Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- BlueBosnian
- Kontakt:
Re: Najveće svjetske misterije
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
Gledam sad neku emisiju na tv u vezi teleportacije. Pa ima li koji od vas kakvog zanimljivog štiva u vezi toga ? Čisto da malo prelistan
. Znam da smo sa naučne strane hiljadu godina daleko od toga, al dobro 

Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
- majestic24
- Kontakt:
topnik1 je napisao/la:Gledam sad neku emisiju na tv u vezi teleportacije. Pa ima li koji od vas kakvog zanimljivog štiva u vezi toga ? Čisto da malo prelistan. Znam da smo sa naučne strane hiljadu godina daleko od toga, al dobro
ma ja cisto sumnjam da smo mi tako daleko od toga. Zamisli do cega bi sve dovelo otkrice teleportacije. Nebi to samo bilo putovanje vec izljecenje svih bolesti.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ta teleportacija je za mene nemoguca i neostvariva i plod ljudske maste
to mi dodje ravno onome da covjek pukne prstima i rijesi se svih problema.
prstima možda ne, ali po glavi, to je više nego moguće. bum....... i švedska, problemi, zdravo!QUARESMA 18<<< je napisao/la:ta teleportacija je za mene nemoguca i neostvariva i plod ljudske maste

Zapravo teleportacija već postoji. Teleportovan je jedan atom informacija na kvantnom nivou. Ali je teleportovan.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ta teleportacija je za mene nemoguca i neostvariva i plod ljudske maste
Ali je samo informacija, ništa više, to je problem.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Moguca je i uspijesno je testirana. Pisao sam mozda ovdje prije o tome, potrebno je samo prebaciti informaciju o elektronu ili objektu na drugo mjesto i uspjesno si teleportirao objekat. Fazon je sto nije izvodiva za kompleksnije objekte jer zahtijeva mnogo energije (reda energije Sunca za trivijalne objekte) za citanje, prebacivanje i deploy informacija.QUARESMA 18<<< je napisao/la:ta teleportacija je za mene nemoguca i neostvariva i plod ljudske maste
- Donnie Darko
- Kontakt:
Nije moguća, još
Mislim za bilo šta veće od elektrona.
Bježite mi ovda sa tim pesimizmom

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Nije moguća, jošMislim za bilo šta veće od elektrona.
pa pesimizam da, sta mi to znaci kad necu to dozivjeti

Problem je i kad bi izumili uređaj koji će nas teleportovati on bi nas u stvari kopirao i poslao na drugo mjesto, tako da više ne bi bili original.
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Uređaj koji bi te kopirao do preciznosti Plankove dužine (jer ispod nije moguće) i prenio na drugo mjesto to pitanje orginala i slike bi bilo samo filozofsko pitanje. U stvarnosti to sigurno bio ti tj. original tj bila bi dva "originala" topnika1.topnik1 je napisao/la:Problem je i kad bi izumili uređaj koji će nas teleportovati on bi nas u stvari kopirao i poslao na drugo mjesto, tako da više ne bi bili original.

muamerc je napisao/la:Uređaj koji bi te kopirao do preciznosti Plankove dužine (jer ispod nije moguće) i prenio na drugo mjesto to pitanje orginala i slike bi bilo samo filozofsko pitanje. U stvarnosti to sigurno bio ti tj. original tj bila bi dva "originala" topnika1.topnik1 je napisao/la:Problem je i kad bi izumili uređaj koji će nas teleportovati on bi nas u stvari kopirao i poslao na drugo mjesto, tako da više ne bi bili original.
Bi l' ti to uradio ? Da budeš svoja originalna kopija ?

Plankova dužina je samo u teoriji najmanja veličina koliko ja znam. Možda ima i manje

VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Sta bi sa ovim, jel umro zaista ?BlueBosnian je napisao/la:ELITA U PANICI: MISTERIOZNA SMRT DAVIDA ROCKEFELLERA? JACOB ROTSCHILD, TRENUTNO U KOMI
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
topnik1 je napisao/la: Bi l' ti to uradio ? Da budeš svoja originalna kopija ?![]()
Mogao bih probati, ali čim bi neko od nas dva originala primio neku informaciju izvana prestali bi biti dva originala i postali bi samo blizanci tako da, ne isplati se...

Mislim da nema, opet i to pitanje prelazi u filozofsko. To ispod nije moguće ni teorijski ni empirijski izmjeriti jer... Prestaću ovdje jer ovo bi moglo unedogled.topnik1 je napisao/la: Plankova dužina je samo u teoriji najmanja veličina koliko ja znam. Možda ima i manje

Ma ni ta veličina sama po sebi nije potvrđena, kao što kažeš samo u teoriji, tako da je besmisleno pričati o tome
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
pa munje na taj način već funkcionišu.. ili bar sličan... bolja stvar od teleportacije bi bile vještačke crvotočine svih veličina i oblika..topnik1 je napisao/la:Gledam sad neku emisiju na tv u vezi teleportacije. Pa ima li koji od vas kakvog zanimljivog štiva u vezi toga ? Čisto da malo prelistan. Znam da smo sa naučne strane hiljadu godina daleko od toga, al dobro
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Taman da je moguca fizicka teleportacija, bila to kopija ili bukvalno orginalan osoba, sta i kako rastaviti necije misli, znanje, karakter i karakteristike i sastaviti ponovo u prvobitno tj. orginalno stanje? Eh to je vec slagalica na nekom drugom nivou.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ali nekad je avion bio slagalica na drugom nivou i sve stvari koje danas koristimo prije 500 godina pa i manje od toga su bile nezamislive a evo danas ti to koristis.Murga je napisao/la:Taman da je moguca fizicka teleportacija, bila to kopija ili bukvalno orginalan osoba, sta i kako rastaviti necije misli, znanje, karakter i karakteristike i sastaviti ponovo u prvobitno tj. orginalno stanje? Eh to je vec slagalica na nekom drugom nivou.
U jednom trenutku, u buducnosti, to ce biti sasvim normalno.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Kad postaviš sva stanja svih mogućih čestica (sa preciznošću kako sam spominjao prije) tada ćeš uspijeti i da preneseš misli, znanje, karakter i karakteristike na kopiju, tj. sve.Murga je napisao/la:Taman da je moguca fizicka teleportacija, bila to kopija ili bukvalno orginalan osoba, sta i kako rastaviti necije misli, znanje, karakter i karakteristike i sastaviti ponovo u prvobitno tj. orginalno stanje? Eh to je vec slagalica na nekom drugom nivou.
Trenutno korisnika/ca: napoleon72, Sheyi i 28 gostiju.