U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 jul 2015, 13:53

Nema on ugovora sa Željom, nije ga htio potspisati, mada mislim da se ni ljudi u klubu nisu nešto slomili da ga zadrže jer je bilo većih prioriteta tipa Žera mali i sl. Gledao sam ga par puta. Daj Bože da bude nešto od njega, kad to kažem mislim na lige petice. To je moje mišljenje. Da je Želji mogao valjati, jeste, za par godina sigurno i onda po meni vrh neka liga Belgije i sl, čak i manje. Što se tiče odštete, ako potpiše ugovor profesionlani, Željo i Velež bi mogli zajedno dobiti neku cifru do 100.000 KM. Ima to sve propisano od UEFE koliko je kod koga proveo godina i sl.

Harmony25
Kontakt:

Post Postao/la Harmony25 » 28 jul 2015, 13:59

zaboljisportuBiH je napisao/la:Nema on ugovora sa Željom, nije ga htio potspisati, mada mislim da se ni ljudi u klubu nisu nešto slomili da ga zadrže jer je bilo većih prioriteta tipa Žera mali i sl. Gledao sam ga par puta. Daj Bože da bude nešto od njega, kad to kažem mislim na lige petice. To je moje mišljenje. Da je Želji mogao valjati, jeste, za par godina sigurno i onda po meni vrh neka liga Belgije i sl, čak i manje. Što se tiče odštete, ako potpiše ugovor profesionlani, Željo i Velež bi mogli zajedno dobiti neku cifru do 100.000 KM. Ima to sve propisano od UEFE koliko je kod koga proveo godina i sl.
Šteta, što ovi naši mladi odlaze svi bez odštete. Hvala sto si podjelio svoje misljenje.
Ovaj mi je rekao da bas odskace od njihovih igraca i to pravo, cak od ovih sto su stariji par godina.
Doduse mozda, oni nemaju bas jake omladince, a i sa mladim je to jako tesko procjeniti.
Sta bi ti onako opisao kao njegove najbolje karakteristike, na koga te podsjeca?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 28 jul 2015, 14:19

Harmony25 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Nema on ugovora sa Željom, nije ga htio potspisati, mada mislim da se ni ljudi u klubu nisu nešto slomili da ga zadrže jer je bilo većih prioriteta tipa Žera mali i sl. Gledao sam ga par puta. Daj Bože da bude nešto od njega, kad to kažem mislim na lige petice. To je moje mišljenje. Da je Želji mogao valjati, jeste, za par godina sigurno i onda po meni vrh neka liga Belgije i sl, čak i manje. Što se tiče odštete, ako potpiše ugovor profesionlani, Željo i Velež bi mogli zajedno dobiti neku cifru do 100.000 KM. Ima to sve propisano od UEFE koliko je kod koga proveo godina i sl.
Šteta, što ovi naši mladi odlaze svi bez odštete. Hvala sto si podjelio svoje misljenje.
Ovaj mi je rekao da bas odskace od njihovih igraca i to pravo, cak od ovih sto su stariji par godina.
Doduse mozda, oni nemaju bas jake omladince, a i sa mladim je to jako tesko procjeniti.
Sta bi ti onako opisao kao njegove najbolje karakteristike, na koga te podsjeca?
On je bio među tri najboja Željina kadeta prošle godine pored Mujagića i žerića. Samo on nije potpisao ugovor, a omladince n emožeš zadržati ako ne žele da ostanu sem ako im ne daš neke ekstra uslove koji pojedinci traže. Pretpostavljam da su mu nuđeni uslovi kao ovoj dvojici koji su po meni bolji od njega, pa on odbio i onda i naši odustali. Isto tako moja neka procjena je da je on sad dominantniji od nekih igrača iz tih kadeta jer je ranije odrasatao, formirao se i sl. ako razumiješ o čemu priačm. Podebeo je onako ko bombica, ima šlifa za loptu, ali ne znam imaju li njegove fizičke predispozicije mogućnosti da igraju seniorski fudbal na nekom visokom nivou. Pogotovo trkački. Volio bi da uspije, da ne misliš da ga blatim jer je otišao iz Želje. Otišli su i Hajradinović i Gojak pa ih nikad neću prežaliti i sigurno će daleko dogurati, ali isto tako odlazili su i Mahir karić, Gačan, VIla i sl kojima se prdviđala neka karijera i koji su možda bili i veći talenti od Behrama pa propadoše (u smislu neke veće lige).

