1. HNL

UltrasNotRed
Kontakt:

Re: 1. HNL

Post Postao/la UltrasNotRed » 09 jul 2015, 18:42

http://www.glas-slavonije.hr/274341/6/K ... ovi-Osijek

Najvece pojacanje Osijeka je trener. Besek je pravi izbor, nije uopce losa ekipa. Povukli su nazad jednog malog juniora Bekavca iz Metalca, kojem predvidjam strasan progres. Izuzetno zrelo odigrao prvu seniorsku sezonu u vrlo kvalitetnoj ligi.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jul 2015, 20:54

Hajduk - Sillamae 6-2

U drugom pretkolu 99% na Koper. Za sedam dana u Sloveniji, a sedam kasnije na Poljudu. Neka ponove ovaj scenario i to je to. Gore remi s golom, kuci uvjerljiva pobjeda i cekat trece pretkolo.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 jul 2015, 21:42

Lokomotiva - AUK 2-2

Od cetiri utakmice koje sam paralelno pratio ovu sam najmanje gledao. Uspio sam nacuti komentatora da je prvo poluvrijeme bilo izjednaceno, ali gosti sa vise zelje. U drugom vidim statistiku da je Lokomotiva bila puno bolja. Ne cudi me sto nisu dobili. Pobjeda vani od 3-1 i onda igras kuci, nemas navijaca, nemas pritiska, prakticki nemas za koga igrati osim za sebe, a sebe su ocito zadovoljili samim prolazom dalje. Mozda je ovo i bolje, PAOK ce ih shvatiti olakse i mozda se desi iznenadjenje. Prva je naredni cetvrtak u Zagrebu, a uzvrat u Grckoj sedam dana kasnije.

Aberdeen i Shkendija igraju 0-0 na poluvremenu sto odgovara domacim zbog 1-1 iz prvog meca. Tko prodje dalje ide na Rijeku. Nadam se da ce makedonci do pogotka.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 10 jul 2015, 22:42

Fantastican pocetak prvenstva, vrhunska tekma u Zapresicu. 30 udaraca na gol, tri okvira, vrhunskih obrana, promasen penal, Inter zasluzeno bod.
Vita est militia

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jul 2015, 13:27

Nisam gledao, ali me zanima koliko je ustvari bilo gledatelja? Gledam neku sliku gdje su odlicno popunjene tribine, neku gdje nema nikog. Na jednom portalu pise 500 gledatelja uz to da u tekstu stoji 'malobrojni gledatelji su mogli uzivati', na drugom portalu pise 1.500, a sluzbeni podatak HNS-a je 3.380. Zanima me tko tu koga je*e.

I bas mi zao sto nisam pogledao, svi su se slozili u tome da je utakmica bila odlicna. Drago mi je zbog Intera, da ne bude kanta za napucavanje odmah po povratku.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 11 jul 2015, 19:14

Dobar je Inter, imao je vrhunsku priliku za povesti, agresivni su. Toplak to dobro vodi i drago mi je sto su uzeli bod. Publike je bilo od 1,5 do 2.

Evo sazeci i izjave

http://m.tportal.hr/videoplayer?videoId ... urn=/video

Vita est militia

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 11 jul 2015, 22:05

Osijek uzeo Zagreba u gostima. Besek je stvarno pravi trener, a Radotic je pravo pojacanje. Strasno mlada ekipa i dobra. Aganspahic bivsi junior Sarajeva promasio nemoguce, steta, mogao bi to biti dobar igrac. Ulazi u prostor za gol.
Gol

Vita est militia

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jul 2015, 22:27

Jos prije pocetka sezone me prao neki osjecaj da ce Osijek biti dobar. Sad nakon ovog sam uvjeren. Besek je bas trener za njih. Ako im legnu pare od svaba mogli bi biti konkurentni. Imaju dobru ekipu, a ako plate budu redovne ta dobra ekipa ce i igrati dobro i bit ce nekih rezultata. Daleko od toga da mislim da ce igrati Europu, mozda se ukljuce u borbu, kao Zagreb prosle sezone, ali sam uvjeren da se nece boriti za opstanak. Volio bi da Osijek jednog dana postane nova Rijeka. Veliki je to grad, veliki potencijal, a uvijek su davali dobre igrace. S privatnim kapitalom to bi sve mogli i iskoristiti, a s Osijekom bi profitirala i cijela liga i cijeli hrvatski nogomet.

