FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kvalitet
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kvalitet » 17 jul 2015, 15:02

BRAVO ŽELJO! Ne mogu da opišem koliko sam ponosan na njih. Vjerujem, znam da se neće opustiti pred revanš i da će maksimalno ozbiljno ući u taj meč kako bi ostvarili prolaz dalje. Milomir Odović odlično postavio igrače, presing smo radili onoliko koliko smo imali snage, malo smo imali i sreće, ali mislim sasvim zaslužena pobjeda. Odović je vidio kako se igrači mogu opustiti (Balzan) i vjerujem da je nešto iz toga naučio i da se to neće ponoviti.

Sad se opet vraćamo na priču od prije neki dan i o uslovima koju moramo pružati ovoj djeci. Učinili su nas toliko ponosnim, a mi svi, navijači i struka, moramo omogućiti što bolje uslove za njih. Krenuvši od boljih terena, teretana, suplemenata itd itd. Upravo nas je mladost dovela ovdje. Bajić dva gola, Sadiković i Beganović po jedan, svi iz naše škole fudbala. Moramo to cijeniti. Znači, ovaj rezultat (ne samo ovo, nego i prethodna sezona u PL) nas je zadužio da im vjerujemo i da još više, jače i bolje radimo za njih. Da odvajamo više novca, da tražimo jače sponzore itd itd.

Još jednom, HVALA TI ŽELJO! Ne pamtim kad sam bio ponosniji. Svi na Hadison i da podržimo ovu mladost, ovaj kvalitet i da aBd odemo u naredno pretkolo i pokušamo napraviti još jedan veliki rezultat protiv Standarda.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 jul 2015, 15:06

Željo 20 utakmica bez poraza u ligi, sedma utakmica u Evropi u kojoj Plavi nisu poraženi

Fudbaleri Željezničara sinoćnjom pobjedom (0:1) na gostovanju u Mađarskoj kod Ferencvarosa produžili su svoj niz nepobjedivosti u evropskim utakmicama.
Tako su Plavi pod vodstvom Admira Adžema i Milomira Odovića već sedam utakmica neporaženi u Evropi što je svojevrstan rekord u bh. okvirima.

Podsjećamo, prošle godine, Plave je sa klupe vodio Admir Adžem i Željo je pod njegovim vodstvom slavio ukupnim rezultatom 1:0 protiv crnogorskog Lovćena, a jedini strijelac je bio Damir Sadiković dok je ukupni rezultat iz dvomeča protiv Metalurga bio 2:2, a ni u tim susretima Plavi nisu doživjeli poraz međutim ispali su iz Evrope zbog gola u gostima makedonskog predstavnika.

Početkom proljetnog dijela prvenstva na klupu našeg najtrofejnijeg kluba je sjeo Milomir Odović i zadržao Željinu nepobjedivost u Evropi. Pod njegovim vodstvom Željo je u Evropi tri meča i u sva tri je upisao pobjede i to bez primljenog gola. Plavi su upisali dva trijumfa (0:2, 1:0) protiv malteškog Balzana kao i sinoćnju pobjedu (0:1) protiv Ferencvarosa.

Ukupan skor Plavih u Evropi u ove dvije godine jeste četiri pobjede i tri remija u sedam odigranih utakmica uz gol razliku 7:2, a ovih sedam golova su postigla tri fudbalera uz jedan autogol. Rijad Bajić je postigao tri gola, Damir Sadiković je dodao dva dok je Dženis Beganović postigao jedan pogodak i to onaj od sinoć protiv najtrofejnije mađarske ekipe, Ferencvarosa, a Dodevski je u meču Željo-Metalurg zatresao svoju mrežu.

Željo u Evropi:

03.07.2014. Željezničar-Lovćen 0:0
10.07.2014. Lovćen-Željezničar 0:1 (D. Sadiković 57')
17.07.2014. Metalurg-Željezničar 0:0
22.07.2014. Željezničar-Metalurg 2:2 (Dodevski (ag) 16', Bajić 54'; Radeski 62', Krstev 90+2')
30.06.2015. Balzan-Željezničar 0:2 (Bajić 4', 13')
09.07.2015. Željezničar-Balzan 1:0 (D. Sadiković 68')
16.07.2015. Ferencvaros-Željezničar 0:1 (Beganović 90')

Ovom evropskom nizu možemo dodati i fenomenalni Željin niz u domaćem prvenstvu budući da Plavi pod vodstvom Admira Adžema i Milomira Odovića nisu poraženi u čak 20 uzastopnih utakmica.

