FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Enemy00
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Enemy00 » 21 jul 2015, 19:28

Ne mogu da vjerujem kakav smo mi narod, do jucer smo plakali da imamo uslovan istok a sada kada treba da se gradit kompletna nova tribina nama ne valja

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2015, 19:29

Senad1921 je napisao/la:@KLIS

Da bi igrao evropske utakmice treba ti puno vise od Istoka, tj. Istok nema nikakve veze sa igranjem u evropi.

@Neandertalac

Ma nisu to spekulacije, od kada je Misimovic u klubu to je aktuelno i ta se prica rasteze i rasteze. Misimovic je ozbiljan covjek i sigurno ako bude samo do njega tj do para on ce to izgraditi...
Iskreno sa Istokom ne dobivamo nista, ako se ne uradi taj Zapad. E od toga smo daleko i to kosta previse... Al hajde neka se samo kotrlja i od necega se mora poceti...
Upravo zbog takvih stvari nije nista napravljeno jer se tako razmisljalo ne ti nego ljudi u klubu.Napravi Istok sad pa napravi dio Zapada kada budes mogao pa drugi dio pa treci i imas i Zapad ili mozda naleti neki investitor ili sta vec ali napravi Istok ako vec mozes.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 21 jul 2015, 19:30

Ponavljam, nama treba Istok za ligaške utakmice jer bi tad imali prosjek od 10,000. Znam mnogo Željovaca koji ne idu na utakmice upravo zato što im se ne ide na Sjever, a nisu više za Juga.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 jul 2015, 19:32

plavanacija je napisao/la:Bice i sponzor, samo odradimo clanske, ako prođemo Mađare, vjerujem da cemo imati oko 5000 clanskih, i posjetu na Grbavici 70000. Posjeta privlaci ponzore ;)
Kad je vec neko spomenuo clanske, mogu li se one naruciti i za inostranstvo? Posto sam vidio negdje da se preko interneta moze uclaniti? Neznam hocu li biti u situaciju opet otic do Grbavice...

Btw, kako bi bilo lijepo kad bi klub omogucio pracenje domacih utakmica preko interneta, dosta love bi se zaradilo...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 21 jul 2015, 19:34

Hocu bagere!!!
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

CARSON

Post Postao/la CARSON » 21 jul 2015, 19:35

ZaZelju je napisao/la:Željo može više novca zaraditi igrajući evropske utakmice na Koševu. Sad protiv Mađara postoji mogućnost da nas bude preko 20,000 što ne bi moglo stati na Grbavicu pa čak i da se napravi istok. Bolje da se Grbavica pravi malo pomalo za ligaske utakmice, a Evropu neigrati dok ne bude mogla primiti 25,000. Grbavica koja može primiti 30,000 ne bi bila velika za Željine navijače.
Buraz to može reći neko ko samo površno razmišlja, evo ja recimo da igramo na grbavici bi puno više vjerovao u prolaz e sad uzmi koliko tu više para uzimas i kakav bi nama bio osjećaj zapjevati našu grbavcu

salle86
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la salle86 » 21 jul 2015, 19:37

Neandertalac je napisao/la:
cala je napisao/la:Radije bih sponzora al' i ovo je odlicna vijest.
Ne budali buraz, ovo je za mene najjaca stvar poslije rata.
Ubijedjen sam da gubimo min hiljadu ljudi po utakmici zbog (ne)uslova na stadionu. Minimalno.
O evropskim na Grbavici ne zelim ni da raspravljam, svi to sanjamo!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
nisam ni sumnjao da je ovo janje :D
ma kakvo janje, ovo je june hhhh
nego kad je već provaljen fazon (mada i nije bilo teško provaliti jer je bilo ili stadion ili generalni i samo da se potvrdi) de nam sad reci ti šta znaš o tome, šta se planira konkretno...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 21 jul 2015, 19:37

ZaZelju je napisao/la:Željo može više novca zaraditi igrajući evropske utakmice na Koševu. Sad protiv Mađara postoji mogućnost da nas bude preko 20,000 što ne bi moglo stati na Grbavicu pa čak i da se napravi istok. Bolje da se Grbavica pravi malo pomalo za ligaske utakmice, a Evropu neigrati dok ne bude mogla primiti 25,000. Grbavica koja može primiti 30,000 ne bi bila velika za Željine navijače.
Ajde, nemoj zezat. Koliko smo puta imali 20 000+ gledalaca kao domacini od rata naovamo. Mozda 4-5 puta u vrh glave. Dakle, ne bi se isplatilo praviti tako veliki stadion. 15- 20 hiljada max- mjera.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 21 jul 2015, 19:40

sajo10 je napisao/la:
plavanacija je napisao/la:Bice i sponzor, samo odradimo clanske, ako prođemo Mađare, vjerujem da cemo imati oko 5000 clanskih, i posjetu na Grbavici 70000. Posjeta privlaci ponzore ;)
Kad je vec neko spomenuo clanske, mogu li se one naruciti i za inostranstvo? Posto sam vidio negdje da se preko interneta moze uclaniti? Neznam hocu li biti u situaciju opet otic do Grbavice...

