FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

likusa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la likusa » 10 jul 2015, 11:29

Raja moram pohvalit majice 1921, predobre, šminkica prava ..Kupim momku i ne pokajem se :salut: :clap:
Željeznicar za život cijeli !

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 10 jul 2015, 11:33

tm8782 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Udjes na internet i jednostavno procitas kad je Ferencvaros zadnji put bio u grupnoj fazi euro takmicenja, pa onda udjes i vidis kad je Plzen i sve ti bude jasno.. Igracima su teske noge treba ih razumiti..@zaboljisportubih :clap: :clap:
Ako neko zeli nek pregleda golove sinoc, pa ovim Holandjanima golman sam sebi zabijao golove... I kako mi je krivvo zbog yebenog zutog kartona sto Memija dobi, glup totalno...
Cekaj, Memija igra sad protiv madzara ili...
Igra brate, nego govorim da u utakmici kad imas sve u svojim nogama, siguran si u drugom pretkolu, ti dobijes onakav zuti..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 jul 2015, 11:39

barbarez je napisao/la:Daj ba nedizite te Madjare u nebesa,u startu nasim igracima stvarate pritisak i strah. Prosle godine istim rezultatom izbacili maltezane,dvije godine zaredom ispadaju u 2 pretkolu.
Nemate pojma o njima,pogledali ova 2 meca,i protiv Videotona i sad donosite neki sud o kvalitetu. Ako im je usminkan stadion i to dobro izgleda na tv,ne znaci da su toliko dobri.
Daj ba malo vjere u ekipu,sta ste ocekivali da ce nasi zapet ko ludi sinoc. Dajte malo vjere u nase momke. Madjari strasna sila a od prvog pretkola igraju.
Eto i Olimpic se dobro nosio i bio bolji od Slovaka,sve je to u 5 deka,samo jos malo poraditi na spremi i psihickoj i fizickoj i bice to dobro. Jos Joco kad uleti,ja vjerujem da ce Zeljo dobro odigrati a i proci.
Manite se vise price o atomskim Madjarima,svemirskim Cesima i slicno,samopouzdanje je kljuc uspijeha. Ako udjes u mec sa vjerom da si dobar i da mozes,puno lakse se igra,noge nisu teske,svezane.
U Europi ,ponavljam ,ugledajte se na pitare malo,njima je vjera u sebe ,dovela do puno vise dobrih rezultata nego sto bi bilo da su " svemirali" Svedjane,Bugare,Grke,Slovake.....
ne istim nego 2-1 i 1-1 na malti.

jesmo malo poučeni lošim iskustvima postali kukavice i više nego što treba. no nije bitno šta mi mislimo nego igrači i struka.

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 10 jul 2015, 12:05

Zoran Kokot po meni nije za prvih 11

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 10 jul 2015, 12:06

Tekma jučer ništa specijalno, biće to protiv Mađara puno bolje. Neko je meni se čini jučer pitao može li se preuzeti gdje online prijavnica za članske kartice, http://fkzeljeznicar.ba/clanstvo/ evo ima tu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 jul 2015, 12:07

kokot definitivno nije za evropskih utakmica. u našoj ligi on može i dalje biti koristan i ima dosta zasluge što mi ovo uopšte igramo. mada juče smo manje više imali 11 takvih...

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 10 jul 2015, 12:11

Pa nije Joco dzaba doveden valjda, upast ce on na Kokotovo mjesto, ja ne sumnjam. :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 jul 2015, 12:14

nemoj da upada na lijevo krilo hljeba ti. ako ne dođe niko na to mjesto treba pokušati sa diattom, đelmićem (a neko drugi desno), brazilcem, hirošom, bilo kim osim joce koji je školski primjer polušpica, centralnog. ono malo što je hiroš odigrao stvarno izgleda k'o potencijal (mada i on igra desnom nogom).

