FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

fedeltafrotta
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 14:34

radnik drugo kolo kuci
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jul 2015, 14:35

Prvi derbi opet na Grbavici, 11. kolo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 10 jul 2015, 14:35

Derbi 11. kolo! :D

slika
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 10 jul 2015, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 14:36

pretezak raspored... imamo odma u 4 kola dva gostovanja borcu i sirokom, onda poslije derbija kuci gostujemo u zapadnom pa cekamo celik...

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 10 jul 2015, 14:47

slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 10 jul 2015, 14:49

Borac nikad nije bio zreliji za tri boda, uvijek sam bio realan što se tice Banja Luke ali ova tri boda ako ne uzmemo ... moramo.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 10 jul 2015, 14:50

boccaccio je napisao/la:Varea je cista devetka, mada i ja mislim da se mogao snaci na poluspicu i to odlicno, jer je to blizu prirodne pozicije i blizu gola sto je on trebao da ima u nasoj ekipi. Slazem se za Bajica skroz, a ne bi me iznenadilo da se pokusa lijevo sa Dzenisom :D, Stokic moze pomoci na par mjesta,ali je i on devetka, no moze dati lijevo vise od Kokota u svakom slucaju, koji je isto klasicna devetka. Vidis li disbalans, imamo nekoliko desnih krila trenutno, devetku nam igra igrac koji nije po vokaciji klasicna devetka i imamo tri devetke koji ne igraju devetku, Dzenis,Kokot i Stokic :D ... nemamo nijedno lijevo krilo, Midzica jos ne racunam.... mi cuda radimo sa ovim preslaganjem ekipe :D
Sve ti to fino objasnis, ali ti to objasnjavas u prazno. Sutra ce doci s nekim novim pricama i glupostima. Najgore je od svega sto ce Odovic biti kriv, odnosno nema kvaliteta u timu htio to neko priznati ili ne. Trazio je da mu se dovede lijevo krilo nisu mu ga doveli i onda prica kao svake godina nade se zrtveno janje da unistis do kraja. Jedino Vareu nismo unistili opet je potpisao za solidan klub kako je kod nas igrao katastrofa. Sreca, Kokot je star pa nece biti neka zalost.

Ovo vise ni na sta ne lici. Dvije utakmice koje su odigrali protiv ovih amatera je antifudbal i sramota za klub. Ti to sve upakujes na fin nacin, ali za ovo sto oni trenutno pruzaju je za sve osim za fino upakivanje. Od transfera, pa do igraca.
KHAJ PRICE

kenante
Kontakt:

Post Postao/la kenante » 10 jul 2015, 14:51

zubar je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Cija je ova zastava/transparent gore ?
"Zasto i ko je dozvolio da se na jarbolima pored zvanicnih zastava Želje, BiH, Uefe i Malte pojavi bordo bijela zastava? E gospodo iz kluba zbog ovakvih, vama gluposti, a nama bolesnicima velikih stvari, dolazi do problema. Sinoc je jedan bolesnik skinuo tu fujavu zastavu na poluvremenu uz odusevljenje citave tribine i negodovanje i snimanje policije. Zamislite sta bi se desilo da je policija krenula privesti tog momka? Ova zastava ce danas biti dostavljena na adresu domacina utakmice sa pismom slicnog sadrzaja ovome statusu, nebili barem taj neko ko ne radi svoj posao napokon poceo obavljati svoje obaveze kako treba".
To je napisao na svom fb nas brat Tarik :D
to je bila zastava Balzana, a ne neka provokacija
slika

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jul 2015, 14:52

Raspored:

1. Borac - Zeljo

2. Zeljo - Radnik

3. Vitez - Zeljo

4. Široki - Zeljo *

5. Zeljo - Velez *

6. Mladost - Zeljo

7. Zeljo - Sloboda *

8. Olimpik - Zeljo

9. Zeljo - Drina

10. Travnik - Zeljo

11. Zeljo - Sarajevo *

12. Zrinjski - Zeljo *

13. Zeljo - Celik *

14. Rudar - Zeljo

15. Zeljo - Slavija
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 10 jul 2015, 14:53

fedeltafrotta je napisao/la:pretezak raspored... imamo odma u 4 kola dva gostovanja borcu i sirokom, onda poslije derbija kuci gostujemo u zapadnom pa cekamo celik...
Pa i nije bas toliko. Ovaj dio oko derbija ce biti **** ali ostalo manje-vise je OK. Sarajevo recimo ima gori, oni u drugom dijelu ima krv da propisaju, Siroki isto tako prosao lose. Nije ni nama bajno ali nije ni pakleno.

