam vise u mogucnosti biti na svakoj domacoj tekmi, a gostovanje ne pamtim kada sam odradio. i sta sad? treba me neko ovdje okarakterisati kao simpatizera ili derbi navijaca? zahebite tu pricu. pruzite i dajte koliko mozete, bez omalovazavanja onih koji daju manje, JER NISU U MOGUCNOSTI, iz bilo kakvih razloga
Gospodine, svako ima svoje razloge, ima neko vrijeme koje može ili ne može odrediti za Želju. Svačije pravo. I ja dajem od sebe koliko stignem i koliko mognem. I naravno da ne smatram da sam ja veći Željovac od nekog, da je neko veći od mene. Svi smo mi plava nacija. Pod ovim "uspavani Željovci" ne mislim da je neko manji od mene, jednostavno ne dolazi na utakmice i nije aktivan "navijač". Eh svako ima svoje tu razloge, njih treba poštovati, ali ima dosta lijenosti, mentaliteta koji ljudima "ne da" da se ide. Puno je priča rekla-kazala i zato klub kroz što konkretnije akcije i aktivnosti treba vraćati ljude koji imaju vrijeme i novac, ali im se "ne da"... Eh za takve ljude su bitne besplatne karte, pogodnosti, simbolična sniženja i slično. Neko ne može doći radi zdravlja, neko ne može doći radi posla. Moj otac može dobiti 20 besplatnih za Standard, džaba mu kad radi.

Ne znam jeste li me shvatili, mislim da ja Vas jesam. Nije mi cilj nekog spuštati na nivoe, jednostavno se priča o posjeti gdje imamo ljude koji dolaze, koji ponekad dodju i koji ne dolaze. Ali svi smo mi plava nacija.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 01 avg 2015, 19:30

AsharaK je napisao/la:210+220+230k€ + TV prava sva tri kola + Karte za ulaz sva tri kola + 115ke od Kvese + Dzeko 800kE + mozda generalni + mozda pare od Sehe. :thumbup:
ako ima neka bolest koja uključuje brojeve ja je imam :D
vazda nekako volim ova računanja i pretumbavanja pa evo po ko zna koji put da pokušam ja izračunati ovogodišnju zaradu

liga europe, učešće u 3 pretkola = 630k E = 1.23 miliona KM
posjete (ako računamo da će protiv standarda biti 20k) = 41k = 410k KM
TV prava - stavka koja je totalna nepoznanica pa ću uzeti da smo dobili "samo" 100k KM
iznajmljivanje stadiona za 3 domaća meča - sumnjam da je više od 50k
putovanja na gostujuće utakmice - ako su navijači išli za 500KM vjerujem da je tako i po igraču, 30 članova X 3 gostovanja = 50k
zarada je oko 1,6 miliona - nek sam negdje fulio pa zaokružimo na 1,5 milion :D
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 01 avg 2015, 19:44

SVE ŠTO ŽELIM POBJEDA JE NOVA :opaopa: :opaopa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 01 avg 2015, 19:45

samoplavo je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
samoplavo je napisao/la:Ma opet marketing fula, ali moderno je očito imati samo jedno mišljenje, a kritika (osnovana) nema mjesta.
Ja imam i člansku i godišnju, onaj ko neće na taj način, ko ima člansku, trebalo ga je bar nagradit sa bilo kakvim popustom.

