FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

muamerc
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la muamerc » 23 jul 2015, 14:51

ledar je napisao/la:Aaaa bog te neće .... :urnebes: :urnebes:
:lol: Zato ga je Heldt doveo, da može bježat s posla...

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 23 jul 2015, 17:00

Pišem nakon dugo vremena ponovo na S 04 temi. Stvarno mi nisu jasni S 04 pa i ostali Bundesligaši sa svojim idejama i ciljevima. Postaje smiješna i dosadna liga jer Bayern toliko suvereno vlada da to nije moguće. Ne mogu da shvatim da je Bayern sposoban a ostali nesposobni da naprave jak evropski tim a ne neki evropski prosjek koji gleda da što manje golova primi protiv jakih evropskih timova. I do kada će uopšte tako izgledati njihova liga? S 04 me iznenađuje konstantno po mom mišljenju lošim izborom trenera pa i igrača na kraju krajeva. Mislim da na ovoj temi ima ljudi koji mnogo bolje poznaju Bundesligu pa ako su voljni da komentarišu i ukažu ako nisam možda upravu negdje. Poz :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 23 jul 2015, 17:09

Moj Hamo da je bar tacno da ti nisi upravu, ali jesi upravu, mislim da je tu dosta novca i sta sve ne, e sad da li je do filozofije ostalih klubova ili ne znam.

Treba se nesto mjenjat rigorozno ako zelimo uskoro da vidimo nesto slicno kao Dortmund 2013, uz Bayern naravno.

Meni je samo glupo sto je sve na stolu, i tolike predispozicije u Bundesligi vladaju za ostale klubove, ne znam zasto se ne koristit maximum iz toga, i u pogledu igraca ili trenera, cak i prodaje igraca i dovodjenja istih u Bundesligu.

Valjda se sta uskoro promjeni :kafa:
FC Bayern !!!!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 24 jul 2015, 00:17

ovo je moje misljenje oko dovodzenja riethera.... :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ...
horst heldt svaki dan pokazuje koliko je smece od menadzera i generalno idiot od covjeka..majstor gomilanja skarta, majstor promasenih transfera, majstor bacanja para niusta, expert pregovarac koji je mrtav ozbiljan kad razgovara o prodaji najveceg njemackog talenta u zadnjih 20 godina po polovnoj cijeni, covjek koji igraca sa klazulom od 22,5 miliona proda za 8,5 , covjek koji igracu plati 7,5 miliona da bi lezao u bolnici,covjek koji nije u stanju da dovede iole ozbiljnijeg igraca za kojeg se otima 6-7 klubova nego samo one koje niko ne zeli i to uz 3 put vecu platu nego sto zasluzuju, covjek kojem ni naocale ne pomazu da vidi ono sto i sasa matic vidi, covjek cije su potezi uvreda za svakog ciji je iq iznad nivoa retardacije ,..kako je moguce da se klub koji puca na ligu prvaka u jednoj od najjacih liga na svijetu pojacava igracuima iz bugarske lige ili igracima koji su i na vrhuncu karijere bili mrtvi prosjek a za klasu su slabiji sad kad su zagazili u 30te,,,,po cemu su junior caicara i riether upgrade na ono sto smo imali u uchidi i barneti...garantujem da riether nebi bio standardan ni u jednoj ekipi u bundesligi , realno bi bio prosjecan drugoligaski igrac i nista vise...bolje da su taj milion dali za kerima memiju nego na ovog propaliteta... dabogda se u novoj sezoni desilo sta god treba da se desi da bi se rjesili ovog gofnara pa makar to znacilo i ispadanje iz lige....mi u zadnjih 5 godina ama bas nikakav napredak nismo napravili i onda je normalno da krenemo nazadovat ...dok je heldt tu , nema od nas ozbiljnog kluba...dzaba akademija, dzaba talenti kad ce svi ti igraci otici budzasto kao i kod ostalih bundesligasa...

