RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

keno83
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la keno83 » 08 jul 2015, 15:31

imas Mostaraca koliko hoces da navijaju za Sarajevo, pa san svakog igraca Veleza je da zaigra za Sarajevo, ne znam o cemu se prica ovde, ako ste vi zadovoljni ovim sto je Velez danas, i onima koji su ga vodili i vode, onda vam svaka cast, a sinko ja sam isao na gostovanja kad je raja u pancirima prelazila na onu stranu, kad smo pjeske prelazili, a danas vas vise po dalekoj Dzidi zlocincu, dzepove punite i po Bleku pare ostavljate nego na tekmama Veleza, pa se sjetim rahmetli Nese i ostalih pa mi se place.. Ali ok, kad ste zadovoljni setno vam bilo.

brkic1970
Kontakt:

Post Postao/la brkic1970 » 08 jul 2015, 15:35

NeverGiveUp je napisao/la:
keno83 je napisao/la: ali jok balija odlucio da ide od nule u Vrapcice

**** te i balije i ustaše i VeHlež kakvog ti očito vidiš i "poštuješ".
I drž se ti Saraj'va, ostavi se nas. Čuj ROĐENI Mostarac za Saraj'vo navija :crazy:
gluho i daleko bilo...pustite lika nije vrijedan paznje,,,, SAMO VELEZ....

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 jul 2015, 15:41

keno83 je napisao/la:imas Mostaraca koliko hoces da navijaju za Sarajevo, pa san svakog igraca Veleza je da zaigra za Sarajevo, ne znam o cemu se prica ovde, ako ste vi zadovoljni ovim sto je Velez danas, i onima koji su ga vodili i vode, onda vam svaka cast, a sinko ja sam isao na gostovanja kad je raja u pancirima prelazila na onu stranu, kad smo pjeske prelazili, a danas vas vise po dalekoj Dzidi zlocincu, dzepove punite i po Bleku pare ostavljate nego na tekmama Veleza, pa se sjetim rahmetli Nese i ostalih pa mi se place.. Ali ok, kad ste zadovoljni setno vam bilo.
:roll: :facepalm:

Zapamti šta ću ti reći: Rođen sam u Sarajevu, i navijam za Velež od malenih nogu, i nije mi nikada palo na pamet da navijam bilo za Sarajevo ili Željezničar, znači nikada nije bilo sumnje, a ja gdje živim više od 50% ljudi navija za Velež iako se radi o glavnom gradu BiH.

Ono što je Velež prošao nije niko u državi. lako je pametovati onima iz Sarajeva kada nije bilo ni 1% sumnje da će Sarajevo igrati na Koševu, dok je Veležu sudbina zapečačena bila 1993. kada je HVO izdao naredbu o progonu Veleža sa BB i klupskih prostorija u Radićevoj.

Čuj san svakog igrača Veleža da zaigra u Sarajevu? :roll: Ne mogu da vjerujem šta se piše o Veležu.

Bio VELEŽ u n-toj ligi ja opet kažem VELEŽ. Boli me racku za druge, a ti ako voliš Sarajevo tvoja stvar ne braniti niko.

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 08 jul 2015, 17:30

Onako, solidna rasprava zadnjih par stranica. Keno svojim postovima zaintrigirao ostatak forumasa. Sejtane jedan. :D

Cuj koliko hoces Mostaraca koji navijaju za Sarajevo. Pretjera ga druze. Mozda onih koji su se spustili '92 u grad. Poznajem jednog Zeljovca. Godinama ponosno govori da je Zeljovac i Podvelezac. :D Raja se zeza sa njim. Mozda u buducnosti ako Sarajevo nastavi sa ovakvim rezultatima, a Velez bude truba k'o zadnjih 20. godina.

Pitar sa Luke? Haj bola' ne zezaj. :D Jedino ako spadas pod ove maloprije pomenute. Bitna napomena, nisam nikakav Mo fasista, neka ljudi.

