FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Samogrbavica je ovaj put mozda u pravu, ne moze se nijedan igrac nijedna osoba fizicki dotjerat za mjesec dana to je malo duzi period ipak. Evo primjer bivsi igrac, Varea svi znamo njegove igracke kvalitete al je bio zapusten i pored treninga sa ekipom on nije mogao meda.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
uz volju i pravilan rad svako ko je zdrav može nabiti kondiciju. možda ne za mjesec dana, ali može. i na tome je zaista najlakše raditi od svega.
Ovo je jedan od boljih i konstruktivnijih postova koji sam ovdje vidio. Nažalost proći će nezapaženo, valja o janjetu trabunjat' cijeli dan. Šteta što se ovo ne može proslijediti struci.memce1987 je napisao/la:Vozdra, slabo se javljam na ovom portalu ali citam svakodnevno. Evo momak spomenuo nesto o fizickoj spremi, pa reko da se javim.
Ne mogu da skontam, kako klub ne moze da spremi igrace bolje. Evo samo da ispricam kako to rade fizicki treneri u FC Copenhagenu(i to u19. Najbolji prijatelj mi je trener tamo, i dosta sam treninga gledao).
Ovo je primjer dok sezona traje a ne dok su pripreme.
1. Svi zajedno doruckovati. Napraviti plan hrane da svi igrace spuste telesnu masnocu na 8-9%(naravno da ne gube misice, a ne kao beganovic koji ima sigurno 15).
2. Jutarni trening
3. Zajednicki rucak isto po planu(svaki igrac ima svoj plan, dosta igraca mogu isto, ali eto opet svako svoj plan)
4. Trening
5. Vecera kuci po planu(kontrolirati svaku 7 dana, da se vidi da postuju plan).
6. Treninze raditi sa pulse-meterom, imas kompjuter sto registruje puls svakog igraca. Moze se kontrolirati jeli svaki igrac radi kako treba u svakom segmentu treninga.
7. Fizicka sprema(fitness, kondi itd) - raditi specifcne porograme, golmani jedan program, stoperi drugi, bekovi treci, zadnji vezni svoj program itd itd.
Imas program koji ima podatke prosjecnog igraca svake pozicije( Napr. desno krilo u prvom timu trci X km, ima X sprintova, Brzina sprinta, Duzina sprinter, Koliko puta ulazi u boks,koliko duela gubi, gdje na terenu gubi loptu(ledja prema golu ili ne) itd. itd.
Evo ja cu prvi srediti nesto sa fizickim trenerom FCK(omladinska skola) i fizickim trenerom Odensa(prvi tim), pa nek odrze kurs ili neko predavanje kako cemo nase spremiti. Pokaziti im podatake igraca Odensa(prva liga danske, testirati nase, i onda uporediti i saznati kako nase spremiti.
Naprimer: Plaiti im 14 dana boravak, oni ce doci sa svojom spremom igrace testirati, napraviti jednu analizu, individualan plan hrane. Ako zadovolji, nek klub sam kupi sve sto treba i neka radi po njihovom planu. To je mala investicija.
Evo kad sam citam ovaj post, pomislim da je glup jer je toliko ocigledan, i zbog toga stvarno nemogu da svatim sto neradimo na tome. Imamo toliko talenata(genetika, tehnika, razum) al slabo ih razvijamo fizicki.
Ps. izvinjavam se zbog gramatike, dijaspora sta ces, al veliki zeljovac kao i stari(svake godine uzimamo clansku idemo na tekme kad mozemo itako).
Vidim ovde ima par momaka koji su blizu klubu, pa vidite
Pa eto gdje su oni insajderi nek im barem provuku kroz usi za ovo, ne izgleda to lose.