I znam da je bilo svađe oko cijene karata za Ferencvaroš, neko je o tome već pisao. A one besplatne karte za one što su išli za Mađarsku i Belgiju su nešto najmanje što se može uraditi. Ali što je simpatično, ti koji idu su većinom malo boljeg materijalnog stanja, zagriženi Željovci, kojima ne treba džabe karta i koji bi je platili koliko god da je. Da ne bude da kritikujem to, nipošto, veoma me raduje da postoji kakav takav sluh, ali kad pogledaš realno, tako je.
Dosta je momaka u komentarima na tu vijest nudilo svoje besplatne karte nekom ko ne može platiti.
Marketing treba biti takav da se širi naša baza aktivnih navijača i da budimo te uspavane Željovce.
sin mi je bio u mariboru, plzenu, budimpesti i sada u belgiji (za belgiju je cak isao na produzeni boravak, u aranzmanu sa rajom, spavali noc prije i poslije tekme u holandiji, tek danas, oko 13,00 sati se vratio u sarajevo). o domacim utakmicama i gostovanjima po BiH da i ne govorim. maribor i plzen sam mu ja finansirao, ovogodisnja dva gostovanja je sam platio. drago mi je sto se novac, koji sam ulagao u njega, usadjujuci ljubav prema Zelji, opravdava na pravi nacin, odnosno, sin je nastavio gdje sam ja stao. nazalost, zbog godina i radnih obaveza, ja nisam vise u mogucnosti sve to propratiti na nacim kako bih zelio i volio, ali i dalje Zelju volim kao samog sebe i posvecujem mu se koliko god mogu. medjutim, nisu svi u mogucnosti sebi priustiti dolazak na domacu tekmu, a kamoli neka evropska gostovanja i mi takve ljude trebamo ispostovati maksimalno. ne smijemo se zatvarati u neki nas "odvojeni" krug i baljezgati "ja sa ovo, ja sam ono". za sebe ponavljam, iz objektivnih okolnosti, nisam vise u mogucnosti biti na svakoj domacoj tekmi, a gostovanje ne pamtim kada sam odradio. i sta sad? treba me neko ovdje okarakterisati kao simpatizera ili derbi navijaca? zahebite tu pricu. pruzite i dajte koliko mozete, bez omalovazavanja onih koji daju manje, JER NISU U MOGUCNOSTI, iz bilo kakvih razloga
Gospodine, svako ima svoje razloge, ima neko vrijeme koje može ili ne može odrediti za Želju. Svačije pravo. I ja dajem od sebe koliko stignem i koliko mognem. I naravno da ne smatram da sam ja veći Željovac od nekog, da je neko veći od mene. Svi smo mi plava nacija. Pod ovim "uspavani Željovci" ne mislim da je neko manji od mene, jednostavno ne dolazi na utakmice i nije aktivan "navijač". Eh svako ima svoje tu razloge, njih treba poštovati, ali ima dosta lijenosti, mentaliteta koji ljudima "ne da" da se ide. Puno je priča rekla-kazala i zato klub kroz što konkretnije akcije i aktivnosti treba vraćati ljude koji imaju vrijeme i novac, ali im se "ne da"... Eh za takve ljude su bitne besplatne karte, pogodnosti, simbolična sniženja i slično. Neko ne može doći radi zdravlja, neko ne može doći radi posla. Moj otac može dobiti 20 besplatnih za Standard, džaba mu kad radi.

Ne znam jeste li me shvatili, mislim da ja Vas jesam. Nije mi cilj nekog spuštati na nivoe, jednostavno se priča o posjeti gdje imamo ljude koji dolaze, koji ponekad dodju i koji ne dolaze. Ali svi smo mi plava nacija.
Ljubav prema Zelji se ne stavlja na vagu. To jednostavno nije moguce zakljuciti ili predvidjeti. Sto zelim da kazem jeste da postoje ljudi koji vole i koji zive Zeljeznicar. Svako ima svoje razloge (ne)dolaska na utakmice ali mislim da kod bar 50% ljudi to nije sa finansijske strane ili mozda one gdje nemaju vremena rade ili tako dalje. Ljudi nemaju ili su izgubili naviku da dolaze na utakmice. Postali su curice kojima se sve mora udovoljavati da bi taj neko bio tu. To nije zato sto neko nema, nego jednostavno je lijenost glavni faktor toga svega.
Stvarno se nadam da ce se to u skorijoj buducnosti promjeniti i da konacno dobijemo armiju navijaca kakvu nas Zeljo a i ova generacija zasluzuje.

