FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sasistika
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sasistika » 29 jul 2015, 10:50

Umjesto Puzigaće,koji je vjerovatno na izlaznim vratima kluba,dovesti Subića na njegovu poziciju koji je opet mlađi možda i kompletniji igrač od Puzija. Što se tiče Puzigaće njemu svaka čast i hvala za srčane igre koje je pokazao u našem Sarajevu. :clap:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 jul 2015, 10:52

Ajax je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:Radovca sto vise naprijed gurnuti ba ,dijeli momak lopte ko na tacni..on i Benko uigran tandem...
Alispahic zasluzuje 5-10 utakmica sansi da mozda ponovu onu staru formu jer se vidi da mu fali utakmici a kvalitet je jos uvijek prisutan. Mada se slazem da je optimalno Radovac naprijed a iza njega Cimirot i najvjerovatnije Ikande. I Alispahic i Stojcev ( kada igra onako kako to on zna ) bi bili sigurni starteri u svim drugim klubovima ove lige. To nije najveci problem. Kuca se gradi iz temelja. Znaci prvo treba biti beton odbrana zadnja lini i golman pa onda nadogradnja. Mozda Alispahic i proigra s vremenom.
Alispahic me pozitivno iznenadio trkom u igri protiv Drine,vidi se da hoce da igra,otvarao se,trazio loptu,nije se krio..u ekipi kad imas igraca poput Alispahica za kojeg se zna da ima kvalitet drugacije odmah na to gledaju i protivnicki igraci..ja protiv Travnika nista licno ne bih mjenjao,cak ni Hebibovica koje ti napadas..
Misljenja sam da mu treba vremena kao i Alispahicu da se malo privikne na suigrace i na novu poziciju..nadam se ce Ikande opravdati epitet pojacanja...
Nek ide Cimi ako mora al za dobru cifru za koju cemo onda izdvojiti mali dio i uzeti Subica.. :D :D
Na Subicu je zarada ljudi dragi,on da ima s kim igrati dar mar bi pravio..za par godina i Subic ode za 1 milku.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 29 jul 2015, 10:54

Ja vjetujem da kad otplatimo dugove ce biti i kupljen neki igrac. Za Krstu smo platili obestecenje pa ne sumnjam da cemo jos za nekog.
Sa druge strane nagomilali smo igraca tako da stavljanje jos nekoga na taj spisak donosi dodatno finansijsko opterecenje, al u slucaju odlaska Puzija mislim da bi tek tada bilo moguce razmisljati npr o Subicu(mada ga prije zime ne vidim kod nas).
Uglavnom treba biti strpljiv ima jos vremena do kraja prelaznog roka i bice odlazaka a onda ce biti i realnija slika sa kojim igracima nastavljamo prvenstvo i sta nam treba a sta nam je visak. Ja ocekujem odlazak Stojceva, Tatka, Puzija dok za Cimirota cekam zadnji dan prelaznog roka :)
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

hifans
Kontakt:

Post Postao/la hifans » 29 jul 2015, 10:57

Olimpic u subotu protiv Čelika u Lukavici, znači da bi moglo to ličit na nešto protiv ŠBa.

Hvala Pappyu na infu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jul 2015, 11:03

mma_hz je napisao/la:Alispahic me pozitivno iznenadio trkom u igri protiv Drine,vidi se da hoce da igra,otvarao se,trazio loptu,nije se krio..u ekipi kad imas igraca poput Alispahica za kojeg se zna da ima kvalitet drugacije odmah na to gledaju i protivnicki igraci..ja protiv Travnika nista licno ne bih mjenjao,cak ni Hebibovica koje ti napadas..
Misljenja sam da mu treba vremena kao i Alispahicu da se malo privikne na suigrace i na novu poziciju..nadam se ce Ikande opravdati epitet pojacanja...
Nek ide Cimi ako mora al za dobru cifru za koju cemo onda izdvojiti mali dio i uzeti Subica.. :D :D
Na Subicu je zarada ljudi dragi,on da ima s kim igrati dar mar bi pravio..za par godina i Subic ode za 1 milku.. ;)
Alispahic je bio jedan od trojice najboljih veznih igraca u HNL-u u svoje vrijeme dok je igrao za Sibenik koji je bio tada pri vrhu tabele. Nije ga dzabe doveo DInamo kao veliko pojacanje tada. Imao je nesrecu sa povredom jer je cak bio neko vrijeme i starter u Dinamu a poslje je dosao novi trener i nije vise bilo to to. U Rijeci ga nisam toliko pratio znam da ne pocetku tek kad je dosao nije bio los a poslje neznam zasto je toliko propao u formi. Ovaj Alispahic sto smo ga gledali protiv Drine nije ni 70% onog igraca. Samo bar kod njega znamo da on moze i jos bolje sudjeluje sa Benkom nego Stojcev. I jos nesto Alispahic igra na svojoj prirodnoj poziciji gdje je najsigurniji a Hebibovic ne. Neka treba i njemu dati sanse kao sto si rekao samo se neslazem da mnogi olako otpisiju kapitena radi jednog takvog igraca koji bar trenutno sigurno nije bolji bek od njega.

