Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 31 jul 2015, 15:56

sagitarius je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Dajte Turke da se igramo, imam osjecaj da cemo protiv njih dosta lakse nego protiv srba
Turci nas ubili 80-57 i ti kontas da cemo lakse s njima...
Vidio si kako smo odigrali protiv hrvatske a hrvati vec u grupi ispali, i tako je u svim sportovima protiv susjeda
Zadnja izmjena: Fk_zeljo_1921, dana/u 31 jul 2015, 15:57, ukupno mijenjano 1 put.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 31 jul 2015, 16:00

sudac92 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Ev sad kad sam se kolko tolko smirio da napisem da Aleksicu halalim sve zivce sto mi je svojim pimplanjem potrgo. Priznajem da ga nikad necu voljet ko igraca jer ne volim pimplere i da cu mu vjerovatno i u narednim utakmicama psovat al samo cu se onda sjetit danasnje pobjede i sve mu halalit. Atic je j.e.b.e.n.a zvijer, dugo nisam gledao nekog naseg kosarkasa da ima onako prirodnu igru i onakav osjecaj, ocekujem od njega bolju verziju Bogdana Bogdanovica i jednog od najboljih EL bekova kroz koju godinu.
Najbolje da ti nikako ne pišeš,i tebi slični. :puke:
Takvi igraci ko Aleksic svakog ko se iole razumije u kosarku kostaju zivaca i zivaca, pogotovo trenere. Klasicni basketas i pimpler, takvi su mi uvijek isli na zivce i uvijek ce ic.

Sto se tice polufinala, mislim da je bolji protivnik Turska jer Srbi imaju strasno talentovanu cetvorku iz Zvezde (Simanic, Aranitovic, Stojanovic i Radanov) i citava reprezentacija im je izrazito fizicki mocna sto je uostalom i odlika svih srpskih mladih reprezentacija. Pogotovo je tu opasan SImanic koji do sada nije dobijao dovoljno ovlasti a bez sumnje je najveci talenat kompletne srpske kosarke u ovom trenutku.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 31 jul 2015, 16:01

:tokralju: :bih:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 31 jul 2015, 16:02

Cuj zamjeraju momku sto ne drzi ruku na srcu ne znam sta vam predstavlja ruka na srcu koliko znam uz himnu se mirno stoji ali predaleko idemo svaka cast Aticu zasluzio je da ga Dusko testira cak i povede na eurobasket

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 31 jul 2015, 16:02

Sutra u 19.00 protiv Turske/Srbije!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 31 jul 2015, 16:06

Hvala velika covjeku koji je promijenio ime teme.
Bravo majstore.
BosnaE

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 31 jul 2015, 16:08

Bravo momci!
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 31 jul 2015, 16:09

Nadam se da će biti cijeli meč da se ponovo pogleda, treba ovu tekmu
skinuti i arhivirati. :bih: :bih:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 jul 2015, 16:10

sajo10 je napisao/la:Sutra u 19.00 protiv Turske/Srbije!
Savrseno za TV prenos, pa u svakom bi kaficu utakmica bila.
Nad tobom sunce najljepše sja

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 31 jul 2015, 16:11

armin je napisao/la:Nadam se da će biti cijeli meč da se ponovo pogleda, treba ovu tekmu
Pa registruj se na livebasketball i gledaj odmah reprizu .
BosnaE

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 31 jul 2015, 16:12

armin je napisao/la:Nadam se da će biti cijeli meč da se ponovo pogleda, treba ovu tekmu
finale cemo arhivirati, nema potrebe za trecerazrednim utakmicama cetvrtifinala i polufinala :D

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 31 jul 2015, 16:13

Sta kazu ovdje nasi Eksperti za naredni mec.

Turci su nas pojeli. Pasel´nam match-up protiv Srba vise?

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 31 jul 2015, 16:13

newton_heath_lyr je napisao/la:Hvala velika covjeku koji je promijenio ime teme.
Bravo majstore.
Svaka čast za ovo, jer košarka je sport za nas ( i nismo retardirana naciija kako neko reče), i valjalo bi je još više popularizirat, ovi koji ne voli Aleksića trebaju da znaju da je to najiskusniji igrač naš u juniorima, nije najbolji ali momak 3. godine već igra seniorsku košarku, doduše naša liga nije nešto ali je seniorska.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

subcoccinela
Kontakt:

Post Postao/la subcoccinela » 31 jul 2015, 16:16

Đorđe Aleksić, Sandro Antunović, Ibrahim Durmo, Edin Atić, Miljan Sarić, Amar Gegić, Nedim Đedović, Fahrudin Manjgafić, Enis Memić, Ajdin Penava, Damir Hadžić i Alija Pirić predvođeni selektorom Markom Trbićem su ponos države koja ne mari za njihove uspjehe.

Da su se pitali Vijeće ministara BiH, Federalna vlada i ostali nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini, juniori naše zemlje ne bi ni nastupili u Grčkoj na Evropskom prvenstvu.

Predsjednici stranaka, premijeri i ministri države, entiteta i kantona ne znaju da su mladi košarkaši BiH u Grčku otputovali "na veresiju".

Oni ne znaju ni to da je FIBA htjela diskvalifikovati naše juniore sa prvenstva zbog činjenice da kotizacija za učešće na Eurobasketu nije uplaćena i da smo historijski uspjeh napravili zahvaljujući obećanjima i datoj riječi ljudi iz Košarkaškog saveza BiH.

