BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

proFCB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la proFCB » 12 jul 2015, 14:38

Imobile u Sevili. Bila je cak i opcija pozajmice, medjutim izgleda da su se na kraju okrrenuli opciji kupovine.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Edit: ipak je posudba u pitanju na godinu dana.
Stern des Südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jul 2015, 15:41

Ja procitah da je ipak prodaja za 13.5 milki ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 12 jul 2015, 15:47

Posudba na godinu uz opciju otkupa. Sevilla nije bila spremna dati 15 miliona, tako da je dogovorena posudba prema kojoj BVB dobija 3 miliona.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 12 jul 2015, 16:06

Nije mi bas najjasniji potez za posudbom...ocigledno je da je jedan napadac viska i ne treba ni ocekivati neku zamjenu za Ciru ali ako on flopa i u Sevilji onda nista nisu napravili...vratit ce se u BvB i bice ga se tesko rijesiti za neke pristojne novce.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 12 jul 2015, 16:30

Također mislim da nećemo dovoditi zamjenu za Ćiru. TT je već igrao s Reusom i Kamplom kao lažnim devetkama i to otprilike govori da nećemo kupovati nikoga. U špicu osim Aube imamo i Ramosa u kojeg polažem velika očekivanja za narednu sezonu. :kafa:
adnan24 je napisao/la:Nije mi bas najjasniji potez za posudbom...ocigledno je da je jedan napadac viska i ne treba ni ocekivati neku zamjenu za Ciru ali ako on flopa i u Sevilji onda nista nisu napravili...vratit ce se u BvB i bice ga se tesko rijesiti za neke pristojne novce.
Ko zna možda proigra u Andaluziji pa mu poraste tržišna vrijednost. :thumbup:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 12 jul 2015, 18:02

Ja bi rado jednog novog kvalitetnog napadača, a s druge strane ne bi bilo loše prodati još 1-2 igrača iz aktualnog kadra. Nekako sam dojma da smo premalo pročistili kadar od lani, a minuta za mnoge neće biti dovoljno.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 12 jul 2015, 18:41

KayserSose je napisao/la:Ja bi rado jednog novog kvalitetnog napadača, a s druge strane ne bi bilo loše prodati još 1-2 igrača iz aktualnog kadra. Nekako sam dojma da smo premalo pročistili kadar od lani, a minuta za mnoge neće biti dovoljno.
kad se već igramo po željama i kada se već kod nas igrači vraćaju kući, ja bih pozdravio povratak Lucasa Barriosa, mislim da bi on pješke došao

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 12 jul 2015, 20:33

Samo nek ne bude onaj div iz Brugge-a, Obbi Oulare.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 jul 2015, 20:48

Bio sam jucer na Westfalenu i muzeju BVB-a...
Evo dvije slike pa kada budem imao vremena, odnosno kada se vratim u BiH postavicu Vam ostale slike.
slika
Slikata svecaa loza sa Südkurve...
slika
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 13 jul 2015, 01:32

Illmatic09 je napisao/la:Samo nek ne bude onaj div iz Brugge-a, Obbi Oulare.
Ma ako ne dođe on, već če se naći nekakav jazavac iz Lorienta ili Cesene uopće ne sumljam u takav rasplet priće :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jul 2015, 01:49

Borusse00 je napisao/la:
Illmatic09 je napisao/la:Samo nek ne bude onaj div iz Brugge-a, Obbi Oulare.
Ma ako ne dođe on, već če se naći nekakav jazavac iz Lorienta ili Cesene uopće ne sumljam u takav rasplet priće :roll:
Ili iz Lecha ili Colo colo-a ne daj Boze.Evo i ja sumLjam na takav rasplet.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 13 jul 2015, 08:41

Da je imalo pameti ... :facepalm:
Naravno, on radi na završavanju transfera našeg Edina Džeke, kojeg samo sati dijele od potpisa za Romu, gdje će godišnje zarađivati 4.5 miliona eura, a potpisat će petogodišnji ugovor.
Kako navode mediji, City će prihvatiti 15 miliona eura za Džeku, ...
Toliko o tome da je Dzeko skup transfer.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 13 jul 2015, 08:43

adnan24 je napisao/la:Ili iz Lecha ili Colo colo-a ne daj Boze.Evo i ja sumLjam na takav rasplet.
Dali opet mozemo sebi priustit taj luksuz da cekamo godinu dana da ga krene. Jos jedna sezona bez CL-a?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 jul 2015, 13:36

Desperado09 je napisao/la: Ko zna možda proigra u Andaluziji pa mu poraste tržišna vrijednost. :thumbup:
Mislim da je dogovorena vec cifra(9+3) tako da Sevilla tu moze birati :?
Lokos19 je napisao/la: Toliko o tome da je Dzeko skup transfer.
Kad je bilo vrijeme da se dovede bio je skup,odnosno trazio je preveliku platu.Sad nam ni ne treba...svi mi pljujemo po igracima kad ispadnu su.pci a vi bi sad Aubameyanga stavili na klupu.Momak je odigrao strasno sezonu kao napadac i to uz strasno losu kolektivnu igru i nema dileme da je zasluzio da bude prvi napadac.Znaci i ako ce se dovoditi novi napadac,treba dovesti mladjeg,rezervnog igraca...
Lokos19 je napisao/la: Dali opet mozemo sebi priustit taj luksuz da cekamo godinu dana da ga krene. Jos jedna sezona bez CL-a?
Igraci koji garantuju uspjeh su svakako preskupi za BvB a razlika izmedju 5 i 25 miliona veoma mala...nikad se ne zna.Immobile je najbolji primjer za to...