Harmony25
Kontakt:

Post Postao/la Harmony25 » 28 jul 2015, 14:26

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Harmony25 je napisao/la:
On je bio među tri najboja Željina kadeta prošle godine pored Mujagića i žerića. Samo on nije potpisao ugovor, a omladince n emožeš zadržati ako ne žele da ostanu sem ako im ne daš neke ekstra uslove koji pojedinci traže. Pretpostavljam da su mu nuđeni uslovi kao ovoj dvojici koji su po meni bolji od njega, pa on odbio i onda i naši odustali. Isto tako moja neka procjena je da je on sad dominantniji od nekih igrača iz tih kadeta jer je ranije odrasatao, formirao se i sl. ako razumiješ o čemu priačm. Podebeo je onako ko bombica, ima šlifa za loptu, ali ne znam imaju li njegove fizičke predispozicije mogućnosti da igraju seniorski fudbal na nekom visokom nivou. Pogotovo trkački. Volio bi da uspije, da ne misliš da ga blatim jer je otišao iz Želje. Otišli su i Hajradinović i Gojak pa ih nikad neću prežaliti i sigurno će daleko dogurati, ali isto tako odlazili su i Mahir karić, Gačan, VIla i sl kojima se prdviđala neka karijera i koji su možda bili i veći talenti od Behrama pa propadoše (u smislu neke veće lige).
Otprilike imam sliku onoga sto zelis da kazes. Steta sto nije potpisao, bez obzira sto navijamo za suprotne klubove.
Uvijek mi je zao kada nasi tako mladi odu negdje, a da klub u kojem je ponikao dobije neku sicu.
Ali eto ko zna, ako ostane u Readingu (ma da znam da je papirologija za to velika prepreka),
vjerovatno ce napredovati vise, jer oni imaju bolje uslove od nas (BiH).

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jul 2015, 17:35

Ako se dobro sjecam Behram je izdanak Velezove nogometne skole i u Zeljeznicar je doveden prije otprilike 2 godine. Nije doveden slucajno i Zeljovi treneri mladjih kategorija su sigurno vidjeli nesto u njemu. Samo da se zna gdje je ponikao. Ovaj nas Velez i ovako prelose radi sa mladim da bi mu se i ovi rijetki proizvodi pripisivali drugima. :D

fareMO
Kontakt:

Post Postao/la fareMO » 28 jul 2015, 17:43

Ko je pratio malo duže Željine kadete, zna koliko je Behram napredovao upravo što se tiče trke i fizičke spreme. Pretprošle sezone kad je došao u Želju na zimu bilo ga je baš pofino i po mom mišljenju tad ga je jedino izvlačilo njegova tehnika na kojoj bi mu mogli pozavidjeti i najveći igrači i mislim da je glupo raspravljati o toj temi, jer ko god da ga je gledao bar jednu utakmicu uočio je to.
Na kraju te polusezone i pred početak prošle sezone vidio se ogromni napredak što se tiče i kilaže i kondicije, odnosno fizicke spreme uopceno. Bio je puno brži, agresivniji i po meni moćniji. Izgledao je kao junior među kadetima i zajedno sa Žerom je držao kadete u igri za titulu do kraja, jer čim jednog nije bilo, utakmice su se gubile.
Momak od prošlog ljeta individualno, pored treninga, radi na svojoj fizičkoj spremi i rezultati toga su se vidjeli tokom čitave prošle sezone, bar ono što sam ja vidio i upratio na utakmicama kadeta.

