Meni je naprijed izgledalo dobro. Vrlo interesantno da je Hofman igrao spica. Bilo je dosta pokreta u napadu sa rotiranjem pozicija i brzim protokom lopte. Nazad se borimo sa istim problemom kao i prosle sezone, a to je otvorena sreda i slaba tranzicija u defanzivu. Weigl bi fakat mogao dobiti vise minuta nego Manni. Siguran je na lopti i ima fin pregled i pas igru.KayserSose je napisao/la:Jesi gledao utakmicu jučer? Ako jesi, jel ličimo na šta?
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
-
- Kontakt:
Večeras bi mogli dobiti naznaku s kim i kako Tuchel planira igrati.
U četvrtak prva službena. Po kladionicama smo prvi favoriti za titulu EL. Nadam se da osvojimo i taj zadnji veliki trofej koji nam fali u kolekciji.
U četvrtak prva službena. Po kladionicama smo prvi favoriti za titulu EL. Nadam se da osvojimo i taj zadnji veliki trofej koji nam fali u kolekciji.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Direktan prenos na "****" (bivsi DSF) i na live.bvbtotal.de. Pocetak veceras u 19:05.KayserSose je napisao/la:Večeras bi mogli dobiti naznaku s kim i kako Tuchel planira igrati.
Uzivajte

Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
- Illmatic09
- Kontakt:
Ima i prenos na Arena Sport 1.
- Desperado09
- Kontakt:
7. minuta i već dvije odlične šanse.
Da li se u ovom meču nazire ko će biti u prvih 11? Msm da bar 8 igrača od včrs imaju mjesto u prvom timu. Ostaje upitnik kod Kampla, Weigla i evntl Schmelzera.

Da li se u ovom meču nazire ko će biti u prvih 11? Msm da bar 8 igrača od včrs imaju mjesto u prvom timu. Ostaje upitnik kod Kampla, Weigla i evntl Schmelzera.
Schmelzera slobodno pisi u prvih 11...Weigl/Bender/Castro i Kampl/Kuba/Kagawa su jedini upitnik.Desperado09 je napisao/la:7. minuta i već dvije odlične šanse.![]()
Fina igra u prvom poluvremenu...na stranu ko je protivnik i u kakvom su stanju ali ovo definitivno obecava,posebno u ofanzivnom dijelu.Bekove je Tuchel odlicno ukljucio u igru,podsjeca na Kloppov pocetak.
Aubameyang rutinski

- Desperado09
- Kontakt:
Ovo izgleda veoma dobro. Na momente i odlično. Pasing igra impresivna, pa čak i Miki dodaje bez greške.

Napisao sam evetnl Schmelzer koji je imao jedno spašavanje u stilu Jorga Heinricha.adnan24 je napisao/la: Schmelzera slobodno pisi u prvih 11...

