Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la filip13 » 26 jul 2015, 21:55

nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:ljudi ne mogu (ili ne zele) shvatiti da je NBA neki drugi svijet, u kojem vaze neka druga pravila...

ako ti nba klub kaze "ne mozes na evropsko", onda - ne mozes. nema tu price nikakve dalje.

u evropi je drugacija stvar, igraci su mnogo zasticeniji i imaju mnogo veca prava, ako klub kaze "ne mozes" a igrac kaze "e hocu" - ukoliko ne ode na evropsko fino fiba ima ingerencije da zestoko kazni klub, a nijedan evropski klub to ne zeli...

mirza je ispao covjek, dosao u sarajevo, obratio se javnosti, popricao sa selektorom i to je to.

on je 100% uradio onako kako se i treba uraditi kada se otkazuje nastup za repku, a ne kao druga dvojica...
Istina tako je u NBA, ali isto tako da je za slične pare mogao naći klub u Europi što znači izabrao karijeru umjesto reprezentacije
Opet kažem sve Ok, ali onda je glupo zvati legendom BiH košarke
Kao što je recimo Petrović bio hrvatske

drukcija su vremena bila u vrijeme kad je drazen igrao u nba,drukcije se tad gledalo na igranje evropljana za repke,na kraju krajeva,nije ni on nakon prve sezone u netsima igrao za SFRJ cini mi se 91.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 22:18

lumani je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la: Mirza vs Neno prvi je mnogo vise dao BIH kosarci.
Za sada ovo se nebi složio, Mirza nikada nije da utakmicu tipa kakvu je neno dao u Splitu kada smo u kvalifikacijama pobjedili hrvatsku
Zatim mnogi ovdje zaboravljaju koliko su EP bila teža jer su igrale sa 16 reprezentacija i tada su rijetki igrači otkazivali pa su reprezentacije bile jače

A Gruzija?Hrvatska E.B?Litvanija :oops:
Ne, ni jedna nije bila tolika sila kolika je tada bila hrvatska
Pogotovo koliko je zaslužan za rezultat protiv Litvanije doprinio je ishitrenim sutevima krajnjem neuspjehu, a da ne pričam da je bio na svom nivou protiv Letonija ili finske mi bi prošli dalje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 23:11

Dobro ,jedni su igrali finale 2013 a drugi bili 11mjesto 1999 god.Mirza ,Mirza koji si papak:) kako nisi zabio 48 poena,da dobijemo finalistu sa 12 poena...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 23:33

lumani je napisao/la:Dobro ,jedni su igrali finale 2013 a drugi bili 11mjesto 1999 god.Mirza ,Mirza koji si papak:) kako nisi zabio 48 poena,da dobijemo finalistu sa 12 poena...
To što su igrali finale je čista sreća ždrijeba ista koja je dovela hrvatsku u polufinale, moje najveće žaljenje jeste to što da smo prošli postojala je velika mogućnost da i mi dođemo do polufinala
A inače što su bili 11 uopće ne umanjuje njihov kvalitet
A mirza što nisi dao 20 poena Fincima 2011 ili letoncima 2013 uz solidan postotak, pa bi sada bio veća legenda od prvog i velikog Mirze
I vidiš ja sam mislio da bi to on ove godine mogao uraditi, ali ...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 23:43

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Dobro ,jedni su igrali finale 2013 a drugi bili 11mjesto 1999 god.Mirza ,Mirza koji si papak:) kako nisi zabio 48 poena,da dobijemo finalistu sa 12 poena...
To što su igrali finale je čista sreća ždrijeba ista koja je dovela hrvatsku u polufinale, moje najveće žaljenje jeste to što da smo prošli postojala je velika mogućnost da i mi dođemo do polufinala
A mirza što nisi dao 20 poena Fincima 2011 ili letoncima 2013 uz solidan postotak, pa bi sada bio veća legenda od prvog i velikog Mirze
Ja njega poredim sa Nenadom koji nije mogao meda na E.B ;) Ja Delibasica nisam spominjao.To sto si ocekivao ove godine,to ces dobiti na narednom prvenstvu.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 26 jul 2015, 23:50

