AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Batva
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Batva » 21 jul 2015, 23:41

meskalin je napisao/la:Mi bez kvalitetnog veznog reda mozemo pjevati borbene...de jong Bert8llaci Montolivo i Poli, pa to prosjecan vezni red, drugo bekovi koji ti prave razliku ti si uzasno tanak....ne znam zadnju ligu prvaka ti je uzeo vezni red, napad je bio Pippo i Gila
Ja i ti smo izgleda jedini ovdje koji mislimo da ce nas bekovi kostati mnogo toga. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jul 2015, 01:08

muha milanez je napisao/la:Uff kad vidim ovog Matrija (panjinu) smraci mi se pred ocima. Daj saljite ga negdje samo da nije kod nas. Zali Boze onih ogromnih 12 mil za njega, kako samo glup potez, promasaj nad promasajima. :facepalm:
Al' nije ni to toliko strasno koliko cinjenica da su blokirali transfer Eriksena i doveli Matrija za iste te pare. :urnebes:

Jedan od glupljih, ako ne i najglupljih poteza uprave, bar otkako ja pratim Milan. Moze ga nadmasiti Bertolaci za 20 miliona, ali sumnjam... :zzz:

Pa dobro ljudi, nisu toliko losi ni Abate i Antoneli :P
volio bih i ja jednog dobrog ofanzivnog beka, al' su mi oni nekako najmanja briga od svih potrebnih pojacanja, moze se izdurat i sa onom trojicom makar polusezonu... a bit ce vala jos merkata, ne mozemo u 3 mjeseca bas sve pokupovati i kompletno rekonstruisati ekipu, bit ce tu potrebno jos vremena i zivaca za to.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jul 2015, 01:17

Batva je napisao/la:
meskalin je napisao/la:Mi bez kvalitetnog veznog reda mozemo pjevati borbene...de jong Bert8llaci Montolivo i Poli, pa to prosjecan vezni red, drugo bekovi koji ti prave razliku ti si uzasno tanak....ne znam zadnju ligu prvaka ti je uzeo vezni red, napad je bio Pippo i Gila
Ja i ti smo izgleda jedini ovdje koji mislimo da ce nas bekovi kostati mnogo toga. :mrgreen:
Tada su igrali Jankulovski-Oddo bekove a na tankoj klupi bilo cak 4 beka;
Cafu,Serginho,Favalli,Kaladze.....
Vrijedi spomenuti da je to istovremeno daleko najstarija ekipa svih vremena u finalu, prosjek 31+ god. Te godine su nas na kraju skupo kostale jer smo "preko noci" izgubili pola ekipe.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2007_UE ... ague_Final

Ljeto 2012 je bilo apsolutna katastrofa igracki kada su klub napustili Nesta,T.Silva,Gattuso,Van Bommel,Seedorf,Cassano,Pippo,Ibra a u januaru Pato i Emanuelson. Trebace jos gomila investicija i vremena da se oporavimo nakon zloglasnog mercata '12.

http://www.worldfootball.net/teams/ac-m ... 13/6/6/---
Antonelli-DeSciglio-Abate su okej, problem je vezna linija kao i drugi stoper. Dakle neko da poveze redove (lik koji "zna lopte") kao i kvalitetan stoper i to je to, dovoljno igracki za Top3 i povratak u CL.
Zadnja izmjena: Zenga, dana/u 22 jul 2015, 01:33, ukupno mijenjano 1 put.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 22 jul 2015, 01:19

Kako moze De Sciglio bit solidan,u kojoj bajci :nene: Stavi mene na njegovu poziciju isto cu odigrati,ako ne i bolje. Nije dobar niti ce ikad biti dobar,treba ga se rjesavati sto prije :kafa:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 22 jul 2015, 01:40

UrbyEmanuelson je napisao/la:Kako moze De Sciglio bit solidan,u kojoj bajci :nene: Stavi mene na njegovu poziciju isto cu odigrati,ako ne i bolje. Nije dobar niti ce ikad biti dobar,treba ga se rjesavati sto prije :kafa:
Imao je uzasnu sezonu, istina. No ipak igra "redovno" za Azzurrije tako da ima koliko-toliko kvaliteta i jos uvijek potencijala da napreduje.
Seedorf i Pippo su takodjer bili dio problema, licno ne vidim da ce se nesto drasticno promijeniti sa Sinisom.