Sto se tice Ikandea nadam se da ce bar donekle zamjeniti Cimija koji bi se trebao prodati. Mozda ima Zvezda par pametnih igraca da doda. Znaci igrac/i + pare za Cimija ili neki drugi klub. Trenutno smo najtanji na golmanu i tu treba traziti igraca po meni prvo. Subic dobar igrac svakako.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 jul 2015, 11:09

O golmanu da ne pricam,ako se tu ne dovede neki kvalitetan golman bice itekako neozbiljno..nemam ja nista licno protiv tog Ostrakovica ,al brate mislim da ovo Sarajevo zasluzuje boljeg,nekadasnje Sarajevo bi svrsavalo na Ostrakovica mozda al ovo ne smije..Alispahic se nadam ako poveze 4,5 utakmica bez povrede mislim da ce se polahko vracati bar malo u staru formu.
Licno se nadam odlasku Stojceva i Tatka,Barica,Dzeme i slicnih..emocijama nema mjesta..treba prvu dvojicu prodati ako se mogu uzeti neke pare,aovi drugi samo neka idu..normalno Dzemi dati nesto u omladinskom,jbg voli on Sarajvo..
FK SARAJEVO.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 jul 2015, 11:10

poslati Borcu neke igrace na posudbu i uzeti im Subica,ako treba nesto malo i platiti.Mislim da ako postoji volja,moze se naci nacin da se on dovede. Treba iskoristiti svaku priliku koja se ukaze,a on je realno na prodaji u Borcu... kad smo mogli platiti eto Velkovskog,mozemo i njega. mislim da bi opravdao epitet pojacanja!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 jul 2015, 11:11

Ma Ikande sad da dobije papire, ima ce problema kao Alispahic,dok ne odradi par zvanicni utakmica.Od njega prave igre mozes ocekivati tek negdje na polovini ili kraju prvenstva.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 jul 2015, 11:12

bosnas_ je napisao/la:poslati Borcu neke igrace na posudbu i uzeti im Subica,ako treba nesto malo i platiti.Mislim da ako postoji volja,moze se naci nacin da se on dovede. Treba iskoristiti svaku priliku koja se ukaze,a on je realno na prodaji u Borcu... kad smo mogli platiti eto Velkovskog,mozemo i njega. mislim da bi opravdao epitet pojacanja!
Niko ne konta da cemo mi od Subica imati visestruku koristi...sto od para sto cemo njegovom evenutalnom prodajom kasnije dobiti,toliko i od njegovih igrackih kvaliteta na samim utakmicama...HOCEMO SUBICA.. :kralj: :kralj:
Ikande svakako dugo trenira sa ekipom a i odigrao je par utakmica,sutra ce aBd igrati i protiv Famosa..bitno je da Ikande ne vuce nikakve ozljede i da sasvim normalno igra i trenira zadnjih par mjeseci--
Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 29 jul 2015, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.
FK SARAJEVO.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jul 2015, 11:13

mma_hz je napisao/la:O golmanu da ne pricam,ako se tu ne dovede neki kvalitetan golman bice itekako neozbiljno..nemam ja nista licno protiv tog Ostrakovica ,al brate mislim da ovo Sarajevo zasluzuje boljeg,nekadasnje Sarajevo bi svrsavalo na Ostrakovica mozda al ovo ne smije..Alispahic se nadam ako poveze 4,5 utakmica bez povrede mislim da ce se polahko vracati bar malo u staru formu.
Licno se nadam odlasku Stojceva i Tatka,Barica,Dzeme i slicnih..emocijama nema mjesta..treba prvu dvojicu prodati ako se mogu uzeti neke pare,aovi drugi samo neka idu..normalno Dzemi dati nesto u omladinskom,jbg voli on Sarajvo..

