KayserSose je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la:
Želio ga Wolfsburg jedno vrijeme, sad ga ne želi, žele druge igrače, kraj priče pametnjakoviću.
Tako su i lani nadražili jadnog Romelua, ovaj se ponadao, a onda oni izabrali Lorda. Sed su evo malo ohladili od Rudigera pa Atletico pokušava iskoristiti neodlučnost giganta. U svakom slučaju, u Barci i ostalim gigantima sa zebnjom posmatraju novu silu u nogoloptačkom svijetu.
Hajd ti meni Kayser (bivši Kuba

) samo objasni jednu stvar, šta ti zapravo pokušavaš ovih dana?

Evo krenuo si kritikovat transfere, pa sam te tu i ja shvatio u velikoj mjeri i podržao. A sada ti dražiš forumaša Riberyja i svo vrijeme ga pokušavaš isprovocirati?

Jel to sada poenta? A vidim dodaje se tu malo i hejta naspram Wolfsburga, jer kad ne hejtaš Bayern, onda hejtaš Wolfsburg....
Doprinijeo si jednim dijelom da ova tema postane uporište i za trolere, jer čak i tvoji neki stari "prijatelji" s kojima si ratovao na temi Dortmunda, dobiše masivno podršku u trolanju i trovanju ove teme....
Između ostalog, dosta je ljudi i kvalitetne postove napisalo. A s tim kvalitetnim se nekim slažem, nekim ne, ali su argumentovani...
Samo ovo za Wolfsburg želim još reći. Hajmo biti realni oni imaju De Bruyne-a, Gustava, Rodrigueza, pa sada i Schurllea, koji su extra klasa i za koje masne pare mogu uzeti. Oni su te igrače već neko vrijeme kod sebe zadržali i pokazuju da se njima igrači ne mogu tako lako kupiti/oteti. Taj klub evidentno napreduje. A znamo da Gustavo nije odabrao prilikom odlaska iz Bayerna inostranstvo, nego je izabrao Wolfsburg. Čak za neke top igrače iz svojih redova mogu više para uzeti nego Dortmund i Leverkusen za neke svoje top igrače. Tako da Wolfsburg ima temelj.
I to kada se govori o odlasku igrača iz BuLi je u potpunosti pretjerano, jer ja koliko znam od baš top, top igrača koji su otišli u zadnjih par godina iz BuLi to su bili : Khedira i Ozil, plus eventualno Poldi.
A evo ovih gore nabrojanih iz Wolfsburga kao jedan primjer kako ti igrači ne odlaze tako lako.
Kod Schalkea imamo primjere u vidu: Farfana, Howedesa, Huntelaara....
Kod Dortmunda: Reus i Hummels ( i pored toga što Bvb igra EL). Taj neki odliv top klase i ne postoji.
A da ovaj rok nije zadovoljavajući po dolasku klase u ligu, to stoji i to sam rekao, pa i ponovio 2-3 puta u zadnje vrijeme.
Pošto su i malo ozbiljniji forumaši počeli pisati o eventualnom problemu pravila 50+1, onda samo jedno pitanje: Zar zaista mislite da bi ono naškodilo Bayernu? Ili bi možda priliv novca Bayernu i povećalo?

Mnogi o tome ne razmišljaju....Eto ispade ti investitori bi samo u ove druge klubove investirali.... Većina bundesligaša može probati da slijedi model Bayerna ili Hoffenheima, znači da nađe jake sponzore ili investitore i eto rješenja i bez ukidanja 50+1....Samo da bi se to postiglo, ne može se preko noći takva stvar raditi. Neće se investitor zaletiti tamo gdje nije sigurno i gdje ne bude npr stručno privučen (da se tako izrazim).

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland