FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 29 jul 2015, 17:26

collector je napisao/la:sta vi znate, forumski strucnjaci znaju kako treba izgledati nas sastav

dajte nam Barica i Tatomirovica na bekovske pozicije, to sto cemo biti opasni po gol protivnika kao Burnly protiv Chelsea **** to, al daj da igraju oni koji veze nemaju sa probijanjem strane, centarsutem, ponavljanjima i tehnikom .
ja bi se slozio s ajaxom da je beku prioritet da zatvori svoju defanzivnu stranu da je jak u duel igri a ono sto napravi naprijed je samo plus ,sto se tice hebibovica i tatomirovica mislim da se mogu nadopunjavati na toj poziciji recimo tatomirovic je protiv levskog odigrao extra na beku on je dobar u duelu i defanzivno jak ,u skoku odlican i sigurno se moze koristiti u utakmicama gdje igramo defanzivnije ,isto tako utakmice protiv zete je bio loš ali tad je trebali ici naprijed probijati ,centrirati e tu moze igrati Hebibovic a to je jedno 70 % utakmica .ovo je primjer i mislim da se njih dvojica mogu fino dopunjavati .e sad je pitanje sta s baricem,kalasijem,dzemom :hmmmmm:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jul 2015, 17:32

@THEC hajde ok to te kontam. Samo nikako mi ne ide u glavu covjek je igrao u Velezu krilo vecinu utakmica. Zasto da igra beka u jednom tako velikom klubu kao sto je sadasnje Sarajevo. OK nema u premijer ligi takovg igraca onda nije trebalo ni dovodit nista ili stranca dovest. Ja ovdje vidim jedan problem. Da vlada neko misljenje samo dovest puno kvalitetnih ofanzivaca a odbrana ce se vec nekako zakrpiti. To je pogresno sto je pokazao Lech. Ovom klubu stvarno jako malo fali jer ima jako puno kapitalaca i steta bi bilo da zbog jednog, dvojice losijih igraca to sve propadne.

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 29 jul 2015, 17:40

Nek mi neko kaze koji je to kvalitetniji desni bek u ligi od Hebobovica iako ovaj nije cisti bek. Uz adekvatan rad odrbana se moze nauciti igrati a ono sto ima Ani, brzinu, osjecaj, to se ne moze nauciti.

Ja sam odusevljen Hebibovicem. Dok se jos uigra i stekne samopouzdanje u novoj sredini, po desnoj strani s njim i Duljom, pokarat cemo sve redom.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 29 jul 2015, 17:42

Ajax je napisao/la:@THEC hajde ok to te kontam. Samo nikako mi ne ide u glavu covjek je igrao u Velezu krilo vecinu utakmica. Zasto da igra beka u jednom tako velikom klubu kao sto je sadasnje Sarajevo. OK nema u premijer ligi takovg igraca onda nije trebalo ni dovodit nista ili stranca dovest. Ja ovdje vidim jedan problem. Da vlada neko misljenje samo dovest puno kvalitetnih ofanzivaca a odbrana ce se vec nekako zakrpiti. To je pogresno sto je pokazao Lech. Ovom klubu stvarno jako malo fali jer ima jako puno kapitalaca i steta bi bilo da zbog jednog, dvojice losijih igraca to sve propadne.
to je ocito problem kojeg jos uvijek imamo, nema dovoljno kvalitetnih igraca u ligi a ove iz vana tesko mozes dovesti jer nemas toliko para pa eto onda ides na neku improvizaciju, i meni je sasvim logicno da Hebibovic nije u odbrani ni blizu kvalitetn kao naprijed jer zadnjih godina i igra samo prema naprijed, no sta je tu je, eto i @bordobijeli je dobro rekao, kad dodju jace ekipe gdje trebas malo povucenije igrati zamijenis ga ako mislis da ne moze odraditi ono sto ti treba, imamo dovoljno igraca, no slazem se sa tobom u vezi toga, malo nama fali da budemo top ekipa ali jos uvijek taman toliko zaostajemo da se ne mozemo nositi sa ekipama koje su slicne Lechu, no valjda ce i to dogodine biti bolje, a ovo sto sad imamo je vise nego dovoljno za ove lige, mozda jos golman da dodje, a eto cujem Delac se opet spominje da bi trebao doci pa nek nam insajderi potvrde ili demantuju tu informaciju
Pyro is not a crime !