Ali ova sezone ce biti drugacije od prethodnih, ide strasan fajt za opstanak i to ce mnogo toga otezati i u borbi za titulu.
R.I.P

MIRZA RASCIC

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 10 jul 2015, 14:53

Svi su u istim ****. Ovo je sezona u kojoj nece biti lahke utakmice. Nama ce biti **** na pocetku jer odmah poslije evrope se vracamo u nasu ligu, bez ikakvog odmora.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 10 jul 2015, 14:57

Kad se zamislis kakvih je igraca proslo kroz Borac u zadnjih par godina..Grahovac, Bilbija, Kajkut, Stevanovic, Trivunovic, Avdukic, Djelmic, Stokic..ovako samo na prvu..ekipa koja bi bila strah i trepet u ovoj ligi da se skupe ti igraci u top formi..ipak, situacija je sad nesto drugacija, oni bi za sampionskog Zelju morali biti zicer i sve ispod tri boda dole je slabo...

Edit:
9 bodova do sirokog i dole se onda pobit za bod(ove). I oni nisu na nekom nivou..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: exbabilon, dana/u 10 jul 2015, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 jul 2015, 14:58

Evo ga aldin se odmah kači na način da pogrešno protumači @bocacciov post. @bocaccio druže, sve se ja to slažem sa tobom ali ja recimo mislim da je Đelmiću prirodan pozicija lijevo krilo (Za Dijatu i Farijasa ću reći kad ih malo bolje upoznam). Isto kao što je recimo MEsiju i Izetu Hajroviću desno krilo. Slažem se za KOkota i sve ostale žrtvovane, ali Đelmić je po meni više lijevo nego desno krilo. Takve ima karakteristike. Prodaran je i brz sa loptom i ulascima u sredinu pravi pometnju i tom istom desnom nogom ima priliku da šutne. Baš kao i Mesi recimo. Mesi je ljevak ali lijevo je mnogo lošiji. Za Memiju i Stanu si u pravu. Oni su mnogo bolji desno. Čak mislim da bi i Kokot bio bolji kao desno nego kao lijevo krilo mada on i krila niđe veze. On je napadč ali samo pričam o karakteristikama.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 14:59

dobro je ako nista sto se 18 kola igra u ovom prvom dijelu, tako da polusezonu zatvaramo domacom utakmicom, a drugi dio opet otvaramo domacom protiv sirokog

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 jul 2015, 15:06

Ova sezona ce biti najteza ne samo za nas vec za sve klubove prije svega zbog toga sto ispada veliki broj klubova. Za svaki bod ce se krv propisati. Treba maksimalno u svaku utakmicu ulaziti jer ce svi tako raditi. Raspored ko raspored sa svakim treba igrati i nikad se ne zna kad ce krenuti dobra forma i niz bez poraza ili obrnuto. Idemo lagano utakmicu po utakmicu .

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 jul 2015, 15:08

Oda treba vratiti Đelmića na lijevo krilo jer on je igrao na toj poziciji nekoliko puta i jako dobro surađivao sa Kvesićem na toj strani. Mene najviše brine pozicija desnog beka. Nisam siguran da se Memija najbolje snalazi kao bek bar po onom što sam sinoć vidio. On je meni bio bolji na krilu dok je Zeljković, koji će nam sigurno faliti, igrao beka. Da smo bar Benju ili Stanu ostavili, ali sad je to već gotova stvar. Možda će mali Šehić izrasti u jako dobrog beka. Međutim, mi već u četvrtak igramo utakmicu protiv Ferencvaroša. Oda mora nešto smisliti što će nam dati neke šanse u dvomeču sa Mađarima.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 10 jul 2015, 15:11