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 10 jul 2015, 12:20

Nešto gledam na zvaničnoj ovaj prvi tim. Dobro fali tu nekoliko igrača, ali i još se kod nas vode Hadžović i Kašić a otišli su. Možda nisu zvanično. NEgo o drugoj stvari razmišljam. Što se ne ubace i juniorska i kadetska ekipa isto. Ima to dosta klubova, a počeli smo svi pratiti te stvari. Neki dan sam čitao da je trebao Adžem da izvrši prozivku juniora. Mogao je i o tome jedan tekstić izaći. SAmo onako mala neka stavka koju bi ja volio a da se @ipe ne uvrijedi :) Nadam se da će omladinci igrati LP pa da ćemo bar tu napuniti Grbavicu :)

Mis mo svi zaeli za tog ljevaka na krilu da je to čudo jedno. Danas obično ti ljevaci ako imaju dobar šut igraju desno krilo. Znači trebaju biti sposobni da igraju na obje strane. Meni je recimo Đelmić bolji tamo jer ima dobar šut desno, kao što je i Višća nekad igrao lijevo. Krila nam moraju biti sposobna da igraju na obje strane. Mi sad imamo tri klasična krila ĐElmića, Diajtu i brazilca. Tu još i ovi mladi. I ja mislim da nam treb ajoš jedno krilo ali ne mora biti ljevak i ako je ljevak ne mora igrati na lijevoj strani. Uz njega, ako Baja ode rteba dovesti visokog napadača i fali nam po meni desni bek jer je Memija sklon kartonima. Ako bi doveli desnog beka mogao bi i Memija pomoći na krilu dok ne dovedemo pravog. Kokot u tom slučaju na klupu. PO meni Koka je idealan za naše lige za seljačkih tekmi gdje treba naložiti raju i igrače. I tu donosi prevagu svojim iskustvom i snagom. Nađe se na pravom mjestu, izbori par faluova itd itd.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 10 jul 2015, 12:35

Sinoc sam bio na tekmi i posmatrao je sa zapadne tribine... Ja malo utakmicu vidim iz drugog ugla, def da smo osigurali prolaz u prvoj tekmi sto se odrazilo na igru. Medjutim nije mi jasno da ovi ribari imaju jace i brze igrace, u par navrata Memiju smijesnim naprave, nasi igraci se odbijaju od njihove u duelu itd. Moja zelja je da se forsira Dado-sutevi sa distance, jer ko prati treninge a sinoc utakmica primjer da ima strasan sut. Bajica ne bih stavio u spic nego bi mi on pokrivao krilo, a Kokota bi stavio u napad ili na klupu( lik je trom, daleko od realizacije sanse po protivnicki gol). Sinoc mi je zao Diatte lik se zagrijavao 30min i nije usao, drago mi je za Hirosa, iako je Diatta Hulk za cijelu nasu ekipu. Trebaju da uigraju par akcija kao sto smo imali prije situacije, gdje su Adilovica svi filovali loptama a on hladno glavom to finalizirao u pogotke... Bojim se da nasim fali kondicija i snaga, a to se bar moze srediti. Pun k.... planina,brda...ukratko deranje guzova, teretana obavezno itd
Sto se tice navijaca i broja ja sam zadovoljan (ishod prve tekme, neatraktivan protivnik, ramazan, GO itd). Malo marketinga ne bi skodilo, cisto da se vidi da se radi nesto i da se probude spavalice kojih je realno najvise, derby, atraktivni protivnici u kvalifikacijama i sl. Juris na clanske!!!!!
Sto se tice Ferencvarosa uopste se ne sekiram, imam osjecaj da cemo proci dalje, jer ce Oda smisliti strategiju, samo igrace nafurati da gaze, nagrada trece pretkolo ne moze biti bolje ;)
Ocekujem sto vise navijaca u Madarskoj da se ponovi gostovanej u Mariboru ;)
forzaaaa zeljoooo :opaopa: :opaopa: :opaopa:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 jul 2015, 12:39

