AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meskalin
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 26 jul 2015, 12:02

Ljudi ja sam na moru nisam gledao tekmu , ali sam malo pratio rezultat i citajuci vase komentare vidim da ima puno toga pozitivnog, mercato jos zavrsio, siguran sam da ce doci veznjak, ako ne sad moze doci na polusezoni, jer Ac ne igra ligu prvaka sto je znatno olaksano. .pozdrav iz Splita za rossonere

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 26 jul 2015, 22:57

Pojede ih ljubomora, ne odg ti :P

Nego Mexes ubi brasno, kako nece da ga vrate u Romu :thumbdown:
embrace the chaos

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 26 jul 2015, 23:09

50 mil i nosite :P
Il Club più titolato al mondo!

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 27 jul 2015, 00:40

Bio bez ugovora jbt, a valjao bi nam pravo, snaga iskustvo voli magliu giallorossu. Ybo ih Yanga :facepalm:

Kad sam vec navratio, vasih XI i bi l' trebao jos neko pridoci? Ibra mozda :hmmmmm:
Bili bi odmah pretendent za skudeto.
embrace the chaos

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 jul 2015, 02:05

Bio sam i ja na moru prije desetak dana, pa se nisam kurcio :tralala:

Ma kakav crni skudeto pored ovakve sredine i odbrane, nema teorije. Nek' samo izbore makar trece mjesto, ma i tad se nogom u guzicu udarat. :zzz:

Evo gledam, kako se samo Inter fino pojaca i ono najbitnije, pojaca svoje najkriticnije pozicije za manje para nego mi kada se sve sracuna, a sta smo smo uradili osim sto su ponovo nagomilali napadace, klincinu veliku, eto sta. :roll:
Juventus ko Juventus, tesko ce ko do skudeta pored njih. Nama se jedino ostaje potuci sa Interom, Napolijem i Romom za trece mjesto, ali tesko je iz ove pozicije predvidjeti kakav ce ishod na kraju biti, od puno faktora to zavisi.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 27 jul 2015, 09:24

Eto izgleda nema nista od povratka Ibre, mozda je i bolje jer se treba fokusirat na veznog igraca. Vidjelo se koliko smo jaki u napadu kad su usli Bacca i Adriano, samo jos da se dovede taj veznjak koji ce jos vise doprinjet igri prema naprijed. A onaj dvojac Niang-Matri :facepalm: samo covjek moze zgrijesit kad oni igraju, fuj.

U cetvrtak protiv Reala, direktno na Areni u 14h. :opaopa:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 jul 2015, 11:47

Denno je napisao/la:Bio bez ugovora jbt, a valjao bi nam pravo, snaga iskustvo voli magliu giallorossu. Ybo ih Yanga :facepalm:

Kad sam vec navratio, vasih XI i bi l' trebao jos neko pridoci? Ibra mozda :hmmmmm:
Bili bi odmah pretendent za skudeto.
Evo otprilike prvih 11

---------------------D.Lopez----------------------
-Abate--Mexes/Palleta-Romagnoli(?)-Antonelli/De Sciglio-
-------------------------De Jong----------------------------
----------Witsel(?, ili neki drugi CM)---Bertolacci-----
------------------------Menez/Bonaventura-----------------
---------------------Bacca------L.Adriano( ili Ibra ako dodje)----
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 27 jul 2015, 11:53

Pa solidno, samo sa Ibrom bi to dobilo neku novu dimenziju.
embrace the chaos

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 jul 2015, 13:24

Pa dobilo bi dimenziju u napadu, ali to i dalje ne mjenja cinjenicu da su nam odbrana i sredina tanki, a da bi ostvario neki rezultat, potrebno je imati izbalansiranu ekipu. Pogotovo odbranu, ako vec konkretno govorimo o talijanskoj ligi.

Romagnoli bi se valjda trebao rijesiti kroz desetak dana, ponuda od 25 miliona stoji, pa cemo vidjeti. Yebi ga, puno para i puno odgovornosti na 20-godisnjaku, pitanje je koliko ce nam kao takav uspjeti pruziti. :crazy: On jeste prospekt za buducnost, ali prezelen je da od njega napravimo stub odbrane.
Stoperi ni nisu toliki problem kao bekovi, imas dva staklena igraca koji su vise po bolnicama (od kojih je jedan hadalj, a drugi poluhadalj), a treci je Antoneli koji je samo prosjecan igrac. Mislim, moglo bi se izdurati s njima da su zdravi, ali evo ovaj Abate se uspio povrijediti protiv nekakvih amatera i propustio je vec par utakmica, to samo on moze. :facepalm: I gdje s njima uci u sezonu, ukopat ce nas par povreda.

Sto se Ibre tice, on ce ili produziti ugovor u Parizu ili doci ovdje, nema trece. :mrgreen: Ne znam vala, da je mladji pa haj, ali s obizrom da je vec u godinama i da mu je zadnji voz za neke stvari u karijeri (pare i trofeji), vise mi je izgledniji ostanak u PSG-u. Bar bi meni bio da sam na njegovom mjestu, koja bi budala dosla ovdje uz duplo manju platu i bez ikakvih sansi za trofeje. :zzz:

FORZA MILAN !

