U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2015, 23:01

sajo10 je napisao/la:Kao i ocekivano, reklo bi se, svako ljeto dosta donosi i dosta novih promjena klubova nasi omladinski reprezentativaca...

Kenan Piric, Sloboda ---> Probni rad u Clube Brugge

Jozo Spikic, Osijek ---> Siroki Brijeg
Renato Gojkovic, Celik ---> Istra 1961
Abdel Metalsi, Vitesse ---> Almere City
Sinisa Sanicanin, Rudar Prijedor ---> Borac Banja Luka
Adis Omerbasic, Schalke 04 ---> Bez kluba (kraj ugovora)
Adel Halilovic, Liefering ---> Bez kluba (kraj ugovora)

Andrej Modic, Milan ---> Lugano (posudba)
Miljan Govedarica, Slavija ---> Sloboda Tuzla
Branimir Odak, Neretvanac ---> Siroki Brijeg
Nikola Jelisic, Bayern Munich 2 ---> Bez kluba (kraj ugovora)

Smail Prevljak, RB Leipzig ---> RB Salzburg
Vladimir Kremenovic, Borac Banja Luka ---> Vojvodina
Sanin Klaric, Zrinjski ---> Sarajevo
Pogledaj ti ove naše igrače. Jad i potreba. :rol:
Hajd da je i jedan napredov'o, nijedan. I da se očekivaju neki rezultati.
I ovo dijaspore malo se raspalo.
Prevljak dobar, ovo ostalo. Možda Kremenović.
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 14 jul 2015, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 14 jul 2015, 23:02

ovaj lech bi se popisao po tom ferencvarosu.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 jul 2015, 23:07

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Radovac :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Najbolji produkt FCS skole :facepalm:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 14 jul 2015, 23:07

Vidjecemo dokle ce lech dogurati... grupe lp sigurno nece dosegnuti... maximalno grupe le... i to je premija... garantujem da ce to isto ferenc uraditi... mada se toplo nadam da sad ispadnu...

Uglavnom od ovog lecha se pravi fantomska ekipa.... ljudi prosle god sa skoro istim igracima ispali od islandjana... i pritom da ne pomisli neko da mislim da je neki nas klub i blizu lechu... jer nije...

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 14 jul 2015, 23:16

Radovac sa ovakvom "fizikom"nema šanse da izraste u ozbiljnog igrača,pored toga što je slab,dosta je i spor,trči u jednkm tempu,uopšte nema promjene ritma,ako sarajevo za njega ima ikakvu ponudu neka ga proda,fudbal pratim dugo, a ponešto znam i o kineziologiji,tako da sam prilično uvjeren da od njega slabo da će biti igrač.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 jul 2015, 23:22

ovisnik je napisao/la:Radovac sa ovakvom "fizikom"nema šanse da izraste u ozbiljnog igrača,pored toga što je slab,dosta je i spor,trči u jednkm tempu,uopšte nema promjene ritma,ako sarajevo za njega ima ikakvu ponudu neka ga proda,fudbal pratim dugo, a ponešto znam i o kineziologiji,tako da sam prilično uvjeren da od njega slabo da će biti igrač.
Cekaj samo dok dodju divovi sa utakmice pa ces vidjeti belaja :lol:
Ja ovo sto si ti napisao pisem vec duze vrijeme, isao par puta gledao ga uzivo i ostao frapiran kad usporedim stanje na terenu i pisanje Sarajevskih medija...
Ni visine, ni brzine, ni tehnike, ni pedigrea (zbog skole iz koje dolazi) ma nista ni sa cim !!!
E jedino sta ima je strasan alibi pas :lol:
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2015, 23:36

Igra nešto malo dok ima snage. Loš je pravo. Ala Medunjanin. Turska vrh.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 14 jul 2015, 23:43

Ono što sam napisao vidi svako ko se imalo razumije u ozbiljan fudbal,večeras je imao sigurno 20 vraćanja lopte nazad,izgubio svaki duel,prespor je sa loptom tako da na vrijeme nedaje pas,ljudi gledaju to što on na bazi solidne tehnike prođe par puta,ali današnji fudbal se zasniva najprije na fizici,pa onda svemu drugom,ljudi često kao primjer uspjeha fizički nejakog igrača navode luku modrića,al luka tako mjenja ritam,brzo i inteligentno odigrava,da ga se nemože ni udarit ni remflat a da to nebude već kasno,radovac to nema niti će ikada imati,ja mu želim sve najbolje,al vrijeme će pokazati da sam u pravu.za razliku od njega,duljević kada bi poboljšao fizičku spremu,mogao bi uz malo sreće dohvatiti ligu petice.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 jul 2015, 23:50

Iste stvari pišem za Medunjanina, a stručnjaci se jave da ospore sa 10smiley-a.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 15 jul 2015, 00:10

Složio bi se i za medunjanina,mi inače imamo veliki problem sa veznim ali i ostalim igračima u polju,a to je brzina i trčanje u jednom tempu.u jednon trenutku smo imali 7-8 igrača istih karakteristika,miske,pjanić,medo,sejo,ibričić,prcić,štilić,sve kao majstori za koje neko treba da trči,moderne ekipe nežele više nijednog takvog igrača,a kod nas igraju po trojica i prvih 11,višća,lulić iako skromne tehnike igraju standardno u svojim timovima i čine razliku i u repki,baš zbog brzine,što bi ćiro rekao "daj mi 11 brzih i hrabrih ostalo je sve ba meni".

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 15 jul 2015, 00:15

ovisnik@ budi malo aktivniji na ovom forumu, jedan si od par usera zdrave pameti...
99% usera ovdje su kampanjci i oni sto se previjaju kako vjetra puse...

Bravo jos jednom na realnosti i zdravom razumu...Rijetkost je to na ovom forumu...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 jul 2015, 00:25

Momak nema ni 20 godina, nije formiran igrac, da ne govorim o neiskustvu igranja na ovom nivou. Bitno je da ima hrabrost, ne boji se lopte, ima tehniku, na vecini ostalih stvari moze poraditi. Recimo igra u defanzivi. Na njegovoj poziciji neka velika brzina nije ni potrebna.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 15 jul 2015, 01:03

Utopija je napisao/la:Bumo vidjeli Zeljinu djecu u cetvrtak protiv ekipe otrprilike slicne kvalitete kao i Lech.... Omladina Sarajeva je debelo podbacila... Osim Dulje.... Ako bude ovako raznosenje iu 'pesti onda nista.... corak...
Ne zaboravi da je Dulja Gracicev (Olimpik) produkt, on je u FCS stigao kao gotov igrac, jedino je steta sto ce ga gore unisiti gurajuci ga na krilo a ne na 10-ku gdje mu je mjesto...
Da je veceras igrao na tom mjestu zabio bi gol-dva 99,9% !!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo sta sam pisao prije 2-3 dana:
Senegal je napisao/la:
Husika je napisao/la:
Head je napisao/la:[youtube][/youtube]
Nije mi jasno zasto on igra krilo sa ovakvom tehnikom i prilicno losom fizikom ???
Zato sto je na bh terenima jedan od najjaci krila i sa ovakvom tehnikom, fiziko, brzinom..
Husika je napisao/la:Po meni je to vise pokazatelj, trenerskih neznanja osnova fudbalske igre...
Recimo Besica je Fink gotovo unistio na stoperu, pa je to od njega prepisao drugi svabo u Fernecu a Vlado Jagodic je odmah uvidio kao i mi sa foruma da je covjek idealan DM, zahvaljujuci Jagodi danas Besa igra u Evertonu...
Zelim reci koliko trener moze svojum (ne)strucnoscu unistiti odnoso izgraditi karijeru igracu...
Po meni Dulja bi trebao vec danas biti u nekom ino klubu da se forsirao na pravom mjestu gdje tehnika dolazi do izrazaja...
Bicakcica (onako sporog i tromog) je (cini mi se) Stivens kao djecaka gurnuo na desnog beka protiv Riberija(Bajern) a ovaj ga silovao i gotovo mu unistio karijeru...
Da ne bi Braunsvajga Bico bi do sada okacio kopacke na klin...
Zamislite da je Felix gurao Misketa na krilo :( itd itd
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... tart=35880
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 15 jul 2015, 01:08, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 jul 2015, 01:08

