Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 29 apr 2010, 19:54

[youtube][/youtube]

E dobar je ovo gol bio...najbolji sigurno u dresu juventusa za sebu... :D

Volim ove golove "sa tribine" :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 apr 2010, 00:53

Daj ba imal tog rafice u Torinu vishe????
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 30 apr 2010, 09:36

Juventus više ne računa na Camoranesija

Mauro Camoranesi (34) na kraju sezone sigurno će napustiti Juventus. Tvrdi to njegov agent kojem je uprava kluba poručila da veznjaku potraži novu sredinu.

Rođeni Argentinac koji ima i talijansko državljanstvo i koji od 2003. godine nosi dres "azzurra" u torinskom klubu igra od 2002. godine, a premda mu ugovor jamči još kompletnu sljedeću sezonu, izgledno je da je Camoranesi neće odraditi u "staroj dami".

- Direktori kluba rekli su mi da Mauru pronađem novi klub, jer oni na njega više ne računaju - veli agent Sergio Fortunato.

Za sada je poznato da se za Camoranesija najviše interesira Marseille.

Andrea Agnelli: Ponosan sam na ovu ulogu

ndrea Agnelli je sada i zvanično novi predsjednik Juventusa. Današnju konferenciji za novinare u Vinovu otvorio je dosadašnji predsjednik Jean-Claude Blanc, koji je rekao:

"Ovo je novi početak. Dolazak Andrea Agnellija je veliki događaj za Juventus. Ovo je prirodan, uzbudljiv i istorijski događaj. Posle 48 godina, drugi Angelli, posle svog oca, vratio se u Juventus kao predsjednik, u skladu sa istorijom i tradicijom koja povezuje ovaj klub sa porodicom. Radićemo zajedno i uvjeren sam da ćemo uraditi dobre stvari za klub."

Posle Blanca, izjavu je dao Andrea Agnelli:

"Ovo je veoma uzbudljiv dan za mene. Nakon objave mog rođaka, moja dužnost je bila da dođem ovdje danas i da dam svoju prvu izjavu. Moje imenovanje je dokaz jedinstva u porodici."

"Blanc će i dalje ostati u administraciji. On će voditi brigu o novcu i projektu novog stadiona. Smatram da mogu dati važan doprinos klubu i rezultatima mog omiljenog tima. To je komplikovan put, koji će se prije svega odnositi na jačanje struktura na svim nivoima kako kompanije tako i i kao sportskog kluba."

"Istorijska veza moje porodice sa ovim klubom traje već 84 godina. Moj otac je bio predsjednik prije skoro 50 godina. Ne želim napravim bilo kakvo poređenje sa tim vremenom. Moramo da mislimo na sutra. Ponosan sam što mogu da dam svoj doprinos. Danas se zatvara krug."
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 30 apr 2010, 17:51

Fino, fino...konacno jedan jak potez kluba. Agnelli na vrhu kluba ponovo. Nemoze da nevalja. Nadam se da je Andrea dobar biznismen, i da ce nam donijeti dosta dobrog u klub u buducnosti.

Izgleda da se ponovo formira "TRIADE" sastavljen od Marotta (Sampdoria), koji bi trebao da bude zaduzen za transfere, Bettega bi isto tu bio i usput pomagao Marotti, Blanc bi se vratio na ono sto zna raditi tj. ekonomija.

Znaci licilo bi na stare dane...sa triadaom, i Agnellijem na celu. Umjesto Marotta, bih volio vidjeti Corvino iz Viole ili Sabatinija i Palerma, mada ce tesko biti njih dovesti.

Ako ne bude od njih nista, bio i zadovoljan sa Marottom, jer izgleda da zna da radi svoj posao. Pazzini, Cassano, i Palombo cini se, su u 'Doriji zahvaljuci njemu. Jos kad bi dosao u klub koji ima vise novaca i renome kao Juve, vjerujem da bi vidjeli velika imena u klubu.

