FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 jul 2015, 23:36

Oprostaj od europe, ocekivano ali ipak necasno i moze se reci pognute glave iako nismo rezultatski ponizeni, razbijeni, razvaljeni i sl.
Definitivno se moze reci da smo svi ili vecina ocekivali vise od ova 2 nastupa. Sigurno vise od ovoga.
Ljudi su nam pokazali kako se priprema za dvomec u europi, od pristupa, borbenosti, fizicke pripreme, skautinga itd.
Ali valja izvuci pouku iz svega ovoga jer boriti se i ginuti po ovim nasim livadama da bi odigrao u eu pretkolo tek onako ili tek tako zijaniti i bit bezopasan za 90 minuta je sramotno, u ovako bitnim i vaznim utakmicama bit nemotivisan, lezeran i mlak je nedopustivo.
Prema tome, pristup, ambicija, zelja, borbenost itd je sve za nauk i pouku koja se mora uzet, niko nije zahtijevao prolaz i pobjede ali, trku, borbenost, vise zelje i ambicija svakako jeste uprkos sto je protivnik sav svoj potencijal i strategiju na startu sezone posvetio europi i prolazu nakon niza rezult. blamaza u ranijim sezonama. Zagrizli su, odradili duele, zustro isli na svaku loptu, ginuli i izdominirali zasluzeno.
Poraz od 1:0 nije tragedija nit bruka, ljudi su nas stegli u sredini, bokovi su nam bili bezopasni uz sve to nadtrcani smo i pogubili ogroman broj duela, pokazali uveliko i podosta amaterizma, zavrsili utak. bez prave sanse i "samo" zijanili 1:0.
Ne znam, ali moraju se sad sabrati i krenuti ispocetka, vec ubrzo slijedi Drina.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 22 jul 2015, 23:39

Tromo i loše, kompletna ekipa, posebno bekovi i bezidejni vezni red.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 22 jul 2015, 23:40

Nismo razbijeni ali je ovo sramota. Nisam nezadovoljan i nisam nesretan, ali se moralo bolje, morali su se boriti a ne onako pi*kasto. Pobjeda protiv Drine je imperativ, zaboraviti ovo, dobro je je*at ga. Svi koji možete u Travnik dođite da opet napravimo ludnicu i svaku domaću što više da nas bude, idemo podržati naše Sarajevo, zadužili su nas ljudi iz uprave. Ne smijemo biti pi*ke i zbog rezultata zaboraviti im sve dobro. Mi smo šampioni! Pušite ga dušmani.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 22 jul 2015, 23:42

Nisam u mogucnosti pogledati, ali ako postoji snimak na kojem pojedini idioti prozivaju Srebrenicu treba ovaj slucaj prijaviti. Naravno ne ocekujem da ih izbace ali neka se ne dozvoljava takva praksa, pa makar neka plate ti idioti ciji se identitet lako moze utvrditi na osnovu karata.

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 22 jul 2015, 23:43

Okrenuti se prvenstvu ! Podrška svima u klubu ! Volim te Saraj'vo !Jedva čekam slavlje,na kraju sezone slavimo duplu krunu ! :bih:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 22 jul 2015, 23:44

Ajmo po Duplu.

Yebat Želju, Slobodu, Velež, Zrinjski, Borac, Široki...