Posljednja ekipa koja je porazila najtrofejniju bh. ekipu jeste gradski rival Sarajevo 02.11. 2014. na Grbavici kada je rezultat bio 1:2 da bi potom Admir Adžem zabilježio remi (0:0) na gostovanju kod Travnika i trijumf (2:1) protiv Čelika.

Poslije Admira Adžema na klupu Želje je sjeo Milomir Odović i predvodio Plave do nevjerovatnih 15 premijerligaških utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu i tri u Evropi.

U ovom odličnom nizu dvaju stručnjaka, Željo je zabilježio 13 pobjeda i sedam remija uz gol razliku 28:8 od čega je najubjedljivija pobjeda protiv Mladosti iz Velike Obarske rezultatom 4:0 kao i protiv Viteza 1:4 odnosno u Mostaru protiv Veleža i na Grbavici protiv Olimpica rezultatom 3:0.

Vrijedi istaknuti i Željine odlične rezultate na gostovanju protiv tri najkvalitetnije ekipe lige uz sarajevske Plave, Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo gdje je Željo zabilježio tri remija, ali ipak to nije bilo dovoljno za titulu budući da je gradski rival, Sarajevo bilo spretnije u finišu i osvojilo novu titulu prvaka nakon gotovo decenije čekanja.

Dodajmo da je najbolji strijelac Želje u ovih 15 utakmica, Rijad Bajić koji je postigao devet pogodaka, Jasmin Bogdanović i Dženis Beganović su postigli po četiri dok su pojačanja Ognjen Đelmić i Zoran Kokot postigli po tri pogotka. Po jednom su se u listu strijelaca upisali Eldar Hasanović, Kerim Memija, Benjamin Čolić, Amir Hadžiahmetović i Anes Nuspahić.

Ono što možemo poželjeti sarajevskim Plavima jeste da nastave sa odličnim rezultatima u Evropi i dostojno predstavljaju našu državu u istoj, te da nakon Newcastlea dovedu novog evropskog velikana na naš najveći stadion.

Željo u domaćem prvenstvu:

08.11.2014. Travnik-Željezničar 0:0
21.11.2014. Željezničar-Čelik 2:1 (Bajić 4', 22'; Kojić 45+1)
01.03.2015. Željezničar-Olimpic 3:0 (Kokot 13', 30', Bajić 50')
15.03.2015. Široki Brijeg-Željezničar 0:0
22.03.2015. Željezničar-Slavija 2:1 (Bajić 3', 62'; Kartal 44')
04.04.2015. Zrinjski-Željezničar 1:1 (Nikolić 74'; Hasanović 23')
08.04.2015. Željezničar-Radnik 1:1 (Đelmić 23'; Vasić 37')
11.04.2015. Željezničar-Drina 2:0 (Beganović 31', Bogdanović 34')
18.04.2015. Vitez-Željezničar 1:4 (Kapetan 27'; Memija 1', Beganović 22, Bajić 37', 90+1')
22.04.2015. Željezničar-Sloboda 1:1 (Kokot 13'; Zeba 49')
25.04.2015. Zvijezda-Željezničar 1:2 (Stojanov 4'; Đelmić 11', Čolić 90+1')
02.05.2015. Željezničar-Borac 1:0 (Bogdanović 85')
09.05.2015. Velež-Željezničar 0:3 (Bajić 26, Bogdanović 89', Beganović 90')
13.05.2015. Željezničar-Mladost VO 4:0 (Đelmić 13', Bajić 17', Hadžiahmetović 50', Nuspahić 80')
16.05.2015. Sarajevo-Željezničar 0:0
23.05.2015. Željezničar-Travnik 1:0 (Bogdanović 2')
30.05.2015. Čelik-Željezničar 1:1 (Zec 35'; Beganović 32')

* Željina djeca :D postavljaju standarde :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jul 2015, 15:08

Mene samo brine fizička sprema Bajića, ne mogu da vjerujem da momak njegovih godina nakon 70 min igre jedva se vuče po terenu.Dosta više mora poraditi na fizici ako misli napredovati jer danas ako nisi fizicki spreman za krvavih 120 min igre nema te na mapi pa makar bio i Messi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 17 jul 2015, 15:08

Baja_Zvjerka je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Koliko treba vremena da se napravi clanska?
1 min. Nadam se i dresovima uskoro
Evo narucio sam po rodjaku, ne mogu cekati cetvrtak. Inace, dolazim sa caletom, burazom i rodjakom. Onako kako se kaze famelijarno plavo-bijeli. Gracanica cijela, plavo-bijela !
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 17 jul 2015, 15:11

