FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

secer
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la secer » 28 apr 2010, 10:11

bio sam se naostrio da napisem neki komentar u kojem bi se osvrnuo na sve bayine tekme u lp, al nemre.
pojavi se neki balavac koji nema blage o fudbalu, i dok citam njegove komentare izgubim volju za pisajem.

prije svega moram reci da mi nije do slavlja.
koliko god da je utakmica bila dobra , jedna manje bitna karika ekipe nije bila dobro i odmah ni meni nije do slavlja.
naime, doktori se vec treci dan bore za zivot timoscukove zene i nerodjenih blizanaca.
u 6-om mjesecu joj je pukao vodenjak i bebe su u opasnosti. nadamo se najboljem..

po meni samo altintop moze biti igrac utakmice.
momak dobija sanse pa maltene na kapaljku, a svi vidimo kako igra riberi, nas najbolji igrac, koji je propustio dio priprema i par utakmica. dakle, momak igra bez prakse. ta praksa je uslov ako zelis da igras na vhunskom nivou.
osim toga, altintop je igrao na poziciji na kojoj do sad nije igrao.
kakvi driblinzi, kakvi tacni pasovi, kakav pregled..
po trojica francuza su isla na njega i nisu mu mogli uzeti loptu.
ok, poslije kartona smanjuje u nizu brzinu, ali opet dovoljno da dobije cistu peticu.
nadam se da galonja vise nema argumenata za nj. drzanje na klupi...nadam se.

znao sam da ce bayern zabiti tri gola, ali sam mislio da ce primiti dva.
za razliku od prve utakmice u kojoj je sudio onaj pas iz italije, u sinosnjoj smo imali postenog sudiju.
naravno da se ispunilo ono sto sam i ocekivao a to je demoliranje liona. da smo u prvoj utakmici imali normalnog sudiju ne bi bilo potrebe slati prvi tim u francusku.

nadam se da cu uskoro biti raspolozan pa da napisem tekst u kojem cu ovim mrziteljima obrazloziti zasto je bayern prosao u finale. doduse, nadam se da ce me neko preduhitriti-da se ne mucim. :D
jednostavo, novi trener, sklapanje nove ekipe, vrijeme potrebno da se ta ekipa uigra.. oscilacije ekipe zbog neuigranosti, pa se laicima pricinjava kako bayern prolazi na srecu. :)
svako ko ima zdrave oci vidi da bajern iz utakmice u utakmicu igra bolje i bolje dok konkurencija slabi(ovo se odnosi na lp). bas me zanima zasto je to tako?! :)

ako za protivnika budemo imali inter, moci cemo razviti onu nasu igru, dominirati.. problem je sto bajern protiv takvih ekipa igra promjenjivo.
ako bi igrali protiv barselone, imat cemo velike sanse za osvajanje lp.
barca igra odlican fudbal i ekipa je koja diktira tempo. njihov problem jeste taj sto se ne znaju braniti.
to smo vidjeli protiv slabasnog arsenala u prvoj utakmici, intera..
kada ih stisnes, onda se pocinju gubiti i praviti graske kakve ne prave dosta slabiji klubovi koji se redovno brane.
cekaj da ih vidimo protiv najboljih krilnih napadaca na svijetu. vjerujem da bi roben silovao barcinu lijevu stranu, odnosno riberi desnu, a hamit sredinu.
dakle, barselona je moja zeljaaaaaa :lol:
ps
golic i del piero su jedini igraci koji su uspjeli zabiti het-trik u polufinalnoj utakmici lp.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 28 apr 2010, 10:13

jesam rekao nemate sta brinuti dok vas vodi najbolji trener na svijetu 8-) a sad u finalu sve je moguce :)
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 10:15

