Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

keno94
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la keno94 » 17 jul 2015, 13:02

Sto paradajz kaze, Gomez me vec kupio. Najvece iznenadjenje dosad. Kad su pricali da bi se mogao nametnuti vec u predsezoni, mislio sam da je klasicni engleski hype. Bio je dosta dobar prosli put na desnom beku, sad jos bolji na lijevom. Ni jedna pozicija mu nije prirodna, a izgleda sigurnije od starijih, iskusnijih kolega kojim je to prirodna pozicija. Rekao bih Can 2015/16 sezone.
Lallana me dosta nervirao. Uvijek pravi potez viska. Da manje gusi igru, bio bi duplo bolji igrac. Falilo je kreativnosti danasnjem timu, ali bi povratak Brazilaca i Cana trebao pomoci.
Jos nesto, Ibe ce do kraja sezone osigurati mjesto u startnoj postavi. Nevjerovatan talenat, samopouzdanje i karakter.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 jul 2015, 13:46

@Otelo

Ma nema sanse da ce Brendan igrati sa dva klasicna spic igraca. Ovo sa Firminom kao ofanzivnim veznim uopste nebi bilo ucinkovito. Jer nije on ta klasa igraca koja moze kreirati napade. Za njega je najidealnija pozicija da igra malo povucenije iza napadaca i da mu se da sloboda u igri.

S druge strane,bilo bi steta Coutinha koristiti osim na poziciji kreatora igre. Liverpool se treba prilagoditi dvojcu FirmiNO/Coutinho,a za to mislim da je najidelanija ova formacija koju sam gore postavio.

A na to sve,samo dragi Bog zna kad ce se Sturidge vratiti ,u kakvom stanju i koliko ce biti zdrav
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 jul 2015, 14:32

Rodgers on Joe Gomez: "I’ve seen him at centre half and right back, but I wanted to see him at left back and I thought he was outstanding."

"Seeing him and his personality, he's staying, he'll get games. He’s got all the tools to play across the back four, big talent."
Odlicne vesti, dobar je ovo potez.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 17 jul 2015, 17:32

Da i ja pohvalim Gomeza, na taj transfer nisam obracao paznju, ono reko jos jedan Alberto, bacena lova, ali ovaj mali je strasan potencijal i biti ce vece pojacanje od Bentekea :mrgreen:

Daniel i Benteke da zajedno igraju, da i to cudo vidim :mrgreen:

A zar ima jos neko da od Flanagana nesto ocekuje :?
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 17 jul 2015, 17:33

@keno, to za Ibea si totalno u pravu. To bude kad te roditelji odgoje da budes marljiv, strpljiv, fin, miran itd. A decko je sve nasuprot Sterlingu. Nadam se da ce kod nas biti dugo i da ce biti zdrav i uspjesan.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 jul 2015, 17:42

majestic24 je napisao/la:@Otelo

Ma nema sanse da ce Brendan igrati sa dva klasicna spic igraca. Ovo sa Firminom kao ofanzivnim veznim uopste nebi bilo ucinkovito. Jer nije on ta klasa igraca koja moze kreirati napade. Za njega je najidealnija pozicija da igra malo povucenije iza napadaca i da mu se da sloboda u igri.

S druge strane,bilo bi steta Coutinha koristiti osim na poziciji kreatora igre. Liverpool se treba prilagoditi dvojcu FirmiNO/Coutinho,a za to mislim da je najidelanija ova formacija koju sam gore postavio.

A na to sve,samo dragi Bog zna kad ce se Sturidge vratiti ,u kakvom stanju i koliko ce biti zdrav
Razmisljao sam o ovome i mislim da si u pravu.
Vjerovatno ce Can biti pravi DMF a onda sa strana Milner i Henderson a isped Coutinho i onda Firminho sa svom slobodom da se krece od desno do lijeve strane te Benteke u spicu no ima se prostora za rotacije, sto igracke a sto i formacije jer stvarno imamo dosta igraca koji mogu pokriti vise pozicija a tu je Ibe, tu je Lazar Marković koja 4-5-1 pretvaraju u 4-3-3 pa Ings koji moze u 4-4-2 :kafa:

Adelaide-Liverpool u 11:30, ponedjeljak AS 1 a ovo me podsjeti da je Rodgers izjavi da Henderson i Milner mogu trcati do Adelaida :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 17 jul 2015, 18:44

