FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

blue36
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la blue36 » 19 jul 2015, 11:43

ChWilla je napisao/la:ako je navijačka baza hajmo reći nekih 400.000, 15.000 nije ni 5%. a isto nije ni 10% od broja lajkova oficijelne fejsbuk stranice. svi imaju ajfone, svi imaju internet, svi voze auto, svi vise u kladionicama na bingu, svi idu na pjevače u kafane, a 7 ili 10 KM je puno za 20.000 ljudi za ovakvu utakmicu? hoće ljudi ligu šampiona, hoće pojačanja, hoće sponzore, hoće novi stadion a ovo je puno za utakmicu sa super tradicionalnom i super jakom evropskom ekipom? e hebiga.
:bow: Sve si rekao to nisu navijaci nikakvi!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 jul 2015, 11:45

corleone87 je napisao/la:Ma minimalno 20000 ce biti na Kosevu..
To ti je pun istok ,jug i pola zapada .. tesko da ce biti toliko.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 19 jul 2015, 11:47

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Senad1921 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:po cijenu da zvučim surovo - onaj kome tih 2 x 2 ili 2 x 3 KM baš nešto mijenja, ima većih problema od željine utakmice.

Takvih je 95% u Sarajevu. Bas nekako zvuci surovo.

Ali hajde da aBd na Kosevu bude bar 15 000 ljudi i da nam Zeljo prodje dalje!
legendo ja mislim da je veći problem termin utakmice nego cijena karte ipak je radni dan, ima nas koji nismo iz sa.ali eto ja sAM NA GODIŠNJEM PA ĆU SE UKLOPITI

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 19 jul 2015, 11:48

Željo ima 2000 navijača i 20000 simpatizera. Simpatizer može doći, ali ne mora. Ima utakmicu na TV, a na kraju krajeva može i pročitati rezultat.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 19 jul 2015, 11:49

Cijena i nije toliki problem koliko je termin odigravanja utakmice. Poznajem neke starije osobe koje neće doći na utakmicu da je džaba ulaz zbog vrućine u to doba dana, a inače bi došli.
Što se tiče marketinga, najave ove utakmice od strane kluba, tu se mora uraditi mnogo više do četvrtka nego što se inače radi. Pozvati navijače da dođu u što većem broju, tu je facebook (napraviti kraći video), tv, radio, novine. Reći nešto o historiji evropskih utakmica protiv mađarskih klubova, pehova koje smo imali, želju za osvetom. Sve uraditi da se napuni stadion što bi bio veliki vjetar u leđa našim igračima plus zarada od ulaznica.

Senad1921
Kontakt:

Post Postao/la Senad1921 » 19 jul 2015, 11:50

ChWilla je napisao/la:ako je navijačka baza hajmo reći nekih 400.000, 15.000 nije ni 5%. a isto nije ni 10% od broja lajkova oficijelne fejsbuk stranice. svi imaju ajfone, svi imaju internet, svi voze auto, svi vise u kladionicama na bingu, svi idu na pjevače u kafane, a 7 ili 10 KM je puno za 20.000 ljudi za ovakvu utakmicu? hoće ljudi ligu šampiona, hoće pojačanja, hoće sponzore, hoće novi stadion a ovo je puno za utakmicu sa super tradicionalnom i super jakom evropskom ekipom? e hebiga.

Ljudi koji vise po kafanama, igraju bingo i sl ne idu po utakmicama, njima je draze tu pare potrositi. Mi trebamo privuci takve ljude. To je cilj svega. Docice nekako oni sto dolaze, docice neki malo i zbog rezultata, neki da budu i vidjeni, ali mali je to broj ljudi. Lajkovi na FB nemaju nikakve veze, jer tu je nemali broj ljudi koji eto onako simpatisu Zelju a dosta njih klikne like samo da vidi desavanja u ovom klubu...
Niko nama ne garantuje da su karte za sve tribine po 5 KM da bi bilo 30 000, ali bi bar pokusali. Dobili bi puno vise prolaskom dalje od cifre koju cemo uzeti od karata. Treba nam brojnost, niko nikom nije interesantan sa par hiljada ljudi na stadionu, dobro se to vidjelo s povratkom Amara kad smo imali milion malih sponzora i reklama, a tri god poslije bar njih 50% je odustalo...