Evo od mene iskreno misljenje. Vise bi volio Inter u finalu nego Barcu, ali to je ako cemo po igrackom kadru. Ali ako gledam ko je bolji trener e tu je Murihno sto se mene tice klasa iznad Guardiole i sa tog spakta bi u finalu bilo puno teze protiv Intera. Svi se pozivaju na tu utakmicu od prije godinu dana i pobjedu od 4:0 cinjenica je jedna, Bayern nije onaj tim prije godinu dana, a dokaz za to je jedan moj post od prije dva dana, pa ev sam sebe da citiram:
armin90 je napisao/la:Prvo i najbitnije proci Lyon i sta bude bice jer i ovo do sada sto su napravili dobro je s obzirom da imamo jednog Holger Badstubera, Thomas Müller, Ivicu Olića, Hans Jorg Butta, Robbena i Gomesa u prvoj postavi,a to nisu igraci koji su igrali prosle sezone u Bayernu (jeste Thomas Müller, ali svi znamo koliko :)), dok ponekada u prvoj postavi imamo i: Pranjića (u zadnje vrijeme sve cesce igra), Anatoliy Tymoschuka, Davida Alabu (kojeg pozelim nekad da nismo imali, al mlad je ima vremena da uci imao je par dobrih i par losih utakmica kada se sve sabere nije lose), Diega Contenta (koji sto se mene tice odlicno igra za svoje godine, malo me na Lahma podsjeca brz je zna centrirat, ali i zahvalan u odbrani i također "zahvaljujući" povredama drugih igraca sve cesce igra), ukoliko sam negdje pogrijesio slobodno ispravite :D al et potrudio sam se da nabrojim sve to i da se vidi sta smo postigli s obzirom koliko se promjenilo u zadnjih godinu dana :).

P.S. Pljuvao sam po Van Gaalu i pogrijesio, svaka mu cast na svemu, mada ga idalje nevolim dok ovako bude vodio Bayern i nek osvoji BL na njegovoj sam strani. Ocito je covjek znao sta radi, ja sam izuzetan postovalac njegovog nacina vodjenja ekipe, a to je stvaranje mladih i kvalitetnih igraca i oslanjanje na njih koliko je to moguce, sami mozete iz gore nabrojanih vidjeti 3 igraca koji po meni imaju priliku biti jedni od najboljih na svijetu ukoliko se nastave razvijati kako treba, a to su:Thomas Müller, Holger Badstuber i Diego Contento, dok za Alabu cemo da vidimo :D.

Kako god bilo i ko god doso u finale cinjenica je jedna, bit ce favorit protiv Bayerna, jer Bayernu niko nije davao sanse da prodje ni do polufinala, a kamo li do finala, ali sigurno je da se nece ponovit ona utakmica protiv Barce pa makar i 4:0 izgubili nemogu ponovo nako nekreativno i bezidejno odigrat. Sada Bayern ima puno borbeniju, mladju i kvalitetniju ekipu i imaju sanse za osvajanje LP, no ja im skidam kapu i za ovo sto su napravili.
Zadnja izmjena: armin90, dana/u 28 apr 2010, 10:17, ukupno mijenjano 1 put.
--Pametnij popusta--

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 apr 2010, 10:15

Romariooo je napisao/la:Effenber

Opet ti je bezveze prica, od ekipa koje je Bayern razbio ja sam samo vidio Lion, ak ti mislis da je onaj vas prolaz protiv Uniteda ili Fiorentine razbijanje protivnika, onda si ti necim zaslijepljen i bas kao sto rece nemas pojma o fudbalu. Ja sam vec prije pisao da mislim i nadam se da ce Bayern u finale, tako da te neke tvoje konstrukcije da ja imam nesto protiv Bayerna su apsurdne i ne zelim se nesto tu raspravljati s tobom zbog tvojih nekih pogresnih zakljucaka. Men se cini da je tebi Barca mrska, jer se bojis i imas neko strahopostavanje. Kada Bayern dobije utakmicu obicno ti glumis tu nekog sveznada, ovo ovako, ovo onako, znas kako ce ko spavati, kakva je ko licnost i to. Ti si neki koji se u komunikaciji postavlja arogantno, u nekoliko recenica samo predstavljas se kao neki vrhunski fudbalski strucnjak, vrhunski psiholog i vidovnjak, Pele-Frojd-Nostradamus, 3 u jedan, a ja se sa takvim ne raspravljam, sto zbog sebe, sto zbog ostalih uglavnom realnih navijaca Bayerna, jer sam obican smrtnik a ne tako neki genijalni um. Ti se opusti i slavi uspjeh svog kluba, naravo ako ti se slavi, mozda si ti ovo vec davno predvidio pa i nije ti do slavlja nesto.
Bayern je sinoc napravio nesto, sto Barselona tek veceras treba da uradi, tako da nisu u istoj poziciji......sta bi bilo kad bi bilo, otom potom...a to da ce barselona, ako kojim slucajem dodje do finala razbiti bayerna tri cetiri nula moze pricati samo onaj koji povremeno gleda bayerna u odlucujucim utakmicama....pa na 3 - 0 na old trafordu barsa se ne bi vratila sigurno, sta mislis sta bi se desilo da je barsi iskljucen u prvoj utakmici u milanu npr. xavi, kao bayernu ribery....jednostavno vecini je krivo (ne kazem da je tebi) sto je bayern prosao, ali zasluzeno milion posto.....tako do veceras, i kao sto rekose svejedno je ko prodje, niko se nece prosetati madridom tako lahko pored bayerna.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 apr 2010, 10:27

