FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DANDY
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 29 jul 2015, 16:03

Klub ce biti prisutan na ljetnom holiday marketu koji ce se odrzavati ispred BBI-a pa eto prilike ovima koji nisu bili u mogucnosti da se uclane ili kupe nesto da to urade.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 jul 2015, 16:04

pirlo10 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Generalno ljudi su bolji, jaci. To ne znaci da cemo se mi predati i skinuti gace odmah. Idemo odigrati muski ko na kosevu pa sta bude. Individualno su jaki kao i ferenc, ono sto mene ohrabruje jeste nas timski rad, duh, pozrtvovanost, broba... Jedna od prevaga koja nam ide u korist jeste da smo iskusnije za dvije jake utakmice u Evropi, gdje su ovi momci vidjeli da mogu i da znaju. Takodje olaksica bi mogla biti njihova neuigranost i "bojkot" trenera, gdje svi zele Geretca na klupi. Na stranu sve ove argumente, idemo se potuci muski pa sta bude, znamo da to nasi momci mogu i hoce.
Samo ovo i tražim od naših pa makar 10 primili a znamo svi kada igraju ovako da mogu svakog protivnika napatiti ;)
Ne moze se igrati ovako a primiti 10 :nene:
To sam baš i rekao u drugom dijelu posta :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 29 jul 2015, 16:13

Bajić je naš najbolji igrač, a da ima brža krila da mu pomognu bio bi još bolji. Vidjeli smo onaj gol protiv Ferencvarosa tamo kad su ušli Diatta i Beganović. Ja sam mišljenja da Standard trenutno nije jači od Ferencvaroša koji je do utakmice protiv nas na svom terenu posljednji put bio poražen godinu dana ranije od Chelsija rezultatom 1:2. Ako ponovimo ili još i popravimo igru iz Mađarske, uz sreću bez koje nema uspjeha, možemo se nadati dobrom rezultatu. Ja sam uvijek optimista jer Božijom voljom, te čvrstom igrom i koncentracijom igrača na terenu, Željo može pobijediti Standard. Siguran sam da se igrači poslije dvomeča sa Ferencvarošom nemaju čega bojati i da će ostaviti srce na terenu.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 29 jul 2015, 16:15

Nije standard real iz madrida ali je gotovo pa redovan učesnik grupnih faza eurokupova
ono što niti jedan tim iz BiH nije, pa rekao bih ni blizu da je bio / bude
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 29 jul 2015, 16:17

nekadafanatik je napisao/la:Slabo pratim sve ovo od zlatnog doba mladosti osamdeset i neke...Zapravo, imam utisak da se u svim regionima igra brzi i bolji fudbal osim na prostorima bivse zemlje. Gledao sam poslije mnogo godina Zeljeznicaar 90 minuta protiv Mađara...Šta da kazem? Bolje nego prije deset vjerovatno, ali bi od Osimovog tima iz 1980- 1986 lagano fasovali. Zapazio sam Đelmića. Podsjeća na Odovica iz mlađih dana. Zna lopte, mada izgleda malo antifudbalski. I onaj Blagojevic lagano prima loptu, lagano je predaje i krece se svuda, samo je mekan nekako. Onaj klinac uz njega, ****, kako se zove..fajter, ko nekada Šabanadzovic..Kokot? Osrednji. Bajić, reći mi prijatelj, navodno njabolji igrač Želje...Momak, ko u rukometu pivot, ceka na liniji šesnaest da se zaagradi...Slabo uvcetsvuje u igri i voli mnogo da padne. Nije valjda da mu je to stil igre? Nisu halfovi losi...Standard? Realno dolazi iz loge koja je za klasu i po bolja od domace. Za Zeljeznicar je taj mec vise NAGRADA nego OBAVEZA. Znaci, ako sta naparave dobro, a ako ne - opet dobro. Prvenstvo je prioritetvjerovatno i formiranje tima za nekoliko godina.....Oda kao trener? Volio je da dribla vise nego ljeba da se najede, ali je sa BAzdarevicem i Šabanom najbolji Zeljin trio iz osamdesetih (Škoro je odigaro jednu poštenu sezonu i to je sve). Kao trener vise insistira na disciplini jer je svjestan mana tima....Ako ne puknu u Lijezu sa vecim minusom bar ce zaraditi neku lovu u revansu....S druge strane vidim sa Sarajevo nema oproblema sa lovom. Hebiga, nekada su carsijski privatnici davalo lovu za igarec (Pape je tako odustao od Patizana i ostao u klubu), a sada su ih spojili sa Turcima...Jel to znaci da je Zelji jos previse urbani klub...Sumnjam, onaj sloj serdnej klase sto je navijao za njih unisten je u ratu...Nebitno, zarad starih dana (odavno ne navijam ni za koga jer se u dubokim srednjim ne mijenja se klub) sretno u Lijezu. I ne pljujte ako fasuju - pare odavno prave kvalitet.
Ako je ko driblao vrhunski onda je to Skoro bio brate kad on krene niko nije znao na koju ce stranu ja sam ga bas gotivio. Drago mi je kad se sjetimo ovih vremena :clap:

