Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
10
15%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
49%

Ukupno glasova: 68

elbflorenz
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemačke - Elf

Post Postao/la elbflorenz » 10 jul 2015, 23:33

FRANK RIBERY je napisao/la:
Zato što on i nije štoper, bezveze ga forsira na toj poziciji. On puno više može dati na lijevom beku. Anulirali su loš rezultat protiv Španije. Rusi se moraju dobiti, ali evidento je da su u ovoj grupi svaki tim može i proći i podbaciti na kraju. Jas e nadma da će biti ovo prvo.
Zna on igrati i stopera, to mu je bila primarna pozicija u omladinskim selekcijama Bochuma. Sada igra beka, to se slazem. Ali opet nemas boljeg u trenutnom sastavu za stopera.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jul 2015, 00:07

elbflorenz je napisao/la:
Zato što on i nije štoper, bezveze ga forsira na toj poziciji. On puno više može dati na lijevom beku. Anulirali su loš rezultat protiv Španije. Rusi se moraju dobiti, ali evidento je da su u ovoj grupi svaki tim može i proći i podbaciti na kraju. Jas e nadma da će biti ovo prvo.
Zna on igrati i stopera, to mu je bila primarna pozicija u omladinskim selekcijama Bochuma. Sada igra beka, to se slazem. Ali opet nemas boljeg u trenutnom sastavu za stopera.
U ovom sastavu ih nema, u omladinskoj ligi ih itekako ima, ali zna se dobro čiji se igrači zovu u repku. Ima 3,4 kluba koji drže monopol kad su omladinske reprezetnacije u pitanju, a da isti nisu ni u vrhu juniorskog ili kadetskog prvenstva. Bayer je najbolji primjer, u zadnje vrijeme ne igraju doigravanje za prvaka, ali ih u reprezentaciji ima ko glista poslije kiše. Klosterman je mega talenat, s obzirom da on vec igra ozbiljan fudbal u Leipzigu i da je član udarne postave, on će vrlo brzo izrasti u veoma kvalitetnog igrača reprezentativnog kalibra. Ovo što LEipzig radi sa talentima je baš po mom ukusu. Možda će oni na ljeto potrošiti 100 mil eura, ali ove talente što su doveli čini ih svakako najperpektivnijom ekipom u Bundesligi na duže staze.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 11 jul 2015, 00:29

U ovom sastavu ih nema, u omladinskoj ligi ih itekako ima, ali zna se dobro čiji se igrači zovu u repku. Ima 3,4 kluba koji drže monopol kad su omladinske reprezetnacije u pitanju, a da isti nisu ni u vrhu juniorskog ili kadetskog prvenstva. Bayer je najbolji primjer, u zadnje vrijeme ne igraju doigravanje za prvaka, ali ih u reprezentaciji ima ko glista poslije kiše.
Ne bih ja o tim teorijama zavjere kada su u pitanju pozivi za mlade selekcije. Da je u pitanju neki neozbiljan savez mozda bih i povjerovao, ovako nema sanse.
Meni je problem sto se previse "tumbaju" generacije i nemaju jasan cilj. Evo recimo Meyer je igrao za U21, pa on sa trenutnom formom ne moze ni u U19. Kod Hrubescha je imao skoro pa najvecu minutazu.
Isto to urade sa Oztunalijem, Muktarom, Brandtom na Novom Zelandu, a jedan Gnabri igra za U21. Nema ba logike, fakat nema. Nije mi jasno sta zele time postici. Ako ces vec mijesati generacije, daj drzi se jedne matrice.

Dozvole da se Leipzig igra sa savezom. Nece da puste igraca, pa se onda ko fol vade da je to dopustio savez.Cuj dopustio i u isto vrijeme porucio da toga vise nema.

Ponovo za mene nemaju definisan cilj. Prvo je prica da nije bitan rezultat, ali se u Cesku posalje "beton" ekipa sa novinskim natpisima da ce sve pomesti ispred sebe. Kada ispadnu bitno je da ce Can i Volland biti clanovi seniorske selekcije. Ako je bitan rezultat vrati Getzea, Draxlera, Gretzku u U21, ako nije bitan nemoj zvati ni Vollanda, Cana. Ter Stegena ... , pusti druge neka se dokazuju.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 jul 2015, 04:39

elbflorenz je napisao/la:
U ovom sastavu ih nema, u omladinskoj ligi ih itekako ima, ali zna se dobro čiji se igrači zovu u repku. Ima 3,4 kluba koji drže monopol kad su omladinske reprezetnacije u pitanju, a da isti nisu ni u vrhu juniorskog ili kadetskog prvenstva. Bayer je najbolji primjer, u zadnje vrijeme ne igraju doigravanje za prvaka, ali ih u reprezentaciji ima ko glista poslije kiše.
Ne bih ja o tim teorijama zavjere kada su u pitanju pozivi za mlade selekcije. Da je u pitanju neki neozbiljan savez mozda bih i povjerovao, ovako nema sanse.
Meni je problem sto se previse "tumbaju" generacije i nemaju jasan cilj. Evo recimo Meyer je igrao za U21, pa on sa trenutnom formom ne moze ni u U19. Kod Hrubescha je imao skoro pa najvecu minutazu.
Isto to urade sa Oztunalijem, Muktarom, Brandtom na Novom Zelandu, a jedan Gnabri igra za U21. Nema ba logike, fakat nema. Nije mi jasno sta zele time postici. Ako ces vec mijesati generacije, daj drzi se jedne matrice.