Cudi me da nema vecih ponuda za Stojceva. Covjek realno vrijedi bar 200-300k kada igra optimalno i kada se igra skroji oko njega kao sto je to bilo prosle sezone. Slazem se ako Alispahic proigra onda treba prodati Stojceva kao i Barica, Dzemu, Protica. Tatka ja nebi prodavao jer je tesko pronaci tako kvalitetnog igraca za male pare. A kod njega su jos i ljudske kvalitete sto je isto tako bitno za momcad da imas takve igrace. Mislim da se golman nije doveo jer se je cekao Dealac. A ovo sto je on produzio ugovor sa Chelsea-om opet nije dobro. Znaci da bi mi njima razvijali igraca pa bi opet na kraju sezone ostali bez golmana. Treba dovesti nekog golmana i potpisat na 2,3 sezone a ne da strijepis poslje svakog prvenstva. Zna li neko sta je sa Kelavom jeli on slobodan igrac i kakav je ovaj Kahriman iz Zvezde. Sta je sa onim crnogorskim golmanom sto se je spominjao prije mjesec dana ??
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 29 jul 2015, 11:18, ukupno mijenjano 3 puta.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 jul 2015, 11:15

Ajax je napisao/la:Cudi me da nema vecih ponuda za Stojceva. Covjek realno vrijedi bar 200-300k kada igra optimalno i kada se igra skroji oko njega kao sto je to bilo prosle sezone. Slazem se ako Alispahic proigra onda treba prodati Stojceva kao i Barica, Dzemu, Protica. Tatka ja nebi prodavao jer je tesko pronaci tako kvalitetnog igraca za male pare. A kod njega su jos i ljudske kvalitete sto je isto tako bitno za momcad da imas takve igrace.
Slazem se brate za Tatka,njega bi najteze "prebolio" od nabrojanih,al ovo je zadnja prilika da i mi zaradimo na Tatku,a i da on malo profitira,da uzme covjek neki ozb eur ako je moguce..ipak on ima 26 godina i nece biti mladji.. :D
FK SARAJEVO.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jul 2015, 11:20

Sumnjam da bi se na Tatku zaradile neke velike pare od transfera a i da bi imao puno vecu platu u nekom drugom klubu. Malo je klubova u regionu kao sto je Sarajevo. Ja njega nebi prodavao da se je doveo neki vrhunski bek onda ok, samo ovako nikako. Po meni je covjek jos uvijek za prvih 11 umjesto Hebibovica jer je snazna odbrana bitnija od tih par prodora i asistencija. :salut:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 29 jul 2015, 11:22

hifans je napisao/la:Olimpic u subotu protiv Čelika u Lukavici, znači da bi moglo to ličit na nešto protiv ŠBa.
Odlično ako je tako, ja baš sad gledam da igraju domaću...
Samo Saraj'vo.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 jul 2015, 11:27

Ma Olimpicu se ne isplati igrati na Kosevu,veliki izdaci.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 29 jul 2015, 11:29

Ma ko zna šta će smuljati onaj Nijaz... Lik se selio u Tz kud ćeš dalje... Mada FKS ja mislim nikada neće preboliti.
Samo Saraj'vo.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 29 jul 2015, 11:31

PitarBordo je napisao/la:Ma ko zna šta će smuljati onaj Nijaz... Lik se selio u Tz kud ćeš dalje... Mada FKS ja mislim nikada neće preboliti.
Ma njemu kad nema publike je svejedno gdje ce igrati.
Bitno mu je samo da su mu troskovi sto manji.
Zato mi je i bilo cudo sto je na pocetku izabrao Kosevo.

Mi sve nesto ganjamo stadion ovo-ono.Što se ne pokusa kao na Butmiru pod koncesiju uzeti Otoka.Sa ugovorom da uz neki određeni period da taj isti stadion,Sarajevo moze kupiti uz određenu cijenu, koja bi zadovoljila obje strane (klub-opstina).Mislim da bi nam to bilo najbolje resenje,a Kosevo bi nam valjalo za evropske tekme.Evo sad prilike kad je Gracić Otoku napustio da uletimo u igru.Čisto sumnjam da ne bi i opstini NG odgovaralo,da recimo Sarajevu prebaci brigu i rasterti svoj budzet, koji daju za odrzavanje stadiona Otoke ,cije odrzavanje sigurno nije jeftino.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 29 jul 2015, 11:47

Nekadašnji mladi nigerijski reprezentativac Harmony Ikande stekao je pravo nastupa za aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo.

Sad se Cimi moze prodati :)

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 29 jul 2015, 11:54

Zip je napisao/la:Nekadašnji mladi nigerijski reprezentativac Harmony Ikande stekao je pravo nastupa za aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo.

:opaopa: :opaopa: :tokralju: :tokralju:
FK SARAJEVO.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 29 jul 2015, 12:01

Zip je napisao/la:Nekadašnji mladi nigerijski reprezentativac Harmony Ikande stekao je pravo nastupa za aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo.

Znaci imo sam tacnu informaciju da igra protiv Travnika tj ima pravo nasupa
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 29 jul 2015, 12:01

Jeste oprali sa Subicem, strasno.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 23 gosta.