Mislim da ce osnovna formacija biti 4-3-3 kao ova sto smo vidjeli danas. Alternativa je dijamant i mislim da bi mogao funkcionisati, ali ne kao onaj iz 2013/14 jer je ono nemoguce ponoviti. Vjerovatno bi Daniel imao slobodnu rolu, dok bi Ben bio uglavnom centralno, jer nije tip koji ce se izvlaciti na krilo. Uvijek u i oko kaznenog prostora.
Ovo je cisto nagadjanje i neko moje vidjenje, ne znaci da ce i biti tako. Koliko sam shvatio, Rodgers zeli kreirati napad oko Bentekea jer se na Sturridgea ne moze osloniti. Bice sigurno dosta promjena tokom sezone. Znamo da Rodgers ima obicaj da mijenja dosta tokom sezone. Ono sto me raduje je dosta bolji transfer rok u odnosu na prethodne. Nismo jos vidjeli Firmina, ali ovo dosad je jako dobro.
Sage, to je nesto sto dosta cijenim kod igraca. Pogotovo mladih kao sto je Ibe. On i Hendo su dobar primjer drugim kakav stav igrac treba imati. S tim da moram naglasiti da na Ibea, kao ni Origija ne treba stavljati preveliki pritisak jer su jos mladi. Origi je puno bolje igrao kad je ulazio sa klupe ili imao nekpg iskusnijeg pored sebe ko ce preuzeti odgovornost. Ibe je izuzetno talentovan, ali ne treba od njega ocekivati da rjesava utakmice. Ima on jos dosta da poradi na zavrsnici i zato ce sigurno biti promasenih prilika tokom sezone. Za pocetak ulasci sa klupe oko 60-te minute i utakmice u kupovima i EL bi bile dovoljne za njega.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 17 jul 2015, 21:56

Balotelli ponudjen Laciju...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 18 jul 2015, 14:48

[youtube][/youtube]
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Reds96
Kontakt:

Post Postao/la Reds96 » 19 jul 2015, 09:51

YNWA
Dinamo Zagreb

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jul 2015, 11:20

Kazu da je ostao jos samo medicinski za Bentekea da se uradi :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 19 jul 2015, 13:59

Joseph Musker ‏@Musker_LFC 3h3 hours ago
Liverpool will pay around £16m up front, with the remainder of the £32.5m fee being paid to Aston Villa in instalments.
Chris Bascombe ‏@_ChrisBascombe 3h3 hours ago
Once medical done, Benteke won’t travel to Australia. Will train at Melwood from Wednesday (same day Firmino and Coutinho start pre-season).
Joseph Musker ‏@Musker_LFC 3h3 hours ago
Benteke will take his medical on either Monday evening or Tuesday morning in London. He will then stay in England and won't join the tour.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

LuisGarcia
Kontakt:

Post Postao/la LuisGarcia » 19 jul 2015, 14:32

Pojacavamo se fino,nisam ovakav osjecaj dobar pred sezonu imao 10 godina sigurno.
Luis Garcia he drinks sangria,he came from Barca to bring us joy

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 19 jul 2015, 15:25

Samo 16 miliona funti sad dali. Ayreu svaka cast za ovo, ostane im sad para da dovedu jos jedno pojacanje a sve mi se čini da ce to biti neki lijevi bek jer Moreno jos ne trenira sa ekipom a vala i ne pije im vode ova prica da je povrijeđen.

Sad kad ovako gledate gdje bi nam pojacanje najbolje leglo? Koja pozicija? Imamo upgrade na nekoliko pozicija u odnosu na proslu sezonu sa ovim transfer rokom.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jul 2015, 15:31

Ono sto je Arsenala napadac nama je lijevi bek. Svaki rok must buy i onda nista. Ili se dovode neko pa se ne uklopi ili se ne dovede niko pa se to krpi. Ja bih najradije da probamo sa nekim iz akademije a ne da uzimamo nekog.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 19 jul 2015, 15:41

Na lijevom beku imamo Morena, Enriquea, a i Gomez moze i zna igrati na toj poziciji. Za Flanagana ne znam sta da ovekujem. Po meni bi bolje billo ganjati stopera, da fa uparimo sa Skrtelom...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 jul 2015, 15:43

Ja bih radije Gomeza upario sa Skrtelom a koliko znam Enrique je na prodaji ?

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 19 jul 2015, 16:13

Ma nece vise niko dolaziti, to je to. Ja sam zadovoljan donekle transferima, ostaje deo price, u kojem cemo videti kako ce se pojacanja uklopiti. Cekamo naravno i odlaske Borinija, Balotellija i Lamberta.

Posebno moram naglasiti da sam pogotovo zadovoljan prospektom kakav je Joe Gomez. Znajuci kakve su individualne mane pojedinih igraca u nasoj odbrani, on sa svojih 18 godina moze dobiti sasvim solidnu minutazu.

JackRaven7
Kontakt:

Post Postao/la JackRaven7 » 19 jul 2015, 21:30

Žao mi je Ingsa. Čini se kao radišan i solidan napadač koji će biti 3-4. izbor kod nas i tako onemogućiti eventualni progres u karijeri.
Više bih volio da je otišao u Tottenham, a mi davali šansu Sinclair-u.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 20 jul 2015, 11:06

Liverpool XI vs. Adelaide United: Mignolet, Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez, Allen, Henderson, Milner, Ibe, Lallana, Origi

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.