Ima i ta mjesta ali ja sam nekako vise mislio treba nam sto vise jacih tekmi tako da te neke "manje" tekme protiv nizeligasa i nisu nesto. Sto vise jacih tekmi u nogama to bolje. A to da idme u Tursku, Austriju je bas zato da igramo sto vise jacih tekmi. Ovo naravno ne garantira nista ali po meni ipak bolje.godrina je napisao/la:Po meni nema puno znacajnosti ko ti je protivnik tokom priprema to su pripreme uigravanje nekih taktickih zamisli i ok onda neku generalku na kraju napraviti. Evidentno je da kod nas da igraci padaju nakon 60-70 minuta ima tu i do kratke klupe al rijetko ko ima kondicije za svih 90 minuta. Dzaba ti i antalija i sve ak nemas adekvantno osoblje uz tim zvijezda je mislim prosle godine bila u antaliji pa ispadose. Znaci opet se vracamo na pocetak gdje su strucni treneri, pomocni kondicioni, nutricionista tj svo osoblje bitan faktor uspjesne ekipe. Nije da pljujem po nasim samo konstatujem.zeljocity je napisao/la:Pa nije bas ni to najbolje, treba odigrati tekme sa sto kvalitetnijim protivnicima. Meni bi bilo pravo drago da odemo negdje npr. u Austriju, Tursku i tamo odradit priprme jer bi kako tako dobili iskustva sa igranjem protiv jacih ekipa sto ne moze nikako biti problem. Igman, Bjelasnica mogu posluzit recimo za vrijeme nekih kracih pauza za nabijanje kondicije ali kondicija se moze nabit manje vise bilo gdje.godrina je napisao/la:Ma moze se doc u sarajevo odigrat protiv nekih nizeligasa ako je do toga. Al dzaba sve ako su tereni losi ipak para vrti gdje burgija nece tako nam je i et.
Jel se zna vec sta za prenos hoce li bit ??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
- champions1921
Ma ovdje ti je pekara glavna menza kadetima i juniorima posle treninga.. Lisnato tijesto, burek i kola je neodvojivi dio njihove prehrane.. Nije zezancija nego je bukvalno tako.. Ako im nema ko reci da im ta prehrana ne valja trebali bi do sada vec sami to znati.. Tebi svaka cast na prijedlogu.. Bilo bi dobro kada bi ga mogao procitati neko iz nase struke..memce1987 je napisao/la:Vozdra, slabo se javljam na ovom portalu ali citam svakodnevno. Evo momak spomenuo nesto o fizickoj spremi, pa reko da se javim.
Ne mogu da skontam, kako klub ne moze da spremi igrace bolje. Evo samo da ispricam kako to rade fizicki treneri u FC Copenhagenu(i to u19. Najbolji prijatelj mi je trener tamo, i dosta sam treninga gledao).
Ovo je primjer dok sezona traje a ne dok su pripreme.
1. Svi zajedno doruckovati. Napraviti plan hrane da svi igrace spuste telesnu masnocu na 8-9%(naravno da ne gube misice, a ne kao beganovic koji ima sigurno 15).
2. Jutarni trening
3. Zajednicki rucak isto po planu(svaki igrac ima svoj plan, dosta igraca mogu isto, ali eto opet svako svoj plan)
4. Trening
5. Vecera kuci po planu(kontrolirati svaku 7 dana, da se vidi da postuju plan).
6. Treninze raditi sa pulse-meterom, imas kompjuter sto registruje puls svakog igraca. Moze se kontrolirati jeli svaki igrac radi kako treba u svakom segmentu treninga.
7. Fizicka sprema(fitness, kondi itd) - raditi specifcne porograme, golmani jedan program, stoperi drugi, bekovi treci, zadnji vezni svoj program itd itd.
Imas program koji ima podatke prosjecnog igraca svake pozicije( Napr. desno krilo u prvom timu trci X km, ima X sprintova, Brzina sprinta, Duzina sprinter, Koliko puta ulazi u boks,koliko duela gubi, gdje na terenu gubi loptu(ledja prema golu ili ne) itd. itd.
Evo ja cu prvi srediti nesto sa fizickim trenerom FCK(omladinska skola) i fizickim trenerom Odensa(prvi tim), pa nek odrze kurs ili neko predavanje kako cemo nase spremiti. Pokaziti im podatake igraca Odensa(prva liga danske, testirati nase, i onda uporediti i saznati kako nase spremiti.
Naprimer: Plaiti im 14 dana boravak, oni ce doci sa svojom spremom igrace testirati, napraviti jednu analizu, individualan plan hrane. Ako zadovolji, nek klub sam kupi sve sto treba i neka radi po njihovom planu. To je mala investicija.
Evo kad sam citam ovaj post, pomislim da je glup jer je toliko ocigledan, i zbog toga stvarno nemogu da svatim sto neradimo na tome. Imamo toliko talenata(genetika, tehnika, razum) al slabo ih razvijamo fizicki.
Ps. izvinjavam se zbog gramatike, dijaspora sta ces, al veliki zeljovac kao i stari(svake godine uzimamo clansku idemo na tekme kad mozemo itako).
Vidim ovde ima par momaka koji su blizu klubu, pa vidite
BUDI ŽELJO !!!
