FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Enver Hukić podnio ostavku na mjesto direktora FK Sloboda .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Neka redom krenu svi za njimharry_90 je napisao/la:Enver Hukić podnio ostavku na mjesto direktora FK Sloboda .

--Pametnij popusta--
Cirkus u NSBiH-u: Tabela će se skrojiti na Izvršnom odboru
Nogometna igra u Bosni i Hercegovini, nikada nije bila izložena tolikoj mjeri politikanstva i kršenja svih pravila na ušrb ličnih interesa pojedinaca i klubova, nego je to ovih dana.
Tri osvojena boda, ali još uvijek nesigurna boda, koja su Tuzlaci zaslužili u dvije pobjede nad Sarajevom, razlog su opšte pometnje u Nogometnom savezu BiH. Svoju šansu u oduzimanju bodova osvojenih u “dugometražnom slučaju Gavarić”, vide Sarajevo, koje je kući izgubilo dva boda u susretu sa direktnim konkurentom, Čelik koji je u dogovorenoj utakimici sa Leotarom ostao kratkih rukava, te Laktaši koji uz ogroman vjetar u leđa u drugom dijelu prvenstva pokušavaju nadoknaditi veliki bodovni zaostatak.
Svi oni imaju svoje ljude u Izvršnom odbu NSBiH, koji su jučer održali sjednicu u Zenici, sa samo jednim ciljem, a to je pripremiti sve kako bi Slobodi bila oduzeta tri boda, a zadovoljeni apetiti spomenutih klubova.
Kao uvertira je bila smjena Takmičarske i sudijske komisije. Takmičarske, kako bi neki novi ljudi po direktivi Sulejmana Čolakovića, Ilje Dominkovića i Bogdana Čeke, donosili odluke koje spašavaju Laktaše, Čelik, a Sarajevu donose bodove za Evropu. Nova sudijska komisija će u preostalim kolima koja odlučuju, pod uticajem moćnika u NSBiH-u moći skrojiti tabelu po njihovom ukusu, a što će biti mnogo lakše sa oduzimanjem spomenuta tri boda Slobodi.
„Igranku“ je za kratko zaustavio Suad Salihbašić, član Izvršnog odbora isped NSTK, koji je učinio najbolju moguću stvar u datom trenutku, napustio sjednicu, te narušio kvorum nakaradnog tijela, koje se očito više ne ustručava ničega, kako bi došlo do zacrtanih ciljeva, koji odgovaraju ličnim interesima najuticajnijih ljudi ovog tijela. Pretvaranje sjednice u nastavak druge, traženje načina da se izglasa ono što treba, išlo je toliko nisko i primitivno, da bi se takvih procedura u donošenju odluka postidjeli i u seoskim odborima za izgradnu lokalnih puteva.
Cirkus se nastavlja 4. maja. Za ono što su naumili Suljo, Iljo i Čeko, naći će se neka rupa u Statutu, bio na toj sjednici Salihbašić ili oni što ovaj put nisu bili. Žalosno ali istinito, tabela će biti skrojena, a putnici za niži rang i Evropu bit će određeni na sjednci Izvršnog odbora. Trgovina glasovima, bodovima, često i po nacionalnom ključu, više nije niti tajna, a posljednji događaji koji neplanirano izmiču kontroli su najbolji pokazatelj kako sve već godinama funkcioniše u bh. verziji najvažnije sporedne stvari na svijetu.
Slobodi, koja očito nema pravih, niti brojnih zaštitnika u struktirama koje odlučuju ostaje da do kraja prvenstva ostvari tri domaće pobjede, da se čuva crvenih kartona, suspenzija, diskvalifikacija, jer je očigledno od strane Sulje, Ilje i Čeke, okarakterisana kao najslabija karika...