I kad sam spomenuo te svabe. Oni su njih valjda na kraju i kupili, al nisu dali nikakve pare u klub. Ista stvar s Istrom. Kad vidim ovo mozda bolje sto im nisu dali Hajduka. Ne znam sta ameri cekaju, al sezona je pocela, a Istra ima jako losu ekipu koja bi bez Pamica zavrsila ubjedljivo posljednja. Mozda odigraju i maestralno, al ne vidim nigdje ta najavljena pojacanja, a prvo obecanje im je bilo da se Istra nikad vise nece boriti za opstanak. Kako se meni cini vec u prvoj sezoni oni ce kleknut. A bila bi steta, najvise mi zao zbog stadiona.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 11 jul 2015, 23:00

Trebaju se upisati u sudski registar, to je procedura. Hanfa sim tam. Besek je odlican trener, kad uzmes u obzir da je 19 igraca itislo iz Osijeka i da danas nisu nastupili Skoric (po meni jedan od najkorisnijih igraca lige) i Perosevic jedina spica sa iskustvom, dobiti u gostima za kemiju i vjetar.
100% si u pravu da kvalitetan Osijek treba Hr nogometu, oni su uvijek kvalitetne igrace izbacivali i siguran sam da ce uvijek u Slavoniji biti vrhunskih igraca. Steta ta Cibaliu, navodno ce Cro Cop dovuci nekakve investitore u klub, vec im je napravio polikliniku za sportsku izvrsnost, poslije karijere bi se bavio Cibaliom za koju je i odigrao jednu sluzbenu utakmicu.
Vita est militia

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 11 jul 2015, 23:26

Znam da je Filipovic bio u Cibaliji, uvijek sam ga dovodio na manageru :lol: Znam da je lud za klubom, a buduci sam pocesto u Vinkovcima znam da ljudi tamo vole Cibaliju i da bi sigurno imali dobru posjetu kada bi usli u prvu ligu i bili dobri. Jos ako bi dobili neke investitore, malo uredili ionako za hrvatske prilike dobar stadion, bio bi to pun pogodak.

Al ne mogu svi ni igrat prvu ligu. Kad pogledas, to smanjenje lige na 10 klubova je fenomenalno. Sad imas 10 mjesta u ligi, a imas vise od 10 klubova koje bi pozelio u ligi i za koje je cudno sto nisu u prvoj ligi. Nadam se da ce se kroz par sezona i druga liga osnaziti, da ce tu biti druge momcadi Dinama, Hajduka i Rijeke, da ce uci Marsonija, Medjimurje, jednog dana Varteks. Kad druga liga bude jaka onda nece biti nikakve brige za prvu, necemo se brinuti ocel uci Sesvete ili neko selo, jer ce takvi igrati trecu ligu. Dobro, mozda Sesvete nece, ali nece tu biti Bistre i slicnih.

Dinamo je dimenzija za sebe, Hajduk izgleda dobro radi, mada je to sve sporo, al dugovi su preveliki da bi se rijesili preko noci. Nakon sto se oni rijese bit ce nekih ulaganja u jacu ekipu. Rijeka je pravo osvjezenje, vec su i u Europi postali nesto, neigranje grupne faze bit ce neuspjeh. Split radi dobro, mogu biti klub koji ce u prosjeku od pet sezona barem 2-3 puta zaigrat u Europi, ponekad i uradit cudo. Osijek je dobio te svabe, Istra amere, nadam se da ce jos netko uletit, a najvise bi volio da uleti Cibaliji, mada da Istra i Osijek osjete kapital i da krenu s pravim radom to bi vec bio ogroman plus za hrvatski nogomet.

