Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

zubar
Kontakt:

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la zubar » 26 jul 2015, 02:47

Ja nihada licno poznajem zbog toga sto su đedovići kuća do moje na soukbunaru, 3 brata sva trojica kao i otac su izuzetno dobri i posteni ljudi, i ne pravite cirkus od momka, isto bi mi svi uradili da ti svabo ponudi pasos, bar ja, nemojte zaboravit da je niho i iz svog dzepa davao pare nasem savezu, al brate kad ti se ponudi mogucnost da zivis, odgajas djecu u po meni najuredjenijoj zemlji evrope, samim tim i osiguras buducnost, mislim da je sasvim logican potez..Citam neki levati pisu da je nihad sljam i kao poznaju ga, poklopite se usima kreteni, s đedovićima sam djetinjstvo proveo na improvizovanom kosu na ulici i vrlo dobro znam kakvi su i sta su, lako je glumit patriotu kad nemas mogucnosti, ja prvi bi se ispalio da mogu..

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 26 jul 2015, 02:53

Svi rade ono sto je za njih najbolje .Nekad davno kad u sportu nije bilo toliko novca igralo se za raju .Nema toga vise .Ko yebe raju kad sutra nebudes platu dobio nece ti raja financirati .

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 26 jul 2015, 03:08

Jel dobio dozvolu da nastupa za Njemacku ? :kafa: :kafa:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

rodjenizavjecnost
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Nihad Đedović

Post Postao/la rodjenizavjecnost » 26 jul 2015, 06:31

BosnaSTL je napisao/la:Svi rade ono sto je za njih najbolje .Nekad davno kad u sportu nije bilo toliko novca igralo se za raju .Nema toga vise .Ko yebe raju kad sutra nebudes platu dobio nece ti raja financirati .
+
A ko igra za raju...:)

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 jul 2015, 08:41

mancity je napisao/la:Ne kontam cemu toliko skrivanje od javnosti i na kraju se pravit glup.Vjerovatno su to savjeti od menadzera, jer tako ce javnost lakse oprostit. Nisko veoma nisko, bilo je postenije izaci odmah pred javnost, kao sto je to Mirza uradio!
:thumbdown:
:thumbup:

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 jul 2015, 08:46

zubar je napisao/la:Ja nihada licno poznajem zbog toga sto su đedovići kuća do moje na soukbunaru, 3 brata sva trojica kao i otac su izuzetno dobri i posteni ljudi, i ne pravite cirkus od momka, isto bi mi svi uradili da ti svabo ponudi pasos, bar ja, nemojte zaboravit da je niho i iz svog dzepa davao pare nasem savezu, al brate kad ti se ponudi mogucnost da zivis, odgajas djecu u po meni najuredjenijoj zemlji evrope, samim tim i osiguras buducnost, mislim da je sasvim logican potez..Citam neki levati pisu da je nihad sljam i kao poznaju ga, poklopite se usima kreteni, s đedovićima sam djetinjstvo proveo na improvizovanom kosu na ulici i vrlo dobro znam kakvi su i sta su, lako je glumit patriotu kad nemas mogucnosti, ja prvi bi se ispalio da mogu..

ne bi svi uradili,da to zavrsimo,ne bi,nismo svi isti,ako su u klubu trazili od stranih igraca da uzme pasos nije on koji je najbolji stranac u klubu to morao uraditi,na kraju krajeva nebitno,njegova stvar,ruzno je sto je prije 3 mjeseca rekao da ce igrati na EB a sad se izvlaci,spominje podmetanja,ovo je sve sam napravio,niko drugi nije kriv

Zivot
Kontakt:

Post Postao/la Zivot » 26 jul 2015, 08:59

Dal ce nastupit za Njemacku vec na ovom prvenstvu il ce morati sacekat sljedeci ?
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 jul 2015, 10:00

storm_raider je napisao/la:Od svih koji nece igrati, ja jedino Mirzu razumijem, mada je laz da se uvijek i on odazivao. Bilo je tu diskutabilnih "povreda ledja" koliko se sjecam. Istinu treba reci pa kakva god da je.
tako je. dok je igrao za tadasnju tau ceramicu propustio je jedan ciklus zbog povrede donjih ledja da bi se nekako brzinski oporavio i sasvim uredno poceo pripreme sa klubom. doduse, od tad pa do ovog trenutka mirza je fakat kapiten za primjer, ali kako ti rece istinu treba reci pa kakva god da je.