Sretno i uz Božiju pomoć „crveno-crni“. I jednog i drugog će vam trebati na pretek.
Nogometna igra u Bosni i Hercegovini, nikada nije bila izložena tolikoj mjeri politikanstva i kršenja svih pravila na ušrb ličnih interesa pojedinaca i klubova, nego je to ovih dana.
Tri osvojena boda, ali još uvijek nesigurna boda, koja su Tuzlaci zaslužili u dvije pobjede nad Sarajevom, razlog su opšte pometnje u Nogometnom savezu BiH. Svoju šansu u oduzimanju bodova osvojenih u “dugometražnom slučaju Gavarić”, vide Sarajevo, koje je kući izgubilo dva boda u susretu sa direktnim konkurentom, Čelik koji je u dogovorenoj utakimici sa Leotarom ostao kratkih rukava, te Laktaši koji uz ogroman vjetar u leđa u drugom dijelu prvenstva pokušavaju nadoknaditi veliki bodovni zaostatak.
Svi oni imaju svoje ljude u Izvršnom odbu NSBiH, koji su jučer održali sjednicu u Zenici, sa samo jednim ciljem, a to je pripremiti sve kako bi Slobodi bila oduzeta tri boda, a zadovoljeni apetiti spomenutih klubova.
Kao uvertira je bila smjena Takmičarske i sudijske komisije. Takmičarske, kako bi neki novi ljudi po direktivi Sulejmana Čolakovića, Ilje Dominkovića i Bogdana Čeke, donosili odluke koje spašavaju Laktaše, Čelik, a Sarajevu donose bodove za Evropu. Nova sudijska komisija će u preostalim kolima koja odlučuju, pod uticajem moćnika u NSBiH-u moći skrojiti tabelu po njihovom ukusu, a što će biti mnogo lakše sa oduzimanjem spomenuta tri boda Slobodi.
„Igranku“ je za kratko zaustavio Suad Salihbašić, član Izvršnog odbora isped NSTK, koji je učinio najbolju moguću stvar u datom trenutku, napustio sjednicu, te narušio kvorum nakaradnog tijela, koje se očito više ne ustručava ničega, kako bi došlo do zacrtanih ciljeva, koji odgovaraju ličnim interesima najuticajnijih ljudi ovog tijela. Pretvaranje sjednice u nastavak druge, traženje načina da se izglasa ono što treba, išlo je toliko nisko i primitivno, da bi se takvih procedura u donošenju odluka postidjeli i u seoskim odborima za izgradnu lokalnih puteva.
Cirkus se nastavlja 4. maja. Za ono što su naumili Suljo, Iljo i Čeko, naći će se neka rupa u Statutu, bio na toj sjednici Salihbašić ili oni što ovaj put nisu bili. Žalosno ali istinito, tabela će biti skrojena, a putnici za niži rang i Evropu bit će određeni na sjednci Izvršnog odbora. Trgovina glasovima, bodovima, često i po nacionalnom ključu, više nije niti tajna, a posljednji događaji koji neplanirano izmiču kontroli su najbolji pokazatelj kako sve već godinama funkcioniše u bh. verziji najvažnije sporedne stvari na svijetu.
Slobodi, koja očito nema pravih, niti brojnih zaštitnika u struktirama koje odlučuju ostaje da do kraja prvenstva ostvari tri domaće pobjede, da se čuva crvenih kartona, suspenzija, diskvalifikacija, jer je očigledno od strane Sulje, Ilje i Čeke, okarakterisana kao najslabija karika...
Sretno i uz Božiju pomoć „crveno-crni“. I jednog i drugog će vam trebati na pretek.
Sad ces vidjet,kad se pojavi ime Enesa Mesanovica za mjesto direktora FK Sloboda,to me bas ne bi cudiloarmin90 je napisao/la:Neka redom krenu svi za njimharry_90 je napisao/la:Enver Hukić podnio ostavku na mjesto direktora FK Sloboda ..