Znam i da je Lucko dobilo ulagaca. Kod njih se isto oteze, bas sam prije par dana citao da je i taj kinez rekao da mu je vec neugodno sto toliko traje, al kad je papirologija spora. Zao mi je sto to moram rec, al volio bi da im to propadne. Mislim, bilo bi ekstra da budu stabilan drugoligas, al nebi volio gledat Lucko u prvoj ligi. Imaju lijep stadioncic, bas su ono za druge lige. Da udju u prvu igrali bi pred tristo ljudi.

Evo Istra dobila Slavena 3-1. Ocekivao sam neki remi tu. Slaven mi je oduvijek drag klub i nebi volio da se muce kao na pocetku prosle sezone. Steta sto je Cacic otisao, siguran sam da bi brko odradio odlican posao ove sezone. Izborio bi on Europu prosle sezone da je bio od pocetka.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 12 jul 2015, 01:16

Tesko je igrati ligu deset kad nema love. Koncentrirana je kvaliteta, ima toliko dobrih mladih igraca, a i treneri vec spomenuti Besek i Toplak su prava stvar. Vidi se ta kemija kod ekipa, komunikacija, zadovoljstvo odradenim poslom, profesionalizam u pravom smjeru. To raduje. Medijski je izuzetno dobro praceno, sve u svemu jako dobra liga i vjerujem da ce ovakvim progresom za koju godinu biti medju 10-12 liga u Europi, mozda ne financijski, al'po talentu moze tih par stepenica prebaciti.

Dobra tekma Istre i Slavena. Istra bila agresivnija, a Slaven uopce nije los. Podbacio Ozobic, al'Stefan Savic mladi austrijski reorezebtativac bi bas mogao biti pravo pojacanje za Slaven. Kod Istre Franjic najbolji, Matos i Misic, bivsi stoper Zadra, odlicni.
Vita est militia

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 14 jul 2015, 09:55

U posljednjoj tekmi prvog kola Split sa 2:1 pobjedio Lokomotivu. Fantasticna asistencija Misica za gol Marica. Stvarno skolska akcija sto treba ofanzivni veznjak znati, za udzbenike, primanje, oslobadjanje, podvala. Kod Splita sjajan mali Finta Blagojevic, momak je daleko najbolji defanzivni vezni u Hrvatskoj, steta sto se mali Spehar povrijedio, lijep gol je zabio.

Vita est militia

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 jul 2015, 11:28

Malo zanimljivosti pred drugo pretkolo.

Protiv ekipa iz Luksemburga igrano je 6 puta, tj 12 utakmica. Od toga je Dinamo igrao jednom, upravo protiv Fole i upisao gostujucu 5-0 i domacu 1-0 pobjedu. U 12 susreta upisano je 10 pobjeda, 1 remi i 1 poraz. Hajduk je odigrao nerijeseno s Dudelangeom, a Rijeka je porazena od Differdangea. U oba slucaja nasi predstavnici isli su dalje. Dakle, 6 od 6 sa luksemburzanima.

Sa slovencima se igralo jako cesto, odigrano je 18 utakmica, a interesantno da je ovo prvi put da se Hajduk susrece s nekom ekipom iz Slovenije. U 18 utakmica upisano je cak 15 pobjeda, 1 remi i 2 poraza, a sva tri kiksa napravio je Dinamo. Izgubio je od Primorja i Kopera dok je nerijeseno bilo s Mariborom. Na srecu zagrepcana sva tri puta isli su dalje. Dakle 9 od 9 sa slovencima.

Protiv skota je odigrano 6 utakmica i to svih 6 odigrao je Dinamo. Upisane su tri pobjede i tri poraza. Dva puta se igralo u pretkolima i Dinamo je oba puta prosao, jednom Celtica, jednom Heartsa. Jednom se igralo u grupnoj fazi, Celtic je imao vise bodova, ali i bolji medjusobni omjer zahvaljujuci golovima u gostima. Dakle, 2 od 3 protiv skota.

Protiv grka 12 susreta, upisana je tek jedna jedina pobjeda, tri remija i cak 8 poraza. Jedinu pobjedu upisao je Slaven Belupo protiv Arisa u nezaboravnoj utakmici u Koprivnici. Hajduk je igrao dva puta nerijeseno s PAO-om, a ispali su na golove u gostima. Dinamo je upisao remi s Olympiakosom u mecu koji je znacio proljece u Europi. Proljece je kasnije uskratio i PAOK, a Hajduku AEK. Jako malo srece s grcima, tek 1 od 6.