I nimalo me ne iznenađuje ovo što govore iz Readinga za njega, momak samo dokazuje pravi svoj kvalitet. Sigurno ove golove i asistencije nije mogao upisati šetkajući i "gegajući" se po terenu, trebalo se dobro oznojiti i natrčati, pogotovo jer je to Engleska.

Njemu su fakat potrebni veći uslovi i jači trenizni od ovih koje je ovdje ima, jer momak po meni samo treba raditi na fizici, jer što se tiče tehnike, tj. talenta momak ima to urođeno u sebi i to te ne mogu nigdje nauciti niti se to moze dobiti..

Željo je tek počeo jače raditi sa omladincima i za koju godinu će sigurno i ova naša djeca imati uslove kao što sada ima vecina klubova u inostranstvu... Željo je mila majka, kakvi uslovi vladaju u 95% "omladinskih škola" u našoj državi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jul 2015, 17:49

dubrovnik je napisao/la:Ako se dobro sjecam Behram je izdanak Velezove nogometne skole i u Zeljeznicar je doveden prije otprilike 2 godine. Nije doveden slucajno i Zeljovi treneri mladjih kategorija su sigurno vidjeli nesto u njemu. Samo da se zna gdje je ponikao. Ovaj nas Velez i ovako prelose radi sa mladim da bi mu se i ovi rijetki proizvodi pripisivali drugima. :D
Jeste, Behram je iz Veleža. Dobro naši omladinci znaju hodat' u kakvim uslovima treniraju. Ovamo k'o da rat nije stao. Nekome majka, nekome maćeha.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jul 2015, 18:01

zizu1991 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ako se dobro sjecam Behram je izdanak Velezove nogometne skole i u Zeljeznicar je doveden prije otprilike 2 godine. Nije doveden slucajno i Zeljovi treneri mladjih kategorija su sigurno vidjeli nesto u njemu. Samo da se zna gdje je ponikao. Ovaj nas Velez i ovako prelose radi sa mladim da bi mu se i ovi rijetki proizvodi pripisivali drugima. :D
Jeste, Behram je iz Veleža. Dobro naši omladinci znaju hodat' u kakvim uslovima treniraju. Ovamo k'o da rat nije stao. Nekome majka, nekome maćeha.
Zizu muka mi je i da mi srce pukne kad vidim sta su ucinili od nogometnog velikana. To je bila tvornica nogometasa prije rata a regija Hercegovine uz Dalmaciju vjerovatno i najjaci bazen mogometnih talenata u ex Yu. Od muke ne mogu nista ni napisati na temi Veleza i ne znam sta pametno reci o tome. Niko po meni nije kriv nego domaci ljudi ili nedostatak nekoga iz Mostara sa vizijom. Ali necu o tome da ne bi navukao bijes pojedinaca na sebe. Imam osjecaj da nekolicini u Mostaru Velez nije ni trebao biti ozivljen i svaka cast vama koji ga podrzavate i odrzavate na zivotu ma kako jadan iz perspektive povijesti taj zivot bio.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2015, 18:11

Nesto sumnjam da je tacno za ovog Behrama. Pa, spomenuo bi ga neko na netu da je tako briljirao, pa makar da se igralo ispred neke zgrade u Readingu. :roll:

Harmony25
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Harmony25 » 28 jul 2015, 18:23

SlevinKelevra je napisao/la:Nesto sumnjam da je tacno za ovog Behrama. Pa, spomenuo bi ga neko na netu da je tako briljirao, pa makar da se igralo ispred neke zgrade u Readingu. :roll:
Nema potrebe da sumnjas, ovo su 100% provjerene informacije direktno iz Readinga.