samo rajvosa je napisao/la:Nemas brige mozda dodje 100 fukarica na domacu tekmu da bodre klub posto vas godinu dana nigdje nije bilo,evo sad je lijepo vrijeme pa bi mogli doci, kud sve grupe nisu kao fukare svi se furamo na fukare od Delija,Grobara,Manijaka,HZ svaka vam cast koja organizacija,brojnost i kuci i na gostovanja,sirok repertoar pjesmi,zastave,transovi,parole svaka vam cast!TaRgEt_ je napisao/la:U duhu tri boda odlucih uz jednu pjesmu kao podlogu da napisem nekoliko stihova ili makar par :
Mi njanjamo nja nja nja nja po cjelu dan i noc
mi njanjamo da tri boda će doć
Jbga nemam vise inspiracije neka neko nastavipa ja cu ubaciti kada se sjetim kakvi danas hitovi prolaze i ovo bi mogli da se obogatimo
Djes ba rajvosa dugo te nije bilo

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Ma to je super to su vec drasticne promjene u klubu, nema svako priliku da mu nakon lopova dodje jos veci divota.harry_90 je napisao/la:Sad ces vidjet,kad se pojavi ime Enesa Mesanovica za mjesto direktora FK Sloboda,to me bas ne bi cudiloarmin90 je napisao/la:Neka redom krenu svi za njimharry_90 je napisao/la:Enver Hukić podnio ostavku na mjesto direktora FK Sloboda ..
--Pametnij popusta--
On kad bi dosao,ja ne bi vise isao na tekme,a znamo da je on dobar sa bracom Sabovic,pa tako da ocekuj neocekivano 

Ma mene tesko vise sta moze iznenadit u ovom nasem sportu al etharry_90 je napisao/la:On kad bi dosao,ja ne bi vise isao na tekme,a znamo da je on dobar sa bracom Sabovic,pa tako da ocekuj neocekivano

--Pametnij popusta--
SAmo njega sto dalje od kluba,taj je pokrao nas vise,nego iko,a lafo vojnik Slobodearmin90 je napisao/la:Ma mene tesko vise sta moze iznenadit u ovom nasem sportu al etharry_90 je napisao/la:On kad bi dosao,ja ne bi vise isao na tekme,a znamo da je on dobar sa bracom Sabovic,pa tako da ocekuj neocekivano.

- slani grad
- Kontakt:
zasto je Hukic podnijeo ostavku....davno sam rekao da ukoliko u utorak nam uzmu bodove napustit ligu i kompletna sezona ce bit neregularna...pa ce k.u.r.a.c moj iko ista igrat...nama su ocigledno odlucili presudit za zelenim stolom tako da makar ove iz torpeda treba zajebat jer oni ocigledno nece igrom i kvalitetom u evropu....
SAMO ISTUPIT I TO JE TO
...Fukare ce vec u petak dici glas i reci svoje
SAMO ISTUPIT I TO JE TO