PS NEMOJTE TAKO VAM BOGA PRICATI O NAVIJACKOJ SVIJESTI U BIH, JER NAM JE PROSJEK PO KOLU 5000-6000!
Zadnja izmjena: Senad1921, dana/u 19 jul 2015, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 jul 2015, 11:51

Joj kod nas price. Kako je nas samo lako skrenuti sa primarnog cilja, to je apsolutno nevjerovatno...

Baci dzukeli kost i dzukela potrci. Eto kako mi izgledamo....

Ako tebi, onom ili nekom trecem nije u cilju prvenstveno pomoci svom klub-u, onda bolje da i ne dolazite nikako jer cete samo pritisak neki stvari, kako ste Vi dali 2 KM vise i raju oko sebe praviti nervoznom.

Ima TV, pa izvolite..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 jul 2015, 11:53

sve si ti senade generalno u pravu. samo nek' se ne zove navijačem ako mu je draže pet "brzih" ili "kompjuterskih" od utakmice. a razlika u odnosu na balzan i obične prvenstvene je 2, 3 i 5 maraka (a VIP je isti k'o zapad na običnim tekmama) što ja stvarno mislim da je više nego razumno. ako će to otjerati nekoliko hiljada ljudi koji bi inače došli - mi stvarno ni ovo ne zaslužujemo.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 jul 2015, 11:56

ChWilla je napisao/la:sve si ti senade generalno u pravu. samo nek' se ne zove navijačem ako mu je draže pet "brzih" ili "kompjuterskih" od utakmice. a razlika u odnosu na balzan i obične prvenstvene je 2, 3 i 5 maraka (a VIP je isti k'o zapad na običnim tekmama) što ja stvarno mislim da je više nego razumno. ako će to otjerati nekoliko hiljada ljudi koji bi inače došli - mi stvarno ni ovo ne zaslužujemo.
Jednostavno ne moraju ni dozaliti, tko ih **** neka idu i navijaju za druge klubove. Eno Olimpic dzaba ulaz daje, pa neka izvole.

A klub bi zbog ovoga svega trebao da nas standarde sve fino evidentira pa da imamo mi benifije od toga a ovakvim koji ne zele pomoci zajednici, sto dalje...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 19 jul 2015, 11:56

Rasprava je otisala u pogresnom pravcu...Mi igramo za par dana utakmicu gdje trebamo podrsku gromoglasnu...Bice to utakmica u kojoj je sve nista nije gotovo jedan gol bitno mjenja stvari na bilo kojoj strani i samo na utakmicu treba biti koncetrisan karte su gotova stvar i nema naprdjivanja o tome. Mozemo i ispasti od Ferenca uostalom svi su to ocekivali vec u prvoj utakmici sami smo sebi povecali sanse za prolaz ali jos nismo prosli treba proliti jos litre znoja za to.Meni ce biti dovoljno da vidim isti pristup igri i istu pozrtvovanost na terenu pa taman i zijanili znam da nas ocekuje kvalitena sezona u nasoj ligi i da smo napravili korak naprijed sto je po meni najbitnije i dalje imam primjedbe na transfer politiku i dalje mislim da nam u ovom trenutnku nedostaje jedan dva igraca kako Bog zapovjeda a da ne pricam o tome da neko ode...VOLIM TE ZELJOOOOOOOOOOO
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 19 jul 2015, 12:03

Ljudi pustite priču da li su skupe karte ili nisu, doci ce oni koji uvijek dolaze pa makar jug bio i 20 Km, karte nisu uopste skupe a po komentarima na forumu sam ustanovio ono sto sam i prije znao a to je raja jako bezobrazna, svi hoce ekipu, evropu, prije par dana se pričalo da se napravi akcija za Grbavicu a sad 7-10 KM puno, pa Bože moj nije ni to svake sedmice, fujj ne morate ni doći

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 19 jul 2015, 12:03

Valter je napisao/la:
Drugu gresku ne bi smjeli napraviti. Utakmica Zeljo-Ferencvaros morala bi biti bez TV prenosa. Ove koji nece na Kosevo, ne treba ni za zamarati sa utakmicom. Bolje da to vrijeme pametnije iskoriste uz kaficu, cigaru, zaljevanju baste i sl.

prenos utakmice na TVu Upravi uvijek treba biti prioritet bez obzira na mogucnost da ce jedan broj onih koji bi dosli na utakmicu ostati kuci i gledati na TVu.