Halalite ako sam koga zaboravio. :P

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 22 jul 2015, 23:45

GracanicaAA je napisao/la:Ostrakovic govori...Nemoj srat matere ti :D
Šta bi ti rekao da te onako tope sa vraćanjem lopte prvo Tatko,pa Barbarić pa čovjek govori ja Stepanov mu iz ruku izbija loptu previše je to a što se goola tiće **** vas Delać (inaće ga volim da ne pomislite da ga mrzim)sjetite se gola Čelika (Simić) još u njegov ugao i nikom ništa a ovom jadniku od do sve **** fujjjj.Nemoj da ispadne da ga branim ali ovo niko ne brani i Delać ovo ne bi odbranio ali ovome se **** majka još dok nije stao na gool jer on je izgleda kriv što Delać nije došao i da brani kao Buffon **** bi mu sve pojedini...... :thumbdown: Hilmo sredina nam je jedna obićna **** može se ovde nadigrati nešto ali imalo ako igra se oštrije i presing nigdje te Velež pa sad ovi Boga mi ova dva naša miljenika (Cimirot i Radovac)su najgori u obadvije utakmice bili i snose veliki dio krivice za ispadanje ostali manje više ali oni su baš dobro pšodbacili razlog???? možda je to što Lech ima jaču i spremniju sredinu za presing i za duel igru a svakako i iskusniju ne napraviše nijedan faul ni blizu 16 a naši naivno baš naivno.Trener isto pojeo Dženu taktički pročitao nas razvalio nas na sredini i to je to ljudi bez haman čestite šanse zabili3 goola ali svakako je zasluženo ako ništa iskustvo i čestitke protivniku!Naravno podrška Dženi i stručnom štabu!
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 22 jul 2015, 23:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Sarajevo ljubavi moja!

VivaLasVegas
Kontakt:

Post Postao/la VivaLasVegas » 22 jul 2015, 23:46

Nisam ja rekao da je Dzeno los. Ja sam uvijek za njega bio i uvijek mi je bio drag. Nije mi samo jasna bila ova utakmica vcrs. Isto kao da mu je neko rekao Dzenane reci igracima da ne trce i da ne treze prolaz dalje. Predali smo se prije utakmice na Kosevu. Dzeno je stvarno dobar i nas je, ali Bgm ima i boljih.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jul 2015, 23:47

dr.van nostrand je napisao/la:Ne znam, ali moraju se sad sabrati i krenuti ispocetka, vec ubrzo slijedi Drina.
Drina je 5x losija od Lecha. Znaci bice bar duplo sporiji tempo igre i igraci Sarajeva ce tek tada u tom sporijem tempu pokazati svoj puni potencijal i razliku u individualnom kvalitetu. Cak ni faktor umora nece puno pomoci Drini. Nadam se da ce Velkoski biti spreman da pocne tu utakmicu. Zadnjih 25-30 minuta ubaciti Okica i Bekic Amera da zavrse posao na svjezinu. Ocekujem bar tri gola Sarajeva u toj utakmici.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jul 2015, 23:47

momirpeh je napisao/la:Okrenuti se prvenstvu ! Podrška svima u klubu ! Volim te Saraj'vo !Jedva čekam slavlje,na kraju sezone slavimo duplu krunu ! :bih:
:bow: :salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 22 jul 2015, 23:48

arena je napisao/la:
badboy je napisao/la:Nije ovo toliko do igraca. Uscuplic je ovaj dvomec izgubio jos na pripremama. Kad vidim ovo oni rezultati i nikakva igra na pripremama je ustvari pravi pokazatelj kako se radi i radilo. Zadnjih 6 utakmica mi nismo odigrali u istoj postavi i tu ti bude sve jasno. Potpuno promasena taktika u obje utakmice s Lechom. On izgleda jos pod dojmom Gladbacha pa dosao u Poljsku i postavio igru da sto manje primi. Ko da smo mi dobili na Kosevu 2:0 a baska sto ga je Poljak procito ko bukvar. S ovakvom igrom bila bi frka i protiv Drine. Ko sto neko rece trebat ce nama trener do Oktobra vec, nazalost.

Ostrakovic, majstore nisi ti golman za nasu ekipu ni za rezerve. Opet je pogresno stajao pogresno procijenio sut. Ljevak puca budala zna gdje ce ce lopta 99% on stoji na pogresnoj strani i gleda. Koliko je kriv Ostrakovic toliko su opet krivi i Uscuplic i Ibrakovic. Prvi sto nije absolutno trazio da se dovede golman a drugi sto nije doveo golmana kojeg je obecavao.