Ovaj gore plan sto je napisan iziskuje strasu disciplinu i posvecensot tome, plus troskove i profesionalno osoblje koje ce to da provede i nadgleda.
Daleko smo mi od toga na zalost, klub mora da dostigne određeni nivo da bi se to moglo primjenjivati.
Daleko smo mi od toga na zalost, klub mora da dostigne određeni nivo da bi se to moglo primjenjivati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Da bi igrač bio spreman treba prije svega imati čistu glavu tj,da bude profesionalac.Džaba 100 trenera i bjejalašnica ako igrač kada traje liga kad nije ishrana na oku trenera pojede kilu sjecanog i zalije kolom još usput odvali u bosni do tri ujutro ,nema tog trenera koji će ga spremiti za 90 minuta.Drugi problem što zimska pauza traje 3-4 mjeseca pa ponovo spremaš igrača od početka.Možda je glupo poređenje ali gledaj englaze oni utoku jedne kalendarske godine odmore plafon 20 dana .Što se tiće Bjelašnice teren je dobar bolji od pola terena premijer lige samo je problem što nema svlačionica nego moraš biti smješten u nekom od hotela ako hočeš trenirati.Evo upravo su na bjelašnici pripreme odradili juniori i kadeti želje i dolaze opet za 3-4 dana i gledaj čuda roditelji plačaju smještaj djeci.Taj teren na bjelašnici se može uzeti pod kiriju na godinu dana za otprilike 20 000 -30 000 KM i nemaš dodatnih troškova jer se teren zalijeva iz bazena koji služe za topove za snijeg .
@ zeljocity ma tad su noge teske, svi misle na uigravanje necega, prave se taktike po meni je bolja opcija par nizeligasa i onda na kraju neko jak ta generalka. Kakvi smo mi kad bi izgubili od tih tvojih jakih rato bi ovdje napravili.
Ma strucan kadar i volja igraca su 70% priprema
Ma strucan kadar i volja igraca su 70% priprema
Super post ali je ovo smjesno nismo bas toliki slageri da nam je ovo neka informacija.
- samogrbavica
- Kontakt:
Ma ti samo lupasChWilla je napisao/la:uz volju i pravilan rad svako ko je zdrav može nabiti kondiciju. možda ne za mjesec dana, ali može. i na tome je zaista najlakše raditi od svega.

KHAJ PRICE
- corleone87
- Kontakt:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
aldine ne seri.
Kondicija se moze vrlo brzo nabit, ja cijeli zivot treniram, i sad igram u nizem rangu rekreativno, svako ko je ozbiljno trenirao zna da kad si u nekoj okej formi da se za mjesec dana jako dobro moze popravit fizicka sprema.samogrbavica je napisao/la:Ma ti samo lupasChWilla je napisao/la:uz volju i pravilan rad svako ko je zdrav može nabiti kondiciju. možda ne za mjesec dana, ali može. i na tome je zaista najlakše raditi od svega.. Ocigledno da lopte nisi sutnuo u zivotu a ne trenirao.
Meni je skoro pa 40 kuka u boljoj sam fizičkoj spremi nego sa 25 a čitav život se bavim sa bar 2-3 vrste sportova aktivno.
U čemu je caka, jednostavno sam nekad odo 35. godine počeo pratiti ishranu, izbacio hljeb i crni i bijeli, smanjio škrobne namirnice (riža krompir...), totalno izbacio šećer osim suhog voća, mesinu drmam uz puno salata, puno voća, orašastih plodova i fabrički neobrađenih namirnica generalno i garantujem da svako može svoje fizičke sposobnosti poboljšati za minimum 20%.
Rekreativac sam ali jednostavno volim da se osjećam dobro i da sam brži/bolji/jači, zato me čudi da naši profesionalci tako zapostavljaju ishranu i suplementaciju.
Što se tiče Bjelašnice, ko što neko iznad već reče, u bus, odraditi jak kondicioni i nazad na Grbavicu i radi taktički dio.
Od Maršala ispenjati jakim tempom vrh, dan il dva pauze i sljedećih par dana ima da lete po terenu garantujem.
Troškovi: benzin i dnevnica vozaču!
U čemu je caka, jednostavno sam nekad odo 35. godine počeo pratiti ishranu, izbacio hljeb i crni i bijeli, smanjio škrobne namirnice (riža krompir...), totalno izbacio šećer osim suhog voća, mesinu drmam uz puno salata, puno voća, orašastih plodova i fabrički neobrađenih namirnica generalno i garantujem da svako može svoje fizičke sposobnosti poboljšati za minimum 20%.
