FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

miki_92
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la miki_92 » 29 jul 2015, 12:29

i momcina odradjuje predsezonu sa stilom :kafa:
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 jul 2015, 12:39

sila14 je napisao/la:kakvi su bili sandro i rafinha, pošto vidim da su neki od vas gledali cijelu tekmu :)
Sandro dosta dobar, strašno je borben i požrtvovan momak, nešto najsličnije Pedru. Definitivno je najbolje odradio pripreme od sve djece iz B tima i trebao bi dobiti dosta minuta ove sezone.

Rafinha je, uz Suleta, naš najbolji igrač na ovoj turneji. Sinoć je dobio nešto manju minutažu (navodno zbog lakše povrede na treningu), nije napravio ništa posebno, ali je fino učestvovao u igri. On, Iniesta i Samper su dobro držali sredinu. Ono što posebno raduje, sve više preuzima odgovornost, ne skriva se od lopte kao što je bio slučaj u nekim utakmicama prošle sezone.
miki_92 je napisao/la:i momcina odradjuje predsezonu sa stilom :kafa:
slika
Momčina ne vadi. :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jul 2015, 12:45

Sad jedan mjesec da ovo malo zaboravimo pa će opet priča kako Bartra zaslužuje više minuta i bolji tretman. Kako je on zaslužio bilo šta ostaje misterija.
Samper je nešto opasno usr'o, ima i on izgleda zayebanih problema sa karakterom.
Don't hate what you don't understand.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jul 2015, 12:54

xaviesta je napisao/la:Sad jedan mjesec da ovo malo zaboravimo pa će opet priča kako Bartra zaslužuje više minuta i bolji tretman. Kako je on zaslužio bilo šta ostaje misterija.
Samper je nešto opasno usr'o, ima i on izgleda zayebanih problema sa karakterom.
Da, Bartra je zasluzio bolji tretman.

Ajmo bit supci pa gledat na 2 tekme jbene predsezone, a ne na citavu proslu sezonu u kojoj je bio odlican kad god je igrao.
Ali ne, neki od vas me podsjete na razdoblje Pepa bgmi i nakon Pepa kad je on svetinja pa tako sad i Lucho. Ned'o Bog da on nije u pravu, On ne moze pogrijesit.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jul 2015, 14:40

Kad god je igrao nije bio nešto spektakularno a igrao je mahom protiv slabijih protivnika. Momak je prosjek nit' smrdi nit' miriše, može se prišlešati uz Piquea (kad je Pique u formi) i to je to.
Nije mu ni 19 godina da čekamo neki napredak.

btw. Yebo te Lucho. Mogu treneri biti i poglupi i tvrdoglavi ali ne toliko da mi bolje poznajemo kvalitete nekog igrača od čovjeka koji sa istim radi po nekoliko sati dnevno.

sila14
Kontakt:

Post Postao/la sila14 » 29 jul 2015, 14:44

@mesilla
kasno ove tekme pa nisam nijednu pogledao do sad, pa nisam bio u toku kako je ko igrao. drago mi je zbog rafinhe, ako je još više napredovao, vjerujem da će biti sve bolji i bolji igrač kako bude sezona odmicala :D i ako se proda pedro, onda se definitivno sandru treba dati šansa da bude prva zamjena za napadački trio, valjda šta bude i od njega u budućnosti, jer vidim da pišete da je el hadati nikakav do sada.

@xaviesta
moje mišljenje za Bartru ostaje nepromjenjeno a to je da ako bude treći/četvrti štoper nek se udara nogom u guzicu od sreće :D i tako će biti sve dok me ne razuvjeri dobrim igrama protiv jačih ekipa :)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 29 jul 2015, 14:45

xaviesta je napisao/la:Kad god je igrao nije bio nešto spektakularno a igrao je mahom protiv slabijih protivnika. Momak je prosjek nit' smrdi nit' miriše, može se prišlešati uz Piquea (kad je Pique u formi) i to je to.

btw. Yebo te Lucho. Mogu treneri biti i poglupi i tvrdoglavi ali ne toliko da mi bolje poznajemo kvalitete nekog igrača od čovjeka koji sa istim radi po nekoliko sati dnevno.
Problem je sto se momku nije davala sansa pravilno, normalno da ce stagnirat i time unistavat svoj potencijal. Da, sad ce ici standardna prica "da je valjao dobio bi priliku bla bla"..

Bartra bi morao uvijek bit ispred Mathieua. A nije niti ce ikad bit. I to je zalosno. Nisam lud da ne vidim da je Francuz prosjek igrac i da Bartra ne bi bio nista losiji.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 29 jul 2015, 14:46

Lillard je napisao/la:
xaviesta je napisao/la:Sad jedan mjesec da ovo malo zaboravimo pa će opet priča kako Bartra zaslužuje više minuta i bolji tretman. Kako je on zaslužio bilo šta ostaje misterija.
Da, Bartra je zasluzio bolji tretman.