Ako cemo iskreno reprezentaciju na Eurobasket 2011 smo ispratili placuci razmisljali smo o potopima jer prije toga koliko me sjecanje sluzi zadnju pobjedu na nastupima smo imali 1993 Finci su nas razbili jer ih je islo sve ves masinu su ubacivali kroz obruc jedino me je tad Mirza razocarao protiv Grka katastrofalnim sutom za 3 cini mi se 0/10 tad su Grci bili zreli da se dobiju

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 23:54

Interista je napisao/la:Ako cemo iskreno reprezentaciju na Eurobasket 2011 smo ispratili placuci razmisljali smo o potopima jer prije toga koliko me sjecanje sluzi zadnju pobjedu na nastupima smo imali 1993 Finci su nas razbili jer ih je islo sve ves masinu su ubacivali kroz obruc jedino me je tad Mirza razocarao protiv Grka katastrofalnim sutom za 3 cini mi se 0/10 tad su Grci bili zreli da se dobiju
A kakav mu je bio šut protiv Finaca

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 23:58

lumani je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
opet mirza što nisi dao 20 poena Fincima 2011 ili letoncima 2013 uz solidan postotak, pa bi sada bio veća legenda od prvog i velikog Mirze
Ja njega poredim sa Nenadom koji nije mogao meda na E.B ;) Ja Delibasica nisam spominjao.To sto si ocekivao ove godine,to ces dobiti na narednom prvenstvu.
A ja ti kažem da je Nenad igrao na jačim prvenstvima
A mirza je bolji igrač od njega ali neće biti veća legenda od njega i vidjećemo za sljedeću godinu i tada će potpisivati novi ugovor, a za 2 godine glavni šerif će biti Nurkić dok će mirza ući u 32 godinu

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 27 jul 2015, 00:00

nerminh74 je napisao/la:
Interista je napisao/la:Ako cemo iskreno reprezentaciju na Eurobasket 2011 smo ispratili placuci razmisljali smo o potopima jer prije toga koliko me sjecanje sluzi zadnju pobjedu na nastupima smo imali 1993 Finci su nas razbili jer ih je islo sve ves masinu su ubacivali kroz obruc jedino me je tad Mirza razocarao protiv Grka katastrofalnim sutom za 3 cini mi se 0/10 tad su Grci bili zreli da se dobiju
A kakav mu je bio šut protiv Finaca
Mislim jedan kos iz igre dao samo jedini je tad Domercant na nivou bio koliko se sjecam kao i cijeli taj eurobasket

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 jul 2015, 00:00

nervirao je i mene dosta puta,pogotovo kada je dosao iz nba i poceo sa zemlje da shutira trice :crazy: Ipak smo upisali i tada dvije pobjede.Moja nada je naredni E.B Mirza,Jusuf,Nihad,Emir,Gordic,Kikan,Stipan,Buza..... :bih: :bih:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 jul 2015, 00:06

@Nermin tebi je Neno ,znam ja to:)Ipak je Mirza mnogo vise ucinio za BIH,jer zbog njega ustajemo u pola noci.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 27 jul 2015, 00:19

Nasle se Bosanci i Hercegovci da sude i oprastaju ili ne oprastaju jednom Mirzi Teletovicu. E svasta za procitati.
Jos jedan forumas pise da nije ni prvi niti zadnji koji je odbio drzavu kada ga je najvise trebala. Oj zivote, pa nije rat majka mu stara.
Tacno uvesti rodni list kada se prijavljujes na forum, cisto da se zna sa koliko godina pojedini pisu postove.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 27 jul 2015, 00:35

