FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 18:24

cala je napisao/la:Haugesund jaci od Ferenca? E serem vam se na objektivnost.
0 osoba je to reklo,cemu izmisljanje i forsiranje dobro poznate mitomanije? 1 momak rekao da su na nivou a drugi da je Ferenc jaci..i ja mislim da su malo bolji
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 24 jul 2015, 18:27

Pricom o koeficijentima i poziciji na uefinoj listi se i to provlaci, al nebitno sad. Dosta vas umanjuje ovaj uspjeh i to je cinjenica.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jul 2015, 18:28

cala je napisao/la:Pricom o koeficijentima i poziciji na uefinoj listi se i to provlaci, al nebitno sad. Dosta vas umanjuje ovaj uspjeh i to je cinjenica.
Neki nasi ga umanjuju, vi ga predstavljate vecim nego sto jeste i ponasate se kao da ste dogurali do play offa i izbacili neku strasnu ekipu. Istina je negdje između.
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 18:30

Pa kada skontas da Sarajevo redovno igra to i da smo mislim samo jednom ispali ranije a cak smo i dalje dogurali od 3. pretkola 2 puta (play-off)..svaka cast na prolazu stvarno ali proci 2. pretkolo nije nesto specijalno jer vecina ekipa tek starta tu i redovno prolazi kao i Sarajevo

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jul 2015, 18:32

MortemHz je napisao/la:Pa kada skontas da Sarajevo redovno igra to i da smo mislim samo jednom ispali ranije a cak smo i dalje dogurali od 3. pretkola 2 puta (play-off)..svaka cast na prolazu stvarno ali proci 2. pretkolo nije nesto specijalno jer vecina ekipa tek starta tu i redovno prolazi kao i Sarajevo
Jeste ako si autsajder, a mi smo to svakako bili.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 18:35

Ferencvaros ima skoro pa duplo manji koeficijent od zelje,jedini razlog je sto je preuzeo malo jaci koeficijent od onih drugoligasa jer je holandski nacionalni koeficijent stvarno jak a liga kao liga im je malo malo jaca od nase,prvak drzave im se patio sa onim amaterima,ne znam ni jesu li prosli na kraju posto je bilo extra time
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 24 jul 2015, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jul 2015, 18:52

MortemHz je napisao/la:Ferencvaros ima skoro pa duplo manji koeficijent od zelje,jedini razlog je sto je preuzeo malo jaci koeficijent od onih drugoligasa jer je holandski nacionalni koeficijent stvarno jak a liga kao liga im je malo malo jaca od nase,prvak drzave im se patio sa onim amaterima,ne znam ni jesu li prosli na kraju posto je bilo extra time
Koeficijent moze, a i ne mora nista da znaci.
A sto se madjara tice, sta cemo s ovim...

slika

Smijesno mi je ovo blacenje madjarske lige samo kako bi se umanjio uspjeh Zeljeznicara, Ti bi rekao da se tamo igra amaterski fudbal po pojedinim postovima, a ljudi prave milionske transfere i igraju na stadionima najvece kategorije. Ali, ako vam to pomaze da zaspete... :salut:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 18:59

Moras nauciti razliku izmedju blacenja i cinjenica,ne mozes ti izmisljati i govoriti neke stvari koje dokazano nisu takve i rekao sam vec jednom iskreno svaka cast na prolazu ali proci 2. pretkolo nije nesto specijalno jer vecina ekipa tek starta tu i redovno prolazi kao i Sarajevo

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 24 jul 2015, 19:05

Pa oni su muda pojeli prosle godine umanjujuci nas uspjeh u evropi i blateci nas, a sad ovdje filozofiraju da im neko umanjuje uspjeh koji je nista u poređenju sa nasom proslom godinom.
Bahati, bahati Željkan!
1946

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jul 2015, 19:08

MortemHz je napisao/la:Moras nauciti razliku izmedju blacenja i cinjenica,ne mozes ti izmisljati i govoriti neke stvari koje dokazano nisu takve i rekao sam vec jednom iskreno svaka cast na prolazu ali proci 2. pretkolo nije nesto specijalno jer vecina ekipa tek starta tu i redovno prolazi kao i Sarajevo
Pa, jel cinjenica da je Debrecen uvalio 9 golova profesionalnoj ekipi? Je li cinjenica da koef Lecha veci za nekih 0.4 od koef Sarajeva?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 19:15

Latvijski klubovi su medju najlosijim u europi,neocekivano visok poraz ali mogao se ocekivati lagan prolaz Debrecena a koeficijent Lecha je bio preko 17.000 kada smo ih izvukli a sada je tacno da je malo veci od naseg s tim da nisu jos zavrsili svoj nastup u Europi ali ko ih ceka.. :roll:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jul 2015, 19:20

MortemHz je napisao/la:Latvijski klubovi su medju najlosijim u europi,neocekivano visok poraz ali mogao se ocekivati lagan prolaz Debrecena a koeficijent Lecha je bio preko 17.000 kada smo ih izvukli a sada je tacno da je malo veci od naseg s tim da nisu jos zavrsili svoj nastup u Europi ali ko ih ceka.. :roll:
Ja ti upravo o tome govorim. Naravno da koeficijent nesto znaci, ali ni blizu toliko koliko neki zele predstaviti. Dakle, u trenutku kad str vi i Lech bili prakticno izravnati po koef, oni su se s vama igrali po terenu. Pa, pogledaj listu, i kakvih nelogicnosti tu ima.

