Sa njegove tačke gledanje košarke, po meni, nije mogao napraviti bolji potez. Pogotovo nakon ove povrede, što Donnie kaže, za doktore. Očekujem ga na startnom PF-u i 10+ poena u prosjeku. Fina, čak štaviše, odlična para za njega i nadati se da će slijedeće ljeto uzet' još bolje pare. Naravno nakon strašno odrađene sezone u Finiksu.Donnie Darko je napisao/la:Phoenix je tim koji se dosta oslanja na šut sa poludistance i tri poena, žive od šuta i umiru od istog, tako da će biti dosta prilike za Mirzu da se ispucava. Na njemu je da iskoristi tu priliku. A imat će dosta minuta, vjerujem da ga dovode kao zamjenu za Channinga Fryea koji je bio ključni igrač do prošle sezone. Naigraće se pick'n'rolla sa oba playmakera Sunsa.Janez je napisao/la:Iz ugla poznavaoca NBA koliko je ovo ispravna i dobra odluka za Mirzu za nastavak karijere?
Druga stvar je što Phoenix ima ubjedljivo najjače doktore u ligi, koji će mu pomoći dosta, i produžiti karijeru nekoliko godina, ako se zadrži tamo naravno.
Što se tiče repke, mislim da je sad teška situacija, al' nadajmo se da će zaigrati. Po meni bi možda bolje i bilo da ga se ne forsira, jer smo svakako bez Juke, pa onda napasti za 2 godine taj famozni drugi krug.