Mirzi se moze halaliti svaka neprospavana noc , nekada i zbog samo nekoliko sekundi provedenih u igri, Mirzi se moze halaliti i neigranje na eurobasketu, ali ja sam mislio i vjerovao da ce Mirza uvijek naci nacin da igra za domovinu, cak i po cijenu da se vrati u Jablanicu, jednostavno sam imao povjerenje u njega, imam ga i sad, ali se ono znatno smanjilo.
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 27 jul 2015, 01:52

nerminh74 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Nermine jesil to ozbiljno napisao da je mogo nac angažman u Europi za slične pare?? Ti stvarno to misliš?

I vidim sad ni Mirza ne valja po nekima, pogan smo mi narod još jednom se to pokazuje ;)
Trenutni ugovor mu je 5,4 mil usd, od toga oko 50% ide na porez znači oko 2,7 usd ili ispod 2,5 eura, kada dodamo veće troškove života koji se radi promocije moraju voditi ide se dobro ispod
Fener je već Mirzi nudio tu cifru kada je igrao u broklinu, a real je ove sezone bio veoma zainteresovan i mislim da bi dobio i više od 2,5 eura što bi bilo više nego što je dobio
On želi ostati u NBA da odigra dobru sezonu kako bi sljedeće ubo dobar ugovor jer raste salary cap
Ponavljam sve OK ali on je već sada težak barem 4-6 mil eura prema tome izabrao je nba karijeru ispred reprezentacije
Fener nije nudio tu cifru Mirzi, nego je nudio duplo manje..
Trebao je Mirza razjebati ugovore od kojih živi, za koje se spremao čitav život, doći na eurobasket, otigrat 3 loše utakmice i da mu svi spominju Muneveru. :crazy: :crazy: I onda se u najboljim godinama vratit u Turbinu i živit od patriotizma, da bi široke narodne mase bile zadovoljne.
Mirza je i ove godine mogao ubosti basnoslovan ugovor jer je imao ponude od Lakersa, San Antonia, Dalasa i Sunsa.
Svi su nudili višegodišnje ugovore, puno veće od ovog, na koje on nije htio pristati, jer od iduće godine se budžet diže za 45%. Jedini njegov uslov je bio jednogodišnji ugovor na koji su Sunsi pristali. Sunsi su mu dali taj ugovor, pod uslovom da ako hoće na eurobasket, da savez mora uplatiti 3,2 miliona.
E sad, prije potpisivanja ugovora, svi iz saveza su znali za ovo, a sve i jednog je bolio qrac za to, a hinje koje bi prodale mater za 100 maraka očekivale su od njega da se odrekne milionskog ugovora zarad njihovih guzica. :stop:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 27 jul 2015, 03:26

Nemate vi sta zamjeiriti Mirzi imao je povredu pauziro je dobio je novi klub dobar ugovor i mora da se dokaze..
Veci problem je Djedovic ,a mislim cak i Nurkic da se ne bi odazvo i da nije ove povrede bilo..

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 27 jul 2015, 09:32

ako cemo realno govoriti, najvise od osamostaljenja BiH nisu uradili ni markovic, ni teletovic, vec rahmetli dino bilalovic, te mario primorac
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jul 2015, 09:49

KK_Bosna je napisao/la:ako cemo realno govoriti, najvise od osamostaljenja BiH nisu uradili ni markovic, ni teletovic, vec rahmetli dino bilalovic, te mario primorac
Apsolutno se slažem pomenuo sam Nenada a naravno da je EP u njemačkoj najveći uspjeh od svih
Nego je poenta što sam se sa trojicom "velikih" imao nadu da čemo se plasirati na SP i ostvariti historijski uspijeh, kada ono...
Znam ja nas j.ebo nas