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2015, 18:27

Harmony25 je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Nesto sumnjam da je tacno za ovog Behrama. Pa, spomenuo bi ga neko na netu da je tako briljirao, pa makar da se igralo ispred neke zgrade u Readingu. :roll:
Nema potrebe da sumnjas, ovo su 100% provjerene informacije direktno iz Readinga.
Za koju ekipu Readinga: seniorsku, u21, u 18...?

Kapitano
Kontakt:

Post Postao/la Kapitano » 28 jul 2015, 18:28

Iz Želje u Englesku: Seid Behram u tri meča zabio tri gola za Reading

slika

http://reprezentacija .ba/28247-iz-zelje-u-englesku-seid-behram-u-tri-meca-zabio-tri-gola-za-reading

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2015, 18:31

Vidio sam ja to sve, i sve je to krasno, ali koje utakmice, za koju selekciju Readinga? U danasnjem svijetu kada ti je sve dostupno, zar nije malo nevjerovatno da nema nikakvih tragova koji vezu Reading, ovog lika, i neka njegova tri gola... :hmmmmm:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jul 2015, 19:08

dubrovnik je napisao/la:Zizu muka mi je i da mi srce pukne kad vidim sta su ucinili od nogometnog velikana. To je bila tvornica nogometasa prije rata a regija Hercegovine uz Dalmaciju vjerovatno i najjaci bazen nogometnih talenata u ex Yu. Od muke ne mogu nista ni napisati na temi Veleza i ne znam sta pametno reci o tome. Niko po meni nije kriv nego domaci ljudi ili nedostatak nekoga iz Mostara sa vizijom. Ali necu o tome da ne bi navukao bijes pojedinaca na sebe. Imam osjecaj da nekolicini u Mostaru Velez nije ni trebao biti ozivljen i svaka cast vama koji ga podrzavate i odrzavate na zivotu ma kako jadan iz perspektive povijesti taj zivot bio.
Dakako da nisam zanesenjak koji misli da su svi protiv nas, i da ta njihova mržnja usporava napredak Veleža. Međutim, svima je jasno šta se desilo ovom klubu, i samo njegovo postojanje je veliki uspjeh nakon svega. Naravno, ne treba se zadovoljavat' tim i takvim stvarima, ali evo, nadamo se od ove sezone da bi stvari mogle krenuti ka bolje.

Ono što ti kažeš, svi smo krivi pomalo, jer smo se pustili, očekivamo da će se sve samo riješiti od sebe. Mada, mnogo, mnogo naroda je prognano iz Hercegovine za vrijeme rata, rastjerano, pobijeno, i sve listom ljudi koji su sigurno živjeli za ovaj Velež i imali pameti da sve poguraju i dižu na nivo na kojem smo bili.

Također, i ta naša petokraka na grbu mnogima smeta, pa su htjeli da ostave grb koji je bio poslije rata. Mnogo, mnogo stvari je tu u igri. Teško se može dati neka generalna slika. Na svaku stranu čovjek može nešto da počne, i da kaže, ali će većinu ostaviti nedorečenom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 jul 2015, 19:19

SlevinKelevra je napisao/la:Vidio sam ja to sve, i sve je to krasno, ali koje utakmice, za koju selekciju Readinga? U danasnjem svijetu kada ti je sve dostupno, zar nije malo nevjerovatno da nema nikakvih tragova koji vezu Reading, ovog lika, i neka njegova tri gola... :hmmmmm:
Igrali plavi protiv bijelih na treningu i tu je izgleda zabio :mrgreen:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 jul 2015, 20:14

