Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 01:35

Alonso u Renaultu zadnji koji je na znanje uzeo, kada je uzeo 133 boda od Renaultova 191 i tako osigurao Renaultu i konstruktorsku titulu ispred Sumija i Kimija koji su skupili 182.

Naredne sezone Renault 206, Alonso uzeo 134. Iza opet Ferari sa Sumijem i Massom koji su uzeli 201.
Znaci uzeo je 267 od 397 bodova Renaulta.

Osjetno izvukao max iz Renaulta ispred boljeg Ferarija, da nije bilo njega vec neki slabiji vozac ne bi vidjeli niti konstruktorske niti vozacke titule da nije izvlacio druga i treca mjesta i zavrsavao utrke

Uostalom onaj procenat pole-pobjeda govori sve, najbolji procenat ima, pa onda Hamilton pa onda Vettel

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 jul 2015, 01:39

Kako bih volio da Alonso ili Luis voze isti bolid kao Vettel jer bi tada vidjeli nevidjenu sramotu Vettela koji im ne bi mogao prici.Eto tuzlak je postavio statistiku,ja je nisam mogao naci.Nije samo ona bitna.Bitno je kakve su bolide vozili sva trojica.Alonso je daleko sve ove godine od svih njih imao najgori bolid i uvijek se borio za vrh a ne vjerujem da bi uspjelo Sebastijanu da je vozio proslogodisnju kantu od Ferrarija.

Pa kako je samo Nando odvozio one sezone u bolidu Renaulta i kako je samo cuvao Sumija citavu trku iza ledja.E Sumija koji se poigravao sa svima tada nije mogao Nandu nista.Citavu utrku bio sekundu iza Alonsa i nije ga prestigao a da ne postavljam po stoti put kakva je preticanja imao Fernando u Renaultu i to u jednom krugu po kisi i koliko je samo bolida prestigao.Pa od onoga ne moze bolje.Samo da mu Meklaren napravi koliko toliko fin bolid opet ce se majstor boriti za vrh.Kakav Vettel kakve zayebancije.
Zadnja izmjena: Manuel, dana/u 27 jul 2015, 01:40, ukupno mijenjano 1 put.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 jul 2015, 01:40

irfo je napisao/la: Pa vi idete daleko s tvrdnjama da nije nivo hamiltona :crazy: :crazy: , treba li podsjecati na alonsovo kuknjavu kad nije mogo prestic massu i cuveno "this is ridicolous"
I za kraj kad je to neko osvojio sampionat bez najjaceg bolida?
elbflorenz=samo_lijevo :D ista je osoba, ne pitaj kako.

Pa meni nije dokazao da moze i bez najboljeg bolida nesto vise napraviti, sto su Hamilton i Alonso vise puta ucinili. Daj navedi mi primjer gdje se to on toliko pokazao pa da ga kujemo u nebesa.

Sa moje strane si dobio odgovor kako je to radio Alonso.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 jul 2015, 01:41

tuzlak1987 je napisao/la:Alonso u Renaultu zadnji koji je na znanje uzeo, kada je uzeo 133 boda od Renaultova 191 i tako osigurao Renaultu i konstruktorsku titulu ispred Sumija i Kimija koji su skupili 182.

Naredne sezone Renault 206, Alonso uzeo 134. Iza opet Ferari sa Sumijem i Massom koji su uzeli 201.

Osjetno izvukao max iz Renaulta ispred boljeg Ferarija, da nije bilo njega vec neki slabiji vozac ne bi vidjeli niti konstruktorske niti vozacke titule da nije izvlacio druga i treca mjesta i zavrsavao utrke

Uostalom onaj procenat pole-pobjeda govori sve, najbolji procenat ima, pa onda Hamilton pa onda Vettel
evo sad ispade bolji ferrari bio te dvije godine :tokralju: , nemam sta vise reci, svaka rasprava je suvisna
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 01:43

irfo je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Alonso u Renaultu zadnji koji je na znanje uzeo, kada je uzeo 133 boda od Renaultova 191 i tako osigurao Renaultu i konstruktorsku titulu ispred Sumija i Kimija koji su skupili 182.

evo sad ispade bolji ferrari bio te dvije godine :tokralju: , nemam sta vise reci, svaka rasprava je suvisna
Normalno da je bio, imao je dva vozaca koji su uzimali podjednak broj bodova. Renault je imao jednog vozaca koji je uzeo od 397 bodova 267.
Da njega nije bilo Ferrari bi lagano uzeo konstruktorske titule.. Drugu sezonu je izvukao Renault za 5 bodova samo ispred crvenih..