Pa, najveci dokaz ti je tema o nasim klubovima u evropi, i kolike su sanse date Zelji nakon onog revansa protiv Balzana. Madjari jesu lose izgledali, ali to je zbog toga sto smo ih iznenadili i nadigrali ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 19:23

Ja nisam ni ocekivao vise od ovoga sto se Sarajeva tice,kada nisi nosioc ovo te manje-vise i ocekuje.15 nosioca i samo 2 nenosioca su prosla dalje u 3. pretkolo :think:

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 24 jul 2015, 19:31

joker90 je napisao/la:Pa oni su muda pojeli prosle godine umanjujuci nas uspjeh u evropi i blateci nas, a sad ovdje filozofiraju da im neko umanjuje uspjeh koji je nista u poređenju sa nasom proslom godinom.
Da, konstantno izvuću činjenice, veličaju svoj uspjeh a ignorišu uspjehe Sarajeva iz prošlih godina koji su daleko veći...Jesi Zeljo napravio uspjeh kako da nije, al oni to veličaju ko da to rade svake godine Ko da su dobili Genk npr...
Ko sto kaze narodna "okreni vodu na svoj mlin"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 24 jul 2015, 19:35

MortemHz je napisao/la:Ja nisam ni ocekivao vise od ovoga sto se Sarajeva tice,kada nisi nosioc ovo te manje-vise i ocekuje.15 nosioca i samo 2 nenosioca su prosla dalje u 3. pretkolo :think:
Vjeruj da nisam ni ja, iako sam se nadao cudu protiv Lecha (navijam za sve bh ekipe u Evropi). I to ispadanje nije problem, vec je problem vas vrlo problematican pristup (8 faulova za 90 min?!). Ocigledno da je to svima jasno, osim forumasima na vasem podforumu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 jul 2015, 19:40

Znam,blijedo je sve izgledalo bez zalaganja i volje..za nadati se da cemo biti nosioci sljedece godine ako budemo osvojili titulu

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 24 jul 2015, 22:58

Vidite, malo ste pogresno protumacili moju zadnju recenicu. Mi vec godinama igramo evropu kao totalni autsajderi, posebice kada smo se nalazi u CL. Prosle godine, ja sam iskreno ocekivao da Sarajevo prode one iz Svedske, ali zaista nisam ocekivao da ce proci Grke, sto je ogroman podvig isto kao ovaj nas. Zato, ne treba lupati i gluposti na neka poredenja davati.

Meni je iskreno jucer zaista bilo lijepo kada sam vidio da skoro cijeli grad ako nista simpatise Zelju da dode do pobjede. Treba nam ta sloga ljudi. To je nas pravi mentalitet, a ne ovaj "kokuzni" gdje kao stalno jedni na druge vristimo i postajemo dusevni dusmani. To nismo mi nikada bili, to zapamtite.

Ja sam jucer licno svoja dva dobra prijatelja, "Pitara" poveo da podrze Zelju i ljudi su se odazvali pozivu. Tako, treba da jedni druge podrzavamo maksimalno ako nista moralno kada je euro scena u pitanju.

Ja imam oscjecaj da ce ovaj derbi u novoj sezoni biti jedan od najacih u novijoj historiji.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 24 jul 2015, 23:58

DzoleZeljo je napisao/la:Vidite, malo ste pogresno protumacili moju zadnju recenicu. Mi vec godinama igramo evropu kao totalni autsajderi, posebice kada smo se nalazi u CL. Prosle godine, ja sam iskreno ocekivao da Sarajevo prode one iz Svedske, ali zaista nisam ocekivao da ce proci Grke, sto je ogroman podvig isto kao ovaj nas. Zato, ne treba lupati i gluposti na neka poredenja davati.

Meni je iskreno jucer zaista bilo lijepo kada sam vidio da skoro cijeli grad ako nista simpatise Zelju da dode do pobjede. Treba nam ta sloga ljudi. To je nas pravi mentalitet, a ne ovaj "kokuzni" gdje kao stalno jedni na druge vristimo i postajemo dusevni dusmani. To nismo mi nikada bili, to zapamtite.

Ja sam jucer licno svoja dva dobra prijatelja, "Pitara" poveo da podrze Zelju i ljudi su se odazvali pozivu. Tako, treba da jedni druge podrzavamo maksimalno ako nista moralno kada je euro scena u pitanju.

Ja imam oscjecaj da ce ovaj derbi u novoj sezoni biti jedan od najacih u novijoj historiji.
Ako zadržite nekako vaš trenutno igrački kadar, svakako! :thumbup:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 jul 2015, 03:11

DzoleZeljo je napisao/la:Vidite, malo ste pogresno protumacili moju zadnju recenicu. Mi vec godinama igramo evropu kao totalni autsajderi, posebice kada smo se nalazi u CL. Prosle godine, ja sam iskreno ocekivao da Sarajevo prode one iz Svedske, ali zaista nisam ocekivao da ce proci Grke, sto je ogroman podvig isto kao ovaj nas. Zato, ne treba lupati i gluposti na neka poredenja davati.

Ma puno vise je nekakve 'mrznje' na forumu vec u stvarnosti. I sreca da je tako. Ja poznajem puno raje iz oba tabora koji su sasvim pristojni i korektni,a vrlo malo problematicnih.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 25 jul 2015, 08:12

Joj @Dzole nekad bi te covjek "rokno" zbog statusa ,a nekad bi ti pruzio ruku..e jesi kvarnjak.. :P :P
djecem nije vas bilo vise od 10 milja protiv Ferenca.. :mrgreen: :mrgreen:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.