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 29 jul 2015, 16:18

Pa normalno da se sjecam Osimovog tima kada je to doba moje rane zlatne mladosti :)). Ok, drug svijet - drugo doba. Ali bolje, i pri tome ne mislim na politku, hebes to. Mislim na - fudbal. ..Bajic i sta mi smeta? Smeta mi sto momak STOJI i ČEKA da mu neko da donese loptu. Nema tu, ako si frajer - ima da si dobar i kada timu ne ide. Ima da izlazis do centra, da povuces akciju...Danas je najteze kada si u napadu da dođeš u situaciju da se licem okrenes ka golu protivnika sa loptom, a kada ti to uspije - eto frke. A Bajic mnogo čeka. On je stalno leđima krenut ka suprotnom golu. Ne valja to. Mora da bude aktivniji, da bude fajter. I brate opada. Ko "padaviacar"...Onaj Bogdanovic... Kad povuce loptu od sesnaset podjeti me na "Rutka" Saracevica. Zeljinu legendu iz davnih vremena (bio sam klinjo). Kasnije su došli "START halfovi" tipa Čapljica i Komsica (najmrsaviji half svih vremena)...Ako se zabiju u sesnaest u Lijezu - bice šamaranje guze. Ako budu pokrivali prostor iza lopte - e to je vec druga prica...Ne ocekujem cuda..Vidim da su se Sarajlije dobro pojacali..."Zlatare" rade punom parom?

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 29 jul 2015, 16:22

Škoro je bio fenomen. Svaka čast Odoviću, ali jedan je Haris Škoro.

Ikos

Post Postao/la Ikos » 29 jul 2015, 16:24

Danas sam uclanio oca i cifra na clanskoj je 1507. Bilo je jos nekoliko ljudi koji su popunjavali onaj papir za clanstvo

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 29 jul 2015, 16:25

Neki dan Ivica za Odu priča, i sad kaže da mu dodaš loptu okruglu, a on ti je vrati kockastu. Kaže dok je on obradi godina.

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 29 jul 2015, 16:27

Ni govora. Oda je ostavio u Zelji osam ili devet sezona. Otisao sa timom u drugu ligu i vratio se, a Skoro je odigrao sezonu 84-85, odradio narednu, povalio onu pjevaljku Barudziju i - nestao. Ne mozes da poredis nekoga ko je ostavi tolike utakmice u klubu i nekoga ko je odradio jednu poštenu sezonu? To je pogresno gledanje na stvar.. Digo mu se da ode sa Blazevicem u Dinamo u kome je dobio lovu i zaboravio fudbal....

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 29 jul 2015, 16:27

Sto bi rekli lopta je okrugla i ne pobjedjuje uvjek bolji.. Ako ponovimo predstavu kao protiv Madjara mozemo se nadati cudu a i sportski je pokusati. Siguran sam da ce nasi dati sve od sebe ali da li ce to biti dovoljno za povoljan rezultat protiv daleko skupljeg, a ako cemo posteno, i kvalitetnijeg protivnika vidjecemo sutra.. Bez obzira kakav rezultat bude ja nasim igracima skidam kapu za dosad odradjeno i taman da zijanimo 5:0 bezobrazno bi bilo im reci pola rijeci..
BUDI ŽELJO !!!