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 24 jul 2015, 00:31

gruezi je napisao/la:ovo je moje misljenje oko dovodzenja riethera.... :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: ...
horst heldt svaki dan pokazuje koliko je smece od menadzera i generalno idiot od covjeka..majstor gomilanja skarta, majstor promasenih transfera, majstor bacanja para niusta, expert pregovarac koji je mrtav ozbiljan kad razgovara o prodaji najveceg njemackog talenta u zadnjih 20 godina po polovnoj cijeni, covjek koji igraca sa klazulom od 22,5 miliona proda za 8,5 , covjek koji igracu plati 7,5 miliona da bi lezao u bolnici,covjek koji nije u stanju da dovede iole ozbiljnijeg igraca za kojeg se otima 6-7 klubova nego samo one koje niko ne zeli i to uz 3 put vecu platu nego sto zasluzuju, covjek kojem ni naocale ne pomazu da vidi ono sto i sasa matic vidi, covjek cije su potezi uvreda za svakog ciji je iq iznad nivoa retardacije ,..kako je moguce da se klub koji puca na ligu prvaka u jednoj od najjacih liga na svijetu pojacava igracuima iz bugarske lige ili igracima koji su i na vrhuncu karijere bili mrtvi prosjek a za klasu su slabiji sad kad su zagazili u 30te,,,,po cemu su junior caicara i riether upgrade na ono sto smo imali u uchidi i barneti...garantujem da riether nebi bio standardan ni u jednoj ekipi u bundesligi , realno bi bio prosjecan drugoligaski igrac i nista vise...bolje da su taj milion dali za kerima memiju nego na ovog propaliteta... dabogda se u novoj sezoni desilo sta god treba da se desi da bi se rjesili ovog gofnara pa makar to znacilo i ispadanje iz lige....mi u zadnjih 5 godina ama bas nikakav napredak nismo napravili i onda je normalno da krenemo nazadovat ...dok je heldt tu , nema od nas ozbiljnog kluba...dzaba akademija, dzaba talenti kad ce svi ti igraci otici budzasto kao i kod ostalih bundesligasa...
Dobro rečeno. Dok je Heldta zanemarimo rezultate. Caicara nije loš kako sam gledao na pripremnim utakmicama. Al' bolje da je dao na Kvesića i Bajića 1,5 mil bar ima neke budućnosti i borbenosti. A ko očekuje od Ritera borbu? Za Geisa smatraju najvećim pojačanjem, al' isti proizvod kao Szalai, Čupo. Ne očekujem ništa ove sezone još ako za Draxa mala para se uzme.
Evo ne znam..

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 24 jul 2015, 16:01

BavaracZenica je napisao/la:Moj Hamo da je bar tacno da ti nisi upravu, ali jesi upravu, mislim da je tu dosta novca i sta sve ne, e sad da li je do filozofije ostalih klubova ili ne znam.

Treba se nesto mjenjat rigorozno ako zelimo uskoro da vidimo nesto slicno kao Dortmund 2013, uz Bayern naravno.

Meni je samo glupo sto je sve na stolu, i tolike predispozicije u Bundesligi vladaju za ostale klubove, ne znam zasto se ne koristit maximum iz toga, i u pogledu igraca ili trenera, cak i prodaje igraca i dovodjenja istih u Bundesligu.

Valjda se sta uskoro promjeni :kafa:
I to Dortmundovo je bljesak dvije godine i onda naravno kako je danas u fudbalu nemaš para pokupuju ti igrače, jer Lewandovski i Goetze ne mogu zaraditi u Dortmundu koliko mogu u Bayernu. Zaključimo sve se svodi na pare. Naravno postavlja se pitanje kako drugi nemaju te pare poput Bayerna. Znači ipak mi stoji sve što sam napisao. Poz živi i zdravi bili. :)
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 jul 2015, 16:23

Schalke od statusa top kluba dijele dvije stvari, vrhunski trener i vrhunski menadžer, a to sa ovim razvojem situacije neće doživjeti ni Hamo, ni Gruezi, ni ZaLe98, ni ja za svog životnog vijek. Ovaj klub ima sve što nema Porto, a opet su iza Porta svijetlosnu godinu. JEdan Ćiro bi rekao : "SIne moj, moram da detektujem ogromnu koncentraciju talenta u mladim igračima Schalkea, ali nam jebu majku nesposobni Heldt i uprava.". Šteta za ovu generaciju igrača koja je protiv Reala pokazala da uz određene promjene može igrati fudbal za gol više.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 24 jul 2015, 18:23

Ma ovo je zadnja Heldtova sezona ako nešto ne napravi. I neće upropastit ce Schalke kao i Stuttgart. Skinut će ga polahko.
Evo ne znam..

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 24 jul 2015, 23:39

Pustimo se mi tog šbb-kbb. Da se vratimo na trenutno stanje...
Kao što sam ranije pisao, pojačanja će biti usmjerena na poziciji desnog beka i poziviji napadača.
Izgleda da će to biti neka jeftina varijanta (neovisno o eventualnoj prodaji Draxlera).
Riether je već došao a izgleda da dolazi i Di Santo iz Werdera. Navodno je u pitanju 6 milki.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 24 jul 2015, 23:48

Di Santo je striker. Caicara i Riether po desnoj strani i ako dođe Shaqiri. Farfan obavio ljekarski. Drax. bio je neki kontakt, al' sad za sad ništa konkretno kaže Heldt. Nešto Kola - Arsenal, to odbacujeno. Drax ako ode Sane odlična zamjena. Što se tiče igračkog kadra nije loše toliko.
Evo ne znam..