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 29 jul 2015, 17:42

bordobijeli je napisao/la:
collector je napisao/la:sta vi znate, forumski strucnjaci znaju kako treba izgledati nas sastav

dajte nam Barica i Tatomirovica na bekovske pozicije, to sto cemo biti opasni po gol protivnika kao Burnly protiv Chelsea **** to, al daj da igraju oni koji veze nemaju sa probijanjem strane, centarsutem, ponavljanjima i tehnikom .
ja bi se slozio s ajaxom da je beku prioritet da zatvori svoju defanzivnu stranu da je jak u duel igri a ono sto napravi naprijed je samo plus ,sto se tice hebibovica i tatomirovica mislim da se mogu nadopunjavati na toj poziciji recimo tatomirovic je protiv levskog odigrao extra na beku on je dobar u duelu i defanzivno jak ,u skoku odlican i sigurno se moze koristiti u utakmicama gdje igramo defanzivnije ,isto tako utakmice protiv zete je bio loš ali tad je trebali ici naprijed probijati ,centrirati e tu moze igrati Hebibovic a to je jedno 70 % utakmica .ovo je primjer i mislim da se njih dvojica mogu fino dopunjavati .e sad je pitanje sta s baricem,kalasijem,dzemom :hmmmmm:
a ja opet ponavljam da mi prije svega tezimo dominaciji u ovoj nasoj ligi, a samim tim se mi po samoj nasoj filizofiji nemamo sta braniti i igrati defanzivnije, to se radi u Euro takmicenjima mada i ne mora, mi smo tako drugu tekmu trebali igrati protiv Zete al smo jurnuli ko zadnji levati u napad i pored aktivnog rezultata i zijanili, opet ponavljam bit modernog fudbala ili ti ga nogometa je imati pokretne i ofanzivne bekove koji mogu obavljati posao na oba kraja terena, Baric i Tatomirovic su nesposobni za uraditi nesto u napadu, dok Hebibovic svojim agresivnoscu i brzinom moze nadomjestiti sve u odbrani sto ova dvojica ne znaju u napadu !!!

da sad ne bude da ja nesto kudim Tatomirovica i sl ja tog covjeka postujem radi njegovog pristupa igri i srcanom igranju u nasem klubu, al je vrijeme da se korektno rastanemo sa njim, i prodamo ga negjde vani bilo gdje da malo sebi i egzistenciju obezbjedi a i makne se odavde, jer realno sada ne moze uletiti u prvih 11 FK Sarajevo niti na koju poziciju i prevazidjen je, a svakako se mora pruziti i prilika Mihojevicu a mislim da je i Dzeno to dao do znanja kada ga je uveo zadnjih 15 min protiv Drine
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 29 jul 2015, 17:45

Buzdovan je napisao/la:
Evolution87 je napisao/la:Zapad 10, istok 5KM.
Nedjelja?
Aha
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jul 2015, 17:58

collector je napisao/la:a ja opet ponavljam da mi prije svega tezimo dominaciji u ovoj nasoj ligi, a samim tim se mi po samoj nasoj filizofiji nemamo sta braniti i igrati defanzivnije, to se radi u Euro takmicenjima mada i ne mora, mi smo tako drugu tekmu trebali igrati protiv Zete al smo jurnuli ko zadnji levati u napad i pored aktivnog rezultata i zijanili, opet ponavljam bit modernog fudbala ili ti ga nogometa je imati pokretne i ofanzivne bekove koji mogu obavljati posao na oba kraja terena, Baric i Tatomirovic su nesposobni za uraditi nesto u napadu, dok Hebibovic svojim agresivnoscu i brzinom moze nadomjestiti sve u odbrani sto ova dvojica ne znaju u napadu !!!
Izvini nije tacno da Hebibovic moze nadomjestiti SVE u odbrani sto ova dvojica neznaju u napadu. Da je tako nebi se ovo prica vodila. Sto se tice evrope ( koja bi treba da bude prioritet sve vise i vise ) ovu je ligu potrebno iskoristiti da se uigraju varijante koje mogu proci u evropi pa i defanzivnija sto da ne zavisi od protivnika. Taktika svi u napad tesko nemoze proci u ligi prvaka. Jer ovdasnji ofanzivni igraci se nedovoljno brzo i kvalitetno vracaju u odbranu. U europa ligi jos i nekako ( zavisi od protivnika ) ako imas svoj dan. Ako Sarajevo zeli dogurati do grupa lige prvaka ili evropa lige jednog dana. Onda mora u ligi uigravat i selekcionirati najboljih 11 za evropu. Znaci vise mogucih varijanti imati. Naravno za nesto tako je potreban dobar rezultat i zato je bitno da se Sarajevo cim prije odvoji na tabeli da se moze poslje iskristalizirati najbolja momcad za evropu ( odnosno vise njih u zavisnosti od protivnika ) i da se vide mane i prednosti svih igraca. Svakako imam povjerenja u Dzenu koga god stavi na beka u sljedecoj utakmici moze biti dobro iz vise razloga. A ostalo je vise sve manje poznato. Nadam se da ce i Alispahic postepeno podizati formu jer trenutno nije na optimalnom nivou a ima kvaltet.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 29 jul 2015, 18:11