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 27 jul 2015, 15:18

rope11 je napisao/la: Stoperi ni nisu toliki problem kao bekovi, imas dva staklena igraca koji su vise po bolnicama (od kojih je jedan hadalj, a drugi poluhadalj), a treci je Antoneli koji je samo prosjecan igrac. Mislim, moglo bi se izdurati s njima da su zdravi, ali evo ovaj Abate se uspio povrijediti protiv nekakvih amatera i propustio je vec par utakmica, to samo on moze. :facepalm: I gdje s njima uci u sezonu, ukopat ce nas par povreda.
Ja i @Meskalin dosadili i Bogu i narodu po pitanju bekova, napokon si i ti izustio to - bekovi su nam veci problem, nego stoperi.

Mexes je prosle sezone odigrao nekoliko maestralnih utakmica, samo ga je temperament ponovo unazadio pa je pauzirao puno utakmica. Paleta, Mexes i Alex uz Elyja koji je sasvim solidan u pripremnim utakmicama i najopasniji u skok igri u napadu mogu izgurati barem do zime, ali ako cemo se oslanjati na zdravlje Abatea, de Siljovu bravuroznost, Kalabrijino neiskustvomi i Zakardovo iskustvo , mi smo donji. Antoneli ispade jos i najbolji medju nabrojanima.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 jul 2015, 16:01

Ma govorio sam i ja kako su nam tanki bekovi, al' haj rekoh, moze se izdurati nekako sa onom cetvoricom, oni su mi najmanja briga sto se tice potrebnih igraca.

Medjutim evo gledam, ona konjina Abate se povrijedio i od neke bezazlene povrede izadje na skoro mjesec dana, dzabe su ga i vodili na ovu turneju. Ne moze tri utakmice uvezat, svaki mu klinac fali. I te se povrede toliko oduze da je to nenormalno, ko da mu je neko nogu iz kuka otkinuo, a ne da je malcice zglob izvrnuo.
Siljo je slican njemu, al' haj na stranu povrede vec i u novoj sezoni nastavlja sa starim igrama, bez ikakvog poboljsanja i znaka zivota, ma nije dao ni mrvicu nade da bi mozda moglo biti nesto od njega. Imas jedino Antonelija kao iole normalnog beka (ruku na srce, tip je prosjek), Zaccardo i Calabria mi nisu za ozbiljnog fudbala trenutno.

edit: ovaj kondogbia je stvarno dobar igrac ... galiani, yebem ti pleme, sjeme i porijeklo :guz:

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 27 jul 2015, 20:03

U prvom kolu serije A idemo u goste Fiorentini, u drugom docekujemo Empoli, pa u 3 kolu derbi sa Interom :lol: :lol:
Pa onda idu Palermo, Udinese, Genova, Napoli, Torino, Sassuolo, Chievo
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 27 jul 2015, 20:30

Fiorentina- MILAN , 1. kolo
MILAN-Empoli, 2.kolo
Inter-MILAN 3. kolo
Palermo-MILAN 4.kolo
MILAN- Udinese 5. kolo
Genoa-MILAN, 6. kolo.
MILAN-Napoli, 7. kolo.
Torino-MILAN, 8. kolo.
MILAN-Sassuolo, 9. kolo.
MILAN-Chievo, 10. kolo.
Lazio-MILAN, 11. kolo.
MILAN-Atalanta, 12. kolo.
Juventus-MILAN, 13. kolo.
MILAN-Sampa, 14. kolo.
Carpi-MILAN, 15. kolo.
MILAN-Hellas Verona, 16. kolo.
Frosinone-MILAN, 17.kolo.
MILAN-Bologna, 18.kolo.
Roma-MILAN, 19.kolo.

ev valjda sam dobro napisao nas raspored.
Zadnja izmjena: Champion1, dana/u 27 jul 2015, 20:53, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 jul 2015, 20:41

Pocetak je bas paklen, nema predaha i sanse da se mozda otisnes visoko na tabeli :mrgreen:
pa i ove nesto "lakse" utakmice sa pocetka igramo u gostima tako da ni tu ne mozes garantovati bodove, tek malo oko sredine i zadnje dvije cemo se moci razrahatiti.

jedva cekam sezonu :opaopa: raspored je balansiran, par teskih, pa malo lakih utakmica, bar nece biti dosadnih perioda... a i par klubova se, ukljucujuci i nas, super pojacalo tako da ce biti konacno zanimljivo pratiti. :opaopa:

FORZA MILAN !

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 27 jul 2015, 20:58

Evo ovako je preglednije

slika

po meni dobar raspored iz razloga sto je balansiran i samo ako udjemo u sezonu dobro onda lp ne bi trebala doci upitanje..
Sad se moraju u ovom mjesecu odraditi pojacanja i nadati se najboljem :)
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 27 jul 2015, 21:23

Fin raspored. Nema opustanja.
Jesmo li mi ono s Romom igrali u zadnjem kolu kad smo titulu uzeli :D

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 jul 2015, 22:34

UrbyEmanuelson je napisao/la:Fin raspored. Nema opustanja.
Jesmo li mi ono s Romom igrali u zadnjem kolu kad smo titulu uzeli :D
Msm da smo titulu ovjerili na olimpicu protiv rome ali nije bilo zadnje kolo ili :) ?

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 27 jul 2015, 22:41

Sjecam se dobro te sezone, bilo nerijeseno i to dva (tri) kola prije kraja cini mi se. :P

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 27 jul 2015, 22:59

Ma ja,uglavnom je slavlje bilo poslije te tekme :thumbup:

feko
Kontakt:

Post Postao/la feko » 27 jul 2015, 23:23

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi i 4 gosta.