Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Heller
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Heller » 08 jul 2015, 17:49

Tribalian je napisao/la:
Heller je napisao/la:Ex Yu je imalo kvalitetnu scenu zbog veličine zemlje i cenzure smeća tipa Grand. I dosta likova koji nisu bas rock svirali a nastali su u toj sceni tipa Rambo, Dino Dvornik itd...
Cenzurisane su i pojedine grupe iz Novog talasa u pocetku :mrgreen: tj. dodatno oporezivane.
Plamene zore... Al mislim na zanrove kompletne, tad na Tvu ne bi mogo vidjet ove isprdke
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 jul 2015, 17:50

Heller je napisao/la: Bolero nikad nisam gotivio al ZP i njima slicni bendovi su uvijek bili dobri Elvis Kurtovich i onaj Đurin. izjalovio mi se Exit, a moze se na Krivaju jbg :mrgreen:
ZP su kraljevi. 80ih radili strašne stvari, a i danas su najbolji što se tiče roka u regionu. Bobmaj Štampa je odlična.

Kakav si s Milićem i VP? :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Ide i ovo. :D
Zijo je naravno i ovdje. On i Toma su mi idoli životni.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 17:51

Heller je napisao/la:Ex Yu je imalo kvalitetnu scenu zbog veličine zemlje i cenzure smeća tipa Grand. I dosta likova koji nisu bas rock svirali a nastali su u toj sceni tipa Rambo, Dino Dvornik itd...
I pored svega Juzni Vetar, Semsa i Sinan su oborili sve rekorde i tada ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 08 jul 2015, 17:54

Heller je napisao/la:
Plamene zore... Al mislim na zanrove kompletne, tad na Tvu ne bi mogo vidjet ove isprdke
Istina. Mogao si da ih vidis samo po zabacenim seoskim kafanama. Steta sto nema na YT nijedna ona emisija Hit meseca, samo delovi .
Bosniacum Lilium je napisao/la:
I pored svega Juzni Vetar, Semsa i Sinan su oborili sve rekorde i tada ;)
:lol: :lol: :lol:

I ovo je istina nazalost. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 17:57

Inace @Kawhi :tokralju: sto se tice muzike, tu si najveci dominator na forumu

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jul 2015, 17:59

Otelo fakat pretjeruješ. Ispade da su samo pismeni ljudi koji slušaju muziku koju ti slušaš.
Glupost je da 90% ljudi koji slušaju sve su nepismeni. Evo ja prvi volim i mogu da slušam svaku vrstu muzike, a i većina ljudi koje znam slušaju sve i svašta pa opet niko od njih ne piše neznam, će mo....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

xaves
Kontakt:

Re: RE: Re: Chat

Post Postao/la xaves » 08 jul 2015, 18:01

jasmin10 je napisao/la:Otelo fakat pretjeruješ. Ispade da su samo pismeni ljudi koji slušaju muziku koju ti slušaš.
Glupost je da 90% ljudi koji slušaju sve su nepismeni. Evo ja prvi volim i mogu da slušam svaku vrstu muzike, a i većina ljudi koje znam slušaju sve i svašta pa opet niko od njih ne piše neznam, će mo....

Tacno tako

Sent from my ST26i using Tapatalk

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 18:05

jasmin10 je napisao/la:Otelo fakat pretjeruješ. Ispade da su samo pismeni ljudi koji slušaju muziku koju ti slušaš.

Znas po lajkovima sta mi se sve svidja :kafa:

Uostalom prate me sjene proslog zivota :tralala: :rol:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 08 jul 2015, 18:05

Milica organski ne mogu ni VP
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 jul 2015, 18:07

E pa vecina onih koji ja znam pisu neznam, će mo :kafa:

Od mene dosta.

I ja nemam nista protiv rocka, popa, repa, sevdaha, metala i svih drugih vrsta muzike ali me nerviraju ljudi koji slusaju turbo folk i kojima je nova pjesma Seke Aleksic vrh sto se tice lirike.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 08 jul 2015, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 08 jul 2015, 18:08

Sevdah je najbolja muzika sa ovih prostora.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 jul 2015, 18:09

Otelo je napisao/la:Sad ispada da sam rekao da su svi ljudi koji ne slusaju ey-yu rock glupi a losih pjesama je bilo ali i svaka scena ih ima.

Ali naravno Kawhi nije ni pokusao shvatiti da sam htio reci da je lirikom to bila jedna od najjacih scena i nije se ni potrudio procitati da je sve pljuvanje bilo usmjereno prema danasnjem turbo folku. I ne znam kako je u drugim gradovima no u mom 90% ljudi koji slusaju isti pisu "neznam" "ja nebi" i nisu bas previse obrazovani.
Pa i turbofolk ima loših pjesama, ima i dobrih. Mislim, danas se sva narodna muzika stavlja pod turbofolk. Šta to fali pjesmama Saše Matića? Ili nekog drugog grand pjevača/pjevačice? Druga je stvar što se zalomi tu i tamo neka Stoja.
[youtube][/youtube]
Lirika? Spominjao si je maloprije. Šta je to ovdje toliko dominantno u odnosu na bilo koju drugu pjesmu? Kad je slušam zamišljam emo curicu kako zapisuje nešto na papir i bum pjesma koja je lirički prejaka. Par Godina Za Nas im je odlična. Pjesma koja ima sve, ali ne možeš po jednoj pjesmi suditi žanru.