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 27 jul 2015, 09:50

Ja Mirzi ne zamjerim nista, svaka njemu cast za sve sto je do sad uradio, za pozive kojima se odazivao sve ove godine. Jedina stvar koju necu vise nikad prizeljkivati je angazman nasih igraca u NBA. Svaki igrac koji ide tamo postaje poludostupan za reprezentaciju i drasticno mu padaju sanse za nastupe u kvalifikacijama ili na prvenstvima. Nije to samo slucaj kod nas, to je tako i sa Srbijom, Hr i Slovenijom. **** ti ameriku i ko je izmisli...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Mirza Teletović

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 27 jul 2015, 10:18

neko_iz_mase je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Nermine jesil to ozbiljno napisao da je mogo nac angažman u Europi za slične pare?? Ti stvarno to misliš?

I vidim sad ni Mirza ne valja po nekima, pogan smo mi narod još jednom se to pokazuje ;)
Trenutni ugovor mu je 5,4 mil usd, od toga oko 50% ide na porez znači oko 2,7 usd ili ispod 2,5 eura, kada dodamo veće troškove života koji se radi promocije moraju voditi ide se dobro ispod
Fener je već Mirzi nudio tu cifru kada je igrao u broklinu, a real je ove sezone bio veoma zainteresovan i mislim da bi dobio i više od 2,5 eura što bi bilo više nego što je dobio
On želi ostati u NBA da odigra dobru sezonu kako bi sljedeće ubo dobar ugovor jer raste salary cap
Ponavljam sve OK ali on je već sada težak barem 4-6 mil eura prema tome izabrao je nba karijeru ispred reprezentacije
Fener nije nudio tu cifru Mirzi, nego je nudio duplo manje..
Trebao je Mirza razjebati ugovore od kojih živi, za koje se spremao čitav život, doći na eurobasket, otigrat 3 loše utakmice i da mu svi spominju Muneveru. :crazy: :crazy: I onda se u najboljim godinama vratit u Turbinu i živit od patriotizma, da bi široke narodne mase bile zadovoljne.
Mirza je i ove godine mogao ubosti basnoslovan ugovor jer je imao ponude od Lakersa, San Antonia, Dalasa i Sunsa.
Svi su nudili višegodišnje ugovore, puno veće od ovog, na koje on nije htio pristati, jer od iduće godine se budžet diže za 45%. Jedini njegov uslov je bio jednogodišnji ugovor na koji su Sunsi pristali. Sunsi su mu dali taj ugovor, pod uslovom da ako hoće na eurobasket, da savez mora uplatiti 3,2 miliona.
E sad, prije potpisivanja ugovora, svi iz saveza su znali za ovo, a sve i jednog je bolio qrac za to, a hinje koje bi prodale mater za 100 maraka očekivale su od njega da se odrekne milionskog ugovora zarad njihovih guzica. :stop:
Ma ne mozes ti to nerminu objasniti.Mjima jos smeta sto Mirza nije presao u Bosnu iz Slobode pa koriste svaku priliku sa ga opanjkaju.Cuj fulio suteve protiv Litvanije,pa bolan niko nije imo muda da uzme loptu u ruke zadnju cetvrtinu.Samo gledaju kako da je Mirzi dodaju i onda nasi strucnjaci to ovdje nama objasnjavaju kao njegovo ispucavanje.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 jul 2015, 11:24

Nudio mu je Fener i više
http://m.sportsport.ba/vijest/ino_kosarka-108828.html
Inače rodzenizavjecnost sa nekim se možeš slagati, a i ne moraš, ali nemoj omalovažavati ipak ja pratim košarku 30 i kusur godina i vidio sam i većih igrača i većih ljudi od Teletovića i inače ko duže vrijeme prati ovaj forum zna da se ja ne bojim izraziti svoj mišljenje koje najčešće baziram na realnosti i ako nije isto kao velike većine jer ja sam određujem svoje mišljenje a ne drugi kroz televiziju i natpise
Inače meni je mirza i dalje drag, samo jednostavno ga ne gledam istim očima

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.