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 jul 2015, 00:00

Ništa konkretno jer Juve nije poslao zvaničnu ponudu. Oko Draxlera se zakuhava i to dobro. Sjećam se da u jednom intervjuu kazao da se, po pitanju reprezentacije, najbolje slaže sa Özilom i Khedirom. Ako uzmemo to u obzir, i ne čudi interes Arsenala (od ranije) i Juventusa.
Sada je na potezu naš menadžer. Još uvijek je u sjećanju odbijena ponuda Arsenala od 36 milki tako da on ne smije prihvatiti ništa niže od toga (uzimajući ukupnu vrijednost transfera sa bonusima itd.) Zašto ne smije ili ne bi smio prihvatiti nižu ponudu od 36M? Zato što su pale ogromne kritike na njegov račun prethodnih mjeseci i sigurno je da će ponovo pasti u nemilost navijača i uprave ako se tako nešto desi.
Trenutno smo u dobroj poziciji jer se zna vrijednost transfera Vidala a njima treba takav tip igrača kao što je Jule.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 25 jul 2015, 00:18

Teško da će Juve dati te pare uzimajući u obzir upravo cifru koju je uzeo za Vidala, a prvenstveno fizički integritet Draxlera koji je kamen spoticanja trenutno. Istina je da je Draxler mlađi 6 godina, ali bez obzira, znajući rezon struke u Juventusu tu se može očekivati maksimalno 25M uz neki bonus.

Kada smo kod cifre, Juve je vjerovatno mogao Unitedu uzeti 50M+ za Vidala lani, ali nije htio prodavati da bi ovaj nakon problema s koljenom i nešto lošije sezone koštao koliko je koštao.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 jul 2015, 11:04

Sane produžio do 2019-e :D

slika

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 jul 2015, 11:08

Pogba je napisao/la: Istina je da je Draxler mlađi 6 godina, ali bez obzira, znajući rezon struke u Juventusu tu se može očekivati maksimalno 25M uz neki bonus.
25M plus bonusi do nekih 35-36 milki i on je sigurno vaš. Pretpostavljam da će ti bonusi biti vezani za uspjeh Juventusa (titule, polufinali, finali) kao u slučaju Neuer.
Sve ispod te cifre bi bilo kobno za Heldta.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 25 jul 2015, 12:11

Treba klasičnog napadača dovesti kao zamjenu Hunteru. Šta Hunter se ne daj Bože povrijedi. Ne mora biti klasa do 6-7 mil. Ne treba puno ni ulagati pa sutra bankrot. I ako se Drax proda bit ćemo jači nego prošle sezone. Sanjao sam sinoć gol Sam-a iz slobodnjaka :urnebes:
Evo ne znam..

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 jul 2015, 12:16

Pa eto, Di Santo dolazi za 6 miliona. Tip napadača koji nam treba. Agresivan i uvijek opasan u šesnaestercu. Sad imamo dva klasična špica a u januaru nam se pridružuju i Avdijaj.
Na krilnim pozicijama imamo Draxlera, Čupu, Sane, Sam a i Di Santo to može igrati. Što se mene tiče, ja sam zadovoljan bez obzira došao Shaqiri ili ne.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 25 jul 2015, 12:29

Sigurno da imamo igrače kojima bi se mogao jedan kvalitetan sastav napraviti pa hajmo reći ako trener se uklopi borba za LP. Ne treba biti pesimista. Po mom mišljenju ako je ikako moguće prodati Matipa i ne ubacivati Hoger u početni sastav. Goretzka, Geis, Meyer dovoljna ta 3.
Evo ne znam..

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 jul 2015, 13:13

Dobar transfer za Schalke, 6 mil nije puno a argentinac može mnogo toga dobroga donijeti... Niko od novinara nije imao info da Di Santo ima klauzulu od 6 milja, tako da me je sve skupa ovo pomalo i iznenadilo.

No u svemu ovome je Di Santo ispao pravi pakaš prema navijačima Werdera, pratio sam izjave i većinu vremena je govorio da se super osjeća u klubu i da je blizu produženja ugovora, da ne razmišlja o odlasku ove sezone. Odradio i većinu priprema i na pomolu je bio novi napadački tandem u Werderu, Di Santo- Ujah...
Agieren statt reagieren

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 jul 2015, 13:22

A šta je trebao odgovoriti na pitanja vezana za klub u kojem igra? To je normalna reakcija bila.
Ja sam siguran da su pregovori sa Di Santon otpočela tek nakon transfera Farfana. I sam Eichin je izjavio da smo bili korektni prema Bremenu.
Razumijem ja i razočaranost navijača. Ipak oni ostaju bez klasičnog napadača dvije sedmice pred početak sezone a zamjere nam i to što smo zijanili protiv Hamburga.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 25 jul 2015, 13:45

Spominje se i ELSEID HYSAJ za 4,50 Mio. €.
Evo ne znam..

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.