Saurman je napisao/la:Mene samo brine fizička sprema Bajića, ne mogu da vjerujem da momak njegovih godina nakon 70 min igre jedva se vuče po terenu.Dosta više mora poraditi na fizici ako misli napredovati jer danas ako nisi fizicki spreman za krvavih 120 min igre nema te na mapi pa makar bio i Messi.
Bajić je odigrao veoma dobru utakmicu. On nije jak, pa se dvostruko više troši u duelima sa stoperskim parom. Vratio se nekoliko puta po loptu, sačuvao ih nekoliko itd itd. On je spreman, ali je igrač koji se sinoć možda i najviše potrošio uz još nekoliko igrača. Ne zaboravimo da je on, uz Diattu i Beganovića, zaslužan za gol. I drago mi je zbog njega što su ga stavili na poziciju koja mu odgovara, on nije za krila.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jul 2015, 15:15

kvalitet je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Mene samo brine fizička sprema Bajića, ne mogu da vjerujem da momak njegovih godina nakon 70 min igre jedva se vuče po terenu.Dosta više mora poraditi na fizici ako misli napredovati jer danas ako nisi fizicki spreman za krvavih 120 min igre nema te na mapi pa makar bio i Messi.
Bajić je odigrao veoma dobru utakmicu. On nije jak, pa se dvostruko više troši u duelima sa stoperskim parom. Vratio se nekoliko puta po loptu, sačuvao ih nekoliko itd itd. On je spreman, ali je igrač koji se sinoć možda i najviše potrošio uz još nekoliko igrača. Ne zaboravimo da je on, uz Diattu i Beganovića, zaslužan za gol. I drago mi je zbog njega što su ga stavili na poziciju koja mu odgovara, on nije za krila.
Jest odigrao dobru utakmicu al' on mora jednostavno poraditi još na fizičkoj spremi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 17 jul 2015, 15:15

Sinoć je Baja bio naš najbolji igrač i igrač koji je najviše pretčao. Igrao sam u špicu napada, borio se sa njihovim stoperima, a svaki čas je bio i na lijevoj i desnoj strani. Kod svih prekida se vraćao nazad. Ono što je izdržao Baja, teško bi izdržao i Gatuso u najboljim danima ;)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

KeepTheBlueFlag
Kontakt:

Post Postao/la KeepTheBlueFlag » 17 jul 2015, 15:16

Drug ja sam to vidio iz drugog ugla.Sam Doll je najavljivao odakle mu dolazi najveca opasnost. Mislim da je Baja napravio ofroman posao, u svakom trenutku je imao 2 nekad i 3 igraca na sebi, pogotovo u situacijama kada je gradio i primao duge lopte, vjerujem da se najvise potrosio od svih igraca.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 17 jul 2015, 15:18

Saurman je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
Jest odigrao dobru utakmicu al' on mora jednostavno poraditi još na fizičkoj spremi.
Ma može on trčati, ali on treba poraditi na snazi. Znaš kako je, kad si slabiji više se trošiš, kad si jači, manje se trošiš (mislim na duele). To ti je teretana (ali ne na svoju ruku, nego prema posebnom programu) i ishrana sa suplementima. Već sam napisao, vraćamo se samo na staru priču, oni su naše blago kao što Adžem kaže i treba im omogućiti sve kako bi bili što bolji, uspjeli i nama donijeli novac.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 jul 2015, 15:20

[youtube][/youtube]
:lol: :lol: :urnebes: :urnebes: :bow:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 17 jul 2015, 15:30

Zoran Kokot!
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jul 2015, 15:47

Zoki je malo nervozan. :mrgreen:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 17 jul 2015, 15:54

pride_of_merseyside je napisao/la:Ja uvijek volim lakšeg protivnika nego težeg, bez obzira na atraktivnost. Jest' manje para, ali samo je rezultat bitan, a vala protiv Standarda se imamo čemu nadati, nije da nemamo šansi. Nije ni Standard k'o što je nekad bio.
Kako god, rezultat u slijedećoj utakmici koja će sigurno biti teža nego ona jučer je najvažniji, a vjerujem da ni ogromna podrška neće izostati.