Sheyi je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Vidio sam ja to sve, i sve je to krasno, ali koje utakmice, za koju selekciju Readinga? U danasnjem svijetu kada ti je sve dostupno, zar nije malo nevjerovatno da nema nikakvih tragova koji vezu Reading, ovog lika, i neka njegova tri gola... :hmmmmm:
Igrali plavi protiv bijelih na treningu i tu je izgleda zabio :mrgreen:
I za to bi se culo... Ovo izgleda ispred neke zgrade u Readingu, lijeva strana ulice protiv desne :urnebes:
Zayebajem se, zelim momku sve najbolje, ali mi dopizdio ovaj senzacionalizam gdje svako moze nesto bubnuti i da to postane vijest, pa makar na dan...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 28 jul 2015, 20:26

fareMO je napisao/la:Ko je pratio malo duže Željine kadete, zna koliko je Behram napredovao upravo što se tiče trke i fizičke spreme. Pretprošle sezone kad je došao u Želju na zimu bilo ga je baš pofino i po mom mišljenju tad ga je jedino izvlačilo njegova tehnika na kojoj bi mu mogli pozavidjeti i najveći igrači i mislim da je glupo raspravljati o toj temi, jer ko god da ga je gledao bar jednu utakmicu uočio je to.
Na kraju te polusezone i pred početak prošle sezone vidio se ogromni napredak što se tiče i kilaže i kondicije, odnosno fizicke spreme uopceno. Bio je puno brži, agresivniji i po meni moćniji. Izgledao je kao junior među kadetima i zajedno sa Žerom je držao kadete u igri za titulu do kraja, jer čim jednog nije bilo, utakmice su se gubile.
Momak od prošlog ljeta individualno, pored treninga, radi na svojoj fizičkoj spremi i rezultati toga su se vidjeli tokom čitave prošle sezone, bar ono što sam ja vidio i upratio na utakmicama kadeta.

I nimalo me ne iznenađuje ovo što govore iz Readinga za njega, momak samo dokazuje pravi svoj kvalitet. Sigurno ove golove i asistencije nije mogao upisati šetkajući i "gegajući" se po terenu, trebalo se dobro oznojiti i natrčati, pogotovo jer je to Engleska.

Njemu su fakat potrebni veći uslovi i jači trenizni od ovih koje je ovdje ima, jer momak po meni samo treba raditi na fizici, jer što se tiče tehnike, tj. talenta momak ima to urođeno u sebi i to te ne mogu nigdje nauciti niti se to moze dobiti..

Željo je tek počeo jače raditi sa omladincima i za koju godinu će sigurno i ova naša djeca imati uslove kao što sada ima vecina klubova u inostranstvu... Željo je mila majka, kakvi uslovi vladaju u 95% "omladinskih škola" u našoj državi.

Ja koliko znam on je imao neku povredu i nije dosta utakmica igrao sada na proljece.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jul 2015, 20:58

fareMO je napisao/la:Ko je pratio malo duže Željine kadete, zna koliko je Behram napredovao upravo što se tiče trke i fizičke spreme. Pretprošle sezone kad je došao u Želju na zimu bilo ga je baš pofino i po mom mišljenju tad ga je jedino izvlačilo njegova tehnika na kojoj bi mu mogli pozavidjeti i najveći igrači i mislim da je glupo raspravljati o toj temi, jer ko god da ga je gledao bar jednu utakmicu uočio je to.

Ne znam care ali Hodzic, Gojak, Bajic, Beganovic kvartet asova a sve napadaci. Ovo mi govori da se u Zeljeznicaru vec neko vrijeme radi i vise nego ozbiljno. Ne znam kakve uvjete imaju ali ljudi cuda rade i covjek koji im vodi skolu nogometa je zasluzio spomenik u Sarajevu. Sta got vi Sarajevski navijaci jedni drugima prisivali ovu cinjenicu niko ozbiljan ne moze pobiti. Rade oni fenomenalno vec duze vrijeme i ovi igraci su rezultat toga. Pardon na ovo vi Sarajevski navijaci previdio sam ovo MO. :D

Kapitano
Kontakt:

Post Postao/la Kapitano » 28 jul 2015, 21:07

znali neko nešto o Amaru Suljiću(Tuzla, BiH u17), trebao potpisati za RB Leipzig

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 28 jul 2015, 21:19

I Izet Zahirovic je trpo za United :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, TheTruth34 i 25 gostiju.