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- Neprilagodjen
- Kontakt:
kada direktor podnosi ostavku dan prije vazne utakmice,to znaci da su vasi prodali bodove borcu a on nece da ucestvuje u tome
Sloboda dočekuje Borac na Tušnju
U okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu ekipa tuzlanske Slobode u petak 30. aprila na Tušnju dočekuje drugoplasiranu ekipu na tabeli banjalučki Borac. Pobjedom nad ekipom Borca Sloboda bi sigurno osigurala opstanak u društvu najboljih, dok bi banjalučani pobjedom ostali u utrci za prvaka države.
U zadnjih pet utakmica koje su se igrale na stadionu “Tušanj” između Slobode i Borca, Sloboda je dobila tri utakmice, sa po jednom izgubljenom i nerješenom utakmicom. U jesenjem dijelu Premijer lige banjalučani su bili bolji od Slobode. Šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš na današnjoj press konferenciji kazao je da su svi igrači Slobode spremni za sutrašnji dvoboj na Tušnju. ”Utakmica je jako bitna kao i sve druge koje smo igrali ovdje do sada. Svi igrači zdravi i spremni. Od mojih igrača ću tražiti da sutra od prve minute napadnemo Borac kao što smo napali Želju. Ne sumnjam u to da to moji momci neće ispoštovati. Sutra ćemo prvo dočekati Borac kao sportske prijatelje ovdje na Tušnju ali ćemo ispratiti tim u Banja Luku našom pobjedom njihovim porazom”, kazao je šef stručnog štaba Slobode Vlatko Glavaš i dodao: ”Nadam se da će sutra Tušanj opet biti pun, jer nam treba i ta podrška i pored svega što se radi oko Slobode i mislim da je ta podrška veoma bitna, da ljudi prepoznaju što moji momci daju i čine na terenu”.
Što se tiče dešavanja oko Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i famoznog slučaja ”Gavarić” koji traje nešto više od tri mjeseca u Fudbalskom klubu Sloboda, kako je kazao direktor kluba Enver Hukić, nemaju zvanični stav. Prema riječima šefa stručnog štaba Slobode Glavaša, stručnom štabu i igračima je zabranjeno da uopšte komentiraju cijeli slučaj. ” Zabranio sam stručnom štabu i igračima da komentiramo uopšte taj slučaj, da pokušamo to zaboraviti. Imaju ljudi koje vode to i koji bi trebalo da kažu nešto. Međutim, moram reći prvi puta očigledno da se Sloboda bori protiv protivnicima sa i oko terena i mislim da je to jedna jedina istina. Nadam se da će to moji momci shvatiti, kao što sam ja to shvatio i da ćemo puno jači izaći iz ovoga i da ćemo pokušati da sve protivnike do kraja pobjedimo pa onda neka donesu odluku kakvu žele ili kakva po njihovom mišljenju treba da bude”, kazao je Glavaš.
Enver Hukić podnio ostavku na mjesto direktora FK Sloboda
Imenovanje Envera Hukića, od strane Upravnog odbora FK Sloboda, na mjesto direktora kluba nije doživjelo niti potvrdu od strane Skupštine, a Hukić je već odlučio odstupiti sa mjesta prvog čovjeka menadžmenta kluba.
Još na današnjoj press konferenciji Hukić je između redova najavio takvu mogućnost, ističući da će se povodom nekoliko stvari vezanih za njegov status i rad, javnosti obratiti naredne sedmice. Poslije sastanka za novinarima u neformalnom razgovoru nam je nagovijestio, da će njegovo obraćanje biti nakon utakmica sa Borcem i Travnikom, a da će tu obrazložiti razloge svoje ostavke koju planira dati.
Međutim, samo nekoliko sati kasnije od uposlenika kluba smo doznali da je Hukić takvu odluku donio još danas, da se sa njima pozdravio, te o svemu obavijestio predsjednika Šabovića.
- Da istina je, sada sam to rekao i nekolicini vaših kolega. Mislio sam da to sačeka nakon što uđemo u mirnije vode na tabeli, ali shvatio sam da nema svrhe čekati. Jednostavno, ima dosta repova mojih prethodnika, od kojih nisam mogao razmišljati o programu koji sam planirao sprovesti. A ima tu i nekolicina pojedinaca u i oko kluba koji od samog starta nisu bili oduševljeni sa mnom na ovoj poziciji – rekao nam je prof. Enver Hukić, koji će se vjerovatno vratiti svom ranijem poslu u “SOS Kinderdorf” selu, gdje je bio radno anagažovan, a u Slobodi do postavljenja na mjesto direktora (27.januar 2010.) radio kao kondicioni trener.
O prelaznom rješenju će se očitovati Upravni odbor, a s obzirom da Hukićevo imenovanje nije doživjelo potvrdu Skupštine, kao potpisnik u ime kluba bi do novog rješenja trabao biti Zdenko Jurić, koji je do dolaska Hukića i obavljao dužnost v.d. direktora kluba.