ZaZelju je napisao/la:Oda treba vratiti Đelmića na lijevo krilo jer on je igrao na toj poziciji nekoliko puta i jako dobro surađivao sa Kvesićem na toj strani. Mene najviše brine pozicija desnog beka. Nisam siguran da se Memija najbolje snalazi kao bek bar po onom što sam sinoć vidio. On je meni bio bolji na krilu dok je Zeljković, koji će nam sigurno faliti, igrao beka. Da smo bar Benju ili Stanu ostavili, ali sad je to već gotova stvar. Možda će mali Šehić izrasti u jako dobrog beka. Međutim, mi već u četvrtak igramo utakmicu protiv Ferencvaroša. Oda mora nešto smisliti što će nam dati neke šanse u dvomeču sa Mađarima.
A sta ti znaci to da izraste. Bice kod tebe do tada i cim izraste otici ce, a ti ces ostati supalj. Isto sad ako nam odu Bajic, Memija ili Amir sta si dobio s tim ? Jedno veliko nista. Ovaj princip rada je moguc samo ako se ekipa drzi na okupu par sezona i onda mozes ocekivati nesto, ali ako se bude trpilo nekog igraca i kad dode u zeljenu formu moras ga prodati za kifle.
Ja mislim da ako je neki menadzer sinoc bio na tekmi i na Malti necemo moci uzeti kilo graha za njih a ne milion maraka.
KHAJ PRICE

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 10 jul 2015, 15:17

Yebo on sebe. :rol: :rol:
R.I.P

MIRZA RASCIC

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 10 jul 2015, 15:32

samogrbavica je napisao/la:
ZaZelju je napisao/la:Oda treba vratiti Đelmića na lijevo krilo jer on je igrao na toj poziciji nekoliko puta i jako dobro surađivao sa Kvesićem na toj strani. Mene najviše brine pozicija desnog beka. Nisam siguran da se Memija najbolje snalazi kao bek bar po onom što sam sinoć vidio. On je meni bio bolji na krilu dok je Zeljković, koji će nam sigurno faliti, igrao beka. Da smo bar Benju ili Stanu ostavili, ali sad je to već gotova stvar. Možda će mali Šehić izrasti u jako dobrog beka. Međutim, mi već u četvrtak igramo utakmicu protiv Ferencvaroša. Oda mora nešto smisliti što će nam dati neke šanse u dvomeču sa Mađarima.
A sta ti znaci to da izraste. Bice kod tebe do tada i cim izraste otici ce, a ti ces ostati supalj. Isto sad ako nam odu Bajic, Memija ili Amir sta si dobio s tim ? Jedno veliko nista. Ovaj princip rada je moguc samo ako se ekipa drzi na okupu par sezona i onda mozes ocekivati nesto, ali ako se bude trpilo nekog igraca i kad dode u zeljenu formu moras ga prodati za kifle.
Ja mislim da ako je neki menadzer sinoc bio na tekmi i na Malti necemo moci uzeti kilo graha za njih a ne milion maraka.
Naravno da moramo početi zadržavati igrače, s tim se slažem. Nadam se da menadžeri, skauti, koji su sinoć bili na utakmici nisu zadovoljni sa našim igračima, jer mi ne smijemo ostati bez te trojice (Riad, Kerim i Amir). Dado i Enis su sinoć pokazali da se na njih treba računati. Pogotovo stariji Sadiković, čini mi se da on može dobro odigrati na više pozicija, vezni red s njim izgleda stabilnije.

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 10 jul 2015, 15:37

kenante je napisao/la:
zubar je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Cija je ova zastava/transparent gore ?
"Zasto i ko je dozvolio da se na jarbolima pored zvanicnih zastava Želje, BiH, Uefe i Malte pojavi bordo bijela zastava? E gospodo iz kluba zbog ovakvih, vama gluposti, a nama bolesnicima velikih stvari, dolazi do problema. Sinoc je jedan bolesnik skinuo tu fujavu zastavu na poluvremenu uz odusevljenje citave tribine i negodovanje i snimanje policije. Zamislite sta bi se desilo da je policija krenula privesti tog momka? Ova zastava ce danas biti dostavljena na adresu domacina utakmice sa pismom slicnog sadrzaja ovome statusu, nebili barem taj neko ko ne radi svoj posao napokon poceo obavljati svoje obaveze kako treba".
To je napisao na svom fb nas brat Tarik :D
to je bila zastava Balzana, a ne neka provokacija
[img]https://pbs.twimg.com/media/CIxAHFYUsAAjr9g.jpg[/img]
Bitno je da se pise kako tarik nije normalan a samo se malo mozak teebao ukljucti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Hrasno15 i 34 gosta.