Isto tako Neddy bi trebao da preuzme mladje narastaje. Izlgeda da se nesto dobro pocelo desavati. Moglo bi se sta ocekivati od sledece sezone. ;)

Hejteri, stegnite gace, eto nas ponovoooooo :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 30 apr 2010, 21:38

semafresh je napisao/la:Ma Juve nek se rasproda, nek vrati dugove, nek uradi isto ko i Portsmourh, da se nebrukaju bezveze, nek krenu od pocetka, negdje od Serije C!
i ti bi bio banovan kao onaj jedan da se banuje radi glupih postova.. :lol:

odlicno!! Blanc prelazi na svoju pravu poziciju i gdje je lider.. a to je ekonomija.. kakve covjek radi poslove i svaki u profitu.. na kraju kada se prodaju sva prava stadiona ispast ce da cemo opet biti u profitu, jer smo stadion platili neki 150m.. tako nesto..

Forza Juve!
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 01 maj 2010, 08:18

Kolko si ti dao love za stadion daffy :D
Ma jarane reko sam sta ce Juve, posto ove sezone 99% nema Evrope, halo Juve nema Evrope, znate li vi dokle ste dogurali. Pa jedan Del Piero jos uvjek igra kod vas, bas me cudi to sto nemate Evrope, a Sampa ima, iako je, sto reko daffy, najveci igrac Cassano ;)
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 01 maj 2010, 10:35

jebga.. vi ste Sampdorija.. vi ste jaci od nas.. ne znam.. ne mozemo se mi porediti sa vama sta ti je.. eee, pa Sampdorija.. ponos italije.. ekipa koja svakih 72. godine izadje u evropu.. pa to je Sampdorija.. velika Sampdorija..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 maj 2010, 12:26

Spisak pozvanih igrača:

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
5 Cannavaro
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Amauri
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
18 Poulsen
26 Candreva
27 Paolucci
28 Diego
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone
41 Pinsoglio

Mogući sastavi:

Catania (4-3-3): Andujar, Potenza, Silvestre, Terlizzi, Alvarez; Ledesma, Carboni, Ricchiuti; Izco, Maxi Lopez, Mascara

Juventus (4-3-1-2): Buffon, Caceres, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie; Candreva, Felipe Melo, Marchisio; Diego; Iaquinta, Del Piero

catania nalozena maximalno koliko sam mogo procitat....ako dobiju definitivno ostaju u serie a....s druge strane nama je potrebna pobjeda i eventualano cekati kikseve Dorie i palerma....

danas ocekujem malo srece i na nasoj strani...tj. uz nasu pobjedu i da nam se poklope rezultati timova s kojima se borimo za 4. mjesto

FORZA MAGICA JUVE 8-)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 maj 2010, 16:59

Danas je za nas i definitivno zavrsena ova katastrofalna sezona,najgora u 113 godina Stare dame iz Torina....nakon remija sa cataniom 1-1 tako da smo izgubili svaku sansu da zaigramo u LP naredne sezone

nakon svega,igracemo u kupu uefa....al to i nije bitno toliko...sto se mene tice nek zijane obje a genoa nek dobije i nek nas prestignu pa da ne idemo ni u Kup uefa...

Sve sto nam je ostalo je nada da ce se na ljeto ovo promjeniti,da ce doci do kvalitetnih kadrovskih promjena a svakako i igrackih...i u narednoj sezoni da to bude Juventus kakvog svi znaju...

sta rec...bilo i ne ponovilo se

FORZA JUVE

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 02 maj 2010, 17:09

Nismo bolje ni zasluzili danas. Koja patnja od igre. :(....vise od pola treba na napusti klub pod hitno. Ne bih o imenima, ali valjda je vecina svijesna o kojima se radi....ali malo ih ima koji trebaju ostati. Ovo je za nepovjerovati, koja lijenost na terenu, i nista se ne trude da bi malo vise potrcall, jos su svijesni cinjenice da ce slijedece sezone biti velika cistka. Umjesto da se dokazu, oni isto neke nene se krecu. Jadno.