Cimi/ Samir prije par dana mi je neko replicirao da su ova dvojica izmislili fudbal za amidzica Susica. Valjda je nakon ove dvije tekme malo jasnije da obojici jos dosta fali da bi mogli igrati ozbiljniji evropski fudbal. To sto oni rade prolazi kod nas i kad igraju protiv ekipa koje ostavljaju dosta prostora. Cim ih se stisne ne vide se a da ne pricam o fizickim predispozicijama i kako se odbijaju od igraca. Neznam jesu li dva duela dobili u ove dvije utakmice. Jos dosta rada i znoja trebaju prolit da dodju u poziciju da ostvare one transfere o kojim pricamo i mastamo. Mehmed nit smrdi nit mirise, on ili Stojcev nikakve razlike.

Da ne nabrajam dalje, jedina pozitivna stvar su Barbaric i Stepanov. Bez greske rutinski, jako, svaka cast. Od rata nismo imali bolji stoperski par. Svaka im cast obojici.
Oštraković kriv za gol :lol: :lol: kao prvo nezna jeli šutira ljevak jer je pored lopte stajao i dešnjak i frajer opucao iz koraka.Momak je i prije utakmica sa Lechom već proglašen krivcem.
Jarane nemoj se dzaba smijat. Hajd pogledaj taj slobodan udarac jos par puta pa ces vidjet. Obrati paznju na reakciju Puzigace i mislim Barbarica poslije gola. Naravno nisam cuo ali nije tesko zakljucit sta mu govore. Ako si cuo Prljacu na poluvremenu i on je prokomentarisao - valjda i on nesto zna.. Ja Ostrakovica uopste nisam komentarisao nakon prve utakmice ali sad nakon i ove, sto jest jest za mene on nije golman za ovo Sarajevo a koliko znam tako misli i SD. Jednostavno ovo sto je odigrao LP/pripreme covjek je ko preplasen, nesiguran, spor u rekcijama i to je to. Sticajem okolnosti dobio je sansu ali je definitivno nije iskoristio i tu se vise nema sta pricat. Ovaj go konkretno je najmanje bitan u ovoj ocjeni

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jul 2015, 23:49

Podrska Dzeni do duple ove godine,titula je prioritet da bi sljedece godine mogli ugrabiti zadnje mjesto u nosiocima :)
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hz-Sa
Kontakt:

Post Postao/la Hz-Sa » 22 jul 2015, 23:53

Pojedinci sagnite se dzeni, pricate taktika ovo ono pa ne igra on i ne trci on za igrace!! Ovo je poraz pojedinaca u ekipi koje ne zasluzuju da nose sveti dres a ko je kriv za to je opste poznato gospodin Ibrakovic...i opet ponavljam necemo mi zadugo napraviti uspjeh u evropi dok se pare ne iskesiraju i kad se budu dovodili kvaliteti koji su pod ugovorom! Pare braco samo pare danas prave rezultate u fudbalu!
Sta je slijedece pod pritiskom??? Grupna faza jel?? Daj malo spustite loptu treba sada usrat pa da titulu ne osvojimo

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 jul 2015, 23:53

Zna li neko hoce li Ikande imati pravo nastupa protiv Drine?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jul 2015, 23:55

zagorski je napisao/la:Zna li neko hoce li Ikande imati pravo nastupa protiv Drine?
Zadnje sto sam cuo je bilo da mu sredjuju papire za prvo kolo ali vjerovatno nista od toga znajuci nas :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 22 jul 2015, 23:56

Juris na duplu, to barem nece biti problem. S drugom ekipom igrati kup i dignuti kantu, u ligi vec nakon 18 kola ocekujem 7-8 bodova da bjezimo drugoplasiranom.
1946