Hajde sada ti meni objasni kako mozes uzeti vise od 2/3 bodova za svoju ekipu ako osjetno nisi bolji od ostalih? U najjacim ekipama se to ne desava, uvijek za minimum prevagne na jednu stranu. Tj Webber je imao odlicne rezultate u Red Bullu, svi vozaci Ferrarija isto u te dvije godine, sada Rosberg ima odlicne rezultate.

Samo su te dvije godine suvozaci Renaulta uspjeli da uzmu manje od 1/3 ukupnih bodova za svoju ekipu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2015, 01:46, ukupno mijenjano 1 put.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 27 jul 2015, 01:44

Hamilton, 2008. na srecu osvojio, da ga onaj degen nije pustio Massa bi uzeo. Prosle godine imao najdominantiniji bolid i hladno uzeo titulu.

Ja sam za to da njima trojici daju iste bolide pa da vidimo.

Alonso
Vettel
Hamilton

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 jul 2015, 01:49

Najbolje da oni njima ukinu ova glupa pravila. Neka slobodno Vettel uzme jaci bolid, ja sam uvjeren 100 % da bi Alonso uzeo kao malo dijete.

Majstorija se ne pokazuje u danasnjoj formuli.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 01:52

Vettel je pouzdaniji od Hamiltona, Hamilton je efikasniji u zaobilazenju. Bar na osnovu onog prije iz Mclaren Mercedesa, pokazao je da zna zaobilaziti ali je Vettel pouzdaniji, cesce je zadrzavao dobre pozicije u utrkama. Dok je Hamilton niz puta znao sebi da upropasti utrku..

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 jul 2015, 09:36

Pazite , teško je sad pričati o tome ko je najbolji vozač , pogotovo u današnje vrijeme , gdje bolid diktira 95% utrka i 95% cijelog prvenstva . Druga stvar je što se i sami vozači razlikuju po stilu vožnje .
Konkretno sada govoreći o Vettelu / Hamiltonu / Alonsu , sva 3 vozača imaju drugačiji stil vožnje. Po meni lično , najbolji vozač je Alonso, odnosno najkompletniji . Zna gdje može potegnuti , gdje može prestići drugog vozača a opet zna kada treba usporiti , sačuvati motor i gume , zna kako sačuvati poziciju ; šta mu više treba. (bar solidan bolid :mrgreen: )
Opet s druge strane imamo Vettela koji je sličan Alonsu ali rijetko kad rizikuje , ali vjerujem da će za godinu-dvije Vettel postati bolji i na tom polju ; dok je Hamilton priča za sebe ; toliko brzine , agresivnosti , znanja ali i toliko gluposti , da je za nepovjerovati . U ovo godina koliko pratim F1 , nisam vidio vozača koji sam sebi može toliko uprskati utrku ... Napraviti od gotovog veresiju :)

I ja bih spomenuo još jednog vozača koji trenutno nije in , Ice man . Vidjeli bi vi Kimija , samo da mu nije dosadilo ovo sve . :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jul 2015, 10:39

Sasvim je razumljivo da svako ima svog favorita...Nego mene licno nervira sljedeca cinjenica:

Da je jucer Alonso sjedio u Ferrari-ju vecina bi pisala kako je vrhunski vozac i da vozi krntiju, a kada Vettel pobjedi sa slabijim bolidom opet se gleda da se ospore njegove vozacke kvalitete i da se uspijeh pripise samo Ferrari-ju i cinjenici kako je Vettel sretan i kako uvijek sjedi u odlicnom bolidu - vecina Vas je nakon njegove pobjede u Maleziji pisala kako ne mozete da vjerujete koliko covjek ima srece.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 27 jul 2015, 10:51

Hamilton nije ni blizu tih "najboljih" vozaca. Jedini timski kolega kojeg je sa vecom razlikom uzeo bio je Kovalainen. Sa Alonsom bio bara-bara, Button redovno imao vise bodova i sad protiv netalentovanog Rosberga se jedva koprca. Eh sad to sto je on maloumni ludjak i spreman je pokvariti drugima utrku samo da bi se probio pored njih je druga stvar, nekom je to vjestina i agresivnost, nekom je klasicna budala. Obrni okreni, malo je falilo juce da unisti utrke 2-3 vozaca zbog svoje frustracije.
Da je jucer Alonso sjedio u Ferrari-ju vecina bi pisala kako je vrhunski vozac i da vozi krntiju
Upravo. Kao sto se konstantno spominje Ferrari iz 2010. i 2012. kao krntija koju je vozio velemajstor, a sa istim bolidom i "propali" Massa je znao doci do podijuma i solidnih rezultata.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 11:05

