FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tm8782
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tm8782 » 24 jul 2015, 14:28

Cak i ja mislim da je dobio radnu dozvolu. Sad ne znam dalju proceduru. Kako sam cuo prije nekih 15 dana da bi mogao cak igrati u prvom kolu protiv Borca.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 jul 2015, 14:30

neko je ovdje napisao da će moći igrati, ali to je podavno bilo.

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 24 jul 2015, 14:33

Sezona 2007/08 - Sarajevo u Ligi prvaka izvlači Genka drugoplasiranog u sezoni 2006/07 u BELGIJI. Musemić bez marke u džepu u Belgiji pobjeđuje Genk 1:2, da bi u Sarajevu završilo 2:2.

Standard je prošle sezone završio kao četvrtoplasirani sa samo 2 boda više od sedmoplasiranog Genka.

Čisto da se da doznanje da i pored ogromne financijske razlike rezultat se može napraviti uz trud, zalaganje i timski duh.

:salut:
Evo ne znam..

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 24 jul 2015, 14:42

pile87 je napisao/la:
bojamora je napisao/la:Joco premuntaj Subića bar si ti dobar sa njim ;)
Pricano je vec sa nekim njegovim predstavnikom iz krupe nema od toga nista...Isto tako bi volio vidjeti lijevo krilo do pocetka lige Kokot odradi ono u stilu pravog lijevog krila. Uzivajte ljudi ne trazite mane...
Jbg da nam je Zakarić došao...

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 24 jul 2015, 14:43

Niko nema srce šampiona kao mi,a šampiona nikad ne otpisujte!Toliko..
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 jul 2015, 14:45

da je ovaj, da je onaj, zašto je otišao ovaj, zašto nije došao onaj, a možda bi "pravo" lijevo krilo ono zapucalo...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 24 jul 2015, 14:57

Trebamo svi biti ponosni na ovu nasu ekipu. Nije se tu mnogo ulagalo, mozda i nemaju nesto sto bi mi zeljeli, ali imaju srce. Davno su jos ljudi rekli da je srce sve, kada to imas lahko je nadomjestiti neke nedostatke. Lijepo je vidjeti kada se gine za svaku loptu, kada se bodre medju sobom na terenu, kada se zaljecu jedan za drugog, predivno je vidjeti kako slave svaki gol. Mozda Madjari i ne shvataju kolika je ljubav prema Zelji i misle da pretjerano slavimo, ali mi smo prosli kroz mnogo toga i nema nista ljepse nego vdjeti da neko postuje plavi dres, grb kluba, na kraju i instituciju staru gotovo stoljece. Opet kazem, mozda je bilo nekih gresaka, losih odluka ili poteza, ali dok momci daju sve od sebe na terenu ne mozemo im nista prigovoriti. Ne vjerujem da iko normalan moze traziti vise od njih.

Opet smo najslabija karika mi, navijaci. Sigurno je da momci zasluzuju vise, bolju posjetu, vise clanova kluba, uslove i sta sve ne. Opet kada se vide njihove izjave i ponasanje na terenu, da se zakljuciti da svi oni vole Zelju, vole i nas Manijake. Nadam se da cemo im se oduziti kada bude najteze i da cemo stati iza njih kada ne bude islo kako treba. Sve dok ostavljaju srce na terenu moramo ih bodriti.

Prolaz smo apsolutno zasluzili, nema se tu sta mnogo pametovati. Igrali smo zrelo. To se nikada ne ocekuje od nekog naseg kluba, ali Odovic je to lijepo poslozio i organizovao. Znali smo sta hocemo i kako da dodjemo do toga. Svaki igrac je odradio svoje zadatke odlicno i dao sve od sebe. Onda rezultat i ne moze izostati.

Primjetio sam da neko pise za Amira i Blagojevica da su prodali neke lopte na sredini, sto je tacno, ali to dolazi s rizikom s kojim igraju. Blagojevic je izgubio pet ili sest lopti u ovom dvomecu, ali je barem petnaest puta napravio visak na sredini terena. To je ono sto je potrebno ekipi, a igrac ima slobodu da to radi, iako moze opasno, ali on vjeruje Kosoricu i Bogdanovicu, pa i malom Amiru da ce ispraviti njegovu eventualnu gresku. To je hemija u ekipi, to je ono sto nam je dugo trebalo, da vjeruju jedni drugima, da budu bas ono sto znaci biti ekipa. Odavno nismo imali dva veznjaka koji imaju ono medju nogama i koji smiju povuci loptu bez straha da ce je izgubiti, i bez toga se ne moze igrati. Mozemo se mi, kao prije, dodavati pola sata kao sto su Madjari radili, zujati okolo bez guranja lopte naprijed, ali to nikad ne donese rezultati. Igra bez rizika je nebulozna i sterilna. Ja smijem zivot dati da je neko drugi umjesto Amira imao onu loptu kod prvog gola da bi je gurno Kvesi na stranu, ali mali ima muda i ne plasi se vuci loptu i onda je u stilu Inieste gurnuti pred gol. To su neke stvari koje se ne uce, koje ne dolaze iskustvom, to je nesto sto imas ili nemas, a mali Amir to ima. Nadam se da ce ovaj dragulj ostati sto duze u Zelji, jer je on kljuc uspjeha cijele ekipe. Oni koji prate i treninge znaju sta sve moze uraditi s loptom.