Bolje dovesti Spallettija,Prandellija nego Zlatana,Witsela i pm....

meskalin
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la meskalin » 22 jul 2015, 09:53

Zenga je napisao/la:
Batva je napisao/la:
Tada su igrali Jankulovski-Oddo bekove a na tankoj klupi bilo cak 4 beka;
Cafu,Serginho,Favalli,Kaladze.....
Vrijedi spomenuti da je to istovremeno daleko najstarija ekipa svih vremena u finalu, prosjek 31+ god. Te godine su nas na kraju skupo kostale jer smo "preko noci" izgubili pola ekipe.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/2007_UE ... ague_Final

Ljeto 2012 je bilo apsolutna katastrofa igracki kada su klub napustili Nesta,T.Silva,Gattuso,Van Bommel,Seedorf,Cassano,Pippo,Ibra a u januaru Pato i Emanuelson. Trebace jos gomila investicija i vremena da se oporavimo nakon zloglasnog mercata '12.

http://www.worldfootball.net/teams/ac-m ... 13/6/6/---
Antonelli-DeSciglio-Abate su okej, problem je vezna linija kao i drugi stoper. Dakle neko da poveze redove (lik koji "zna lopte") kao i kvalitetan stoper i to je to, dovoljno igracki za Top3 i povratak u CL.
Onda ja i ti ne gledamo isti Milan, Marek Jankulovski je doktor fudbala za Abatea i onog panja DeSciglia, a da ne govorim Cafu Maldini...grijeh je dovoditi ove igrace u kontekst, kamo li porediti ih, DeSciglio je najveca prevara uz G Nevila i njegovog brata Phila u modernom fudbalu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 jul 2015, 18:23

Bekovi nam jesu truhlovine teške, jedini prošle sezone koji je bio dobar je Abate al' on je češće na štakama nego na terenu :mrgreen:

Doduše i Antonelli je bio vrlo dobar od kako je došao. Bekovi manje više, al' stoperi i veznjaci su nam ruglo.

Jedan stoper i jedan veznjak su minimum minimuma ukoliko mislimo da napravimo nešto ove sezone, i to ne mislim da dovedu Soriana i nekakvo drvo iz Empolija recimo.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 jul 2015, 19:12

Abateu se par godina unazad desavaju iste stvari, odigra dva mjeseca u top formi i zavara te da je dobar igrac i onda slijedi pad forme, konstantne povrede i ende, sva mu sezona u tome prodje.
Siljo lasalamet, stvarno se nadam da ce ga Miha oporaviti jer mi je stvarno drag momak, ali covjek ne zna sta od njega ocekivati. Antoneli je ok, solidan igrac, ali nista vise od toga.

Suma sumarum, nije idealno, al' moze se nekako izdurat sa ovom trojicom makar polusezona. :mrgreen:

Murinjo izjavio da im Witsel nije u planu, al' haj ga znaj, nije mi on neki covjek od rijeci. :zzz: naravno, nama je prva alternativa poslije ovog soriano, sinisa ga zeli pod svaku cijenu :facepalm:
dzabe nama pare kad ne znaju iskoristit, opet nam ne gine EL sa ovim silnim (i sto je najgore, pretplacenim) mediokritetima...

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 22 jul 2015, 23:38

OFFICIAL: Nnamdi Oduamadi has joined Turkish side Sanliufaspor on loan. :lol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jul 2015, 00:56

ljudine, kakva je situacija kod vas, hoće l' doći još neko pojačanje? hoće l' biti legitimna borba za LP?

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 23 jul 2015, 01:14

Chinaglia je napisao/la:ljudine, kakva je situacija kod vas, hoće l' doći još neko pojačanje? hoće l' biti legitimna borba za LP?
ma ocekuje se dolazak Ibre u augustu i ganjaju ovog romagnolina (ili kako vec) al to nije dovoljno, bez 2 igraca u sredini ova ekipa je taraba jedino na srecu i znanje prvenstveno Ibre ako dodje mozemo izboriti LP sve ostalo bit ce mucenje. (ovo je moje misljenje i nadam se da grijesim ali eto vidjet cemo kad krene sezona na sta ce liciti ovo, ali po meni ovo je i dalje cirkus)
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 jul 2015, 01:40

ćelo izgleda troši, samo da potroši :roll:

iskreno, po meni ste slab posao napravili

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jul 2015, 02:31

ja to od pocetka govorim, al' me odmah napadnu da sam negativac, maler i tako, pa sam vise prestao to spominjati :urnebes:

ovdje generalno raja svrsava na ibrahimovica (ne samo ovdje vec generalno), al' ne shvacaju da je tip vec u godinama, da ovo nije stara ekipa gdje se mogao isticati i da cemo sa ovakvom sredinom/odbranom biti ka.rina kao i prosle sezone, pa makar deset ibrahimovica u ekipi imali.
a njegov dolazak i visoka primanja - minus jedno potencijalno pojacanje, koje bi nam puno bolje sjelo nego jos jedan napadac u nizu.

ne znam, razumijem da se nista preko noci ne moze rijesiti i da ce trebati vremena da se ekipa kompletno rekonstruise, ali mogle su se ove pare puno pametnije potrositi. mislim, nije fazon potrositi i svrsavati na cinjenicu kako konacno trosimo, to je najlakse, fazon je racionalno i pametno trositi u cemu su nasi zeznuli stvar. ni u sta potrosise onolike pare, a nista konkretno poboljsali nismo.

a celo ko celo, davno se taj pogubio, ali tek ove godine sam skontao koliko je transfer guru ustvari grohnuo. :zzz:

FORZA MILAN !