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 13 jul 2015, 21:26

Ne sviđa mi se ova Watzkeova izjava po kojoj ne možemo parirati Bayernu pa makar bila i pila naopako.

Transfer period što se tiče pojačanja dosad nije bio nešto spektakularan. Ali pošto su unutarnje rezerve velike vjerujem da tu imamo velik prostor za napredovati. Bit će zanimljivo tko će se sve izboriti za bitne uloge u momčadi. Izuzev Hummyja, Reusa i Aube mislim da nema sigurnih.

Pretpostavljam da me ni ovdje većina ne shvaća ozbiljno kad kažem da vjerujem u titulu, ali ja fakat mislim da možemo. Bayern je sve manje impresivan, a ostali su ili preslabi ili opterećeni sa LP. A vjerujem i u onu tradiciju da nitko ne oscaja BL 4 puta uzastopno. :)
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 13 jul 2015, 23:55

KayserSose je napisao/la: Pretpostavljam da me ni ovdje većina ne shvaća ozbiljno kad kažem da vjerujem u titulu, ali ja fakat mislim da možemo. Bayern je sve manje impresivan, a ostali su ili preslabi ili opterećeni sa LP. A vjerujem i u onu tradiciju da nitko ne oscaja BL 4 puta uzastopno. :)

Pa tko te i može shvatiti ozbiljno....
Ajd s novim golmanom sam i zadovoljan.... što očekivati od Castra je upitnik.... u kakvom će se stanju biti Pireli gume Gundogan i Bender to nezna ni sam TT.... A očekivati da Miky i Kagawa procjepe to je teško....
Ako se ne dovede ljevi bek novi pod mus i još jedan pošten igrać u vezi to će biti kao i prošle sezone igra da baciš daljinski u tv....
Pa tko će dati loptu i kreirati Aubi priliku ako se Refko ozljedi nedaj bože a to je vrlo izgledno, na šta će to lićiti to nezna ni policija...
Smanjite euforiju nakon gaženja ovih kosookih amatera jer mi ako završimo u top 4 biti će uspjeh :salut:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 14 jul 2015, 07:20

Lokos19 je napisao/la:Da je imalo pameti ... :facepalm:
Naravno, on radi na završavanju transfera našeg Edina Džeke, kojeg samo sati dijele od potpisa za Romu, gdje će godišnje zarađivati 4.5 miliona eura, a potpisat će petogodišnji ugovor.
Kako navode mediji, City će prihvatiti 15 miliona eura za Džeku, ...
Toliko o tome da je Dzeko skup transfer.
Neko će reći da je Džeko star, a nije star za Romu i ne znam kako nam nije bio star Ramos koji je njegov vršnjak, koštao 5 miliona po TM, a mi ga platili duplo.Treba shvatiti i upravu i finansijska ograničenja koja su karakteristična za BL, a kad se tome dodaju promašeni transferi u zadnjih par godina, onda je teško prognozirati bilo šta u narednoj sezoni. Ne vidim ni da su drugi nešto puno bolji i jedino tu vidim neku konkretnu priliku da se zadržimo među prvih pet na tabeli.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 14 jul 2015, 08:09

adnan24 je napisao/la:svi mi pljujemo po igracima kad ispadnu su.pci a vi bi sad Aubameyanga stavili na klupu.Momak je odigrao strasno sezonu kao napadac i to uz strasno losu kolektivnu igru i nema dileme da je zasluzio da bude prvi napadac.
Ti kao Klopp, sastavljas ekipu po zasluzima a ne kvalitetima odnosno sposobnostima. Schmelzer like it.

Ako Auba bude prvi spic protiv zatvorenih ekipa nahebali smo :salut: Simpa mi je Auba maksimalno i gotivim ga, ali da je on igrac odluke nije. Ima tu svjezinu, ludost i prodoran je, ali mu treba prostor. Za neku kombinatoriku i razigravanje je malte ne neupotrebljiv.

Treba nam napadac, ne svaku tekmu ali ipak, koji zna igrat ledjima, koji zna odradit dupli da valja, koji ima cetvere oci i uz to sve je smiren pri realizaciji. Upravo je Dzeko takav profil, a sada i "jeftin". Ramos mozda, nije to jos pokazao. Mitrovic ili Ginczek su opcije koje bi mogli izrast u tom pravcu.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jul 2015, 14:57

Lokos19 je napisao/la: Ti kao Klopp, sastavljas ekipu po zasluzima a ne kvalitetima odnosno sposobnostima. Schmelzer like it.
Jok eto,treba sastavit ekipu od igraca koji ne zasluze mjesto :crazy: Schmelzer je bio dobar prije 3 godine,Auba je dobar sad tako da poredjenje ne pije vode.
Lokos19 je napisao/la:Ako Auba bude prvi spic protiv zatvorenih ekipa nahebali smo :salut: Za neku kombinatoriku i razigravanje je malte ne neupotrebljiv.
To nije samo njegov problem vec problem citave ekipe,bar je tako bilo u zadnjoj sezoni,nadamo se ne vise...u svakom slucaju tesko je naci igraca koji je dobar u svakoj varijanti.Npr. Auba je bolji od Dzeke ako ce se igrati uz vise trke i tranzicije sto Tuchelu svakako nije strano.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 15 jul 2015, 04:22

Ovako bi izgledalo , prvih 11 startera po Tuchel-ovoj zamisli
BURKI
SCHMELZER
DURM
SUBOTIC
HUMMELS
BENDER
GUNDIGAN
KAGAWA
REUS
MIKHITARYAN
AUBAMEYANG

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.