Btw, kako bi bilo lijepo kad bi klub omogucio pracenje domacih utakmica preko interneta, dosta love bi se zaradilo...
Mogu se naruciti i za inostranstvo..
http://fkzeljeznicar.ba/uclanite-se-u-f ... eta/15587/

Klub je vec bio organizovao pracenje tekmi za inostranstvo ali je raji iz inostranstva bilo draže ganjati divlje streamove koji su besplatni nego dati par eura da bi gledali Želju u HD rezoluciji tako da je taj projekat propao..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 21 jul 2015, 19:40

Mislim da ne treba Grbavici mnogo da bi se igrala ova pretkola, kad mogu Rijeka (Kantrida) i Cukaricki moze i Zeljo. Nisu to neki posebno uslovni stadioni :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 21 jul 2015, 19:40

sajo10 je napisao/la:Kad je vec neko spomenuo clanske, mogu li se one naruciti i za inostranstvo?
naravno da može

trkneš do banke, uplatiš 26 KM
skineš prijavnicu i popuniš je te zajedno sa uplatnicom pošalješ klubu
vjerujem da se sve može obaviti za 15-ak minuta i dosta brže nego sam ja to uradio dolazeći sa Ilidže na Grbavicu :D
sad je samo problem što nećeš dobiti člansku direkt u ruke već poštom :mrgreen:

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 21 jul 2015, 19:41

Ja ti garantiram da imamo Grbavicu od 30,000 da bi bila puna ko šibica sad protiv Mađara. Hem je natkrivena (pretpostavljam da će i Istok biti), hem je bolji pregled igre, hem je naš stadion.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 21 jul 2015, 19:42

salle86 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Kad je vec neko spomenuo clanske, mogu li se one naruciti i za inostranstvo?
naravno da može

trkneš do banke, uplatiš 26 KM
skineš prijavnicu i popuniš je te zajedno sa uplatnicom pošalješ klubu
vjerujem da se sve može obaviti za 15-ak minuta i dosta brže nego sam ja to uradio dolazeći sa Ilidže na Grbavicu :D
sad je samo problem što nećeš dobiti člansku direkt u ruke već poštom :mrgreen:
Ne mora ni ići do banke, može sve preko interneta.

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 21 jul 2015, 19:44

SlevinKelevra je napisao/la:
Ajde, nemoj zezat. Koliko smo puta imali 20 000+ gledalaca kao domacini od rata naovamo. Mozda 4-5 puta u vrh glave. Dakle, ne bi se isplatilo praviti tako veliki stadion. 15- 20 hiljada max- mjera.
moraš razmišljati unaprijed
liga se skraćuje, nema više utakmica Željo-drina/vitez/radnik/mladost/itd,itd
mislim ima ali ne u tolikom broju kao ranije
sad će (vjerovatno) biti 2 derbija na grbavici, 2 puta sa širokim, zrinjskim, slobodom...
a umjesto nekih 10 mečeva sa neatraktivnim protivnicima imaćeš ih upola manje

dalje, ako bi se sredila grbavica za europu to bi značilo sigurno svaki put minimum 15k bez obzira bio protivnik balzan ili real madrid
jer bolje je 2X15.000 nego 1X5.000 i 1X20.000

i tako dalje i tako bliže....

lazar je napisao/la:Ne mora ni ići do banke, može sve preko interneta.
naravno, može i to ko ima internet bankarstvo
Zadnja izmjena: salle86, dana/u 21 jul 2015, 19:46, ukupno mijenjano 1 put.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 21 jul 2015, 19:45

E hvala vam puno! Sigurno da ce ovo doprinjeti "lijepu" paru klubu. Ima nas svugdje po svijetu, a nije svako u stanju doci do Grbavice/Bosne.
Ja cu probati premuntati nekoliko momaka iz SAD:a i drugi zemalja :D hahah
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 jul 2015, 19:46

Stadion od nekih 22000 je za nas optimalan, max 25000. Sto se tice istoka, obavezno se treba onda raditi i betonski teren iza te tribine tako da se napravi od njega trg/plato za okupljanje jer je plato ispred sjevera neuslovan trenutno + ce se uskoro prosiriti juzna longitudinala gdje se planira kruzni tok na ukrstanju sa trecom transverzalom. Ako zelimo Evropu na Grbavici, potrebni su prateci objekti koji se kod nas nalaze ispod zapada (a mnogi nedostaju).

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 21 jul 2015, 19:48

Kome sad dugujem gajbu zidarki? Neandertalcu ili enemyu zbog muštuluka?
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 21 jul 2015, 19:48

Za iznajmljivanje Koševa se plaća 20 hiljdarki. Nije malo. Ovo za istok je već odavno aktuelno, danas su imali sastanak s Koldžom vezano za tu tematiku. Misimović već odavno "moli" naše da pravi istok, problem su dozvole koje treba izganjati.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 jul 2015, 19:49

cala je napisao/la:Zapad je tribina koja predstavlja problem za evropske utakmice. Jos cemo se nacekat do evrope al' neka se nesto radi.
Nema ona šta tu predstavljati problem, ako bi imali normalan istok i normalan sjever mogli komotno igrati Europu. Zapad svakako suspenduj jer je neuslovan, za jug isto tako vjerovatno mada ne mora nužno značiti.

Imaš dosta primjera gdje klubovi imaju neuslovnu tribinu al' se opet igra na tom stadionu. Eto recimo kad Široki igra, ona tribina na kojoj se nalazi kamera ne prima gledaoce, isto tako Zrinjski kada igra ono "stajanje" je zatvoreno za publiku, otvorena je ona velika tribina.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jul 2015, 19:50

mavi je napisao/la:Za iznajmljivanje Koševa se plaća 20 hiljdarki. Nije malo. Ovo za istok je već odavno aktuelno, danas su imali sastanak s Koldžom vezano za tu tematiku. Misimović već odavno "moli" naše da pravi istok, problem su dozvole koje treba izganjati.
Sve sam cuo od ranije i opet kakve dozvole jel tu vec postoji tribina pa vjerovatno postoji i dozvola za nju ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11, svrakino1921 i 32 gosta.