Zivili.
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 avg 2015, 19:48

najmanje je do toga je li karta za jug 4, 5 ili 6 KM.

ja mislim da je najvažniji faktor generalni osjećaj da stvari idu u pravom smjeru. minule dvije godine je neupućenima jako teško do nemoguće bilo steći takav osjećaj. sad taj rad konačno počinje davati rezultate koji se vide izvana i mislim da će se posjeta fino popraviti ove sezone.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 01 avg 2015, 19:51

ChWilla je napisao/la:najmanje je do toga je li karta za jug 4, 5 ili 6 KM.

ja mislim da je najvažniji faktor generalni osjećaj da stvari idu u pravom smjeru. minule dvije godine je neupućenima jako teško do nemoguće bilo steći takav osjećaj. sad taj rad konačno počinje davati rezultate koji se vide izvana i mislim da će se posjeta fino popraviti ove sezone.
to je to buraz svega se dešavalo,svašta se pisalo po portalima i novinama ali sad je sve drugačije osjeti se taj pozitivni šmek,danAS raja dolazi uzimaju se članske godišnje ide to lagano

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 01 avg 2015, 19:58

bistrikboy je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:zarada je sad 630k, a sa plej ofom bi bila 870. povjerioci bi izgubili kontrolu...
treba kupiti Tanov udio i poslat ih u picku materinu :wave:
:opaopa:

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 01 avg 2015, 20:11

uff da je nama sad razbiti prokletstvo radnika na grbavici... 4 remija u 7 utakmica... pa ne mozes da povjerujes da nam ne leze bijeljinci... makar 1-0 da uzmemo... bilo kako
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 avg 2015, 20:12

sutra joco dvostruki strijelac :D

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 01 avg 2015, 20:19

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 avg 2015, 20:29

Dzeko zavrsio.... Idemo :)
Para na paru :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Damek
Kontakt:

Post Postao/la Damek » 01 avg 2015, 20:33

amelTm je napisao/la:kako mrzim slusati lose price i epitete o Edinu Dzeki, on je nas najbolji igrac i treba da ga cijenimo i da pokazemo vise postovanja prema njemu on je nase dijete

:bow:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 avg 2015, 20:34

ne naše dijete, nego naše najveće dijete iza rata i to niko nije ni blizu.

Damek
Kontakt:

Post Postao/la Damek » 01 avg 2015, 20:37

ChWilla je napisao/la:ne naše dijete, nego naše najveće dijete iza rata i to niko nije ni blizu.

:thumbup:

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 01 avg 2015, 20:38

mescini 100% evo objavili ovo navijaci

Damek
Kontakt:

Post Postao/la Damek » 01 avg 2015, 20:44

black64 je napisao/la:mescini 100% evo objavili ovo navijaci

...tacno suze na oci covjeku krenu, koja igracina !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 avg 2015, 20:50

ChWilla je napisao/la:ne naše dijete, nego naše najveće dijete iza rata i to niko nije ni blizu.
Ljudi pa sutra igra zeljo :bih: :bih: :bih: jedva čekam

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 01 avg 2015, 21:18

Damek je napisao/la:
black64 je napisao/la:mescini 100% evo objavili ovo navijaci

...tacno suze na oci covjeku krenu, koja igracina !
Stvarno sugestija za klub.

Stavite MOLIM VAS na mjestu generalnog sponzora ime EDINA DZEKE bar dok se isti ne pronade! Covjek je nas najveci sponor.

RIP Elvedin Varupa.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 01 avg 2015, 21:31

E ovo je janje o kojem je kolega @vrbanjusa pisao. Hvala vrbanjusa. Hvala Edine.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 01 avg 2015, 21:35

Ovo je ako se obistini velika stvar, ali da neko dobije kredit za info ne ide. Cuj janje
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Cwirek, Levin, Paromlinac i 39 gostiju.