samoplavo je napisao/la:
Raju obraduju male stvari, koliko se samo vrti onaj emotivan nastup Tife na Grbavici pred tekmu, ono će mnogi pamtiti do kraja života.
Takva stvar nije skupa, a raju uhvati euforija, 7 dana prepričava se kako je bilo dobro i sl. I takve stvari je lako srediti: "Sponzor" i Željo vam spremaju iznenađenje, i onda u tom iznenađenju MAXIMALNO izreklamiraš tog "SPONZORA" što je finansirao. I svima dobro.
Svako poluvrijeme organizuješ neku glupost za djecu, znam da je meni ko djetetu bio san da izađem na teren, napraviš neko takmičenje i za raju ponekad, ono pogodi prečku sa 30 metara i osvojio si putovanje, agenciji je to ništa, a strašna reklama.
Napraviš neku maskotu kluba, to je djeci zanimljivo. Naprimjer, meni ove stvari nisu potrebne, nije potrebno ni ovim stalnim, ali tako se navlači lijena raja na tekmu. Djetetu od 5 godina je zanimljivije gledati glavatu maskotu kako mu maše i slikat se sa njim nego pratit hoće li Memija probit po strani. Pa će natjerat starog da ga dovede.
Podijeliš dresova dječije veličine djeci koja naprave najbolju sliku sa rekvizitima Želje, kad im daš dres, natjerat će oni starog da ih vodi svaku da bi dres pronosali. Uz to, urediš malo ulaze, napraviš ih komotnijim, onaj koji se zgužva s djetetom radi karte ili ulaska dva puta, treći ga nema.
Treba i povesti računa o medijskim nastupima, treba se znati i pohvaliti (ne na onaj divovski i pitarski način), ali treba znati sebe promovisati. Treba stvoriti atmosferu da je Željo IN, pa nek dođu i ovi lijeni lipicaneri, kupljena karta od njega je jednaka mojoj.
Kad yebeni Janković kaže da ga je Željo izradio i prevario, ako nismo, TREBA MU "YEBAT MATER" preko medija, odbranit ime kluba uz poruku da se sa nama niko ne igra. Jer nije bezveze kad te igrač optužuje da si ga pokušao prevariti.
Dalje, Merlin proda na Koševu 60000 ulaznica, od tog vam siguram da je bar 25000 bilo samo zato što je tu večer bilo popularno biti na koncertu Dine Merlina. Zato što je on i njegov marketing tim stvorio priču da je cool drkat na čarobnjaka, da će nam podariti ovo, ono, obrijat nas, prsnut ispod pazuha i sl. Eno i sad priča, kad je uzeo pare, sad olakšava raji kad je skontala da je mogla sačuvat 25 i 35 KM, olakšava im i kaže da ne može zaspat.
I neću više o ovome, znam da mnogim dosadi ova priča ili ne odgovara, ali ovo NIJE PALAMUĐENJE, ovo su sitnice koje se baš lagano mogu uraditi, sa minimumom troškova, samo je potrebno imati ČOVJEKA koji je zadužen samo za takve gluposti. A čujem da se dovodi.
EDIT:
Slušam čovjeka na zapadu protiv Ferencvaroša, pola sata prije tekme, ovim riječima:
"Yebo ih ovo, rekli su bit će 20 hiljada, pa dođoh..."
Taj čovjek je dao 15 KM za kartu, kao i ja! Došao je samo zato jer je najavljeno preko 20 hiljada navijača, inače, čovjek bi je gledao uz Bahin prenos.
Eno maskota Hello Kity atrakcija grada Sarajeva, svi zele da se slikaju.. razmislite da je angazujete na grbavici