-
- Kontakt:
Dobro igramo. Zadovoljan sam.
Jao Reusa šta uradi čovjeku

- TammoHarder
- Kontakt:
Odlična partija sinoć, mnogo dobrih pasova i kombinacija. Igra nam je dosta tečnija i preciznija, očito se dosta radilo na tome. Za mene je Weigl otkriće ovih priprema, nevjerovatnog smo dijamanta doveli. Moramo ga još samo izbrusit,tj. da dobije malo na tjelesnoj jačini, ali u pasu fenomenalan, anticipacija top.
Onaj Dudziak me oduševljava svaki put kad vidim kako barata s tom loptom, lik ima možda i najbolju tehniku kod nas. Sinoć ga je Tuchel isprobao na lažnoj devetki i nije to loše izgledalo. Malo me čudi da u ovim ozbiljnijim utakmicama nije još testiran na lijevom beku. Hofmann je opet pokazao da ima nos za prostor i zna kad treba ući u njega, šteta za dva propuštena zicera.
Kampl je prejak u gegenpressingu, isto kao I Castro. Što me najviše veseli je to da imamo jako puno opcija u veznom redu i gdje protivnik se neće moći lako pripremiti za našu igru. To je što me najviše smetalo kod Kloppa - bili smo totalno predvidljivi. Očekujem puno više rotacije u tom dijelu.
Lijepa vijest je da je i Sahin počeo s treninzima (s laganim trčanjem) te da ide to prema boljem. Imat ćemo odličnu kvalitetu i širok izbor na tim centralnim veznim njegovim povratkom => Sahin, Weigl, Bender, Castro, Gündogan, Leitner, Kirch, može i Kampl to odigrat.
Što se tiče golmana vidjelo se i sinoć da Bürki igra puno bolje nogom te da imamo time još jednog igrača sigurnog pasa u polju. Dao bih njemu prednost, nadam se da će Tuchel naći neki kompromis - evtl. Bürki u BL, a Weide u kup natjecanjima.
Jedino gdje smo malo tanki je napad jer osim Aube nemamo igrača te kvalitete. Ramos je pred povratkom, a nešto se i priča da su EPLigaši zainteresirani za njega (WBA i Crystal Palace). Onaj talijanski transfer expert di Marzio tvrdi da tražimo 20 milijuna € za Ramosa
, ako to Zorc uspije prodat treba mu dignut spomenik mada bi ja bio zadovoljan i s 15.
Sve u svemu izgleda vrlo obećavajuće i vjerujem da možemo odigrat kvalitetnu sezonu na sva 3 kolosijeka te promovirat i neka nova imena u BL poput Weigla, Dudziaka i dr.
NUR DER BVB
Onaj Dudziak me oduševljava svaki put kad vidim kako barata s tom loptom, lik ima možda i najbolju tehniku kod nas. Sinoć ga je Tuchel isprobao na lažnoj devetki i nije to loše izgledalo. Malo me čudi da u ovim ozbiljnijim utakmicama nije još testiran na lijevom beku. Hofmann je opet pokazao da ima nos za prostor i zna kad treba ući u njega, šteta za dva propuštena zicera.
Kampl je prejak u gegenpressingu, isto kao I Castro. Što me najviše veseli je to da imamo jako puno opcija u veznom redu i gdje protivnik se neće moći lako pripremiti za našu igru. To je što me najviše smetalo kod Kloppa - bili smo totalno predvidljivi. Očekujem puno više rotacije u tom dijelu.
Lijepa vijest je da je i Sahin počeo s treninzima (s laganim trčanjem) te da ide to prema boljem. Imat ćemo odličnu kvalitetu i širok izbor na tim centralnim veznim njegovim povratkom => Sahin, Weigl, Bender, Castro, Gündogan, Leitner, Kirch, može i Kampl to odigrat.
Što se tiče golmana vidjelo se i sinoć da Bürki igra puno bolje nogom te da imamo time još jednog igrača sigurnog pasa u polju. Dao bih njemu prednost, nadam se da će Tuchel naći neki kompromis - evtl. Bürki u BL, a Weide u kup natjecanjima.
Jedino gdje smo malo tanki je napad jer osim Aube nemamo igrača te kvalitete. Ramos je pred povratkom, a nešto se i priča da su EPLigaši zainteresirani za njega (WBA i Crystal Palace). Onaj talijanski transfer expert di Marzio tvrdi da tražimo 20 milijuna € za Ramosa

Sve u svemu izgleda vrlo obećavajuće i vjerujem da možemo odigrat kvalitetnu sezonu na sva 3 kolosijeka te promovirat i neka nova imena u BL poput Weigla, Dudziaka i dr.
NUR DER BVB

FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Dobra tekma , Tuchel polako i sigurno slaze prvih 11.
Lik ima autoritet i odlican je takticar , isto sam misljenja da bi jednog Reus-a .. ako istog nebi islo poslao na klupu.
Dok to sa Kloppom nije bio slucaj , vise je imao familijaran i prijateljski odnos sa igracima.
Sjetimo se samo Armenca , koliko puta mu je sansu davao a isti bio totalno izgubljen.
Kod drugog trenera Miki bi debelo grijao klupu , dok to sa TT. nece biti slucaj.
I drago mi je zbog toga , BvB -u je to najvise i nedostajalo .. cvrstina ..karakter a rezultati se vec vide na ovim pripremnim tekmama.
Zelim BvB-u i TT uspjesnu sezonu , a zasto ne i titulu u bundeski nije bayo nedodirljiv.
Sent from my LGMS631 using Tapatalk
:P8-)
Lik ima autoritet i odlican je takticar , isto sam misljenja da bi jednog Reus-a .. ako istog nebi islo poslao na klupu.
Dok to sa Kloppom nije bio slucaj , vise je imao familijaran i prijateljski odnos sa igracima.
Sjetimo se samo Armenca , koliko puta mu je sansu davao a isti bio totalno izgubljen.
Kod drugog trenera Miki bi debelo grijao klupu , dok to sa TT. nece biti slucaj.
I drago mi je zbog toga , BvB -u je to najvise i nedostajalo .. cvrstina ..karakter a rezultati se vec vide na ovim pripremnim tekmama.
Zelim BvB-u i TT uspjesnu sezonu , a zasto ne i titulu u bundeski nije bayo nedodirljiv.
Sent from my LGMS631 using Tapatalk
:P8-)
- Desperado09
- Kontakt:
TT reče da je kadar preširok. Po mom mišljenju višak su Kirch, Grosskreutz i Leitner. Njihove šanse za igru su minimalne. Treba to rasprodat dok se može uzet koja para.
Weigl impresivan u pripremama. Igra dosta sigurno i zrelo. Jedina mana kao što reče @Tammo je tjelesna masa/jačina. Sinoć ga Tello odgura kao kakvog cicibana. Znači pravac u teretanu u imaćemo top DM-a.

Weigl impresivan u pripremama. Igra dosta sigurno i zrelo. Jedina mana kao što reče @Tammo je tjelesna masa/jačina. Sinoć ga Tello odgura kao kakvog cicibana. Znači pravac u teretanu u imaćemo top DM-a.

Greuskreutz,Kirch i Leitner nisu prijavljeni za europsku ligu...vjerujem da ce ovi igraci i otici iz kluba,kao sto se moglo i ocekivati.
Jos kad bi uspjeli prodati Ramosa i dovesti nekog mladjeg napadaca,imali bi kompletnu ekipu.
Jos kad bi uspjeli prodati Ramosa i dovesti nekog mladjeg napadaca,imali bi kompletnu ekipu.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ko ce prenositi tekmu veceras?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Re: Odg: RE: Re: BV Borussia Dortmund
****kraljttbvb je napisao/la:Ko ce prenositi tekmu veceras?
-
- Kontakt:
Ako netko imadne dobar link za utakmicu neka ga stavi ovdje.
Za početak sezone se nadam bezbolnom rješavanju ovih Austrijanaca i dodatnom napucavanju samopouzdanjem.

Za početak sezone se nadam bezbolnom rješavanju ovih Austrijanaca i dodatnom napucavanju samopouzdanjem.
- Desperado09
- Kontakt:
Weigl i Jonas u prvom timu. Zanimljiv izbor TT-a. Burki na golu, a evo TT reče da će Weidi branit revanš.Prvih 11: Bürki - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl, Gündogan - Hofmann, Reus, Mkhitaryan - Aubameyang
Klupa: Weidenfeller, Bender, Kagawa, Castro, Ginter, Stenzel, Kampl

Evo link:
ACW-BVB
- Desperado09
- Kontakt:
Miki haman naučio asistirati.
TT vec pokazuje njuh za izbor igraca, jer realno niko nije ocekivao Jonasa od starta.
A šta reći za Weigla koji je medju najboljim na terenu. 

Imace problema ovaj Sokratis kod Tuchela, sve mi mirise na duo Ginter/Hummels sto bi bilo idealno. Sokratis bas ne zna s loptom isto ko i Subotic. Hofmann igra tako jednostavno a tako efikasno, rijetki su ovakvi igraci. Nikad kod njega nema poteza viska, Ne bih imao nista protiv da bude standardan na ovoj poziciji. Brz, odlicna zavrsnica, poslije Gundogana najbolji pregled igre u timu. Samo jos da se Schmelzer makne iz tima, tacno ga vise ne mogu gledati. Igracki daleko najlimitiraniji igrac u timu ako izuzmemo Sokratisa. Ja sam se nadao da bi ga Dudziak mogao izbaciti ali izgleda da Tuchel planira s njim puno ofanzivnije. Na prijateljskim ga je gurao na krilo pa cak i u napad.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.