Ali 1:0 vodi i Twente Ruiz dao gol + Chaba Feher dobio crveni za NAC.Mislim da je ovde sve gotovo.AFC Ajax je napisao/la:1-0 Suarez!
Sad kad bi se zavrsile utakmice, Ajax bi bio prvak
AFC Ajax
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: AFC Ajax
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Tovari Ajax do kraja za svaki slucaj 0:3 vec.
Treci dao Pantelic
Gledao sam malo Nac-Twente, ma nema sanse da Nac izjednaci al eto nadam se nekom cudu...

Gledao sam malo Nac-Twente, ma nema sanse da Nac izjednaci al eto nadam se nekom cudu...
A ko ce drugi nego Panta.AFC Ajax je napisao/la:Treci dao Pantelic![]()
Panta igra odlicno u zadnje vrijeme, steta sto nije pristao na jos jednu godinu u Ajaxu.
Holandija puna kompleksasa
Kad su culi navijac Neca da Twente vodi 2-0 pocinju da slave iako njihov tim gubi 4-0
Na to navijaci Ajaxa uzvracaju jos jacom pjesmom, i sad se cuje samo navijanje Ajaxovih navijaca

Kad su culi navijac Neca da Twente vodi 2-0 pocinju da slave iako njihov tim gubi 4-0

Na to navijaci Ajaxa uzvracaju jos jacom pjesmom, i sad se cuje samo navijanje Ajaxovih navijaca

Nema veze, eto drugi smo, uzet cemo kup, sve u svemu nije losa sezona, i imamo daleko najboljeg igraca u ligi, a ja se nadam da cemo ga imati i iduce sezone, po meni ne bi bilo zgoreg pokusati vratiti Huntelaara i Madura i dodatno se ojacati za narednu sezonu
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
Cestitam Twenteu na tituli, zasluzili su iako su prvak sa najmanje postignutih golova u istoriji.
Mozemo biti ponosni na igru Ajaxa. Nismo imali srece, idemo uzeti Kup a naredne godine titula je nasa.
A u ligu prvaka mozemo preko kvalifikacija...
Mozemo biti ponosni na igru Ajaxa. Nismo imali srece, idemo uzeti Kup a naredne godine titula je nasa.
A u ligu prvaka mozemo preko kvalifikacija...
Twente od dolaska Mcclarena nije vise ona tipicna holandska ekipa.Mnogo se vise paznje posvetilo defanzivi te iz toga prroizilazi i mali broj pogodaka na utakmicama.Jedna su od retkih ekipa koja u sezoni ima vise 0-2 nego 3+ utakmica.
Ajax sa druge zasigrno najatraktivnija ekipa na svetu uvek idu za gol vise te iz toga proizilazi vecina utakmica u 4+.Ajaxa je zeznuo pvi deo sezone kada nisu igrali lepo ali kasnije kada su proradili igraci pre svega Panta
to je bila druga prica.Mislim da su na kraju zavrsili sa 14 pobeda zaredom u ligi.Sada sledi pauza i to ce trebati Ajax dobro da iskoristi kupovinom/prodajom igraca te vecom uigranosti u odbrani da bi mogli nesta vise da urade u LP.
Ajax sa druge zasigrno najatraktivnija ekipa na svetu uvek idu za gol vise te iz toga proizilazi vecina utakmica u 4+.Ajaxa je zeznuo pvi deo sezone kada nisu igrali lepo ali kasnije kada su proradili igraci pre svega Panta