Rekreativac sam ali jednostavno volim da se osjećam dobro i da sam brži/bolji/jači, zato me čudi da naši profesionalci tako zapostavljaju ishranu i suplementaciju.
Što se tiče Bjelašnice, ko što neko iznad već reče, u bus, odraditi jak kondicioni i nazad na Grbavicu i radi taktički dio.
Od Maršala ispenjati jakim tempom vrh, dan il dva pauze i sljedećih par dana ima da lete po terenu garantujem.
Troškovi: benzin i dnevnica vozaču!
- samogrbavica
- Kontakt:
Sta znaci fizicka sprema za termin, sta znaci fizicka sprema za evropu, a sta fizicka sprema za premier ligu? To su sve pitanja koja se trebaju otvoriti. Ovo sto ovaj pametnjakovic lupa to mozes u premier ligi na ovim njivama gdje su druge ekipe nula i ne mogu ti sparingovati tokom sezone. Za evropu moras imati kvalitetne igrace ili igrace iz omladinskog pogona koji moraju imati plan programa i ishranu da budu fiziki spremni. Vidjet ces sad kako ce madjari biti korak ispred naseg svakog igraca posebno od 30 min gdje ce nas slomiti trkom. A za to mora imati kvalitene igrace i trenazni proces godinama..zubar je napisao/la:Kondicija se moze vrlo brzo nabit, ja cijeli zivot treniram, i sad igram u nizem rangu rekreativno, svako ko je ozbiljno trenirao zna da kad si u nekoj okej formi da se za mjesec dana jako dobro moze popravit fizicka sprema.samogrbavica je napisao/la:Ma ti samo lupasChWilla je napisao/la:uz volju i pravilan rad svako ko je zdrav može nabiti kondiciju. možda ne za mjesec dana, ali može. i na tome je zaista najlakše raditi od svega.. Ocigledno da lopte nisi sutnuo u zivotu a ne trenirao.
A to sto neki zamisljaju da su spremni s 40 god izadi na teren. Fudbaleri koji su trenirali u pravim klubovima zavrsavali karijere jer ima tijelo ne reaguje..
KHAJ PRICE
čudimo se što smo daleko od kvalitete koju smo imali kad smo igrali sa newcastle-om, pa kasnije i malagom itd.ChWilla je napisao/la:uz volju i pravilan rad svako ko je zdrav može nabiti kondiciju. možda ne za mjesec dana, ali može. i na tome je zaista najlakše raditi od svega.
ne znam da ijedan igrač danas "u slobodno" vrijeme ode trčati, ma šta trčati ginuti ko što je to radio sablja na velikoj aleji

fakat me čudi kako on već kad je tu u klubu jedna od bitnijih karika oko igrača ne poradi na tome, sebe nije štedio ali njih izgleda štedi
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
Najveci problem je nerad nasih igraca tj navika da je sto se tice njih dovoljno ici na trening. 90% ih nista ne radi samostalno.
A sto se nabijanja kondicije ako im je problem otici na planinu neka odu do Aneksa i one stepenice dole gore dok ne propisaju znoj, nakon mjesec dana ce da jedu malu djecu po terenu. Igrac ako nece sam da radi na sebi onda mora neko da ga potakne iz kluba dal' sankcijama ili poticajima to se vec rijesava u klubu.
Zimska pauza je dovoljno duga da se odvoji mjesec dana ako ne i mnogo vise samo za fizicku pripremu, danasnji fudbal se mnogo vise oslanja na trku i disciplinu, a mi smo tu najtanji.
A sto se nabijanja kondicije ako im je problem otici na planinu neka odu do Aneksa i one stepenice dole gore dok ne propisaju znoj, nakon mjesec dana ce da jedu malu djecu po terenu. Igrac ako nece sam da radi na sebi onda mora neko da ga potakne iz kluba dal' sankcijama ili poticajima to se vec rijesava u klubu.
Zimska pauza je dovoljno duga da se odvoji mjesec dana ako ne i mnogo vise samo za fizicku pripremu, danasnji fudbal se mnogo vise oslanja na trku i disciplinu, a mi smo tu najtanji.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
pa edis je i sad bolji od pola igrača...
-
- Kontakt:
Au au auauau samo trening,zdrava hrana,teretana.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, b00t, Cwirek, DinGospo21, ExBlueone, Ramirez, svrakino1921 i 72 gosta.