Maltezani su tako postavili ekipu na terenu da je bilo neobicno igrati za nas na taj nacin. Njihova odbrana je bila izuzetno visoko, a istureno su bili malo iza centra. Sva njihova koncentracija svela se na tridesetak metara prostora cijelog terena. I tako se vidjelo da oni nisu ekipa koja je kvalitetom i takticki mogla igrati na ovu varijantu. Medjutim mi nismo odgovorili tom prilicno agresivnom pristupu, koji bi trebao da ima mnogo rupa za ekipe koje znaju ili hoce to da iskoriste.
Umjesto da smo na ivici ofsajda, i da je neki nas brz igrac ulijetao stalno u prazan prostor, gdje lopte dajes u for, a ne igracu u noge, uglavnom se desavalo da se Bajic vraca po lopte na centar, a krila nisu probijala njihove linije, pa se tako sve umrtvilo na sredini terena. Bili smo daleko od gola i nismo poduzimali nista posebno da se napravi neka izrazajnija sansa da bi se ugrozio njihov gol, pa nam je ostalo da ponekad pokusamo sa distance nekim sutem. Eto, jedna takva je i upalila, sto je bilo dovoljno za pobjedu, ali ne i za neki jak utisak cijele utakmice.

Ne stojimo mi lose na terenu generalno gledajuci, igra ima smisla i lopta ima puno dodira, samo sto ovakva igra zahtjeva mnogo vise trcanja da bi to izgledalo onako kako treba i da bude lijepo za oko. Kada igraci ne trce dovoljno, onda se dobije slika umrtvljene igre, bez nekog zanosa u ljepoti i dobijes utisak da igraci igraju bez emocije, cisto da prodje utakmica.Desilo nam se to u ovoj utakmici, a ni ona prva u gostima nije bila nesto razlicita, osim onih brzih golova koje smo srecom dali. Nadam se da je to sve zbog protivnika, jer mi imamo sliku prosle sezone i prave borbenosti kod igraca koja nam se dopala. U ovom dvomecu, posjed je bio dobar, i realno je da je to tako bilo, ali izostala je trka i borbenost. Da bi slika bila prava i da bi bili zadovoljni Odovic mora uspjeti spojiti jedno i drugo. Posjed lopte nema nekog smisla ako ne napravis situaciju da si opasan po gol protivnika. To dobijas naravno agresivnoscu i sa puno vise trke u svim pravcima.

Svakako cestitam nasem Zelji na prolazu u drugo pretkolo i drzacu se one recenice kako je Odovic spomenuo, da je ovo za nas bila prijateljska utakmica. Zapravo je sve licilo na to. Nadacu se da ce sa ozbiljnijim protivnikom i pristup nase ekipe doci do izrazaja, jer ovako nonsalantno protiv madjara ne smijemo ni pomisliti da udjemo u utakmicu. Pa vjerujem da su toga svi svjesni. Ovo je bio jedan susret gdje su navijaci ocekivali da vide kako stojimo na pocetku sezone, igraci su to nekako manje vise rutinski priveli, ali navijacima je zbog ovog dvomeca ostalo nekoliko upitnika o mogucnostima ove ekipe, jer ovo ne bi trebao biti takmicarski maksimum. Ne bi valjalo da je tako. No treba ocekivati podizanje forme i fizicke spreme kako pripreme odmicu, da bi za prvenstvo dozivjeli optimum. Prvenstvo je jako blizu pa je za ocekivati da taj optimum i krajnje mogucnosti ekipe bude vidljiv vec za desetak dana.

Broj navijaca je za mene bio sasvim ocekivan. Ni vise ni manje od ovoga nisam ocekivao iz hiljadu razloga. Nemam tu neke pretjerane iluzije na takve stvari, period takav, ljeto, ramazan, neatraktivan i vec rijesen protivnik, vec smo imali ovakvu navijacku rutinu za ovaj tip utakmice. Tako da mi je to u redu.

