FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zivot
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zivot » 29 jul 2015, 15:27

Sretno plavi, Memija opet opusten ;), Standard je aposulutni favorit, kao sto je i Ferenc bio, i Stadnard je bolji Ferenca tacno toliko jer igra u prilicno jacoj ligi nego Ferenc. U svakom slucaju mi cemo sansu imat na nama je da li cemo je iskoristit
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

FKZ1921
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la FKZ1921 » 29 jul 2015, 15:31

delinjo je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
"delinjo" je napisao/la: Ma ne pravi od njih Real...5 ekipa u Belgiji...jesu za nas vrh ali koliko ti pricas...pomislio sam da igramo na bernabeu protiv reala pa nam je potrebno da se napnemo...imamo bruku srece i izgubimo 3 0
Glup i nepotreban komentar...
Pa realno sto igramo onda evropu...vidim ti nam ne dajes 1% sanse...sto idemo dole?
Ne vidiš.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 29 jul 2015, 15:33

Bitno je dati maximalno od sebe u utakmici, to nije samo u ovoj već u sljedečih 40-ak koje dolaze. Vidili smo šta se desilo sa Borcem. Poraz mi nikada nije teško pao ako smo imali igru, trku, sav taj trud će se nekada vratiti. Tako od ove utakmice očekujem da poginu na terenu, pa kako god završila meni će srce biti na mjestu i mirne duše ću doći da Radnik gledam na Grbavici.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 29 jul 2015, 15:34

Ma zabit cemo go 100% ovo je nasa godina :)
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 jul 2015, 15:36

mi s pola snage ili mislima na drugoj utakmici ne možemo ni borcu ništa. ali s fokusom kakav je bio protiv mađara i malo sreće (sreće treba i kad si jači a ne kad si slabiji), možemo svašta. samo jako i pametno.

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 29 jul 2015, 15:37

DANDY je napisao/la:Pile mislio sam na njihov godisnji prihod.
Malo....u kojoj ti firmi radiš prijatelju....????

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 jul 2015, 15:38

Generalno ljudi su bolji, jaci. To ne znaci da cemo se mi predati i skinuti gace odmah. Idemo odigrati muski ko na kosevu pa sta bude. Individualno su jaki kao i ferenc, ono sto mene ohrabruje jeste nas timski rad, duh, pozrtvovanost, broba... Jedna od prevaga koja nam ide u korist jeste da smo iskusnije za dvije jake utakmice u Evropi, gdje su ovi momci vidjeli da mogu i da znaju. Takodje olaksica bi mogla biti njihova neuigranost i "bojkot" trenera, gdje svi zele Geretca na klupi. Na stranu sve ove argumente, idemo se potuci muski pa sta bude, znamo da to nasi momci mogu i hoce.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 29 jul 2015, 15:38

Dolina je napisao/la:Bitno je dati maximalno od sebe u utakmici, to nije samo u ovoj već u sljedečih 40-ak koje dolaze. Vidili smo šta se desilo sa Borcem. Poraz mi nikada nije teško pao ako smo imali igru, trku, sav taj trud će se nekada vratiti. Tako od ove utakmice očekujem da poginu na terenu, pa kako god završila meni će srce biti na mjestu i mirne duše ću doći da Radnik gledam na Grbavici.
Druže moram ti ovo napisati, nemoj se naljutiti, možda si se pogrešno izrazio ali zašto bi Radnik gledao na Grbavici ? Prvo odeš do Bijeljine, kupiš sezonsku kartu Radnika i gledaš ih tokom cijele sezone..
Navijači koji dolaze na Grbavicu dolaze da bi gledali Želju a ne protivnika, valjda bi tako trebalo da bude..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 29 jul 2015, 15:41

legenda79 je napisao/la:
DANDY je napisao/la:Pile mislio sam na njihov godisnji prihod.
Malo....u kojoj ti firmi radiš prijatelju....????
Ne morate svaki komentar shvatati ozbiljno.
:roll: :P

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 jul 2015, 15:42

a ima i razlike između ozbiljno i bukvalno... :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 jul 2015, 15:43

tm8782 je napisao/la:Generalno ljudi su bolji, jaci. To ne znaci da cemo se mi predati i skinuti gace odmah. Idemo odigrati muski ko na kosevu pa sta bude. Individualno su jaki kao i ferenc, ono sto mene ohrabruje jeste nas timski rad, duh, pozrtvovanost, broba... Jedna od prevaga koja nam ide u korist jeste da smo iskusnije za dvije jake utakmice u Evropi, gdje su ovi momci vidjeli da mogu i da znaju. Takodje olaksica bi mogla biti njihova neuigranost i "bojkot" trenera, gdje svi zele Geretca na klupi. Na stranu sve ove argumente, idemo se potuci muski pa sta bude, znamo da to nasi momci mogu i hoce.
Samo ovo i tražim od naših pa makar 10 primili a znamo svi kada igraju ovako da mogu svakog protivnika napatiti ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 29 jul 2015, 15:47