sto se tice nihada i eurobasketa, nije da sada nemamo za koga navijati.

slika

:bih:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 jul 2015, 10:06

Dobro, treba biti iskren i reci kako se veeeeliki Mensur Bajramovic odnosio prema Mirzi Teletovicu. Sto se tice ovog EB-a, idemo bez ikakvih ambicija. Odraditi nekoliko tekmi i kuci. Krivo mi je sto je tako, jer bismo sa Telkom, Nihadom i Jukom mogli biti iznenadjenje prvenstva, a ovako cemo, kako stvari stoje, gledati da izgubimo sto manjom razlikom. :bih:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 10:12

Evil Genius II je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Od svih koji nece igrati, ja jedino Mirzu razumijem, mada je laz da se uvijek i on odazivao. Bilo je tu diskutabilnih "povreda ledja" koliko se sjecam. Istinu treba reci pa kakva god da je.
tako je. dok je igrao za tadasnju tau ceramicu propustio je jedan ciklus zbog povrede donjih ledja da bi se nekako brzinski oporavio i sasvim uredno poceo pripreme sa klubom. doduse, od tad pa do ovog trenutka mirza je fakat kapiten za primjer, ali kako ti rece istinu treba reci pa kakva god da je.

sto se tice nihada i eurobasketa, nije da sada nemamo za koga navijati.

:bih:
Izvini ali ovo je bezobrazno prema Kikanoviću o Gordiću koji su uvijek bili tu sem jednom Gordić koji je morao zaljeciti povrijedu koju je zadobio upravo igrajući za reprezentaciju, a ne jednom se teško povrijedio igrajući za nju ps kosti lomio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 jul 2015, 10:18

Kikan i Nemanja, pa onda svi ostali. Stipan jeste ljudina, ali on je relativno "nov".

Napominjem da Kikan i Nemanja igraju od juniorske reprezentacije za BiH i nikada od toga nisu pravili pricu. Obojici je sasvim normalno i prirodno dolaziti na okupljanje, mirni momci, zaebanti i veliki karakteri. Kapa dolje!

A i sto kaze kolega @Monolog, Mensur "The Menso" Bajramovic, jeste se lose odnosio prema Mirzi. To opet, meni barem, ne opravdava Mirzine postupke, ali bio je mlad, trebalo je to istrpiti. Zato i jesam nekih 70% bio na strani ovog naseg razmazenog klinca Juke, ali i on treba da nauci da spusti loptu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 26 jul 2015, 10:30

to sto sam izdvojio andriju ne znaci da ne respektujem ostale i da nisam svjestan njihovog doprinosa svetom dresu. stavise, samim tim sto ste dodali jos par momaka potvrdjuje poentu mog prethodnog posta: nije da sada nemamo za koga navijati :bih:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 jul 2015, 11:22

kaže 25-godišnji bek, koji vjeruje da će, uz pomoć našeg Saveza, ponovo dobiti bh. državljanstvo, odnosno imati dvojno

Otkad se to moze imati dvojno bosansko i njemacko drzavljanstvo? Opet Nihad baca suplje....
Da se moze imati dvojno drzavljanstvo ne bi se morao odreci bosanckog, kao sto se odrekao, da bi uzeo njemacko.
Pa nismo vesla sisali...
Nihad je zauvijek zavrsio sa nasom reprezentacijom. :guz:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 11:28

Evil Genius II je napisao/la:to sto sam izdvojio andriju ne znaci da ne respektujem ostale i da nisam svjestan njihovog doprinosa svetom dresu. stavise, samim tim sto ste dodali jos par momaka potvrdjuje poentu mog prethodnog posta: nije da sada nemamo za koga navijati :bih:
Poenta je da navedeni idu puno prije stipanovića, jer za razliku od njega koji je igrao za mlade hrvatske i tek sa 25 zaigrao za reprezentaciju (što ne znači da mi nije drag već naprotiv radi svoje borbenosti jedan od najdražih) dok ova dvojica igraju od 17 bez prigovora
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 11:30

zubar je napisao/la:Ja nihada licno poznajem zbog toga sto su đedovići kuća do moje na soukbunaru, 3 brata sva trojica kao i otac su izuzetno dobri i posteni ljudi, i ne pravite cirkus od momka, isto bi mi svi uradili da ti svabo ponudi pasos, bar ja, nemojte zaboravit da je niho i iz svog dzepa davao pare nasem savezu, al brate kad ti se ponudi mogucnost da zivis, odgajas djecu u po meni najuredjenijoj zemlji evrope, samim tim i osiguras buducnost, mislim da je sasvim logican potez..Citam neki levati pisu da je nihad sljam i kao poznaju ga, poklopite se usima kreteni, s đedovićima sam djetinjstvo proveo na improvizovanom kosu na ulici i vrlo dobro znam kakvi su i sta su, lako je glumit patriotu kad nemas mogucnosti, ja prvi bi se ispalio da mogu..