meni licno nije krivo sto je Bajern prosao ali mi je vise zao sto Lion ne prodze (Pjanic). Pun mi kufer Bajernovog natezanja i u sampionatu i u LP. Ako smo sinoc gledali fudbal - Boze sacuvaj sta ce ovo nocas biti.
Cestitke Bajernu za pobjedu i ulazak u finale, ali obje ove nocas masine su pet kopalja iznad njih. Osjetice oni to na svojoj kozi - njima ostaje njihov rang - Salke 04 - nije Bajern ono sto je nekad bio...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 apr 2010, 10:49

Van Gaal je napravio revoluciju u Bayernu i to stoji, od ekipe koja je prosle godine bila jako losa, napravio je jako dobru ekipu, i to je fakat. Cinjenica je i da Bayern igra promjenjivo, sto u toku sezone, sto u toku jedne utakmice isto tako, mozete sad govoriti da ja nemam pojma o tome, ali ako se malo saberete i sjetite ovogodisnjih utakmica vidjet cete da je to tako. Uostalom, to se vidi i po rezultatima, imate isto bodova kao i Salke koji vam realno nije ni do koljena, i to sto imate isto bodova je samo rezultat vase promjenjive igre. A naravno, bilo je i utakmica u kojima ste u jednom poluvremenu odigrali katastrofalno, a u drugom briljantno, npr protiv Uniteda. Ali i to treba razumiti, puno je novih igraca u odnosu na proslu sezonu, a jos je tu i novi trener, i vjerujem da je sve to rezultat toga sto jos uvijek Gaal trazi pravu igru i prave igrace, a jos znamo da je on i trener vrlo sklon experimentima pa mu se desi da nekad i fula totalno, ali u principu, sve sto je bilo bitno pobijedio je kako tako i sve je zasluzeno to, tu se nema sta drugo reci. Po meni najbitnije je to sto je Gaal vratio Bayernu onaj nekadasnji pobjednicki mentalitet, borbenost i nikad ne odustani filozofiju.
Sto se tice eventualnog protivnika u finalu, to su vama sad slatke muke i ja to razumijem, samo da bi vam bolje bilo igrati protiv Intera, to znaju i ptice na grani, uostalom evo citam da je i Robben to rekao. Ne smijete zaboraviti da je finale u Madridu i sta bi to znacilo za Barcu da istrce u finalu LP na Bernabeu, stadionu koji je nama puno poznatiji nego vama, gdje smo briljirali u zadnje dvije sezone i gdje ce eventualno biti barem triput vise navijaca Barce nego Bayerna. U toj situaciji vjerujte da je Barci veci motiv finale na Bernabeu nego da se igra na Camp Nou. Tu je velika prednost blaugrane i to vec vjerujem svako objektivan to i zna, ali sve je to u domenu sta bi bilo kad bi bilo, nadam se da cemo nastaviti te rasprave veceras nekad poslije 11, vi ste svoj posao uradili, a pred nama je je tek tezak zadatak.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 10:49

bparena je napisao/la:meni licno nije krivo sto je Bajern prosao ali mi je vise zao sto Lion ne prodze (Pjanic). Pun mi kufer Bajernovog natezanja i u sampionatu i u LP. Ako smo sinoc gledali fudbal - Boze sacuvaj sta ce ovo nocas biti.
Cestitke Bajernu za pobjedu i ulazak u finale, ali obje ove nocas masine su pet kopalja iznad njih. Osjetice oni to na svojoj kozi - njima ostaje njihov rang - Salke 04 - nije Bajern ono sto je nekad bio...
Polako drug nemoze se preko noci vratiti na stare staze slave ;).
--Pametnij popusta--