Sezona 2010: Alonso 252, Massa 144
Sezona 2011: Alonso 257, Massa 118
Seuzona 2012: Alonso 278, Massa 122
Sezona 2013: Alonso 242, Massa 112
Sezona 2014 : Alonso 161, Kimmi 55

Sta nije jasno, Alonso je u tih 5 sezona svaku sezonu bio ubjedljivo bolji vozac Ferrarija u kvalifikacijama, a i u utrkama. Izvukao je maksimum maksimuma iz onog sto su nudili sto se vidi na rezultatima ostalih vozaca..Koliko je bio mocan taj Ferrari govori i to da ova dva nisu uspjeli niti jednu sezonu da zavrse u 5 dok Alonso jeste. A svo to vrijeme jedan diletant kao Weber je zavrsavao u 3..

1190 bodova Alonso, ostala dva vozaca 551 bod. Opet je osvojio za ekipu duplo vise bodova nego ostala dva vozaca. Znanje gospodo, znanje.. Sam je se borio protiv 2 Red Bulla i ponekad nekog Mclarena u tim sezonama, bezbroj puta bio u sendvicu..

Uostalom oni podaci o pobjedama na osnovu startova, Vettel ima dosta slabiji procenat od Alonsa. 41-14 i 32-18 se ne mogu porediti. Uz to mu i ne ide cinjenica na ruku da ga je drugi vozac 2014 godine postidio..malo slabiji Red Bull i sve je palo u vodu. Fanovi ce reci da njegov bolid nisu razvijali sto je laz, jer je istina da je Webber bio diletant koji nije umio..

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jul 2015, 11:11

Samo da Alonsu srede ovaj Mclaren,pa da gledamo show.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 jul 2015, 11:41

Dominacija RBRa se ne moze porediti s ovom dominacijom Mercedesa.Mercedesi su puno,puno brzi.

Vettel ce se uvijek osporavati na ovom forumu.Mislim da je najveci razlog tome,jer je doslo "dijete" od 22 godine i uzimalo titule koje je trebao uzimati ljubimac forumasa,Alonso.U 3 od 4 Sebove sampionske sezone,Alonso mu je gledao u ledja.
Ja iskreno ne znam zasto njega neko toliko simpatise.Meni uz Coultharda i Trullija,najiritantniji vozac.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 27 jul 2015, 11:43

tuzlak1987 je napisao/la:Sezona 2010: Alonso 252, Massa 144

..
I sta hoces da dokazes sa ovim ? Da je Alonso duplo bolji od Masse ? To zna svako, narocito zato sto su ovo Massine sezone nakon povrede. Statistika je statistika, al onaj ko je gledao utrke zna u kakvom je stanju Massa bio tada. Tuzno je bilo gledat ga kako se vucara po stazi i kako ne smije nikoga napasti ili se odbranit od malo agresivnijeg napada i pored svega toga dolazi svake sezone do preko 100 bodova. Taj Ferrari uopste nije bio los, naprotiv.

Oko Kimija ne vrijedi ni diskutovat. Jedan od boljih vozaca, ali kada nije u situaciji da se bori za 1. mjesto sasvim je svejedno dal' je 9. ili 4. Narocito sada kada je u godinama i nema ni trunke motiva.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 27 jul 2015, 11:47

amerosm je napisao/la: Da je jucer Alonso sjedio u Ferrari-ju vecina bi pisala kako je vrhunski vozac i da vozi krntiju, a kada Vettel pobjedi sa slabijim bolidom opet se gleda da se ospore njegove vozacke kvalitete i da se uspijeh pripise samo Ferrari-ju i cinjenici kako je Vettel sretan i kako uvijek sjedi u odlicnom bolidu - vecina Vas je nakon njegove pobjede u Maleziji pisala kako ne mozete da vjerujete koliko covjek ima srece.
Danasnji Ferari je daleko ispred proslogodisnjih. Bolid kome je bio problem jedan tim kao sto je Force India ne moze nikako zajedno sa bolidom koji realno ispted sebe ima samo Mercedes.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 11:55

Italia je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Sezona 2010: Alonso 252, Massa 144

..
I sta hoces da dokazes sa ovim ? Da je Alonso duplo bolji od Masse ? To zna svako, narocito zato sto su ovo Massine sezone nakon povrede. Statistika je statistika, al onaj ko je gledao utrke zna u kakvom je stanju Massa bio tada. Tuzno je bilo gledat ga kako se vucara po stazi i kako ne smije nikoga napasti ili se odbranit od malo agresivnijeg napada i pored svega toga dolazi svake sezone do preko 100 bodova. Taj Ferrari uopste nije bio los, naprotiv.