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 23 jul 2015, 10:40

Koliko se samo razvukla ova prodaja dijela dionica Mr. Beeu :S citam da bi se to trebalo realizovati u narednim sedmicama i pcelica ce upumpati dodatnih 100 miliona za transfere i mislim da su zato ovi nasi trazili od Witsela da se malo strpi... ako ima istine u ovome ( mislim na dodatnih 100miliona) ako ne mogu sastaviti ekipu onda svi trebaju napustiti svoje pozicije.
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 23 jul 2015, 14:35

Vecina nas nije za Ibrahimovica, ali da su drugacije okolnosti. Medjutim, ko ce privuci paznju na klub, sponzore, dovesti publiku, ako nece Ibra? Covjek je rodjeni pobjednik i lider, prosle sezone nije trcao ni u PSG-u nesto pretjerano, cavani je to radio za njega, pa je u 37 utakmica postigao 30 golova i 8 asistencija. Dakle, sigurno bi bio pojacanje u svakom smislu za narednu sezonu, a mnogi talentovani igraci bi volili igrati uz Ibru pa bi ih bilo i lakse dovesti u Milan, ako ne sada onda na zimu.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jul 2015, 15:32

Pa to su jedne od prednosti, da privuce publiku i igrace, ali uvijek bih prije izabrao jos jednog veznjaka i stopera nego njega. Yebi ga, jest on klasa, al' nece ti Ibra glumiti stopera niti ce sam sebe castiti loptama, a sa ovakvom sredinom se nece proslaviti cak ni igrac njegovog kalibra.
I jedna od stvari koja mi se ne svidja je to sto se sve mora vrtiti oko njega i biti mu podredjeno. I da ne pominjem odnos na relaciji Mihajlovic - Ibrahimovic, ne smijem ni zamisliti na sta ce to liciti :mrgreen: vidjeli smo zadnje tri sezone kako na nas uticu sukobi izmedju igraca i trenera, potpuno rasulo nastupi.

kad ovi nasi igraju ove utakmice, jel veceras ono sa interom? :hmmmmm:

romagnoli bi trebao biti nas do kraja jula ili najdalje do pocetka avgusta, pa ce da vidimo... :think:

FORZA MILAN !

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 jul 2015, 15:49

Ne znam koji ce im klinac Witsel tip je vise defanzivan nego ofanziva, po meni bez ofanzivnog veznog nemaju sta traziti, koliko smo samo ovo puta ponovili, onaj iz Parme i Bertolacci su ok igraci ali za klupe, nadam se dolasku kvalitetnog veznjaka..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 jul 2015, 16:02

Meni se svidja Witsel, bas sam jucer naletio na neku Zenitovu utakmicu i djelovao je dobro, smiren na lopti, dosta tacnih pasova, defanzivno dobar, bio bi dobro pojacanje u svakom slucaju. Sto ne mjenja cinjenicu da nam pored njega treba jos jedan ofanzivac tipa Pastore ili Oskar (znam da nece doci, samo spominjem :mrgreen: ), al' nit' ce ga dovesti nit' im je uopste u planu. I zbog toga, veliki minus za merkato.
Najgore od svega sto oni uopste ne vide problem u tome, prosto ne mogu da vjerujem da ni nakon tri godine ne mogu shvatiti da nam je nedostatak kreativnosti najveca boljka od svega. Kako, kako, kako? :salut: Pa eto, neka se zanemare zadnje tri godine i samo pogleda zadnja tekma protiv Lyona, pa i laiku je jasno koliko je sati, a njima jos uvijek nije.

A nista, krpit ce se Bonaventurom i Hondom na toj poziciji, a daj boze da i Suso proradi, on mi djeluje najzanimljivije. Najgora solucija je Adriano Bacca naprijed, a iza Ibra, na sta ce tek to liciti, ima da igra prsti od kreacije i ljepote :rol:

FORZA MILAN !

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 23 jul 2015, 16:29

#Forever alone :mrgreen:

slika
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 23 jul 2015, 18:41

Izgleda ko tim Chieva, a ne AC Milan ccc ovog Matrija neka ostave u Kini.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.