Imenovanje Envera Hukića, od strane Upravnog odbora FK Sloboda, na mjesto direktora kluba nije doživjelo niti potvrdu od strane Skupštine, a Hukić je već odlučio odstupiti sa mjesta prvog čovjeka menadžmenta kluba.
Još na današnjoj press konferenciji Hukić je između redova najavio takvu mogućnost, ističući da će se povodom nekoliko stvari vezanih za njegov status i rad, javnosti obratiti naredne sedmice. Poslije sastanka za novinarima u neformalnom razgovoru nam je nagovijestio, da će njegovo obraćanje biti nakon utakmica sa Borcem i Travnikom, a da će tu obrazložiti razloge svoje ostavke koju planira dati.
Međutim, samo nekoliko sati kasnije od uposlenika kluba smo doznali da je Hukić takvu odluku donio još danas, da se sa njima pozdravio, te o svemu obavijestio predsjednika Šabovića.
- Da istina je, sada sam to rekao i nekolicini vaših kolega. Mislio sam da to sačeka nakon što uđemo u mirnije vode na tabeli, ali shvatio sam da nema svrhe čekati. Jednostavno, ima dosta repova mojih prethodnika, od kojih nisam mogao razmišljati o programu koji sam planirao sprovesti. A ima tu i nekolicina pojedinaca u i oko kluba koji od samog starta nisu bili oduševljeni sa mnom na ovoj poziciji – rekao nam je prof. Enver Hukić, koji će se vjerovatno vratiti svom ranijem poslu u “SOS Kinderdorf” selu, gdje je bio radno anagažovan, a u Slobodi do postavljenja na mjesto direktora (27.januar 2010.) radio kao kondicioni trener.
O prelaznom rješenju će se očitovati Upravni odbor, a s obzirom da Hukićevo imenovanje nije doživjelo potvrdu Skupštine, kao potpisnik u ime kluba bi do novog rješenja trabao biti Zdenko Jurić, koji je do dolaska Hukića i obavljao dužnost v.d. direktora kluba.
-
- Kontakt:
Znaci dizete glas haha nemojte opet bojkot pa da se vratite kad zagusti,posaljite upravi pismo neku il molbu jer vi niste kao mi,vi ste miroljubivi i fini navijaci!slani grad je napisao/la:zasto je Hukic podnijeo ostavku....davno sam rekao da ukoliko u utorak nam uzmu bodove napustit ligu i kompletna sezona ce bit neregularna...pa ce k.u.r.a.c moj iko ista igrat...nama su ocigledno odlucili presudit za zelenim stolom tako da makar ove iz torpeda treba zajebat jer oni ocigledno nece igrom i kvalitetom u evropu....
SAMO ISTUPIT I TO JE TO![]()
Al je ovaj naporan u pm.pa mi nismo govorili da smo fini,vi ste ti,najbolji itd.a vidjelo se po neredima itdsamo rajvosa je napisao/la:Znaci dizete glas haha nemojte opet bojkot pa da se vratite kad zagusti,posaljite upravi pismo neku il molbu jer vi niste kao mi,vi ste miroljubivi i fini navijaci!slani grad je napisao/la:zasto je Hukic podnijeo ostavku....davno sam rekao da ukoliko u utorak nam uzmu bodove napustit ligu i kompletna sezona ce bit neregularna...pa ce k.u.r.a.c moj iko ista igrat...nama su ocigledno odlucili presudit za zelenim stolom tako da makar ove iz torpeda treba zajebat jer oni ocigledno nece igrom i kvalitetom u evropu....
SAMO ISTUPIT I TO JE TO![]()

-
- Kontakt:
HARRY posalji im pismo i tortu mozda odu jer vi na fine nacine pokusavate godinama mozda odu!
samo rajvosa je napisao/la:HARRY posalji im pismo i tortu mozda odu jer vi na fine nacine pokusavate godinama mozda odu!

ocsjecam da ce biti frke sutra u tuzli ako borac uzme bod-sto bi automatski znacilo ispadanje slobodi iz lige... 

nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87
"TRECI PUT CASTIMO"
"TRECI PUT CASTIMO"
- slani grad
- Kontakt:
de nam to objasni ako borac uzme bod kako ce to Sloboda automatski ispasti...radebl je napisao/la:ocsjecam da ce biti frke sutra u tuzli ako borac uzme bod-sto bi automatski znacilo ispadanje slobodi iz lige...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
neznam zasto upadas ljudima na temu i pises nebuloze.radebl je napisao/la:ocsjecam da ce biti frke sutra u tuzli ako borac uzme bod-sto bi automatski znacilo ispadanje slobodi iz lige...
bice kako bude do kraja je dosta nit oni mogu ispasti a ni mi sa bodom ili tri biti sutra prvaci.
pozdrav neka pobjedi bolji
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.