bez TV prenosa nema ozbiljnog marketinga.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 19 jul 2015, 12:06

slažem se sa piletom,samo da dodam da je i senad u pravu ali ću reći još i ovo,veći je problem termin još zbog jednog razloga a to je vrućina jer dolazim sa ocem koji ima 75 kuka ,konto sam na istok ali se premišljam da odem na zapad,a onoom frflji i plagijatoru i kvazi umjetniku i pjevaču da poželim da mu ćuskije padaju

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 19 jul 2015, 12:14

Dandi, Senad, Lazar, Kvalitet i još par ljudi je skontalo šta se hoće reči. Ostali, niđe veze.
Nema veze, kad par ljudi od stotine samo konta, neće nam ni Uprave skontati neke stvari pa da se mijenjaju svake godine. Počeli ljudi svoje lične ispovijesti pisati o primanjima i štednji. :crazy:
Ja samo hoću da kažem da se ova prilika ne smije propustiti da se maksimalno napuni stadion, a načina ima more. Mene ne ćudi što ovi iz Uprave ne kontaju neke stvari jer nikad karte nisu ni platili niti šala u ruke uzeli da navijaju, govorim generalno. Jedino me malo ćudi Greda jer imao je priliku da istrči pred 40 milja protiv Newcastle-a, pa zašto ne omogućiti i ovoj generaciji, prvenstveno Željinoj djeci da istrče pred makar 30 milja i ako Bog da proslave prolaz u takvoj atmosferi. To bi pamtili cijeli život. Mene ćudi kako mi navijači to ne kontamo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 jul 2015, 12:16

rodom s Mejtaša je napisao/la:Dandi, Senad, Lazar, Kvalitet i još par ljudi je skontalo šta se hoće reči. Ostali, niđe veze.
Nema veze, kad par ljudi od stotine samo konta, neće nam ni Uprave skontati neke stvari pa da se mijenjaju svake godine. Počeli ljudi svoje lične ispovijesti pisati o primanjima i štednji. :crazy:
Ja samo hoću da kažem da se ova prilika ne smije propustiti da se maksimalno napuni stadion, a načina ima more. Mene ne ćudi što ovi iz Uprave ne kontaju neke stvari jer nikad karte nisu ni platili niti šala u ruke uzeli da navijaju, govorim generalno. Jedino me malo ćudi Greda jer imao je priliku da istrči pred 40 milja protiv Newcastle-a, pa zašto ne omogućiti i ovoj generaciji, prvenstveno Željinoj djeci da istrče pred makar 30 milja i ako Bog da proslave prolaz u takvoj atmosferi. To bi pamtili cijeli život. Mene ćudi kako mi navijači to ne kontamo.
Kontam sta zelis reci i jednim dijelom si u pravu, al ko garantuje da bi stadion bio pun da je ulaznica 5 km za sve tribine.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 19 jul 2015, 12:17

Karta za plagijatora (daBogda mu se usta osusila, pa ne zapjevao) 15 KM za teren, gdje htio-ne htio moras da se peglas stojeci nekoliko sati, karta za Ferencvaros za zapad gdje je najveci ugodjaj, gdje mozes sjesti i opustiti se 15 KM, yebo onog ko se smatra Zeljovcem, a ode tamo i ne dodje u cetvrtak zbog karte! Pametnom dosta

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 19 jul 2015, 12:19

30 milja u ovom terminu ne bi bilo ni da je džaba. kao što nije bilo ni protiv bilo koga drugog poslije rata osim newcastlea.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 jul 2015, 12:20

ChWilla je napisao/la:30 milja u ovom terminu ne bi bilo ni da je džaba. kao što nije bilo ni protiv bilo koga drugog poslije rata osim newcastlea.
Tako je, i mislim da je protiv njih bila ulaznica 8 km jug, neka me isprave ako grijesim.

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 19 jul 2015, 12:21

Ne vjerujem da će Željovci u nekom većem broju doci na Dinin koncert, možda ovi iz dijaspore dođu.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 19 jul 2015, 12:22

Stvarno dosta price o kartama eto neki dan je bila rasprava o tome kako donirati par maraka pa sms pa ti uzme pola toga telecom pa evo nacina da se to uradi a da ti niko ne uzme pola para sta je problem.Bolje rasprava o tome da se uclani ko jos nije ( ja nisam stigao jos ) da povedete jos nekoga na utakmicu da se napravi dobra atmosfera koja ce dati krila nasim igracima itd...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: almaron, Anpa, Levin, zeljovolimte i 79 gostiju.