Priznajem da se u dosta stvari slazem sa tobom. Mada nisi otkrio toplu vodu. Helenejse, slazem se za mizernu posjetu, katastrofalne omladince, da je klub prilicno marginalizovan, da je taoc niza nesposobnih uprava, da se ljubav prema Velezu pomalo nekriticki glorificira, da se ne moze klub oslanjati na donacije, jer ce doci vrijeme kada sljedece generacije dijasporaca nece biti privrzene Mostaru i Velezu kao njihovi roditelji danas itd, itd.

Donekle si se dotakao cjelokupnog stanja crvenijeg dijela grada. I tu nam se oko nekih stvari misljenja poklapaju.

Nego, vrati se ti prvoj ljubavi pa da se zajedno ovdje sekiramo. :D Nema dva kluba. Nisi iz Cima pa da uporedo navijas za Dinamo i Zrinjski. :D Pratio Velez u vrijeme kada su se pancirke jos nosale. Kad ces zrtvovati glavu za Sarajevo k'o sto si za Rodjene. :D Hoces djavla. :D Keno bola', ti si nas. :D

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 08 jul 2015, 19:01

De bola Keno,ima zrnce istine u tome sto pises,malo zrnce,ali burazeru...ako si simpatizer Sarajeva,sto dusis?Znamo mi vrlo dobro sta je bilo,znamo o regulacionom planu Sjevernog Logora,znamo da je Safa paksu...sve mi to znamo.Znamo sta je RA bio,znamo,znamo sta je Velez bio.Zato,nemoj bez potrebe trositi rijeci,mi sve znamo.Bezbroj puta sam pomenuo,Mostar i Split su gradovi slicnog mentaliteta...od depresije do euforije je jedna mala nit.Poljud padne sa 30.000 na 2.000,pali smo i mi.Ali,samo tren pozitive i pozitivnih rezultata i eto opet budjenja.Najbolji primjer je bio plasman nase reprezentacije na SP kad je i mlado i staro,i musko i zensko poludilo...e to cekamo sa Velezom.Ako smo mogli 20 godina cekati,mozemo jos.I zato,necu te napadati,vec samo poruciti,pusti nas...mozda smo sado mazo,mozda volimo trpiti bol.Pusti nas jer cu te zvajznuti kamenicom u glavu,mogu Neretvu prebaciti.Kao nekad.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Tifoz
Kontakt:

Post Postao/la Tifoz » 08 jul 2015, 19:04

Keno izrode. Ti si jedan od onih sto se na prste mogu izbrojat da zivi u nekoj staroj mostarskoj mahali a navija za drugi klub a ne za Rođene. Evo ti brato konkurencije pa se sa njim pred sarajevski derbi nađi i razmjenjivaj podjebavanja dok mezite četen alvu i burek iz buregdžinice bosna koji je došao po šoferu bregava transa
[youtube][/youtube]
A ušša tamo smradu jedan ti mi našao pisat bljuvotine po klubu koji je preživio smrt toliko puta. Mačka ima 9 života a mi mnogo više i okani se više vrijeđanja sram te bilo. Ima nas gomila koji ce ga pratit i u šestoj ligi. Idi bola navijaj za Sarajevo šta ti imaš sa Mostarom osim kupljene kuce na luci. Šibe
DŽELO ODLAZI

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 08 jul 2015, 19:22

'ta će on je napisao/la:Onako, solidna rasprava zadnjih par stranica. Keno svojim postovima zaintrigirao ostatak forumasa. Sejtane jedan. :D

Cuj koliko hoces Mostaraca koji navijaju za Sarajevo. Pretjera ga druze. Mozda onih koji su se spustili '92 u grad. Poznajem jednog Zeljovca. Godinama ponosno govori da je Zeljovac i Podvelezac. :D Raja se zeza sa njim. Mozda u buducnosti ako Sarajevo nastavi sa ovakvim rezultatima, a Velez bude truba k'o zadnjih 20. godina.

Pitar sa Luke? Haj bola' ne zezaj. :D Jedino ako spadas pod ove maloprije pomenute. Bitna napomena, nisam nikakav Mo fasista, neka ljudi.