Hvala sto se tice ove sezone. Pobjedit cemo Parmu, zijaniti od Milana i to ti bilo to. :(

FORZA JUVE!!!!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 maj 2010, 17:14

E moj juve...sta si docekala Stara damo...ne moze se to objasniti,odnos prema tom svetom dresu da bude ispod svakog nivoa sto je jos gore od svih poraza....

ne mogu to shvatit... :| :|

[youtube][/youtube]

prelijepa pjesma koja dosta toga govori o onome sta je juventus

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 02 maj 2010, 18:54

ne gledam Juve do kraja sezone,ne zbog tima nego zbog igraca koji ne zasluzuju da ih kamere prate dok igraju a ni moje oci,kako samo onaj De Ceglie dodje do Juventusa,lijevak a ne zna ni lijevom centrirat,Iaquinta dao 2 gola i misli eto legenda sam velika hahaha,jade jadne
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 13:09

nema vise provokatora.. i njima zao :lol:
ali najjaci mi je sportsport.ba , Juve bez evrope ? :? mislim, moras biti legenda da napises takav naslov, a mi osigurali Europa Ligu :lol: ..

Claudio Marchisio.. kako ga volim.. ovo ostalo sve postreljat i praviti novu ekipu..

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 maj 2010, 13:47

ne znam jestel primjetili al pola likova koji pisu clanke na sportsport.ba,ili hvale inter i mourinha u nebesa ili Juve nazivaju mafijom,kao u onom clanku o Ibrahimovicu,odmah ti je jasno kakvi su "novinari" i kakva objektivnost,danas je svako novinar ako imas adsl :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 03 maj 2010, 14:38

pa sta ce Juve faliti kad je los nece vam cestitati na tome ha ja.,samo po zaslugama ;-)

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 maj 2010, 17:29

"There are amazing keepers, there are the top keepers, then there is Buffon".

Ubilo se za potpisa. Prejako! :D

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 03 maj 2010, 17:37

Adinjo je napisao/la:"There are amazing keepers, there are the top keepers, then there is Buffon".

pa vidio si sta momak brani,samo se te utakmice ne prenose na BHT-u pa nema on likova da ga dizu u nebesa,da igra u engleskoj ligi jarane pjesme bi komentatori sastavljali :D

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 maj 2010, 18:22

Adinjo je napisao/la:"There are amazing keepers, there are the top keepers, then there is Buffon".

a ko je rekao to?

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 03 maj 2010, 18:26

daffy je napisao/la:

a ko je rekao to?
jedan bianconerro.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 maj 2010, 12:06

Džeko je preskup, ali Juventus i dalje mašta

Torinski sportski dnevnik Tuttosport, koji s posebnom pozornošću i sklonošću prati zbivanja u Juventusu, objavio je u ponedjeljak da su Torinezi već četiri mjeseca u kontaktu s Wolfsburgom.

Razlog je tome, naravno, 24-godišnji bosanski nogometaš lanjskoga bundesligaškog prvaka Edin Džeko.

Iako već četiri mjeseca rade na tom transferu, pregovori su još uvijek u početnoj fazi, navodi isti izvor. Problem je što Wolfsburg ne pokazuje niti najmanje namjere spuštati cijenu mladom centarforu, čija je odštetna klauzula 40 milijuna eura.

U Juventusu znaju da bi za tu cifru mogli dovesti Giampaola Pazzinija i Alberta Gilardina, dvojicu talijanskih reprezentativnih napadača, u paru. Ipak, navodi se na kraju, Džeko je i dalje prva napadačka želja vodstva kluba jer ga Torinezi smatraju najboljim rješenjem za svoj napad.

Novoustoličeni predsjednik Juventusa Andrea Agnelli prije nekoliko je dana najavio da će Juventus u pojačanja za novu sezonu uložiti 80 milijuna eura.

Buffon: Ako napustim Juve, idem u Englesku :| :(

Prema posljednjim izjveštajima iz Italije, Buffon je navodno dao indikacije da bi na ljeto mogao da napusti Torino i preseli se u Englesku.

Gigi je uzjavio da bi napustio Juventus samo ako klub želi da zaradi na tom transferu i da sakupi novac za kupovinu na ljeto.

U Intervjuu za Sky Italia, Buffon je rekao:

"Ako bih morao da odem, mislim da bi Engleska bila moja destinacija. Moja odluka da odem zavisi od toga da li klub želi da me proda."

"Sve će biti u dogovoru sa klubom. U ovom trenutku, ne postoje nikakve ponude, ali ostale su još dvije sedmice u kojim može nešto da se desi."

Glavni konkurenti u borbi za Buffona u Engleskoj su Arsenal i Manchester United.

:|

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.