Razumijem ja tebe. Cilj ti je da ne budeš ko "ostali seljaci", pa misliš da ćeš se izdići iz njih jer slušaš nešto što danas rijetko možeš slušati u kafanama. I ja sam nekad bio takav, u nekim drugim stvarima. Al me ne možeš ubjeđivati kako exyu rok imao najjaču liriku i da ti za to bude primjer Ti Si Sav Moj Bol.
To kako šta piše je nebitno. Znam dosta "pre"obrazovanih ljudi kojim je mrsko paziti dok kucaju pa im je uvijek neznam ili nešto slično. Ja se trudim pisati pravilno i na netu, samo zbog toga da mi se ne omakne na nekom testu, ispitu i nečemu tako bitnom.
Bosniacum Lilium je napisao/la:Inace @Kawhi :tokralju: sto se tice muzike, tu si najveci dominator na forumu
Zahvaljujem. :salut:
Heller je napisao/la:Milica organski ne mogu ni VP
Meni je Tifin najbolji period u karijeri onaj jedan album što je snimio s njim. Volim nekad poslušati i ove gluposti što Milić svira poslije rata. Ismijem se i opustim mozak.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jul 2015, 18:11

Nemoj se ljutiti kralju, ali po tvojoj priči većina cura koje su okrenute vjeri su, da se blago izrazim, jer postim, lake cure, ljudi koji slušaju sve su nepismeni...

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 08 jul 2015, 18:20

Otelo je napisao/la:

E pa vecina onih koji ja znam pisu neznam, će mo :kafa:

Od mene dosta.

I ja nemam nista protiv rocka, popa, repa, sevdaha, metala i svih drugih vrsta muzike ali me nerviraju ljudi koji slusaju turbo folk i kojima je nova pjesma Seke Aleksic vrh sto se tice lirike.
Tako je novinaru!!
Samo nemoj kad dodjes u Sa, prvom prilikom zavrsiti na Bazenima ili u Barlotiju :mrgreen:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 18:25

Kakva je ovo rasprava o muzici? Sta treba slusati?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 18:26

"Francuska nema prijatelja, samo interesa" - Charles de Gaulle

Ali valjda je to tako u politici, sve ima cijenu, pa se cesto ide ispod i granica ljudskog...
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 08 jul 2015, 18:26, ukupno mijenjano 1 put.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 jul 2015, 18:26

Kawhi je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Sad ispada da sam rekao da su svi ljudi koji ne slusaju ey-yu rock glupi a losih pjesama je bilo ali i svaka scena ih ima.

Ali naravno Kawhi nije ni pokusao shvatiti da sam htio reci da je lirikom to bila jedna od najjacih scena i nije se ni potrudio procitati da je sve pljuvanje bilo usmjereno prema danasnjem turbo folku. I ne znam kako je u drugim gradovima no u mom 90% ljudi koji slusaju isti pisu "neznam" "ja nebi" i nisu bas previse obrazovani.
Pa i turbofolk ima loših pjesama, ima i dobrih. Mislim, danas se sva narodna muzika stavlja pod turbofolk. Šta to fali pjesmama Saše Matića? Ili nekog drugog grand pjevača/pjevačice? Druga je stvar što se zalomi tu i tamo neka Stoja.
[youtube][/youtube]
Lirika? Spominjao si je maloprije. Šta je to ovdje toliko dominantno u odnosu na bilo koju drugu pjesmu? Kad je slušam zamišljam emo curicu kako zapisuje nešto na papir i bum pjesma koja je lirički prejaka. Par Godina Za Nas im je odlična. Pjesma koja ima sve, ali ne možeš po jednoj pjesmi suditi žanru.

Razumijem ja tebe. Cilj ti je da ne budeš ko "ostali seljaci", pa misliš da ćeš se izdići iz njih jer slušaš nešto što danas rijetko možeš slušati u kafanama. I ja sam nekad bio takav, u nekim drugim stvarima. Al me ne možeš ubjeđivati kako exyu rok imao najjaču liriku i da ti za to bude primjer Ti Si Sav Moj Bol.
To kako šta piše je nebitno. Znam dosta "pre"obrazovanih ljudi kojim je mrsko paziti dok kucaju pa im je uvijek neznam ili nešto slično. Ja se trudim pisati pravilno i na netu, samo zbog toga da mi se ne omakne na nekom testu, ispitu i nečemu tako bitnom.
Samo sto je mnogo vise onih losih. Nije tu i tamo neko Stoja nego na jednog dobrog dođu 3-4 Stoje. Kad popijem na repertoaru se nadju i ovi pristojni grand pjevaci.