Priznajem da se u dosta stvari slazem sa tobom. Mada nisi otkrio toplu vodu. Helenejse, slazem se za mizernu posjetu, katastrofalne omladince, da je klub prilicno marginalizovan, da je taoc niza nesposobnih uprava, da se ljubav prema Velezu pomalo nekriticki glorificira, da se ne moze klub oslanjati na donacije, jer ce doci vrijeme kada sljedece generacije dijasporaca nece biti privrzene Mostaru i Velezu kao njihovi roditelji danas itd, itd.

Donekle si se dotakao cjelokupnog stanja crvenijeg dijela grada. I tu nam se oko nekih stvari misljenja poklapaju.

Nego, vrati se ti prvoj ljubavi pa da se zajedno ovdje sekiramo. :D Nema dva kluba. Nisi iz Cima pa da uporedo navijas za Dinamo i Zrinjski. :D Pratio Velez u vrijeme kada su se pancirke jos nosale. Kad ces zrtvovati glavu za Sarajevo k'o sto si za Rodjene. :D Hoces djavla. :D Keno bola', ti si nas. :D
druze ja sam na svakoj domacoj Velezovoj, ovo za Sa i navijanje kazem da stanje postaje sve gore, a vidim kad Hebib i ostali odu u Sa koliko su sretni i zadovoljni sa tim vecim stepenom u karijeri jer mi to smeta, vidi se da si ekonomski obrazovaniji, i da shvatas poentu, moja cijela prica se temelji na tome da se krene naprijed konacno, ocemo i za pedeset godina pricat bio jednom Velez, igrao na BB, bit ce takav opet, ako se rukavi ne zasucu tesko ce to biti opet, ja sam brate sa selom starijim po tribinama bio, na onoj se gonjao odmah poslije rata sa adom, semom, kasnije dana kosa vilko, a sad nas samaraju po dalekoj i slicno, dok im puzemo da ostavimo koju marku, a sjecam se dok im je pipa pokojni ziv bio, koliko su ispod nas bili, nije megdana bilo da nisu po nosu redom dobili, od spanskog, do avenije bi ih se gonilo, po plazama poslije rata ih se tuklo, kasnije se sprijateljili pa se nekad i sjelo zajedno... eee

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 08 jul 2015, 20:21

Smori frajer na mrtvo imas li kakvog drugog posla druze ? kuknjava
#musvdg

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 08 jul 2015, 20:31

1922VFC1981 je napisao/la:Smori frajer na mrtvo imas li kakvog drugog posla druze ? kuknjava
100% sam provalio sta ga boli ,ali sta cu mu ja ,to je jednostavno od pamtivjeka tako.Do ovoga rata u Mostaru se jedno 95% navijalo za rodjene i sad poslije se pojavilo malo navijaca kona ,Hajduka i Dinama , ja i ima jedan manijak .
A rodjeni iz drugih gradova ostaju uz Velez do groba i to se jednostavno nece promjeniti

EDIT Mozda trebamo javnu drkicu baciti na neki klub koji je do jucer isto kao i mi bio u belaju do guse :wtf:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Tosre
Kontakt:

Post Postao/la Tosre » 09 jul 2015, 00:07

Keno zgutim ti majku ohladi vise i pusti raju na miru, kako si dosadan majke mi moje, idi bola navijaj za koga hoces, koga boli taki za tebe?

Raja ovaj je Kemo je samo dosao da provocira ovdje okanite ga se, vidi se da je p_e_de_rcina neka trazi momka ovdje na forumu da mu ga zavali u pakash.

Keno ovdje mi ovdje volimo samo zene, idi tamo kod Svinjevaca mozda i nadjes momka ustvari decka da te usreci majke mi moje.