Idemo dalje, uz nadu da ce igraci u sljedecoj utakmici pokazati maksimalnu koncentraciju i borbenost, jer idemo na noge jakom protivniku.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 10 jul 2015, 12:39

za susret s madjarima moramo prije svega promijeniti pristup igri. to je prioritet.
igraci moraju vise trcati, otkrivati se i traziti prazan prostor. igra mora biti tecna od noge do noge bez peglanja. primis dodas, primis dodas.
ne smije se desiti da od 11 igraca na terenu polovina stoji u mjestu. toga ne smije biti.

ako igraci citaju, poruka za njih.
hajmo se malo uozbiljiti.

i na kraju, vezano za malu posjetu.
niko nece tudje muke.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 10 jul 2015, 12:57

Jos jedna stvar, hocemo da pomognemo nasem klubu, e onako se ne pomaze sigurno, ono lomljenje stolica, sve cemo mi to platit :thumbdown:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 jul 2015, 13:00

Hm ne znam sto neko rece nakon dvije utakmice nemam predstavu o tome koliko ova ekipa moze.Mi ovo svake godine igramo jer moramo a ne sa ciljem da probamo nesto napraviti dalje u odnosu na predhodni period. I takav pristup se vidio na igracima. Nama fali lijevo krilo da mozemo biti podjednako opasni sa obje strane. Pozitivna stvar je debi Hirosa za kojeg vjerujem da ce dobiti sansu u sezoni pred nama.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 10 jul 2015, 13:02

Ako ništa bit će to jedno lijepo gostovanje u jedan lijep grad, nije Ferencvaroš neka ekipa za bojati se u startu, ali favoriti jesu.
Nešto ne vjerujem u prolaz dalje ali to više zbog činjenice kada vidim da jedva 5k ljudi dođe na utakmicu i ovakve stvari se neće još dugo promjeniti, boli me kada vidim ovakav stadion prazan, a neće se promjeniti ni kada budemo igrali protiv Ferenca pa tamam da pobjedimo u Budimpešti neće doći više od 10 000 na uzvrat i onda sve ove piče o tribini, stadionu, pomoći klubu padaju u vodu nema te euforije nema iščekivanja utakmica kao što neko napisa, živi se od derbija do derbija a ne za Želju, teško je i mučno sve to gledati.

Volio bih da proemo Fradi ali u istu ruku nekako mi je i svejedno :(
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 10 jul 2015, 13:08

Koliko cemo Eura dobiti nakon ovoga prolaza? :cool:
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 10 jul 2015, 13:10

lisander je napisao/la:Ovi naši u odbrani ko da su na izletu bili sinoć, al eto bolje sinoć nego u Budimu, fizika će se dići do Mađara, pa ovo je možda 18-i dan kako treniraju, i u pola su priprema. Drago mi je da su očekivanja minimalna i trebaju biti, Ferenc je bolji od Plzena, brzi su i iskusni odjednom, razvalili su Holanđane i Videoton, nisu izgubili kući ima dvije godine
sve kontam normalno komentarisati ali ljudino de mi reci po kojim kriterijima je tebi Ferencvaros koji je u europi u zadnje vrijeme malo manja **** od nas, jaci od Plzena koji igra grupe ?
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 10 jul 2015, 13:12

ragazzidelsud1987 je napisao/la:Koliko cemo Eura dobiti nakon ovoga prolaza? :cool:
2oo.ooo€ za igranje u prvom kolu, a za prolaz i igranje u drugom cemo dobiti jos 21o.ooo€, znaci ukupno 41o.ooo€
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 jul 2015, 13:24

Što se juga tiče želim samo da skinem kapu momcima koji su bili na šipci i uradili sve da se digne atmosfera, u jednom trenutku se pola tribine i skinu, krenu onaj vozić, nastojali su da dignu atmosferu i na drugim tribinama na šta zapad nije reagovao do onog trenutka kada se prozvao istok a ljudi skočiše ko da im je neko rekao da će im dati pare ako ustanu da navijaju. Ono što ne mogu da shvatim su ovi mlađi momci, malo ispod mene stajao je vođa iz prethodnih sezona koji 90 minuta nije stao sa navijanjem a pored njega i jedan stariji čiča koji ga je također pratio. Za razliku od njih oni već spomenuti, mlađi momci, su navijali sveukupno 45 minuta i dali sve od sebe da ništa od one travuljine koju su ponijeli ne ponesu kući. Fuj omladino :puke:
slika
Onaj Tarik stvarno nije normalan :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 jul 2015, 13:36

Cija je ova zastava/transparent gore ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, kulinban1189, MrkiMedo, NazorUso i 44 gosta.