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 jul 2015, 23:58

aleksandar_veliki je napisao/la:Kazu mnogo nisu se borili. Ljudi dragi, ali ozbiljno, je li ko od vas ikada sutnuo loptu, izasao na teren i igrao protiv bolje ekipe. Sasvim solidne dvije utakmice Sarajeva protiv u ovom trenutku za par klasa bolje ekipe. Nije se Sarajevo osramotilo, no vidjeli ste i vi, a siguran sam i ljudi iz kluba kolika je razlika igrati u pretkolu Lige Evropa i Lige prvaka. Da li je trener mogao bolje postaviti igru, da li je ovaj ili onaj igrac mogao dati vise, moze se raspravljati, no ako susret pogledate bez emocija vidjet cete da su se vasi ljubimci borili i igrali onoliko koliko im je protivnik dozvolio. Danas je meni liccno Sarajevo bilo zrelije, nego na Kosevu. Istina, trebao se ganjati rezultat, ali sta bi dobili od toga. Popili bi pet sest komada i mirna Bosna, zbog toga naglasavam zreliji. Stvoriti nesto iz nicega je dug proces, ne ide to preko noci. Realno, za bh. klubove je evropska sredina, sto Lech jeste, jos uvijek miljama daleko, ali ne treba gubiti nadu, padati nakon poraza...
Ma sve to stoji mi dosta reagujemo emotivno,pa i kada bi gubili od Barcelone opet bi bilo nezadovoljstva i sl. :)
Ali ipak mislim da smo pomalo olahko i neozbiljno usli u ovaj dvomec,ali eto,ide se dalje
P.S.: Jedno ozbiljno pitanje. Hoce li administracija reagovati kada su u pitanju padobranci na nasoj temi koji uz to provociraju i vrijedaju???

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 jul 2015, 23:58

Kapa dole svima od Dine i Ibraka do Dzene. Bice ovo sve ok. Mozda se moglo vise napraviti ali nije ovo toliko crno i ne ide nista preko noci.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

arena
Kontakt:

Post Postao/la arena » 23 jul 2015, 00:03

Ajax je napisao/la:Kako ne dosadi ovim padobrancima koji navijaju za konkurentske klubove da se sramote toliko. Cuj Lech osrednja ekipa. Lech je najbolja ekipa Poljske. Bolji od jedne Legije koja je sa 6:1 izbacila Celtic prosle sezone na terenu bar. Lech je odigrao sa 100% ove utakmice i iskusno iskoristio sve mane Sarajeva. Nece se ni Basel koji je odlican u zadnjim sezonama u ligi prvaka naigrati protiv Lecha.
Sarajevo nije mjerilo jeli druga ekipa dobra pa taj lech je prije 3-4 dana izgubio kući od evropskog velikana polonije koja je ušla iz druge lige poljske.
bazel -lech u dvije utakmice 4 razlike za bazel živi bili pa vidjeli

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 23 jul 2015, 00:04

Hz-Sa je napisao/la:Ovo je poraz pojedinaca u ekipi koje ne zasluzuju da nose sveti dres a ko je kriv za to je opste poznato gospodin Ibrakovic...i opet ponavljam necemo mi zadugo napraviti uspjeh u evropi dok se pare ne iskesiraju i kad se budu dovodili kvaliteti koji su pod ugovorom! Pare braco samo pare danas prave rezultate u fudbalu!
:mrgreen:

Eto dok su jos u tom Poznanu gore, neka se informisu od njih (od klupskih struktura) sta i kako treniraju njihovi fudbaleri, cime se hrane, sta im je dozvoljeno a sta zabranjeno... daj majku mu da vidimo kako to dohvatise ljudi, obicni sportisti, ljudi koji se bave prof. fudbalom u Poljskoj kao i kod nas, talentom nista bolji i napredniji od nas, kako i cime oni dosegnuse toliku fizicku spremu, igraju defanzivno a ne igraju bunker, trce i rade, pokrivaju i izbijaju, dosadno i ne bas gledljivo ali efikasno, protiv nas njima nije trebao neki kvalitet nit ideja vec samo snaga i na snagu su nas uzeli kao i uz par nasih nekih propusta, ali u biti na snagu, kondiciju i trku...
Naravno i za to trebaju pare, ja bih ih prije u taj segment trosio jer ko razliku nije vidio, ne znam sta je vidio.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa i 116 gostiju.