Ne znaju ni to da je ekipa zajedno sa stručnim štabom otputovala u Grčku, a da nisu imali platiti ni avionske karte.

Naši političari ne znaju ni gorku istinu da su reprezentativci nastupali u posuđenoj opremi.

Ne znaju ni to da hotel u Volosu u kojem su smješteni naši košarkaši još uvijek nije plaćen i da u Savezu još uvijek nemaju novca za to.

Žalosna je činjenica da naši juniori i stručni štab u Grčkoj troše svoj novac i da je tako mjesecima. O stanju u seniorskoj reprezentaciji da i ne govorimo.

Zbog toga je današnji uspjeh, pobjeda nad Španijom i ulazak među četiri reprezentacije Starog kontinenta, još veći.

Osim svog talenta i znanja, ovoj državi su dali sve. Ona njima nije ništa.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 31 jul 2015, 16:17

Polufinalisti su osigurale svjetsko prvenstvo?

Rafael30
Kontakt:

Post Postao/la Rafael30 » 31 jul 2015, 16:17

Znači finale sa Francuzima :D Kad smo mogli sa Špancima, možemo sa svima, ali ce biti dosta tesko. Uci u top 4 je vise od ocekivanog. :clap: :tokralju: :bih:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 31 jul 2015, 16:17

Volvic je napisao/la: Sta kazu ovdje nasi Eksperti za naredni mec.

Turci su nas pojeli. Pasel´nam match-up protiv Srba vise?
Hadj mu znaj,imaju i Srbi jaku ekipu,Zvezda je rasula Sparse u onoj završnici Euro basketa za juniore..

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 31 jul 2015, 16:21

''Zbog 10.000 eura ovi momci, ova zlatna djeca moraju se crvenjeti pred svojim vršnjacima, zbog u sportu smiješnog iznosa naša košarkaška budućnost zamalo je ostala kući, zbog potpunog haosa u državi koja je košarku ove godine stimulirala s nula maraka i zbog bezbroj tužnih, užasnih, groznih iskustava koje u sebi nosim sve ove godine, ja u ovom momentu ne znam da li da skačem i smijem se, da slavim i pjevam ili da eksplodiram od muke'', priča Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH na početku razgovora za portal ****.ba.

Sve je dakle kao dan jasno. Mahmutović i njegovi saradnici godinama rade fantastičan posao. Naše omladinske reprezentacije briljiraju gdje god zaigraju, naš najbolji seniorski tim redovno je na završnicama Eurobasketa. Uskoro ćemo ponovo gledati i žensku reprezentaciju na parketu. Sve to i još mnogo toga, a više nikog nije briga.

Nije ovo nikakav promotivni tekst, pohvalnica jednom čovjeku. Svi koji Mahmutovića znaju, koji su ga upoznali s onom luđačkom energijom i potpunom posvećenošću jednom cilju, svi oni znaju kako u domaćoj košarci stvari stoje.
Za ostale kolektivne sportove uvijek će se pronaći nekakav novac. Za košarku neće. A treba li govoriti da je upravo čarobna igra s narandžastom loptom naš najbolji sportski izvozni proizvod. Godinama.

''Ni sam ne znam zbog čega. Bojim se da u ovom momentu afekta kažem nešto što će sutra biti još jedan teret, ali baš me briga. Ne krijem to i reći ću otvoreno - naša košarka smeta svima koji žele dijeliti Bosnu i Hercegovinu, koji ovu zemlje ne vole i kojima smeta jedinstven Savez u kojem se svi gledaju u oči dok razgovaraju. Nijedan sport u ovom zemlji nije nas toliko promovirao proteklih decenija, ma ni blizu. Ovo što naša djeca prave iz godine u godinu je čudo. Pa plasirali smo se među četiri najbolja tima u Evropi. I jedini od 16 država koje imaju svoje reprezentacije na turniru nismo platili kotizaciju. U zemlju da propadnem od srama'', dodaje.

A ovo što je Mahmutović držao u sebi nije ništa novo. Oni koji su oko njega znaju koliko je puta vlastiti obraz založio da bi djeca imala opremu, da bi mogla putovati, igrati, pripremati se...
''Kakav Harun Mahmutović. Ja sam ovdje najmanje bitan. Važna su ova djeca. Da li uopće iko razumije šta su napravili? Da li iko shvata koliko je ovo veliki uspjeh? Šta raditi i kako dalje? Zbog čega uopće košarka treba u Bosni i Hercegovini? Kome? Ne znam šta bih, da li da slavim ovu pobjedu u koju još ne vjerujem ili da plačem od muke'', na kraju nas pita Harun Mahmutović.

Ništa. Tišina i s druge strane. Zar je uopće potrebno bilo šta komentirati.

I da li će ova zlatna djeca iz hotela izaći plaćenih računa....
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 31 jul 2015, 16:22

aco93 je napisao/la:Polufinalisti su osigurale svjetsko prvenstvo?
nema od toga nista!
nema para za odlazak na svjetsko, pa cemo mjesto morati prepustiti da fiba uruci wild card ko vise plati.
ocekivati da neki seoski antisportisti iz sda imaju sluha za mlade kosarkase je ravno cudu teorije velikog praska!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.