Da mi prodjemo ovo pa šta Bog da onda. :D

(Nikad nisam bila ovako optimistična. :think: )
Mene baš nervira ova priča oko para. Ima raje koja bi radije da smo izvukli Dortmund samo zbog para. Daj da se jednom mangupski oprostimo od Evrope. Uprava da je pametna stavila bi jeftine ulaznice da što više privuče raju. **** pare, pare ljude kvare

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 17 jul 2015, 16:05

Jug 7 istok 10 zapad 12 mjera
Jači od ratova, režima i partija. 1921

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 17 jul 2015, 16:26

U četvrtak ako Bog da invazija na koševo da prodjemo madjare, a onda ako Bog da lagano protiv belgijanaca. Da nisu atraktivni kao dortmund i west ham nisu al mislim da nisu baš ni ne atraktivni slavan je to Belgijski klub, a i što se tiče tv prava bila bi lijepa lova opet

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 jul 2015, 16:28

Ja sto se utakmice od sinoc tice imam samo jednu zamjerku...presporo oslobađenje lopte. U nekoliko navrata smo mogli ozbiljno zaprijetiti iz kontre, ali jednostavno predugo peglanje llopte i propadne. U par navrata smo trcali 4na3 i igrac koji je na sredini mora odigrat na stranu on stane i ceka. Također u par navrata nas je i u postavljenom napadu to koštalo gubitka lopte na centru što je moglo bit pogubno.

Još bi samo izdvojio da je i u nekoliko navrata sudija napravio kardinalne greške. Prvo ono puštanje prednosti koje nije ustvari pustio, a moro je...zatim pogotovo u prvom poluvremenu identične siutacije koje svira kao faul ferencu nama ne svira. Nekoliko zračnih duela sa kojima je navukao mađarima par slobodnih unutar 40 metara od gola iz kojih su na kraju i imalinajveće šanse za gol.

Igrači su odlično odigrali, mirno, borbeno od prve do zadnje minute. Njaviše me oduševio blagojević kao i Kosorić mada i ostalim nemam šta zamjerit. Međutim mora se reći da je ovo pobjeda jednog velikog trenera, MILOMIRA ODOVIĆA :tokralju: Kakva taktika i kakve izmjene...kakva postavka igre, kako je samo prčito mađare :tokralju: :tokralju:

U revanšu će biti još teže nego tamo, ali ja se opet uzdam u Odu. Kao što sam rekao i pred prvu utakmcu ključno je da neprimimo gol u prvih pola sata i onda će biti lakše. Obavezno se bazirat na kontre jer će Mađari sigurno napasti od prve minute a mi to moramo iskoristiti.

I na kraju da još dodam....NADAM SE DA ONAJ LAMAHA NEĆE IGRAT. Kakav paklen igrač...sve vrijeme na njega trpaju u napadu, a on ne znas jel brži, prodorniji ili je opasniji kad šutira-centrira.

Standard je mislim u ovom tretnuku prevelik zalogaj za nas, ali opet treba samo odigrat muški i hrabro pa šta bude. Šteta je jedino što prvu tamo igramo. Kad smo već kod toga jesmol ijednu utakmcu u evropi zadnjih nekoliko sezona igrali kući prvu...osim Serifa :hmmmmm: Mislim da bi nam to puno više odgovarlo. Eo i Maribor naprimjer da smo vamo izvukli neku minimalnu pobjedu što nije bilo nemogće tamo bi moglo bit svašta. Vako nas ljudi nakantali jer smo igrali ni napdački ni odbrameni i ćao

1921. NEKE SE STVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM
=\_1921_/=

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 jul 2015, 16:44

Lijez pa tamo ima stare Sarajevske raje pa cak i nasih kafica.Jest da su vecina pitari ko i kafic al nema veze bice uz nas.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 17 jul 2015, 16:51

http://www.transfermarkt.co.uk/cristian ... ler/189485
sto bih ja volio da dovedemo oakvog igraca ;)

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 17 jul 2015, 16:56

Schwarz je napisao/la:Nadam se da ce moje dove s nocnih namaza biti uslisane :pray: :mrgreen:

Naprijed Željo ljubavi moja :opaopa:
Uslisane dove :mrgreen:
Cestitke nasim momcima na odlicnom rezultatu, te velikoj borbenosti tokom cijelog meca :clap:

Bajram Serif Mubarek Olsun braci plave krvi, a i ostalim forumasima
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 17 jul 2015, 17:02

Ovo sinoc, da li nam je najveca pobjeda u Europi zadnjih 20-tak godina? Nmg se sjetit tezeg protivnika, ni okolnosti, a da smo dobili. :think:
Don't believe the hype.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.