Dozvole da se Leipzig igra sa savezom. Nece da puste igraca, pa se onda ko fol vade da je to dopustio savez.Cuj dopustio i u isto vrijeme porucio da toga vise nema.

Ponovo za mene nemaju definisan cilj. Prvo je prica da nije bitan rezultat, ali se u Cesku posalje "beton" ekipa sa novinskim natpisima da ce sve pomesti ispred sebe. Kada ispadnu bitno je da ce Can i Volland biti clanovi seniorske selekcije. Ako je bitan rezultat vrati Getzea, Draxlera, Gretzku u U21, ako nije bitan nemoj zvati ni Vollanda, Cana. Ter Stegena ... , pusti druge neka se dokazuju.
Bojim se da si se demantovao u svom postu. JAsno si napisao da ti nije baš sve jasno oko poziva u mladu reprezentaciju, zašto jedni idu na jednu, a drugi na drugi stranu, a na kraju svi gube. Koliko god je Njemački nogometni savez ozbiljna institucija, taj isti Njemački savez je priznao nepostojeći gol Bayera protiv Hoffenheima, taj isti Savez je pogazio pravilo 50-1 i dozvolio da REd Bull bude apsolutni vlasnik Leipziga, taj isti Savez šalta selektore, a u suštini se 4-5 individua vrti kakvi god rezultati bili. Sad si selektor u19, sutra u20, prekosutra U21, a možda nakon debakla te odluče vratiti da vodiš u17. Lično za mene je ovo neviđeni cirkus. Svjedoci smo zadnjih par godina da se većina ljubitelja Bundeslige breca kad izađu spiskovi reprezentacija za velika takmičenja. U pravilu se izostave najbolji igrači, a na prvenstvo se ide sa polu B sastavom, čovjek bi posmislio da su selektori mazohisti. NIje tajna da se u širokom luku zaboravljau igrači Bayerna zadnjih godina. ZAšto u ovom sastavu recimo nema jednog Sinana Kurta ili Gianluce Gaudina. Živo me zanima zašto najbolji napadački dvojac omladinski lige nije na spisku, Joshua Mees i Philipp Oschs. Nije tajna da je najbolji igrač lige Felix Schroter zahvaljujući kome je Schalke na kraju i osvojio titulu izostavljen ne samo sa ovog prevenstva nego tokom cijelih kvalifikacija. Zar nema većeg cirkusa da neko ne pozove najbolje igrača i strelca lige bar na širi spisak ako ne i na Euro. Zašto ih je selektor zaboravio na uštrbi jednog Rizza ili Waldschmidta, igrača ekipa koje nisu ni blizu vrha juniorskog prvenstva, a doigravanje istim prestavlja domet o kojem će maštati još neko vrijeme. TAj isti selektor po istom šablonu izostavio je sa spiska i Nicu Empena, dečko je prava mašina zbog čega je interesantan najboljim evropski klubovima, no za njega u omladinskom cirkusu nema mjesta, a neće ga ni biti dok klauni vuku ključne konce . Da cirkus bude veći prvi golman reprezentacije je Funk, dečko je u 26 utakmica primio "samo" 45 golova, što je svakako poražavajuća statistika. Ista statistika nepogrešivo kaže da je ukupno 25 golmana u ligi primilo manje golova od jedinice Elfa.Hannover je klub koji zadnje 2 godine ima odličnu grupu mladih igrača, druga najbolja odrbana lige nije zaslužila da ima bar jednog predstavnika na spisku. Zanimaju me kakvi su kriteriji za dolazak u reprezentaciju, da li si kriteriji 45 primljenih golova, igranje u klubovima koji su bliži dnu nego vrhu? Razni anonimusi bez ikakvog trenerskog iskustva prodefilirali su zadnjih godina kroz omladinske selekcije, često isti nisu bili u stanju odvesti reprezentaciju ni na prvenstvo. Znamo da našu reprezentaciju sastavljaju mendžeri na jutarnjim kafama, ali ne mogu se oteti utisku usljed ovakvih misterijoznih okolnosti da tamo, negdje u Njemačkoj ista praksa nije zastupljena u omladinskim selekcijama. Možda ova tvrdnja nije tačna, ali siguran sam da niko na ovom forumu istu ne može demantovati. Ovo nije teorija zavjere, ovo je suma sumarum katastrofalne situacije u njemačkom omladinskom reprezenetativnom nogometu koji uz ovakvu klapu klauna neće još dugo ništa napraviti sem ponekog kratkotrajnog blijeska.