Ovo gore nije razlog zasto je uzeo Njemacku putovnicu ;)Nihad je vec imao neogranicen boravak u Njemackoj,tako da..Ucinio je Bajernu uslugu,vjerovatno i kasirao kesha za uslugu..Na kraju krajeva napravio je glupost.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 26 jul 2015, 11:32

calcio je napisao/la:kaže 25-godišnji bek, koji vjeruje da će, uz pomoć našeg Saveza, ponovo dobiti bh. državljanstvo, odnosno imati dvojno

Otkad se to moze imati dvojno bosansko i njemacko drzavljanstvo? Opet Nihad baca suplje....
Da se moze imati dvojno drzavljanstvo ne bi se morao odreci bosanckog, kao sto se odrekao, da bi uzeo njemacko.
Pa nismo vesla sisali...

ako ispuni neke uslove ,moze se imati ;) sve smo to vec objasnili.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 jul 2015, 11:43

calcio je napisao/la:kaže 25-godišnji bek, koji vjeruje da će, uz pomoć našeg Saveza, ponovo dobiti bh. državljanstvo, odnosno imati dvojno

Pa nismo vesla sisali...
Postoji neka tehnička mogućnost koju omogućava status bavarske koja ima specijalni status u njemačkoj federaciji i to je jedina mogućnost
Tj. Prva mogućnost da se odrekne njemačkog državljanstva i vratiti naše ali to mu ne pada na pamet
Ps
Jedan od razloga je da bi mu se sin rodio ka njemac ali to je ustvari lakši put jer bi za koju godinu isto mogao dobiti, a na kraju krajeva nije baš sirotinja kome je to oglavu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 jul 2015, 11:48

lumani je napisao/la:

Pa nismo vesla sisali...

ako ispuni neke uslove ,moze se imati ;) sve smo to vec objasnili.
Hmm to sam propustio. Moze biti da je moguce imati dvojno ako si neka osoba od posebnog znacaja (za Njemacku, jer oni su ti koji ne dozvoljavaju dvojna drzavljanstva) ali pitanje je da li je Nihad takva osoba. Ali iskreno sumnjam da je to moguce jer znam za slucajeve fudbalera koji su u Njemackoj mnogo vece face od herr Nihada pa nisu mogli imati dvojno. Barbarez i Salihamidzic na primjer. Ali su ljudi lijepo sacekali da okoncaju karijere i tek onda uzeli njemacko drzavljanstvo, to jest odrekli se bosanskog. Iako su davno prije toga stekli pravo na njemacko drzavljanstvo.
Kada jednom steknes to pravo ne mozes ga izgubiti osim ako nisi neki kriminalac ili nesto slicno.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 jul 2015, 12:03

nerminh74 je napisao/la:

Pa nismo vesla sisali...
Postoji neka tehnička mogućnost koju omogućava status bavarske koja ima specijalni status u njemačkoj federaciji i to je jedina mogućnost
Tj. Prva mogućnost da se odrekne njemačkog državljanstva i vratiti naše ali to mu ne pada na pamet
Ps
Jedan od razloga je da bi mu se sin rodio ka njemac ali to je ustvari lakši put jer bi za koju godinu isto mogao dobiti, a na kraju krajeva nije baš sirotinja kome je to oglavu
Meni je to sve neshvatljivo, nije bas da ga tjeraju iz Njemacke kao da je izbjeglica.
Ali eto u ovoj kosarci svasta nesto prolazi sto bi u drugim sportovima bio nevidjeni skandal.
Zamislite da Pjanic ili Dzeko naprave nesto slicno...

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 26 jul 2015, 12:56

Djeca gasterbajtera imaju pravo na dvojna drzavljanstva u mojoj porodici je to slucaj stric otisao dobio dijete tamo koje sad po novom zakonu legalno ima dva pasosa

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.