[youtube][/youtube]

:thumbup: :shh: :kafa:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 29 jul 2015, 18:11

Ajax je napisao/la:
collector je napisao/la:a ja opet ponavljam da mi prije svega tezimo dominaciji u ovoj nasoj ligi, a samim tim se mi po samoj nasoj filizofiji nemamo sta braniti i igrati defanzivnije, to se radi u Euro takmicenjima mada i ne mora, mi smo tako drugu tekmu trebali igrati protiv Zete al smo jurnuli ko zadnji levati u napad i pored aktivnog rezultata i zijanili, opet ponavljam bit modernog fudbala ili ti ga nogometa je imati pokretne i ofanzivne bekove koji mogu obavljati posao na oba kraja terena, Baric i Tatomirovic su nesposobni za uraditi nesto u napadu, dok Hebibovic svojim agresivnoscu i brzinom moze nadomjestiti sve u odbrani sto ova dvojica ne znaju u napadu !!!
Izvini nije tacno da Hebibovic moze nadomjestiti SVE u odbrani sto ova dvojica neznaju u napadu. Da je tako nebi se ovo prica vodila. Sto se tice evrope ( koja bi treba da bude prioritet sve vise i vise ) ovu je ligi potrebno iskoristiti da se uigraju varijante koje mogu proci u evropi pa i defanzivnija sto da ne zavisi od protivnika. Taktika svi u napad tesko moze proci u ligi prvaka. U euopa ligi jos i nekako ( zavisi od protivnika ) ako imas svoj dan. Ako Sarajevo zeli dogurati do grupa lige prvaka ili evropa lige mora u ligi uigravat i selekcionirati najboljih 11 za evropu. Znaci vise mogucih varijanti imati. Naravno za nesto tako je potreban dobar rezultat i zato je bitno da se Sarajevo cim prije odvoji na tabeli sa se moze poslje iskristalizirati momcad za evropu.
tvoje poimanje fudbala i moje se razlikuju i ja se ovdje necu natezati niti sa kim, nego sam dao svoje misljenje, da je tako kako ti kazes finala EL i LP bi osvojili Juventus i Dnipro ali nisu nego su to uradile ekipe koje gaje ofanzivni fudbal, isto tako Mourinho bi vec jednom nesto i napravio sa svojim poznatim autobusima tokom svojih mandata u raznim timovima, ako se izuzme Inter gdje mu se dosta stvari poslozilo. Ugl ja ne kazem da ne treba igrati defanzivno stavise, potrebnan nam je ozbiljan rad na taktickom planu, uigravanju, defanzivnim varijantama al da se pouzdam u Tatomirovica kao beka jer eto on zna nazad igrat a gore sta bude neka hvala, vidio sam sad protiv Lecha u Poljskoj kako to izgleda, em sto smo izgubili imali smo samo jedan sut na gol, ma nismo ni pogledali. Ja cu tebi opet ponoviti necu se vracati na ovo prije svega kad spojis Barica i Tatomirovic opet ne znaju pola onog sto zna Hebibovic moze u napadu a vidio si valjda i sam koliko smo bili konkretniji na Kosevu protiv njih, a vezano za defanzivu oni tu jesu malo bolji igraci ali nista od toga,a primjera je puno (Baric glava protiv Zelje, Viteza i penal Mladost), Tatomiroviceve vratolomije po Lukavici prvo kad je Hodzurda dao gol za 1:1 gdje kapiten ne zna gdje udara, ili poigravanje Govedarice koji ga par puta baca na nos, ili Zebino zezanje sa istom u zadnjoj tekmi kad smo primili gol. ako nista Hebibovic bi svojom agilnoscu i brzinom sigurno doprinio pritisku, trkom za protivnikom i samom borbom dok ova dvojica to ne mogu uraditi pa da su 100 puta defanzivno orjentisani jer nisu taj profil igraca i dosta su ograniceni
Zadnja izmjena: collector, dana/u 29 jul 2015, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 29 jul 2015, 18:16

eh ovako sam čuo info, nakon što je produžio ugovor Matej Delač stiže ponovo kod nas i očekujem ga do kraja sedmice (ali i prije) :njanjanja:
nadam se da nije patka kao i dosad za njega, ono što puzdano znam je da ga sigurno očekujemo i da nema prepreka jer ga niko drugi ne traži :clap:
Mosa RajvoSa

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2015, 18:19

pitarlOOk je napisao/la:eh ovako sam čuo info, nakon što je produžio ugovor Matej Delač stiže ponovo kod nas i očekujem ga do kraja sedmice (ali i prije) :njanjanja:
nadam se da nije patka kao i dosad za njega, ono što puzdano znam je da ga sigurno očekujemo i da nema prepreka jer ga niko drugi ne traži :clap:
Da hoce biti istina kao i za Ikandea sto si rekao..je l' isti izvor?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 29 jul 2015, 18:20

Sa Matejom smo jaci 20% odmah. On u kombinaciji sa ovim stoperima = titula..
Bahati, bahati Željkan!
1946

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 29 jul 2015, 18:27

MortemHz je napisao/la:
pitarlOOk je napisao/la:eh ovako sam čuo info, nakon što je produžio ugovor Matej Delač stiže ponovo kod nas i očekujem ga do kraja sedmice (ali i prije) :njanjanja:
Da hoce biti istina kao i za Ikandea sto si rekao..je l' isti izvor?
nije isti, ali je sličan izvor, ovaj drugi dio posta je siguran, naši ga očekuju, da hoće do ubica stići bilo bi fantastično :zviz:
p.s. ovi naši na fks infu pišu da večeras dolazi :hmmmmm:
Mosa RajvoSa

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 jul 2015, 18:28

Nista titula, komsije su favoriti a mi cemo vidjeti lakapo :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2015, 18:29

Hoce li vise update :kafa:

slika

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jul 2015, 18:31

Najbolje da zavrsimo ovdje pricu oko ovog igraca vrijeme ce pokazati svoje. Ne slazemo se u potpunosti ni oko Mourinha. A sto se tice gresaka kod golova tako mozes kazati za bas sve obrambene igrace jer ih rade i najbolji. Tako su ljudi godinu dana ismijavali Spahica ovdje zbog one lose partije protiv Nigerije i tjerali ga a covjek nas daleko najbolji stoper bio i jos uvijek je. A sto se tice Tatomirovica i Zebe grijesis ako mislis da Hebibovic nebi ispadao jos duplo vise protiv onako kvalitetnog i motivisanog igraca. Tu mu njegova trka nebi bas pomogla puno a i Stepanov odnosno Barbaric bi imali pune ruke posla sa Zebom tada.

A Za Delaca :thumbup: :thumbup: samo da ostane igrati i europu poslje a ne samo prvenstvo.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 29 jul 2015, 18:52

Istina je za Delaca. Markov menadzer obavio lavovski posao. :bow:
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jul 2015, 18:56

Kad da krenem na aerodrom :zviz: :njanjanja:

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 29 jul 2015, 18:59

Cimi sigurno ne ide u CZ i jedini opcija je zapad. Ima 3 ponude za Cimija sa zapada oko 1 m eura i pregovara se.

A sa CZ ćemo vjv igrati prijateljsku u Beogradu..

Izjave Ibraka i Cimijevog agenta.
Sabrine mi moje!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 29 jul 2015, 19:00

I ja sam cuo isto ali ne znam da li ga neko trazi ili ne, ono sto znam -(cuo) da je njegova ideja da sebi prepolovi pola od plate iz maticnog kluba samo da bi igrao u FKS :tokralju: Znaci mi bi trebali placati cetvrtinu njegovih primanja.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: fks74, Hajdeee i 11 gostiju.