Oko Kimija ne vrijedi ni diskutovat. Jedan od boljih vozaca, ali kada nije u situaciji da se bori za 1. mjesto sasvim je svejedno dal' je 9. ili 4. Narocito sada kada je u godinama i nema ni trunke motiva.
Ja ne znam kakav je on bio vozac ali znam da je vozio isti bolid kao i Alonso.. Krivo vama ili ne bilo Alonso je u svakoj ekipi izvukao maksimum i to ne moze niko osporiti.. Ova statistika samo pokazuje da je protiv 2 brza Red Bulla 4 godine morao da vozi sam, pa i ovu petu godinu kada su opet Vettel i Ricciardo bili brzi..

Bilo je dobrih perioda i brzih ali vise onih kada nisu mogli parirati Red Bullu u kvalifikacijama, vec je Alonso u utrkama izvlacio maksimume.

Isto mene boli briga za Kimijevo stanje uma, to je njegov problem. Ja samo znam da je cinjenica da je Alonso imao sa istim bolidom 161, a Kimi 55. Mislim pa i slijepac bi vidio.. Kolika ebena klasa moras biti da napravis toliku razliku nad vozacem kojeg ovdje svi smatraju boljim i od Buttona.. Tih 55 poena samo oslikava qrac od bolida..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 27 jul 2015, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 12:03

schweinsteiger je napisao/la:Dominacija RBRa se ne moze porediti s ovom dominacijom Mercedesa.Mercedesi su puno,puno brzi.

Vettel ce se uvijek osporavati na ovom forumu.Mislim da je najveci razlog tome,jer je doslo "dijete" od 22 godine i uzimalo titule koje je trebao uzimati ljubimac forumasa,Alonso.U 3 od 4 Sebove sampionske sezone,Alonso mu je gledao u ledja.
Ja iskreno ne znam zasto njega neko toliko simpatise.Meni uz Coultharda i Trullija,najiritantniji vozac.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Cuj sto njega ko simpatise? :urnebes: Pa mozda jer je vozac koji je atraktivan i koji je 18 od svojih 32 pobjede uzeo preticanjima.

A mozda Vettela ne simpatisem jer ga je drugi vozac 2014 nadjacao i jer u Ferrariju opet nece osvojiti titulu. Mozda jer je vecinu svojih pobjeda 41, tj 27 njih ostvarivao tako sto sa najbrzim bolidom sa polea ode ispred svih..

Nije sve u titulama, ima nesto i u razumjevanju igre jer svi vi znate da u istom bolidu niko nema sanse ispred Alonsa, sada sto se nije tako desilo nema veze. Momak nije uzeo te titule jer je neko imao brzu formulu, nikakav problem. Jer ko prati ovo zna opet da koliko god imao titula on je velikan..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 27 jul 2015, 12:06

msm da pomalo postaje smijesno ovo prikrivanje Kimijevih neuspjeha tom motivacijom
schweinsteiger je napisao/la:Dominacija RBRa se ne moze porediti s ovom dominacijom Mercedesa.Mercedesi su puno,puno brzi.
ovo je tacno, sa RB-om se itekako moglo trkati dok sa ovim Mercedesom to granici sa nemogucim i sve se svodi na neki njihov kvar ili gresku(a opet koliku imaju prednost nije im problem sa 22. mjesta doci na podijum)

ne volim ni ja Vettela kao sto ni vecina na ovom forumu ali neki fkt pretjeruju kad je degradiranje istog u pitanju
Alonso jeste najbolji od ove trojice superstarova (ajmo ih tako nazvati) ali Vettel nije puno(ili nije uopste losiji vozac od Hamiltona) ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2015, 12:10

Ma nije problem u tome sto Hamilton i Vettel uzimaju titule, problem je sto ljudi to predstavljaju kao uspjeh sporta, a ne neuspjeh. Veliki dio ovdje bi volio da tako uvijek bude, tj da Hamilton nareda titula na ovaj nacin ili da Vettel sada dobije najbolji bolid pa da nareda titula.. Sutra ce doci Verstappen ili neko drugi i opet ce biti ista prica..

I onda dodju i okome se na Alonsa hahaha govore jest iritantan..

Znaci velicanje neuspjeha sporta F1 koji je nekad bas bio i interesantan jer dosta toga nije bilo poznato..

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.