Slabo pratim sve ovo od zlatnog doba mladosti osamdeset i neke...Zapravo, imam utisak da se u svim regionima igra brzi i bolji fudbal osim na prostorima bivse zemlje. Gledao sam poslije mnogo godina Zeljeznicaar 90 minuta protiv Mađara...Šta da kazem? Bolje nego prije deset vjerovatno, ali bi od Osimovog tima iz 1980- 1986 lagano fasovali. Zapazio sam Đelmića. Podsjeća na Odovica iz mlađih dana. Zna lopte, mada izgleda malo antifudbalski. I onaj Blagojevic lagano prima loptu, lagano je predaje i krece se svuda, samo je mekan nekako. Onaj klinac uz njega, ****, kako se zove..fajter, ko nekada Šabanadzovic..Kokot? Osrednji. Bajić, reći mi prijatelj, navodno njabolji igrač Želje...Momak, ko u rukometu pivot, ceka na liniji šesnaest da se zaagradi...Slabo uvcetsvuje u igri i voli mnogo da padne. Nije valjda da mu je to stil igre? Nisu halfovi losi...Standard? Realno dolazi iz loge koja je za klasu i po bolja od domace. Za Zeljeznicar je taj mec vise NAGRADA nego OBAVEZA. Znaci, ako sta naparave dobro, a ako ne - opet dobro. Prvenstvo je prioritetvjerovatno i formiranje tima za nekoliko godina.....Oda kao trener? Volio je da dribla vise nego ljeba da se najede, ali je sa BAzdarevicem i Šabanom najbolji Zeljin trio iz osamdesetih (Škoro je odigaro jednu poštenu sezonu i to je sve). Kao trener vise insistira na disciplini jer je svjestan mana tima....Ako ne puknu u Lijezu sa vecim minusom bar ce zaraditi neku lovu u revansu....S druge strane vidim sa Sarajevo nema oproblema sa lovom. Hebiga, nekada su carsijski privatnici davalo lovu za igarec (Pape je tako odustao od Patizana i ostao u klubu), a sada su ih spojili sa Turcima...Jel to znaci da je Zelji jos previse urbani klub...Sumnjam, onaj sloj serdnej klase sto je navijao za njih unisten je u ratu...Nebitno, zarad starih dana (odavno ne navijam ni za koga jer se u dubokim srednjim ne mijenja se klub) sretno u Lijezu. I ne pljujte ako fasuju - pare odavno prave kvalitet.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 29 jul 2015, 15:48

Željooooo je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Bitno je dati maximalno od sebe u utakmici, to nije samo u ovoj već u sljedečih 40-ak koje dolaze. Vidili smo šta se desilo sa Borcem. Poraz mi nikada nije teško pao ako smo imali igru, trku, sav taj trud će se nekada vratiti. Tako od ove utakmice očekujem da poginu na terenu, pa kako god završila meni će srce biti na mjestu i mirne duše ću doći da Radnik gledam na Grbavici.
Druže moram ti ovo napisati, nemoj se naljutiti, možda si se pogrešno izrazio ali zašto bi Radnik gledao na Grbavici ? Prvo odeš do Bijeljine, kupiš sezonsku kartu Radnika i gledaš ih tokom cijele sezone..
Navijači koji dolaze na Grbavicu dolaze da bi gledali Želju a ne protivnika, valjda bi tako trebalo da bude..

Lapsus calami ;)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

nekadafanatik
Kontakt:

Post Postao/la nekadafanatik » 29 jul 2015, 15:49

Izvinjavam se za slovne..Daleko sam pa prsti "driblaju".

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 29 jul 2015, 15:50

Mozda bi trebalo pokusati odgoditi utakmicu prodiv Radnika.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 29 jul 2015, 15:52

nekadafanatik je napisao/la:Slabo pratim sve ovo od zlatnog doba mladosti osamdeset i neke...Zapravo, imam utisak da se u svim regionima igra brzi i bolji fudbal osim na prostorima bivse zemlje. Gledao sam poslije mnogo godina Zeljeznicaar 90 minuta protiv Mađara...Šta da kazem? Bolje nego prije deset vjerovatno, ali bi od Osimovog tima iz 1980- 1986 lagano fasovali. Zapazio sam Đelmića. Podsjeća na Odovica iz mlađih dana. Zna lopte, mada izgleda malo antifudbalski. I onaj Blagojevic lagano prima loptu, lagano je predaje i krece se svuda, samo je mekan nekako. Onaj klinac uz njega, ****, kako se zove..fajter, ko nekada Šabanadzovic..Kokot? Osrednji. Bajić, reći mi prijatelj, navodno njabolji igrač Želje...Momak, ko u rukometu pivot, ceka na liniji šesnaest da se zaagradi...Slabo uvcetsvuje u igri i voli mnogo da padne. Nije valjda da mu je to stil igre? Nisu halfovi losi...Standard? Realno dolazi iz loge koja je za klasu i po bolja od domace. Za Zeljeznicar je taj mec vise NAGRADA nego OBAVEZA. Znaci, ako sta naparave dobro, a ako ne - opet dobro. Prvenstvo je prioritetvjerovatno i formiranje tima za nekoliko godina.....Oda kao trener? Volio je da dribla vise nego ljeba da se najede, ali je sa BAzdarevicem i Šabanom najbolji Zeljin trio iz osamdesetih (Škoro je odigaro jednu poštenu sezonu i to je sve). Kao trener vise insistira na disciplini jer je svjestan mana tima....Ako ne puknu u Lijezu sa vecim minusom bar ce zaraditi neku lovu u revansu....S druge strane vidim sa Sarajevo nema oproblema sa lovom. Hebiga, nekada su carsijski privatnici davalo lovu za igarec (Pape je tako odustao od Patizana i ostao u klubu), a sada su ih spojili sa Turcima...Jel to znaci da je Zelji jos previse urbani klub...Sumnjam, onaj sloj serdnej klase sto je navijao za njih unisten je u ratu...Nebitno, zarad starih dana (odavno ne navijam ni za koga jer se u dubokim srednjim ne mijenja se klub) sretno u Lijezu. I ne pljujte ako fasuju - pare odavno prave kvalitet.
Odavno nisam bolji post procitao...:)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 jul 2015, 15:57

nekadafanatik je napisao/la:Slabo pratim sve ovo od zlatnog doba mladosti osamdeset i neke...Zapravo, imam utisak da se u svim regionima igra brzi i bolji fudbal osim na prostorima bivse zemlje. Gledao sam poslije mnogo godina Zeljeznicaar 90 minuta protiv Mađara...Šta da kazem? Bolje nego prije deset vjerovatno, ali bi od Osimovog tima iz 1980- 1986 lagano fasovali. Zapazio sam Đelmića. Podsjeća na Odovica iz mlađih dana. Zna lopte, mada izgleda malo antifudbalski. I onaj Blagojevic lagano prima loptu, lagano je predaje i krece se svuda, samo je mekan nekako. Onaj klinac uz njega, ****, kako se zove..fajter, ko nekada Šabanadzovic..Kokot? Osrednji. Bajić, reći mi prijatelj, navodno njabolji igrač Želje...Momak, ko u rukometu pivot, ceka na liniji šesnaest da se zaagradi...Slabo uvcetsvuje u igri i voli mnogo da padne. Nije valjda da mu je to stil igre? Nisu halfovi losi...Standard? Realno dolazi iz loge koja je za klasu i po bolja od domace. Za Zeljeznicar je taj mec vise NAGRADA nego OBAVEZA. Znaci, ako sta naparave dobro, a ako ne - opet dobro. Prvenstvo je prioritetvjerovatno i formiranje tima za nekoliko godina.....Oda kao trener? Volio je da dribla vise nego ljeba da se najede, ali je sa BAzdarevicem i Šabanom najbolji Zeljin trio iz osamdesetih (Škoro je odigaro jednu poštenu sezonu i to je sve). Kao trener vise insistira na disciplini jer je svjestan mana tima....Ako ne puknu u Lijezu sa vecim minusom bar ce zaraditi neku lovu u revansu....S druge strane vidim sa Sarajevo nema oproblema sa lovom. Hebiga, nekada su carsijski privatnici davalo lovu za igarec (Pape je tako odustao od Patizana i ostao u klubu), a sada su ih spojili sa Turcima...Jel to znaci da je Zelji jos previse urbani klub...Sumnjam, onaj sloj serdnej klase sto je navijao za njih unisten je u ratu...Nebitno, zarad starih dana (odavno ne navijam ni za koga jer se u dubokim srednjim ne mijenja se klub) sretno u Lijezu. I ne pljujte ako fasuju - pare odavno prave kvalitet.
Za sve se mogu složiti osim za Bajića, izvini al' ti osim što stalno spominješ Švabinog Želju ti još živiš u tom vremenu. Ne možeš porediti današnji fudbal sa onim od prije 30 godina, Bajić je u 4-5-1 formaciji koju mi igramo bukvalno sam na strani protivnika i kad mu bace loptu on ili izbori faul ili je uzme i dadne povratni pas (nekad previše čeka tu moram da se složim) i svaki taj pad je dobiveni faul. Ne možeš očekivati da je primi i sam predribla halfove i bekove protivničke ekipe, da igra u vremenu prije 30ak godina možda bi i mogao.