MArcus Sorg je aktuelni prvak Evrope, ali što se mene lično tiče, prošla generacija igrača nije trebala selektora, oni bi prvenstvo osvojili i da su se sami okupili. NAkon što je dobio otkaz u Freiburgu zbog katastrofalnih rezultata to mu je bila očigledno preporuka da preuzme reprezentaciju do 19 godina. Godinama propadjau generacije fantastičnih igrača, godinama gledamo b i c postave Njemačke zarad nečijeg interes. Bruka je jedina riječ koja to može opisati.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 11 jul 2015, 21:15

Pa nisam rekao da se pozivaju preko menadjerskih veza, niti da se pozivaju oni koji ne zasluzuju igrati u reprezentaciji. To je tvoja pretpostavka.

Ja kazem da nemaju jasnog cilja, da li je to rezultat ili stvaranje igraca. Sa "tumbanjem" nece nista postici. Najbolji primjer je od mene vec pomenuti Meyer. Dzaba ga guraju dvije generacije ispred kada on nije spreman za toga. Kvalitetom zasluzuje poziv, barem tu nema dvojbe, samo ne odmah u A selekciju.

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 13 jul 2015, 17:47

[youtube][/youtube]

Godina dana od finala.

Veceras moze isti rezultat protiv Rusije.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 jul 2015, 02:16

Ispadose djeca
Agieren statt reagieren

elbflorenz
Kontakt:

Post Postao/la elbflorenz » 14 jul 2015, 03:13

Pale_Companion je napisao/la:Ispadose djeca
Sta ocekivati sa onakvom odbranom. Protivnik samo sto predje centar lopta je u golu. Ne mogu napadaci postici golova koliko odbrana moze primiti.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 21 jul 2015, 11:54

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 avg 2015, 01:34

Can ce napokon dobiti poziv.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 avg 2015, 16:15

Tor: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Abwehr: Jerome Boateng (Bayern München), Emre Can (FC Liverpool), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Jonas Hector (1. FC Köln), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (FC Valencia), Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim)

Mittelfeld/Angriff: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Mario Götze (Bayern München), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen), Toni Kroos (Real Madrid), Max Kruse (VfL Wolfsburg), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (FC Arsenal), Lukas Podolski (Galatasaray Istanbul), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andréé Schürrle (VfL Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Kevin Volland (1899 Hoffenheim).

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 avg 2015, 16:16

Podolski kad ode u penziju opet ce igrat za Repku odnosno bice pozvan.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 avg 2015, 16:20

Odbrana nidje veze. :damn:

Bekovske pozicije su tragikomicne, trebaju otvoriti kamp samo za razvoj bekova.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 avg 2015, 16:22

Nema ni klasicnog napadaca, ovaj Low je za... i Pepa i Del Boskea i Aragonesa i sve ove tika take.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 sep 2015, 09:23

Bogalj Reus se opet povrijedio što znači nema ga dvije tekme . A po svemu sudeđi Ozil će igrat od početka što nije nikako dobro al eto hajd . Ja se nadam ovako nešto : Neuer , Hector ,Hummels , Boateng , Ginter , Kroos , Schwainstaiger , Gundogan , Schurrle , Muller , Gotze . A realnost Neuer , Hector , Hummels , Boateng , Rudy , Kroos , Schwainstaiger , Ozil , Schurrle , Muller , Gotze
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 sep 2015, 09:46

Nedostaje Podolski u prvih 11.

Mogao bi Can na beka.

Neuer, Can, Hummels, Boateng, Hector, Schwainstaiger, Kroos, Ozil, Bellarabi, Muller, Gotze.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 sep 2015, 19:57

1 Neuer, 3 Hector, 5 Hummels, 7 Schweinsteiger (C), 8 Özil, 13 Müller, 14 Can, 16 Bellarabi, 17 Boateng, 18 Kroos, 19 Götze.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 sep 2015, 20:08

Omerbavarac je napisao/la:1 Neuer, 3 Hector, 5 Hummels, 7 Schweinsteiger (C), 8 Özil, 13 Müller, 14 Can, 16 Bellarabi, 17 Boateng, 18 Kroos, 19 Götze.
Jesam li ovo sve pogodio :D

Idemo po prvo mjesto.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 sep 2015, 20:13

Haha iz prve sve :lajk:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 sep 2015, 21:07

Izgleda da ce ovo proci bez problema.

Besic je napisao/la:Haha iz prve sve :lajk:
danke, danke :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.