Ajax je napisao/la:collector je napisao/la:a ja opet ponavljam da mi prije svega tezimo dominaciji u ovoj nasoj ligi, a samim tim se mi po samoj nasoj filizofiji nemamo sta braniti i igrati defanzivnije, to se radi u Euro takmicenjima mada i ne mora, mi smo tako drugu tekmu trebali igrati protiv Zete al smo jurnuli ko zadnji levati u napad i pored aktivnog rezultata i zijanili, opet ponavljam bit modernog fudbala ili ti ga nogometa je imati pokretne i ofanzivne bekove koji mogu obavljati posao na oba kraja terena, Baric i Tatomirovic su nesposobni za uraditi nesto u napadu, dok Hebibovic svojim agresivnoscu i brzinom moze nadomjestiti sve u odbrani sto ova dvojica ne znaju u napadu !!!
Izvini nije tacno da Hebibovic moze nadomjestiti SVE u odbrani sto ova dvojica neznaju u napadu. Da je tako nebi se ovo prica vodila. Sto se tice evrope ( koja bi treba da bude prioritet sve vise i vise ) ovu je ligi potrebno iskoristiti da se uigraju
varijante koje mogu proci u evropi pa i defanzivnija sto da ne zavisi od protivnika. Taktika svi u napad tesko moze proci u ligi prvaka. U euopa ligi jos i nekako ( zavisi od protivnika ) ako imas svoj dan. Ako Sarajevo zeli dogurati do grupa lige prvaka ili evropa lige mora u ligi uigravat i selekcionirati najboljih 11 za evropu. Znaci vise mogucih varijanti imati. Naravno za nesto tako je potreban dobar rezultat i zato je bitno da se Sarajevo cim prije odvoji na tabeli sa se moze poslje iskristalizirati momcad za evropu.
tvoje poimanje fudbala i moje se razlikuju i ja se ovdje necu natezati niti sa kim, nego sam dao svoje misljenje, da je tako kako ti kazes finala EL i LP bi osvojili Juventus i Dnipro ali nisu nego su to uradile ekipe koje gaje ofanzivni fudbal, isto tako Mourinho bi vec jednom nesto i napravio sa svojim poznatim autobusima tokom svojih mandata u raznim timovima, ako se izuzme Inter gdje mu se dosta stvari poslozilo. Ugl ja ne kazem da ne treba igrati defanzivno stavise, potrebnan nam je ozbiljan rad na taktickom planu, uigravanju, defanzivnim varijantama al da se pouzdam u Tatomirovica kao beka jer eto on zna nazad igrat a gore sta bude neka hvala, vidio sam sad protiv Lecha u Poljskoj kako to izgleda, em sto smo izgubili imali smo samo jedan sut na gol, ma nismo ni pogledali. Ja cu tebi opet ponoviti necu se vracati na ovo prije svega kad spojis Barica i Tatomirovic opet ne znaju pola onog sto zna Hebibovic moze u napadu a vidio si valjda i sam koliko smo bili konkretniji na Kosevu protiv njih, a vezano za defanzivu oni tu jesu malo bolji igraci ali nista od toga,a primjera je puno (Baric glava protiv Zelje, Viteza i penal Mladost), Tatomiroviceve vratolomije po Lukavici prvo kad je Hodzurda dao gol za 1:1 gdje kapiten ne zna gdje udara, ili poigravanje Govedarice koji ga par puta baca na nos, ili Zebino zezanje sa istom u zadnjoj tekmi kad smo primili gol. ako nista Hebibovic bi svojom agilnoscu i brzinom sigurno doprinio pritisku, trkom za protivnikom i samom borbom dok ova dvojica to ne mogu uraditi pa da su 100 puta defanzivno orjentisani jer nisu taj profil igraca i dosta su ograniceni
Zadnja izmjena:
collector, dana/u 29 jul 2015, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997