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 11:02

Evo malo statistike za ove sto govore da je Bayern SRECOM doso dosao do final (ove podatke mozete provjeriti na oficijalnoj stranici UEFA-e odakle sam ih preuzeo):
1.Broj postignutih golova: 21 tu trenutno dijele prvo mjesto sa ManU i Arsenalon, dok Barca sa utakmicom manje ima 19 golova
2. Broj primljenih golova: 13 i tu su jedni od losijih, a to im je najslabija karika (to jeste odbrana i gloman)
3. Broj suteva po utakmici iznosi 6,58 po utakmici ili 79 ukupno, jedino je Barca bolja ima 7,73 suteva po utakmici odnosno 85 ukupno
4. Posjed lopte: 412 minuta ili 34 minute po utakmici, opet je jedino Barca bolja sa 498 minuta ili 45 minuta po utakmici.
5. Broj izvedenih kornera: 7,67 po utakmici ili 92 ukupo , tu su ubjedljivo i neprikosnoveno prvi :D.

Pa eto ako je sreca uredu je :).
Zadnja izmjena: armin90, dana/u 28 apr 2010, 11:03, ukupno mijenjano 1 put.
--Pametnij popusta--

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 apr 2010, 11:03

effe_sa je napisao/la:
Isnar je napisao/la:
moustapha je napisao/la:Pobjedom Bayerna, Njemacka je zvanicno presla Italiju i prema trenutnom stanju, Njemacka ima 4 predstavnika u LP za sezonu 2010/2011. No, ostaje sutra utakmica Inter protiv Barce, vidjecemo sta ce biti.
Vec se pricalo o tome, ne ide to tako, Njemacka ce imati 4 predstavnika (ako do kraja sezone ostane ispred Italije) od sezone 2011/12, a ne od slijedece... ne tjeraj me da ti sad trazim to, jednostavno je tako... ;)
da to je istina,...njemacka je veceras prestigla italiju, sad sve zavisi od intera...inter ak bi sutra slavio i usao u finale italijani bi mogli jos ostat ispred njemacke al onda zavisi od finalne utakmice u ligi prvaka i Hsv-a...ako Hsv prodje u finale onda je sigurno njemacka ispred italije...znaci po Uefinoj rang listi odmah zauzima trece mjesto, ali dodatnog predstavnika u ligi prvaka dobiva od 2011 god
Mozda sam se malo pogresno izrazio, ali istina je da ce ukoliko ostane ovakvo stanje Njemci imati 4 predstavnika u sezoni 2011/2012, ali se isto tako moze reci da ce se klubovi za ta mjesta boriti od sezone 2010/2011. ;)
Na kraju, moglo bi biti jako interesantno, ako Inter prodje u finale. Direktna borba za to 4. mjesto. 8-)

Sto se tice drugog finaliste, mislim da izbor nije najbolji. Dvije izuzetno jake ekipe, koje se razlikuju samo po nacinu igre. Jedni gaje izrazito ofanzivan fudbal, dok su drugi orjentisani prema taktiziranju, klasicnom Italijanskom nadmudrivanju.
Najave tipa Barca bi razvalila Bayern u finalu, mogu se smatrati kao neozbiljne. Jeste da imaju odlican napad, ali neki drugi put. Ovaj put mogu samo biti favoriti, isto kao i Inter.
Nekako mi je Inter blize tom finalu, jer nevjerujem da je Barca u stanju da stigne taj zaostatak, ali bez obzira na to navijacu za njih. Necu da razmisljam o tome, s kim bilo bolje da igra Bayern.
secer je napisao/la: prije svega moram reci da mi nije do slavlja.
koliko god da je utakmica bila dobra , jedna manje bitna karika ekipe nije bila dobro i odmah ni meni nije do slavlja.
naime, doktori se vec treci dan bore za zivot timoscukove zene i nerodjenih blizanaca.
u 6-om mjesecu joj je pukao vodenjak i bebe su u opasnosti. nadamo se najboljem..
Nisam znao za ovo. Stvarno tuzno je to sto mu se desilo. Nadajmo se da ce biti sve najbolje. :(
#divovi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 apr 2010, 11:17

