Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

semir01
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la semir01 » 30 jul 2015, 18:28

ne_znam_ko_sam je napisao/la: Mogu reci da sam ja zadovoljan iako me jedna jedina aplikacija nervira a to je Viber.
yebo vas viber :mrgreen: koristite Whatsapp sve perfektno radi ;) a imas korisnika i andorida kojima ne radi viber kako treba....

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 30 jul 2015, 18:45

semir01 je napisao/la:
ne_znam_ko_sam je napisao/la: Mogu reci da sam ja zadovoljan iako me jedna jedina aplikacija nervira a to je Viber.
yebo vas viber :mrgreen: koristite Whatsapp sve perfektno radi ;) a imas korisnika i andorida kojima ne radi viber kako treba....
App radi odlično samo što imaš bruku ovih različitih verzija androida koji mogu praviti neke sitne probleme ali daleko od toga da ima "krupnih" problema kao na wp! A i to je samo zato što se developeru vibera očito ne optimizuje app za manje popularan wp odnosno to vrijeme će radije potrošiti na dodatnu optimizaciju za iOS i android! WhatsApp je bolji trenutno, mada je viber popularniji kod nas tako da će i ta tranzicija teže ići, pogotovu kod starije raje i kod onih kojima je mrsko navikavati se na novo! :mrgreen:

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 30 jul 2015, 19:26

DANTES je napisao/la:ja sam sad uzeo ZTE Blade.... mišljenje?
Koji ? Ako je ovaj obicni, bezveze telefon, samo za najosnovnije stvari...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 30 jul 2015, 19:32

sto kupujete te lijeve marke, ne valjaju i sutra kad ih budete zeljeli mijenjati nece vam niko uzeti to u zamjenu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 jul 2015, 19:41

Eld0rado je napisao/la:sto kupujete te lijeve marke, ne valjaju i sutra kad ih budete zeljeli mijenjati nece vam niko uzeti to u zamjenu.

zato sto imaju kvad kor procesor, 3 gige ram memorije, ful hade displey, a cijena haman dzaba
BordoArmy88 je napisao/la:
semir01 je napisao/la:
App radi odlično samo što imaš bruku ovih različitih verzija androida koji mogu praviti neke sitne probleme ali daleko od toga da ima "krupnih" problema kao na wp! A i to je samo zato što se developeru vibera očito ne optimizuje app za manje popularan wp odnosno to vrijeme će radije potrošiti na dodatnu optimizaciju za iOS i android! WhatsApp je bolji trenutno, mada je viber popularniji kod nas tako da će i ta tranzicija teže ići, pogotovu kod starije raje i kod onih kojima je mrsko navikavati se na novo! :mrgreen:
kakvih krupnih problema kao na wp?

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 30 jul 2015, 19:47

dzaba ti i5 procesor 8 gb ram i qhd display ako si sistem nije dovoljno optimizovan tako da nemoj lupati :D

milion stvari utice na cijenu i kvalitet mobitela, vjerovatno mobiteli poput ZTE su dno dna od izrade a o lagu telefona ne smijem ni pomisliti :D

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jul 2015, 13:27

anonimni je napisao/la:

kako misliš obični?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la JoseMourinho » 31 jul 2015, 14:02

DANTES je napisao/la:
anonimni je napisao/la:

kako misliš obični?
Oni ko Samsung cini mi se furaju od 1 do 6, uglavnom obični bi bio prvi što je izašao blade=1 i on je bzvz jer je bas star cak 5 godina ne vjerujem da si to uzo, dok ovaj zadnji blade 6 je po specifikacijama zvijer ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jul 2015, 17:44

kod mene je ZTE Blade L3... zasad se čini dobar... brz je velika interna memorija... e jedina zamjerka je kamera... ova ima 8mpx ali ona na starom Sony Ericsson Xperia NeoV je sa 5mpx bolja....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 31 jul 2015, 19:28

Puklo mi staklo na mobitelu pozadina radu sve ok, ali touch sjeban koliko ce me to kostati i gdje da uradim?
Sreca pa je Ojler mlad umro...

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 31 jul 2015, 19:33

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Ja sam lumiu 1020 ponajvise zbog kamere kupio. Naravno, ne mozes birati pa uz nju dobijes WP (kao sto uz zenu dobijes punicu :mrgreen: ).
Mogu reci da sam ja zadovoljan iako me jedna jedina aplikacija nervira a to je Viber. Tako cesto zna biti da nikako obavijesti o pozivu ili poruci ne dobijem, da npr. imam otvoren poziv, odmaknem telefon od uha i nikako mi vise ne prikazuje taj poziv (ne mogu prekinuti ne mogu nista) iako je poziv jos uvijek otvoren.
Meni je licno dosta bolji zbog stabilnosti neg' android (zena ima Xperia Z2 compact pa cesto vidim koliko joj crasha, kamera se ugasi - ne okine sliku itd.).
Ako ne mozes prekinut samo zakljucaj ekran i ponovo otkljucaj tokom poziva i onda radi.
Sto se tice obavijesti idi Settings>Lock Screen i pri dnu ima opcija "Choose an app to show detailed status" i izaberi Viber. Kod mene na Lumii 630 je radilo... Mada mi je glupo da se program kao sto je viber ne apdejtuje i popravi... ne znam sto se zajebavaju ipak je to oficijelni program. Nije BETA ili client kao Instagram za WP recimo...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 31 jul 2015, 19:47