Kosoric i Bogdanovic odigrali tri perfektna poluvremena, ovaj prvi osvojio, ocistio i izblokirao gotovo sve lopte. Bogdanovic dobio svaki zracni duel, ocistio ono sto je proslo pored Kosorica. Postoje ljudi na ovoj temi koji su jos u Januaru pisali, posebno o Kosoricu i njegovom kvalitetu dok su drugi htjeli da ga zamjene. Vec dugo u Zelji nije bio pismeniji i kvalitetniji stoper od njega. A sve to tjera i Jasmina da bude bolji. Mislim da smo mirni na tim pozicijama dok su oni u klubu.

Malo sam oduzio, ali htio sam da spomenem mnoge stvari, ali bih mogao pisati u nedogled. Onda da skratim.
Cijela ekipa :bow:
Strucni stab :bow:
Jednom posebno za Odovica :bow:
I za raju :bow: :bow: :bow:

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 24 jul 2015, 14:58

KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 24 jul 2015, 14:58

Proziva zapad Odu, on se javi, raja mu pljesak a on odmahuje kao ne pljeskite meni vec njima i pokazuje na teren ;) Old school. a
Ne znam koliko se primijetilo na TV-u ali kada ga je Kokot zavukao dosao je do klupe i neko mu je bacio bijelu majicu, ovaj ju je htio navući ali mu je Oda uze, polju bi ga i vrati ga na teren. Zna li neko sta je pisalo na njoj?

Sto se tice Banja Luke vidjet cemo, u prošlosti Evropske utakmice su nam zadavale dosta problema na početku prvenstva, mada sada po mom mišljenju imamo dosta bolji roster i napokon nadam se nakon toliko vremena :pray: odbranu.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 24 jul 2015, 15:01

Dolina je napisao/la:Proziva zapad Odu, on se javi, raja mu pljesak a on odmahuje kao ne pljeskite meni vec njima i pokazuje na teren ;) Old school. a
Ne znam koliko se primijetilo na TV-u ali kada ga je Kokot zavukao dosao je do klupe i neko mu je bacio bijelu majicu, ovaj ju je htio navući ali mu je Oda uze, polju bi ga i vrati ga na teren. Zna li neko sta je pisalo na njoj?

Sto se tice Banja Luke vidjet cemo, u prošlosti Evropske utakmice su nam zadavale dosta problema na početku prvenstva, mada sada po mom mišljenju imamo dosta bolji roster i napokon nadam se nakon toliko vremena :pray: odbranu.
Mislim da je na majici pisalo "HVALA VAM ZA SVE" ;)
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 jul 2015, 15:02

bogami shvataju mađari sve, vidi se po njihovim komentarima širom interneta. njihov klub je stariji od našeg više od dvije decenije i 28 puta je bio prvak jedne države. da je lihtenštajn nije malo. i ogorčeni su odnosom svojih.

i sto posto je tačno da višak bez rizika ne možeš napraviti, a blagojeviću je i protiv ovakih imena u vezi puno više uspijevalo nego što nije. biće to u našoj ligi još bolje.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 24 jul 2015, 15:03, ukupno mijenjano 1 put.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 24 jul 2015, 15:03

Ma Oda je zasluzio duboki naklon.. Postaviti igru na koju ti fizicki i tehnicki dominantnija ekipa ne napravi izradjen zicer je dokaz da na klupi imamo velikog znalca i da je on nase najvece pojacanje od kako je dosao..
BUDI ŽELJO !!!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 24 jul 2015, 15:04

Hoće mađari da ulože žalbu, ne vjeruju da je Memija onaj igrač što je nosio broj 6 protiv Balzana :-), kažu nije isti 100 %.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

zeljo1974
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1974 » 24 jul 2015, 15:11

Oni nisu ni slucajno fizcki dominantniji od nasih igraca a s obzirom da nisam bio upotpunosti upoznat sa tehnickim kvalitetima blagojevica i napretkom dade sadikovica koji je vise nego ocit mi smo i tehnicki bili tu negdje

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 24 jul 2015, 15:12

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 jul 2015, 15:16

Istorija se ponavlja.

slika

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 24 jul 2015, 15:28

...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 24 jul 2015, 15:44

pozdrav plava nacijo
nisam imao namjeru da se javljam, ali jednostavno moram..
svi su od Pekica do Diate (koji nije zaigrao) bili za nepovjerovati i hvala im na tome

izdvojicu samo jednu situaciju na utakmici i kada sam to vidio znao sam da nafurani nemaju sta da traze, a to je trenutak kada je Kvesa otisao u napad i ispao iz terena, a Zoka (kakav je to lik :)) nazad na Kvesino mjesto i jos mu pokazuje rukama kao polako, nemoj da se trosis ja sam na tvom mjestu i fakat pokrio bekovsku poziciju dok se nije vratio...
to je Oda majstor slozio u njihovim glavama...
hvala im na ovim lijepim, nasmijanim i pozitivnim danima

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 24 jul 2015, 15:49

"BRAVO" SPORTSPORT!!!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Hepek23
Kontakt:

Post Postao/la Hepek23 » 24 jul 2015, 15:58

MU'MIN T.M. je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Proziva zapad Odu, on se javi, raja mu pljesak a on odmahuje kao ne pljeskite meni vec njima i pokazuje na teren ;) Old school. a

Mislim da je na majici pisalo "HVALA VAM ZA SVE" ;)
Jeste pisalo "Hvala vam za sve " samo kolko ja vidjoh sablja mu nije dao obuc majicu al nejs :D Mosa LJOZE !
Mosa LJOZE !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.