pojavi se neki balavac koji nema blage o fudbalu, i dok citam njegove komentare izgubim volju za pisajem.
prije svega moram reci da mi nije do slavlja.
koliko god da je utakmica bila dobra , jedna manje bitna karika ekipe nije bila dobro i odmah ni meni nije do slavlja.
naime, doktori se vec treci dan bore za zivot timoscukove zene i nerodjenih blizanaca.
u 6-om mjesecu joj je pukao vodenjak i bebe su u opasnosti. nadamo se najboljem..
po meni samo altintop moze biti igrac utakmice.
momak dobija sanse pa maltene na kapaljku, a svi vidimo kako igra riberi, nas najbolji igrac, koji je propustio dio priprema i par utakmica. dakle, momak igra bez prakse. ta praksa je uslov ako zelis da igras na vhunskom nivou.
osim toga, altintop je igrao na poziciji na kojoj do sad nije igrao.
kakvi driblinzi, kakvi tacni pasovi, kakav pregled..
po trojica francuza su isla na njega i nisu mu mogli uzeti loptu.
ok, poslije kartona smanjuje u nizu brzinu, ali opet dovoljno da dobije cistu peticu.
nadam se da galonja vise nema argumenata za nj. drzanje na klupi...nadam se.
znao sam da ce bayern zabiti tri gola, ali sam mislio da ce primiti dva.
za razliku od prve utakmice u kojoj je sudio onaj pas iz italije, u sinosnjoj smo imali postenog sudiju.
naravno da se ispunilo ono sto sam i ocekivao a to je demoliranje liona. da smo u prvoj utakmici imali normalnog sudiju ne bi bilo potrebe slati prvi tim u francusku.
nadam se da cu uskoro biti raspolozan pa da napisem tekst u kojem cu ovim mrziteljima obrazloziti zasto je bayern prosao u finale. doduse, nadam se da ce me neko preduhitriti-da se ne mucim.

jednostavo, novi trener, sklapanje nove ekipe, vrijeme potrebno da se ta ekipa uigra.. oscilacije ekipe zbog neuigranosti, pa se laicima pricinjava kako bayern prolazi na srecu.

svako ko ima zdrave oci vidi da bajern iz utakmice u utakmicu igra bolje i bolje dok konkurencija slabi(ovo se odnosi na lp). bas me zanima zasto je to tako?!

ako za protivnika budemo imali inter, moci cemo razviti onu nasu igru, dominirati.. problem je sto bajern protiv takvih ekipa igra promjenjivo.
ako bi igrali protiv barselone, imat cemo velike sanse za osvajanje lp.
barca igra odlican fudbal i ekipa je koja diktira tempo. njihov problem jeste taj sto se ne znaju braniti.
to smo vidjeli protiv slabasnog arsenala u prvoj utakmici, intera..
kada ih stisnes, onda se pocinju gubiti i praviti graske kakve ne prave dosta slabiji klubovi koji se redovno brane.
cekaj da ih vidimo protiv najboljih krilnih napadaca na svijetu. vjerujem da bi roben silovao barcinu lijevu stranu, odnosno riberi desnu, a hamit sredinu.
dakle, barselona je moja zeljaaaaaa

ps
golic i del piero su jedini igraci koji su uspjeli zabiti het-trik u polufinalnoj utakmici lp.