Pogotovo još mi je čudno kako neko može osporavati Bajića kada smo se protiv Ferenca mahom branili, pa ne može iz ničega napraviti nešto. Njegovo je da navuče stopere na sebe, onda na scenu stupaju Kokot, Đelmić i sredina ;)

Plus se momak troši i vraća u odbranu stalno, vrši presing na protivničke halfove i raja bi još da stvori sam sebi priliku i da dadne gol e pa kad to mogne onda možemo reći da imamo klasu klasa u našem klubu :D
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 29 jul 2015, 15:59, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 jul 2015, 15:59

ma da se rasformiramo jer više nije juga i osamdesete. ukratko rečeno.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 29 jul 2015, 16:01

Vala bas neki naprave od svakog protivnika Real, vjerovatno da bi se opravdao moguci poraz. Svi mi znamo da je moguce i izgubiti, kao sto je moguce i da pobjedimo. Totalna glupost je da je Standard bolji od Ferencvarosa. Jesu iz kvalitetnije lige, ali to je poprilicno daleko od Evropskog fudbala i same kreme. Sto neko napisa koji **** onda igramo uopste, ajmo onda napraviti neki amaterski klub i igrati termine. Ferencvaros je duplo iskusnija ekipa, a to mnogo znaci, imaju igrace koji nisu tek na pragu velikih stvari, vec one koji su prosli mnogo toga. Gera koji je igrao na Old Trafordu, Enfildu, Gudisonu i svim najpoznatijim stadionima u Engleskoj i nerijetko zabijao golove. Onda Hajnal i Sestak po Bundesligi itd. Standard ima mnogo talentovanih igraca, ali daleko od iskusnih igraca koji ce rijesiti utakmicu kada zagusti. Jedan Partizan je izbacio Andrleht i plasirao se u grupe. A sta bi mi? Da igramo 3 kola protiv Maltezana i jedno s nekih iz Azerbejdzana. ****. Mora se igrati i s( na papiru) boljim od sebe i mora se proci ako zelimo nesto vise da postignemo.

Nije niko budala da ne vidi stvarni odnos snaga i ne treba nam niko da nam objasnjava, kao da smo invalidi, kolike su nam sanse. Ja sam siguran da ovi momci mogu odigrati dvije dobre utakmice i izbaciti i Standard iz Madrida s Ronaldom, Modricem, Ramosom, Marselom i ostalim super zvijezdama iz najjace lige na svijetu( one Belgijanske).

Pricamo godinama da igrace prodajemo za smijesne cifre, trazimo neke milione, a kada dodje prosjecna Evropska ekipa onda smo mi losi, a oni prejaki. Pa ako momci vrijede tih miliona sada im je prilika da se dokazu, a ne u Prijedoru da ganjaju loptu oko one cijevi fi 500 koja viri iz terena. Mozda da se malo i podrze momci, ne treba im prije svake utakmice govoriti da su nesposbni i da je na njima da se bore samo, da je samo vazno ucestvovati sigurno bi sada gledali kako drugi igraju protiv Standarda, barem po nekim komentarima.

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 29 jul 2015, 16:02

FaraonTM je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Generalno ljudi su bolji, jaci. To ne znaci da cemo se mi predati i skinuti gace odmah. Idemo odigrati muski ko na kosevu pa sta bude. Individualno su jaki kao i ferenc, ono sto mene ohrabruje jeste nas timski rad, duh, pozrtvovanost, broba... Jedna od prevaga koja nam ide u korist jeste da smo iskusnije za dvije jake utakmice u Evropi, gdje su ovi momci vidjeli da mogu i da znaju. Takodje olaksica bi mogla biti njihova neuigranost i "bojkot" trenera, gdje svi zele Geretca na klupi. Na stranu sve ove argumente, idemo se potuci muski pa sta bude, znamo da to nasi momci mogu i hoce.
Samo ovo i tražim od naših pa makar 10 primili a znamo svi kada igraju ovako da mogu svakog protivnika napatiti ;)
Ne moze se igrati ovako a primiti 10 :nene:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: marcoroick i 24 gosta.