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Hajmo ovako brza pomoc mi je potrebna:
LG G3 - 1 KM
Galaxy A5 - 1 KM
Galaxy A7 - 1 KM
Xperia T3 - 1 KM
Huawei P8 - 1 KM

Koji od ovih je najbolj izbor? Radi se o korisniku koji uglavnom telefon koristi za citanje vijesti na netu, whats app, viber, facebook.. Znaci nista posebno.
Ja imam P8 i zadovoljan sam. Ne znam sta ce biti kasnije, sad za sad radi odlicno a imam ga tek dvije sedmice.
P8 i G3 su daleko iznad ostalih.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 31 jul 2015, 23:45

Uzeo sam Nexus 4, instaliran mu Lollipop. Isplati li se peglati pa vracati na Kitkat ili da ostavim?

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 31 jul 2015, 23:53

cala je napisao/la:Uzeo sam Nexus 4, instaliran mu Lollipop. Isplati li se peglati pa vracati na Kitkat ili da ostavim?
Ako te služi dobro - ostavi ali ako šteka onda vraćaj na KitKat jer je dokazano manje zahtjevan nego Lollipop koji ždere RAM samo tako. Negdje sam pročitao kako je Lollipop samo za telefone i tablete sa minimum 3GB RAM memorije, mada može i na slabije telefone ali je rizik tu da zauzme previše RAM-a i napravi probleme u vidu štekanja, reseta uređaja itd.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 31 jul 2015, 23:58

Ovaj ima 2GB i za sad nema problema. Ako bude sta vratit cu ga.

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 01 avg 2015, 00:18

mali off topic, jel neko narucivao navigaciju postiji li neka povjerljiva trgovina za narucit to, tipa ovog sto se uzimaju mobiteli u univerzalnom, kam connectingu itd

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 avg 2015, 00:22

meni i poruke i pozivi uredno stizu na viberu za wp

pokusaj sa reinstalacijom sistema

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 01 avg 2015, 12:55

Prije sam imao problema sa Viberom na WP jer su stalno stizale obavijesti za vec procitane poruke.
Sad je Viber ok, ali FB poludio. Za vecinu poruka uopste ne javi. Ili dok se dopisujem pocnu iskakati obavijesti za vec procitane poruke.

Ali do sad su me najvise nazivcirale kamere. Kad snimam vise od 30 sekundi, mobitel blokira, i video se ne sacuva. Nadam se da je to zbog jeftine sd kartice koju mi je jedan arap skupo prodao :D Takodjer na selfieima ima jedna horizontalna crna linija, koja izblijedi kad se slika sacuva, ali opet je vidljiva kad se zagledas
100% sportski i krajnje opušten potpis

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 01 avg 2015, 13:02

treci je napisao/la:mali off topic, jel neko narucivao navigaciju postiji li neka povjerljiva trgovina za narucit to, tipa ovog sto se uzimaju mobiteli u univerzalnom, kam connectingu itd

Ja sam kroz par zemalja koristio Garminovu i Nokia here navigaciju, i vise nema potrebe da ikad koristim Garmina ili bilo koju dr.

Jer mi se daleko bolje pokazala na telefonu.

Bolje upute, preglednije.
Pa i kada izađem pjeske, do svakog objekta odvede bez problema.

Pokusaj kako ce tebi posluziti probaj sami... Da ne bacas pare na navigacije.
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 01 avg 2015, 19:06

RiNo je napisao/la:Prije sam imao problema sa Viberom na WP jer su stalno stizale obavijesti za vec procitane poruke.
Sad je Viber ok, ali FB poludio. Za vecinu poruka uopste ne javi. Ili dok se dopisujem pocnu iskakati obavijesti za vec procitane poruke.

Ali do sad su me najvise nazivcirale kamere. Kad snimam vise od 30 sekundi, mobitel blokira, i video se ne sacuva. Nadam se da je to zbog jeftine sd kartice koju mi je jedan arap skupo prodao :D Takodjer na selfieima ima jedna horizontalna crna linija, koja izblijedi kad se slika sacuva, ali opet je vidljiva kad se zagledas
za microsd microsoft je ogranicio mislim na minimalno class 6, sve ispod toga ce ti slabije raditi i imaces problema kao taj sto imas recimo

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Hightower, L-Train, nerkolfc, StevieG8 i 23 gosta.