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Prošle godine Alkmaar, ove godine Twente. Ko će biti sljedeće godine? Kao što jara Devil kaže, Ajax je izgubio titulu u jesenjem dijelu šampionata. U proljetnom su igrali kao roboti, nepobjedivi, nevjerovatni...Kapa dolje za sezonu, bravo sa Suareza i Pantu(posebno za ovog prvog)koji zaslužuje da pređe u neki, u Evropi, konkurentniji klub od Ajaxa(ne zaboravljam stare dane, no sadašnjost je bitna).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Dobar komentar zasluzuje jos jednom da se citiraDevil je napisao/la:Twente od dolaska Mcclarena nije vise ona tipicna holandska ekipa.Mnogo se vise paznje posvetilo defanzivi te iz toga prroizilazi i mali broj pogodaka na utakmicama.Jedna su od retkih ekipa koja u sezoni ima vise 0-2 nego 3+ utakmica.
Ajax sa druge zasigrno najatraktivnija ekipa na svetu uvek idu za gol vise te iz toga proizilazi vecina utakmica u 4+.Ajaxa je zeznuo pvi deo sezone kada nisu igrali lepo ali kasnije kada su proradili igraci pre svega Pantato je bila druga prica.Mislim da su na kraju zavrsili sa 14 pobeda zaredom u ligi.Sada sledi pauza i to ce trebati Ajax dobro da iskoristi kupovinom/prodajom igraca te vecom uigranosti u odbrani da bi mogli nesta vise da urade u LP.

Twente igraju tipicni njemacki fudbal, igra bez igre. Pokvari igru protivniku i nekako utrpaj gol i to je to. Al opet bolje da su oni prvaci nego PSV ili feyenoord...
Nama ostaje nada da cemo kroz kvalifikacije do lige prvaka i Kup kao utjesna nagrada.
Monolog druze, sretno mu neka ide. Za 25 mil. eura moze da ide gdje hoce, ispod toga nigdje. A mi cemo za 10 mil. naci adekvatnu zamjenu i jos popunit budzet od tih para...Monolog je napisao/la:Prošle godine Alkmaar, ove godine Twente. Ko će biti sljedeće godine? Kao što jara Devil kaže, Ajax je izgubio titulu u jesenjem dijelu šampionata. U proljetnom su igrali kao roboti, nepobjedivi, nevjerovatni...Kapa dolje za sezonu, bravo sa Suareza i Pantu(posebno za ovog prvog)koji zaslužuje da pređe u neki, u Evropi, konkurentniji klub od Ajaxa(ne zaboravljam stare dane, no sadašnjost je bitna).
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma imaju oni sigurno nekog ko će uskoćiti na njegovo mjesto. Ajax je to, najčuvenija škola nogometa uz onu Barceloninu. Njihovo i jeste stvaranje igraša i prodaja istih. Nadam se samo da neće proći kao Babbel.AFC Ajax je napisao/la: Monolog druze, sretno mu neka ide. Za 25 mil. eura moze da ide gdje hoce, ispod toga nigdje. A mi cemo za 10 mil. naci adekvatnu zamjenu i jos popunit budzet od tih para...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Vec se jedan u Ajaxu istice koji bi mogao doci na njegovo mjesto, a to je De Jong.
A kao eventuelno pojacanje bi mogao biti Dembele iz AZ-a, koji je takodje odlican igrac a mogao bi doci relativno jeftino jer mu je ugovor pri kraju.
A kao eventuelno pojacanje bi mogao biti Dembele iz AZ-a, koji je takodje odlican igrac a mogao bi doci relativno jeftino jer mu je ugovor pri kraju.
Dembele je odlican igrac, povezivali su ga cak i sa Chelseaom, pore Suareza najbolji napadac u ligi, a tu je i ovaj Ruiz, jedan od najzasluznijih za titulu Twentea. Povezivao se cesto i Mandzukic sa Ajaxom, mada mislim da on i nije bas materijal za Ajaxa.
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
Ruiz je vezni, a tu Ajax ima dosta igraca. A on ce ionako negdje u inostranstvo... vjerovatno Bundesliga.
Drugi strijelac lige, 23-24 gola, u opisu mu stoji da je napadac/of.vezni, al eto ja bih najradije Neymara iz Santosa, al on je skup (18 god. 10 mil. po tansfermarktu)
I ja mislim da je Ruiz napadac jer je u Twenteu cinio tandem sa N'Kufom ranije i uGentu je bio napadac ali je i u repki takodje glavni napadac uz Winstona Parksa.
Jeste napadac j, al moze kvalitetno odigrat na krilu, nesto slicno kao Suarez, zato mislim da bi on odlicno nadomjestio eventualni odlazak Suareza, a i tek su mu 24 godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.