Genghis je napisao/la:Bayern jest' imao sreće kroz čitav ciklus LP , ali sreća definitivno nije dovoljna da neki klub dođe do finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja ... koliko god ne volim Bayern, svejedno im treba čestitati, i bez obzira da li osvoje LP ili ne, napravili su ogroman uspjeh.
napkon da se slozim s tobom :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 11:39

slika

Ev malo ja u PS-u cacko pa mi se svidjelo kako ispade :D, slavi se idalje, joj ljepote danas po faxu haha :D, samo odjednom niko nenavija za Lyon :roll: .
--Pametnij popusta--

Oliver Kahn
Kontakt:

Post Postao/la Oliver Kahn » 28 apr 2010, 12:17

BOŽE hvala ti što navijam za BAYERN...<3 <3 <3 ....kakva sprdacina sa liyonom....molimo naviajce man utd-a da neskaču pored bazena..:D:D:D:D možda i osvojite nešto ove sezone(ako izbace arsenal i čelzi iz lige)...:D:D:D.............................................................................Razgovaraju Leo Messi i Roger Federer. Kaže Messi Federeru: “mene je Bog poslao da budem najbolji nogometaš na svijetu”. Federer mu uzvraća: “a mene je poslao da budem najbolji tenisač na svijetu”. Dolazi Olić i kaže: “nisam ja nikog poslao!”

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 28 apr 2010, 12:22

Oliver Kahn je napisao/la:BOŽE hvala ti što navijam za BAYERN...<3 <3 <3 ....kakva sprdacina sa liyonom....molimo naviajce man utd-a da neskaču pored bazena..:D:D:D:D možda i osvojite nešto ove sezone(ako izbace arsenal i čelzi iz lige)...:D:D:D.............................................................................Razgovaraju Leo Messi i Roger Federer. Kaže Messi Federeru: “mene je Bog poslao da budem najbolji nogometaš na svijetu”. Federer mu uzvraća: “a mene je poslao da budem najbolji tenisač na svijetu”. Dolazi Olić i kaže: “nisam ja nikog poslao!”
Hahaha dobar si :D ev odo nasmijan na fax :D.
--Pametnij popusta--

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 28 apr 2010, 12:28

Sada je i sluzbeno! :D

slika
#divovi

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 apr 2010, 12:35

armin90 je napisao/la:
bparena je napisao/la:meni licno nije krivo sto je Bajern prosao ali mi je vise zao sto Lion ne prodze (Pjanic). Pun mi kufer Bajernovog natezanja i u sampionatu i u LP. Ako smo sinoc gledali fudbal - Boze sacuvaj sta ce ovo nocas biti.
Polako drug nemoze se preko noci vratiti na stare staze slave ;).
Pet kopalja.Pa Stuttgart vam je sa boljom realizaciom trebao uvaliti 3 komada od šale.Niti je Barsa ekipa od prošle godine niti je ovo Klinsmanov Bayern od prošle godine.Pa ti sam ocijeni jeste li jači za pet kopalja.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 apr 2010, 12:49

iskreno mi je drago da se i Bajern pokreno ;)
da i vi dodzete malo sebi.
puno Bajern ima navijaca - nek ste i to docekali...
bravo !
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 apr 2010, 12:55

Poslali smo skaute po Falcao-a.Navodno on će nam biti prioritet jer se radi o jodnom od najkompletnijih napadača u Evropi.Luca Toniju i Kloseu nona na kraju sezone.Mario grije klupu i trebaće nam jedna ubojita špica što Falcao sigurno jeste.

http://www.fussballtransfers.com/fc-bay ... e7794.html
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 apr 2010, 13:08

ljudi moji bajern će sledeće godine biti još bolji,ovi mladi super igraju contento,alaba
doći će i cros uz dovodjenje beka i centralnog branića bićemo opet veoma dobri,a olić je
fantastičan Ali bih pored njega volio vidjeti džeku.......

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 apr 2010, 13:38

moustapha je napisao/la:Sada je i sluzbeno! :D

slika
To mustapha nek si se sjetio :mrgreen:

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 28 apr 2010, 13:41

et što se tiče riberya i finala gotovo za njega ... 3 zabranjene utakmice

Final is over for Franck Ribéry! The Uefa announced today that the Frenchman on the final 22nd May is locked. In total, Ribéry even three games lock.

šteta ... :(

http://www.uefa.com/uefa/footballfirst/ ... tch+ribery

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.