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 29 jul 2015, 16:27

Ikos je napisao/la:Danas sam uclanio oca i cifra na clanskoj je 1507. Bilo je jos nekoliko ljudi koji su popunjavali onaj papir za clanstvo
To nije tačan broj članova, jer je dosta kartica poništeno zbog problema sa printerom. Nešto manje od 1400 članova imamo.

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 29 jul 2015, 16:31

Baš sam i ja to krenula napisati, meni je 1041, a momku prije mene je rekao da se oko 950 ljudi učlanilo do tad. Bilo je dosta grešaka oko imena, pa su morali ponavljati. Ima sigurno više od 100 poništenih do sad.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 29 jul 2015, 16:34

Okahriste me sa tom vjesću o karticama. DaBogda ta vijest za broj članova bila jedina loša vijest ove sedmice.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 29 jul 2015, 16:38

salle86 je napisao/la:Nije standard real iz madrida ali je gotovo pa redovan učesnik grupnih faza eurokupova
Pa onda je najbolje da i ne igramo uopste. Ljudi su redovan ucesnik, neka ucestvuju i ove godine, a nas ko ****. Ne kontam u cemu je fazon, imaju 11 igraca na terenu, imamo i mi, lopta je okrugla. Sve se moze postici kada znas sta zelis. "Ni jedan vjetar nije naklonjen onome ko ne zna gdje plovi." Ako nam je cilj samo da prolazimo likove s Malte onda je u redu, a ako nam je cilj da se plasiramo konacno negdje i sreca ce nas pogurati kada zagusti. Niko ne kaze da smo bolji od njih, ali jarane nismo ni mi totalni amateri. Treba probati da ih pobjedimo, da krenemo jako i drsko pa sta bude. Najgore je kada se poput djevojcica udje u utakmicu, onda te ljudi ubiju na sve nacine.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 jul 2015, 16:43

pa kad smo već odletjeli, idemo dati sve od sebe.

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 29 jul 2015, 16:43

sergejevic je napisao/la:
salle86 je napisao/la:Nije standard real iz madrida ali je gotovo pa redovan učesnik grupnih faza eurokupova
Pa onda je najbolje da i ne igramo uopste. Ljudi su redovan ucesnik, neka ucestvuju i ove godine, a nas ko ****. Ne kontam u cemu je fazon, imaju 11 igraca na terenu, imamo i mi, lopta je okrugla. Sve se moze postici kada znas sta zelis. "Ni jedan vjetar nije naklonjen onome ko ne zna gdje plovi." Ako nam je cilj samo da prolazimo likove s Malte onda je u redu, a ako nam je cilj da se plasiramo konacno negdje i sreca ce nas pogurati kada zagusti. Niko ne kaze da smo bolji od njih, ali jarane nismo ni mi totalni amateri. Treba probati da ih pobjedimo, da krenemo jako i drsko pa sta bude. Najgore je kada se poput djevojcica udje u utakmicu, onda te ljudi ubiju na sve nacine.
Ma nas gubitnicki mentalitet...i onda se cudimo sto nam igraci tako razmisljaju...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 jul 2015, 16:47

protiv mađara smo pokazali sve osim gubitničkog mentaliteta. a kolega pila naopako, to mu je specijalnost. i neka pila, jer smo u minuloj sezoni vidjeli da je i travnik težak zalogaj bez optimalnog pristupa.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 29 jul 2015, 16:48

Mogu reći da sam prijatno iznenađen odnosom,optimizmom Želje,netreba se unaprijed predavati nekakvim prosječnim ekipama,prosječnih Evropskih liga.Za samopouzdanje i psihičku pripremu ekipe Odoviću ide :clap: :clap: :clap:
Sretno komšije :bih:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 29 jul 2015, 16:49

Nama je prolaz protiv Madjara dobro otvorio apetite.. Neki su do juce govorili da nemamo ekipu za Premijer lige i pljuvali i po Gredicu i po Siljku bez mjere i ne birajuci rijeci.. Sta god mi ovdje pricali, bilo pozitivno, bilo negativno to ni na koji nacin nece uticati na ekipu i njihovu predstavu na terenu.. Dati tamo sve od sebe pa sta Bog da..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Proximic i 21 gost.