Postao/la jurisicduska » 31 jul 2015, 15:30
Protića niko nikad nije otišao pogledati, on ti je lupam Stojčev kakav je bio jedno vrijeme, odigrao 10 dobrih tekmi, mediji ga podigli, navijači mu vjerovali i on postao igrač. Klasična podvala, on je nižerazredni bek. A za Almira sam pričao, jedan od najtalentovanijih fudbalera općenito u našem timu, što se tiče fudbalskog znanja i fizike, ali nije nešto ok s njim nikad u glavi bilo i s toga nikad nije napravio karijeru, ipak evo mu prilike i siguran sam da će gristi i biti od koristi, sigurno je dobar i kao bek i kao krilo, eto kakav je Hebibovic vamo bio to ti je otprilike taj rang fudbalera, trenutno je bolji od Puzigace sigurno čak i za tog beka. Mislim da ćete se svi prijatno iznenaditi njegovim igrama. Uglavnom brz, jak na lopti i ima dobar centaršut, i mogućnost ponavljanja, mane su mu loše pozicioniranje u odbrani, ne razmišljanje glavom, temperament i on je tip igrača ako ga krene najbolji je na terenu ako u prvih 15 minuta izgubi 2,3 lopte možeš ga komotno zamijeniti jer do kraja i ne pokušava, znam i razlog, velika očekivanja, Dinamo, tamo se nije naigrao, manjak samopouzdanja, ali mislim da će biti zahvalan.
Ps. Ima jako dobar finishing i situacije pred golom, šut sa distance. Vidjet ćemo.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.