Ako je gledati ovo, ali i realno, dalje ce Dinamo, Hajduk i Rijeka dok ce Lokosi ispast od PAOK-a. Dinamo bi trebao sve rijesiti vec u prvoj utakmici i u ukupnom zbiru ocekujem dvije pobjede i povecanje nacionalnog koeficijenta. Hajduk bi mogao biti zadovoljan i sa remijem uz golove u Sloveniji. Koper nije strasna ekipa, a Hajduk je protiv Dinama pokazao da zna igrati. Ako se postave onako mogli bi i slaviti na Bonfici. To bi bio veliki plus, kako za Hajduk tako i za nacionalni koeficijent. Samo da se ne ponove irci kada je Hajduk slavio gore i onda izgubio na Poljudu, mada je isao dalje.

Rijeka bi trebala kuci slaviti sa dva razlike, nadigrat skote i dati svima do znanja da nema zezancije. Gore neka bude nerijeseno i bit ce OK. Skote ove sezone izbacuju i armenci, nogomet im je u totalnom padu, bit ce sramota ako Rijeka ispadne. Nije iskljuceno ni da se gore upise jos jedna pobjeda, svakako plus.

Lokosima ce biti najteze. PAOK je dobar, ali u Grckoj je katastrofalna situacija pa se nadajmo da ce utjecati i na raspolozenje njihovih igraca. Ja bi osobno bio zadovoljan da Lokomotiva u Zagrebu odigra X i dolje izgubi minimalno uz dobar otpor. Pridonijeli bi koeficijentu, a nebi se osramotili. Naravno, nadam se da mogu i proci PAOK-a, cak i vjerujem u to, nisu losa ekipa, a nije da dolazi Barcelona. Vidjeli smo jucer u LP kako mali samaraju velike. Neka se ponovi isto.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 15 jul 2015, 16:14

Lokomitiva kvalitetom ne zaostaje za PAOKom, oni su silazna putanja, a nisu u ritmu. Nemam pojna zasto sam uvjeren da ce Lokomotiva to uzeti. Mladi igraci Lokomotive ako budu pravi, to uzimaju. Strasno dobru priliku imaju za dokazati se.
Vita est militia

skandi56
Kontakt:

Post Postao/la skandi56 » 16 jul 2015, 08:33

Velicanstveni projekt brace Mamic s Lokomotivom je upravo danas na prekretnici. Prolaz PAOK-a bi bio rezultat za anale ovog kluba, ali i hrvatskog nogometa. No, ja osobno mislim da su premladi i preneiskusni da bi uspili, np vidjet cemo - sanse zasigurno imaju.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 jul 2015, 11:24

skandi56 je napisao/la:Velicanstveni projekt brace Mamic s Lokomotivom
Uistinu veličanstven projekt gdje je početkom prošle godine i crno na bijelo utvrđeno kako je HNL zbog odnosa GNK prcije i Lokomotive unazad 5 godina neregularna liga.A upravo nam je krenula i 7.godina neregularne lige slika

Izbori :kafa:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 jul 2015, 13:42

Prošle izmjene Zakona o sportu - HNS ima 6 mjeseci za izmjene Statuta!
:kafa:

Izbori :kafa:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 jul 2015, 19:01

Daj neko dobar stream za Hajduk

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 16 jul 2015, 22:31

Sta je ovoj Rijeci, jel moguce da ih Aberden guzi na Kantridi
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 16 jul 2015, 22:42

Dinamo - Fola 1:1
Koper - Hajduk 3:2
Lokomotiva - PAOK 2:1
Rijeka - Aberdeen 0:3 :o :o

ode koeficijent u piz.du strininu. :cry:
bez obzira što će se i riječani i dinamovci vaditi na početak sezone, "noge teške od priprema", "neuigranost" i slično, to nije nikakva isprika već ka-ta-stro-fa.
Signore, računaj, tko nam je iza leđa što se tiče koeficijenata. Tko nam puše za vratom?
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.