@husika Duljevic je igrac koji zahtjeva prostor a u sredini ga sigurno ima najmanje. On je najbolji kada ima vise prostora i kada mu moze brzina doci do izrazaja. U sebi nema gram lucidnosti da je iskoristi na desetci.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 15 jul 2015, 01:22

Sabinho je napisao/la:@husika Duljevic je igrac koji zahtjeva prostor a u sredini ga sigurno ima najmanje. On je najbolji kada ima vise prostora i kada mu moze brzina doci do izrazaja. U sebi nema gram lucidnosti da je iskoristi na desetci.
????
Izvini je li mi pricamo o istom igracu :hmmmmm:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 jul 2015, 01:28

Husika je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:@husika Duljevic je igrac koji zahtjeva prostor a u sredini ga sigurno ima najmanje. On je najbolji kada ima vise prostora i kada mu moze brzina doci do izrazaja. U sebi nema gram lucidnosti da je iskoristi na desetci.
????
Izvini je li mi pricamo o istom igracu :hmmmmm:
Da, o Harisu Duljevicu. Igracu koji nas je uprkos tome sto je vjerovatno nas najbolji igrac prosle sezone kostao jako vaznih bodova katastrofalnim dodavanjima i udarcima sa 5-6m. ;) Vidjelo se veceras koliko mu znaci da dobije loptu sto dalje od protivnickog gola u situaciji kad je protivnicka odbrana jako rijetka. Samo ga stavi u situaciju od Stojceva kad prima loptu i da ispred sebe ima bedem od dva zadnja vezna i dva stopera i izmedju njih prostora skupa deset metara.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 15 jul 2015, 08:00

Husika
Dulja je odlican igrac... i sinoc je bio najbolji... i svjesno sam napisao omladinci sarajeva, a ne djeca kao kod zelje.... jer osim radovca i onih po klupi ili tribinama oni nemaju svog produkta... ali by the way to nije prica uopste...

Radovac je preslikani Damir Sadikovic... samo sa puno slabijom tehnikom, ali sa puno vecim mud.ima i hrabrosti... ni dado a ni samir tesko mogu uspjeti u modernom fudbalu jer igraju zahtjevne pozicije a defanzivno su smijesni... uvijek im treba jedan osigurac... a pritom radovac i nije neki kreativac kao dado da ga stavis na prednjeg veznog pa da igra ne trpi jer onda mozes staviti dva defanzivca nazad...
To je recimo uvidio Oda i poslao Dadu na klupu, a mladjeg Mireta u igru... jer igra u oba polja... jak i nazad i naprijed... ali vidjet cemo i njega protiv ozbiljnijeg rivala... jer nije meritum kvaliteta nasa liga...mada je opet za raspekta kad neko sa 17 god izdominira i bude najbolji igrac ekipe...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 08:03

I Radovac i Duljevic odskacu svojim kvalitetom od konkurencije u klubu i drzavi. Ko to ne zeli da vidi nije realan. Naravno da imaju svoje mane ali i puno prostora za napredak. Uostalom buduci transferi ove dvojica igraca ( klubovi ) kao i visina tih transfera ce biti jasan znak njihovog kvaliteta za one koji sumnjaju u njihov kvalitet a takvi sigurno nisu u vecini.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 15 jul 2015, 21:39

Zasto nema Hodzica u postavi Dinama ?
Btw gube od Fole, 3 gol u istoriji kluba u Evropi :lol:

Edit: Ima na klupi je rezultat.com LAZE :lol:

Senegal
Kontakt:

Post Postao/la Senegal » 15 jul 2015, 23:31

Nemojte ljudi tih zajebancija...
Gusak je strucnjak :kafa:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 53 gosta.