Mostar u Srcu, Velez do Groba!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 09 jul 2015, 00:11

Keno83 je potpuno u pravu što se tiče svega. Osim ovog dijela gdje priča o FK Sarajevu i nekakvom shizonavijanju za njih.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 09 jul 2015, 00:12

Ohladi deckic. Pisemo samo.. nemoj se uzbudjivat, drago mi je da ste zadovoljni ovim stanjem i sretni. Prava poslijeratna mostarska raja cale kafica markica maica preko ramena i dje si brato.. zato i jest ovako.. bice bolje.. mo u srcu lezve do groba. Pozz

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 09 jul 2015, 00:14

Baader je napisao/la:Keno83 je potpuno u pravu što se tiče svega. Osim ovog dijela gdje priča o FK Sarajevu i nekakvom shizonavijanju za njih.
Hvala drug zelio sam samo iznijeti misljenje koje nas sve dobronamjerne boli i ukazat na stanje koje se ne mijenja od poslije rata.. hvala jos jednom :)

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 09 jul 2015, 00:18

keno83 je napisao/la:
Baader je napisao/la:Keno83 je potpuno u pravu što se tiče svega. Osim ovog dijela gdje priča o FK Sarajevu i nekakvom shizonavijanju za njih.
Hvala drug zelio sam samo iznijeti misljenje koje nas sve dobronamjerne boli i ukazat na stanje koje se ne mijenja od poslije rata.. hvala jos jednom :)
Ja bih volio da nisi u pravu, ali jesi.

Samo što je to davno i više puta ispričana priča i ništa novo. Svi to znaju već odavno, ali je glava u pijesku. Ova ekipica koja skače po utakmicama trenutno se i trudi, ali džaba kad je ostatak populacije u sleep modeu. Do kad, vidjećemo.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 09 jul 2015, 01:06

Kao da ja ne bi volio da nije ovako.. velez ima najveca imena u drzavi, nazalost niko od njih nece da se uhvati u kostac, o dijaspori koja je vani uspjesna obrazovana imali smo koristi, ali sta kad njih ne bude.. ali bit ce bolje ne moze ovako do vijeka.. sto kazes valjda se i ovi u sllep modu probude pa podju dolazit na utakmice, tegoba je kad si na tribinama a glasniji gostujuci navijaci, sjecam se kad sam bio tamo na istoku protiv zelje na grbavici nakon povratka iz druge lige i one vojske.. valjda se ponovi opet a hoce.. liga sampiona vise, to me zanima..

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 09 jul 2015, 09:59

On je neka vrsta @Aldina :damn:
Ocigledno da trola i ne treba mu vise davati paznju, ali isto tako ne pada mi na pamet odustati pisati na mjestu predvidjenom za navijace Veleza ;)
Sutra zdrijeb parova za prvenstvo ,ako je suditi po vecini dosadasnjih mozemo ocekivati prvo kolo domacinstvo ...volio bih nekog uslovno receno slabijeg za pocetak
Forza Velez
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

RamizBegovic
Kontakt:

Post Postao/la RamizBegovic » 09 jul 2015, 10:37

rodjenisa je napisao/la:On je neka vrsta @Aldina :damn:
Ocigledno da trola i ne treba mu vise davati paznju, ali isto tako ne pada mi na pamet odustati pisati na mjestu predvidjenom za navijace Veleza ;)
Sutra zdrijeb parova za prvenstvo ,ako je suditi po vecini dosadasnjih mozemo ocekivati prvo kolo domacinstvo ...volio bih nekog uslovno receno slabijeg za pocetak
Forza Velez
Slažem se u potpunosti ,raja samo Velež
Sutra bi volio i ja da dobijemo u 1. kolu nekog slabijeg npr Sarajevo i da odradimo dobro gostovanje :lol:

AlemC85
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la AlemC85 » 09 jul 2015, 10:44

Jedna tužna vijest. U Mostaru u 58. godini je preminuo Vladimir Dada Matijević, legendarni kapiten Veleža. :cry:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 09 jul 2015, 10:46

S obzirom koje detalje i imena spominje, jasno je da ne trola.

Ta priča sa Sarajevom mi je neshvatljiva i suluda, ali bože moj, život piše romane.

lile
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la lile » 09 jul 2015, 11:46

Pokoj ti duši kapitenu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: 1921zeljeznicar1921, lakilone i 12 gostiju.