Ajmo bit supci pa gledat na 2 tekme jbene predsezone, a ne na citavu proslu sezonu u kojoj je bio odlican kad god je igrao.
Ali ne, neki od vas me podsjete na razdoblje Pepa bgmi i nakon Pepa kad je on svetinja pa tako sad i Lucho. Ned'o Bog da on nije u pravu, On ne moze pogrijesit.
+1

sad izlaze svi fola eto oni znali bartra los ,strucnjaci :puke:
jbt u predsezoni nezz koji stoper je bio dobar u barci sad a u ovom sastavu kakva je odbrana bila douglas robocop adriano i puyol iz najboljih dana bi bio ko q
proslu sezonu doktoriro malac kad kod je igro ,ko to nije vidio je slijep i nek ide ocnom pothitno
a predsezona je sranje ,ko je to odigro bolje od bartre na stoperu ,robocop mozda :rol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 jul 2015, 14:47

Neki stvarno donose zaključke na osnovu predsezone :rol:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 29 jul 2015, 14:50

xaviesta je napisao/la:Kad god je igrao nije bio nešto spektakularno a igrao je mahom protiv slabijih protivnika. Momak je prosjek nit' smrdi nit' miriše, može se prišlešati uz Piquea (kad je Pique u formi) i to je to.

eto nek je robocop spektakularan bio prosle sezone :rol: :rol: :rol: :rol: i vermalen ce biti spektakularan naredne sezone :rol:
sto ih nesto gurate ispred ovog momka
cuj nista spektakularno ,
ne kaze niko da bude bartra stalno u prvih 11
al ko 3 stoper mora biit ,poslije piquea i maschea,
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jul 2015, 14:50

zato ja mrzim ove pripremne utakmice, koje uvijek stvore pogrešne percepcije o igracima

jer sudeci po njima Sandro bi trebao istisnuti Messija iz prvih 11, a Bartra prodan u Cordobu za 2 miliona, isto kao što je Pique treba biti protjeran iz Barce još prije 2-3 godine, a lani odigra strašnu sezonu.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jul 2015, 14:56

Koje licemjerje, da ulazimo u sezonu sa Piqueom i Bartrom kao primarnim stoperima plakali bi kako je uprava debilna i ne dovodi pojačanja.
Nisi ti lud, lud je trener odnosno treneri.
Ali ovo je prežvakano hiljadu puta, uvijek priča kako određeni igrač treba veću minutažu pa ode lupam u Sevillu pa ni tamo ne igra.
Thiago izuzetak.
Doktorirao, jest zato je i odbio mnogobrojne ponude i osta da grije klupu Matiji. :rol:

Opet, je l' treba crtat? Ne guram ih ja beskurac mi, ako zaslužuje nek igra umjesto Piquea ili Mascherana nek' mu daju i kapitensku i najveći ugovor.
Zadnja izmjena: xaviesta, dana/u 29 jul 2015, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.

sila14
Kontakt:

Post Postao/la sila14 » 29 jul 2015, 14:58

svakako da prijateljske utakmice nisu mjerilo, ali za ove mlade igrače i igrače koji žele da dobiju veću minutažu su od izuzetnog značaja. Ako već nisi dobijao pretjerano šansi u sezoni a misliš da možeš igrati, pa brate dragi, radi, treniraj ''6 sati dnevno'' ako treba tokom predsezone, igraj pripremne utakmice kao da ti život ovisi od toga, jer ćeš se jedino tako nametnuti treneru i dati mu do znanja da treba na tebe ozbiljno računati. Iskreno nisam gledao sinoć tekmu, ali na onom sažetku je bio jako jako loš, a i bez toga mislim da on nikad neće postati klasa ala Pique ma koliko mu se davalo šansi da igra. Daj Bože da griješim i da lik kroz godinu dvije postane prvi štoper Barce, ali teško će do toga doći

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 29 jul 2015, 15:05

I 'ajde shvatio bih da je i pitanju situacija; dovedeno je skupo pojačanje iz nekih razloga koji nemaju veze sa fudbalom pa taj igrač ne pokazuje ništa više od nekog momčića ali "mora" igrati zbog uloženog novca i marketinga.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 jul 2015, 15:15

Eto sad tobože nisu ove pripremne tekme bitne. Naravno da su bitne za igrače koji se bore za veću minutažu. Dakle igrači poput Bartre, Vermaelena, Rafinhe, Roberta, Sandra, Pedra, Adriana. Svi su oni ovo trebali preozbiljno da shvate i dobrim igrama se nametnu Luchu.

I da, prije će Vermaelen izboriti prvu postavu nego Bartra. Činjenica, pa vi negodujte koliko hoćete.

I apsolutno se slažem sa ovim što je @sila14 napisao u posljednjem postu.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 jul 2015, 15:41

messilla je napisao/la:Eto sad tobože nisu ove pripremne tekme bitne. Naravno da su bitne za igrače koji se bore za veću minutažu. Dakle igrači poput Bartre, Vermaelena, Rafinhe, Roberta, Sandra, Pedra, Adriana. Svi su oni ovo trebali preozbiljno da shvate i dobrim igrama se nametnu Luchu.

I da, prije će Vermaelen izboriti prvu postavu nego Bartra. Činjenica, pa vi negodujte koliko hoćete.

I apsolutno se slažem sa ovim što je @sila14 napisao u posljednjem postu.
naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali to cemo tek vidjeti

ja mislim suprotno, tj. da ce Bartra izboriti prvu postavu prije Jeremije.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 29 jul 2015, 16:06

meni sta je zasmetalo najvise na ovoj turneji je da su igraci koji vec imaju status u klubu i 1. su postava, pokazali su vise zelje i borbenosti nego li ovi sto im status ovisi u mnogome kako ce se pokazati na pripremnim tekmama pa i sam Bartra je u ovoj drugoj grupi

Gumbau > Samper :?
da li je Samper Delofeu 2.0 ostaje da se vidi u narednih nekoliko sedmica
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 29 jul 2015, 16:07

Kad njega Hazard izbije iz cipela kud ćeš dalje :D
slika

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 29 jul 2015, 16:15

Bartra će vjerujem u sljedećoj sezoni biti zadnja opcija kod Enriquea, dakle back-up u najboljem slučaju, nikako materijal za prvih 11.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 jul 2015, 17:07

Zvanično se sutra ekipi priključuju Neymar i Alves, ovi ostali u ponedjeljak.

United je spreman ponuditi 25M za Pedra, Barca želi nešto više od 30M.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], JackW i 14 gostiju.