Meni su ovi stihovi dominantni:
Ispitujes zaborav, obaras alibi
i biras ulogu kao haljinu za vece
u prolazu me dotakne miris noci i kaze
probudi se, pokreni se
probudi se, pokreni se
Ti vidis nesto drugo, ja vidim nesto drugo. Ali ja mogu isto tako naci neku pjesmu od grupe koju ti volis i reci da mi je pateticna i losa dok ti vidis nesto drugo.

Razumijes ti mene donekle, 40%. Ipak trebao si zivjeti u Cazinu da bi shvatio kako se ja osjecam i sta ciljam da kazem. Ovdje je muzika na 0. Kad kazes ljudima da slusas nesto strano odmah pomisle: " Kreten se umislio a zapravo nema pojma o cemu pjevaju".
Razlika je sto se obrazovnim ljudima omakne ali oni neobrazovani se uvijek po tom istom netu prave pametni i onda pisu gramaticki neispravno.
Ali stvar je u tome da ja osobu kojoj je vrh muzike Ceca, Stoja, Seka, ova-ona ne mogu shvatiti ozbiljno.

jasmin10 je napisao/la:Nemoj se ljutiti kralju, ali po tvojoj priči većina cura koje su okrenute vjeri su, da se blago izrazim, jer postim, lake cure, ljudi koji slušaju sve su nepismeni...

Ne ljutim se ali sta da mislim o curi koja na statusu stavi Allah <3 a za 3min nakon istog stavi sliku u uskoj, kratkoj haljinici. Alii dobro, priznajem da pretjerujem u nekim stvarima pri precjenjivanju /ocjenjivanju ljudi preko drustvenih mreza. Mozda sam u krivu, mozda sam u pravu.
Ako sam uvrijedio nekog, izvinjavam se no govorio sam iz svog iskustva o gradu u kojem zivim.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 08 jul 2015, 18:34

Greivis je napisao/la:Kakva je ovo rasprava o muzici? Sta treba slusati?
Šta ti prija.
Otelo je napisao/la: Razumijes ti mene donekle, 40%. Ipak trebao si zivjeti u Cazinu da bi shvatio kako se ja osjecam i sta ciljam da kazem. Ovdje je muzika na 0. Kad kazes ljudima da slusas nesto strano odmah pomisle: " Kreten se umislio a zapravo nema pojma o cemu pjevaju".
Razlika je sto se obrazovnim ljudima omakne ali oni neobrazovani se uvijek po tom istom netu prave pametni i onda pisu gramaticki neispravno.
Ali stvar je u tome da ja osobu kojoj je vrh muzike Ceca, Stoja, Seka, ova-ona ne mogu shvatiti ozbiljno.
Ovo ostalo ću ti preskočiti.
I ja sam iz male sredine. Možda par ljudi zna prokomentarisat, ali sve je do tvog stava i ophođenja prema drugim. Uostalom i ti ćeš uvijek prokomentarisati "ej vidi one glupane slušaju šklj". Kako si ti drugačiji od njih onda?

A čekaj malo. Ti misliš da nekoga čini pametnim i daje mu pravo da se pravi pametan to što je naučio pravilno pisati? To što neko završi lupam, medicinu, ili neki drugi fakultet znači da ga to čini stručnjakom za muziku?

E vidiš opet pokazuješ neznanje. Ne može porediti Cecu s te dvije pa čak ni Seku ne možeš sa Stojom porediti. Poslušaj ponekad nešto možda ti se i svidi. Ne Stoju svakako. Ona je dno.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 18:36

@Otelo i takve uzimas reprezentativne za vjeru ? OK onda cu ja za ateiste izabrati Staljina... Malo naivno ;)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 jul 2015, 18:41

Evo ja prvi ne mogu sve slušati. Mislim, svejedno se smatran poprilično raznovrsnim što se muzike tiče, slušam stvarno gomilu različitih stvari, ali postoje neki žanrove koji mi se ili gade (turbo folk), koje jednostavno fizički ne mogu izdržati jer su preglasni za moje uši (hardore rock'n'roll, metal, techno, house...). Narodnu muziku recimo ne volim, ali nemam ništa protiv nje, mogu je slušati kod nekog drugog u autu ili klubovima, ali nikada je ne slušam privatno. Jednostavno ne mogu slušati tu muziku.

That being said, pokušavam ne osuđivati nikoga ako sluša ove žanrove koje sam nabrojao. Ponekad to radim, protiv svoje volje. Npr. neki dan jedna djevojka koja mi se sviđa, i koja mi je privukla pažnju pjesmama koje postavlja na fb (marvin gaye, animals, smiths, pixies, odnosno sve u šta se ja zaklinjem), odjednom je postavila pjesmu Tanje Savić. Mišljenje o njoj mi je opalo iste sekudne, iako se to protivi zdravom razumu i svjestan sam toga. Jbg, licemjer sam, ali nadam se da ću se riješiti uskoro tog problema u potpunosti :mrgreen:

Slušaj šta ti se sviđa, ma šta to bilo, i pusti druge da rade to isto, ha ja.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 08 jul 2015, 18:43, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.