FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

IvicaOsim
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 14:36

GangEvil je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Moram se ukljuciti u ovu pricu,jer sam prije nekih godinu dana sa prijateljem potencirao slicnu pricu o donacijama/pomoci klubu od strane navijaca.
Ne sumnjam u dobre namjere vecine ljudi koja ovdje pise,ali vidim da se neke kljucne stvari ne znaju,a trebali bi da znamo,za ovakvu akciju,da ne ostane mrtvo slovo na papiru.

Prvo,grupa navijaca,malo vise obrazovanih postoji,koji se brinu o navijackim gostovanjima i drugim stvarima,ima i sekretar udruzenja,ima i Dino P. koji je izmedju ostalog i predstavnik navijaca. Tako da pricu o formiranju nove grupe,izbijte iz glave,treba se fokusirati na ono sto mozemo uraditi.
Evo npr ideja sa "ciglama" je potekla iz jednog posta na orgu i treba je odrzati,ne trebamo ih sad zatrpavati ciglama,jer ovo sto donosimo,ionako se nece koristiti za gradnju nicega,ovo sluzi kao revolt,protest,simbolika. Ali nemojte shvatiti taj protest prema klubu,ovo je za mene protest prema nadleznim organima u vlasti. Donosenje cigli,treba da posluzi da se prica vrti u medijima i ne treba stati s tim. Znaci ne zatrpavati ljude smecem,nego dostojanstveni,simbolicni protest.

Dalje,Prosle godine smo prijatelj i ja,predlagali toj nekoj grupi navijaca "koja se najvise pita",par stvari za pomoc klubu,jedna od tih je da se predlozi da svi zaposleni urade trajni nalog na banci i mjesecno od plate doniraju po 10 km na racun Želje,da penzioneri doniraju po 5 km takodjer trajnim nalogom. da bi se olaksao postupak dogovoriti s nekom bankom stand iza zapada,mobilni,pa da svi mogu brze zavrsiti to,ali nazalost za tu ideju je slabo ko imao sluha,znaci hiljadu zasto ne,a ni jedno zasto da se uradi. Neki problemi su bili i realni,a to je neki zakonski problem,nemogucnosti takvih donacija,drugi problemi su bili cisto nerazmisljanje. Pa neka se slobodno sad svi prepoznaju kome smo ovo govorili,a znate i ko vam je govorio.

TREĆA IDEJA,PO MENI,NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJIZVODLJIVIJA,NASTALA U TESKIM TRENUTCIMA NA JUGU JE :

Da klub napravi,sad bi to mogli na sebe preuzeti momci iz 1921.ba, BROJ ZA DONIRANJE PO 2KM OD MOBILNIH OPERATERA!
Da se taj broj vrti na svakoj tekmi,da stoji na zvanicnoj stranici,banner na stadionu,npr.
Da bude neki slogan npr: NAZOVI ZA EVROPU NA GRBAVICI isl...

Evo neka neko ko ima vise vremena i bolji je sa tim otvori anketu na ovom forumu za takvu neku ideju,ako bude npr. 200 ljudi reklo DA se slaze,ja cu sam ako treba otici do kluba i prezentirati,ubjediti ih da pokusamo. Ionako sam tamo par puta sedmicno,nista mi nece faliti da od suplje price,sta konstruktivno uradim.

A sto se tice ovih zezancija sa uplatama na netu,to ostaviti za dijasporu,jer to kod nas nije narociti razvijeno,a vani jeste,
ALI DA KLUB NAPRAVI TAKVU OPCIJU I OBJESI NA ZVANICNOJ,NEMOJTE SE UVRIJEDITI ILI POGRESNO SHVATITI,ALI BRATU SVOM NE BIH UPLATIO NA NJEGOV RACUN,VEC SAMO NA KLUBSKI!!!

Ne smijemo dozvoliti da ovo sve ostane mrtvo slovo na papiru,nasi starci da su sjedili i samo cekali da neko drugi nesto uradi,danas vjerovatno ne bi imali svoju Grbavicu,nego bi i mi igrali na olimpijskom stadionu koševo i ligu vjerovatno

P.S. - molio bih sportsport.ba da obrati paznju na clanke kad pise gdje zeljo igra evropske utakmice,ako smo vec primorani da igramo gore na lavoru,onda nisam primoran da gledam Želju na afh stadionu nego na Kosevu! I prvi ću otići u klub ovih dana i reći da mi od sad taj stadion zovemo : stadion Joško Domorocki,imamo puno pravo na to,kao i svi ostali potstanari na lavoru!
Uskoro ces moliti da igras na tom stadionu.
Odličan post "SarajlijaTM" i to bi 100 posto moglo biti izvodivo. Neka se počne skupljat sad pa kad bi se skupilo za 10 godina, imat čemo stadion za 10 Godina, ovako svi bi nešto, a niko ništa .... kada bi mogao Gredić ili neko izaci u javnost sa ovim prijedlogom ja vam garantujem da bi se skupilo dosta para ... pa jedan gile je dobio 200 000 poziva za dan. A ja poznajem masu ljudi koji vole Želju ali nikad ne idu na utakmice a koji bi pomogli sa posla pa čak i iz moje pordice.... pa čak i oni normalni navijači Sarajeva.....

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 08 jul 2015, 14:37

chanchi je napisao/la:
Blagoje je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:pa znam da tu ima 1% navijača, ako i toliko. u tome i jeste poenta i ono što sam htio da kažem. sve to što si ti naveo kao razloge što neko neće na utakmicu, još više vrijedi za donacije. jer je realno korak više i teže dati 5 KM "onako" i bez utakmice, nego 5 KM da gledaš utakmicu, i sve su šanse da onaj ko ne da za utakmicu ne da ni donaciju.

ovdje svakako ne računam one sa objektivnim teškoćama, jer oni idu na utakmice koliko mogu i oni nisu ova priča...
Ne slazem se.
Ni ja!
Od tih sto i nešto hiljada, kako kažete simpatizera na facebooku, 99% su samo simpatizeri i kao takvi nisu tip koji će ići na utakmice, kupovati godišnje i članske, ali sam ubjeđen, da bi bar pola njih, tu teoretsku marku dvije uvijek dali.
evo recimo moj stari nema fb, ali bi pozvao broj 10 puta, a koliko je takvih...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 14:38

salle86 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:pa znam da tu ima 1% navijača, ako i toliko. u tome i jeste poenta i ono što sam htio da kažem. sve to što si ti naveo kao razloge što neko neće na utakmicu, još više vrijedi za donacije. jer je realno korak više i teže dati 5 KM "onako" i bez utakmice, nego 5 KM da gledaš utakmicu, i sve su šanse da onaj ko ne da za utakmicu ne da ni donaciju.

ovdje svakako ne računam one sa objektivnim teškoćama, jer oni idu na utakmice koliko mogu i oni nisu ova priča...
nisam jednom rekao da bih nekad radije dao 10 KM da ne gledam neku utakmicu na Grbavici umjesto sto sam dao 5 da gledam :D
a i kad dodjem (a od 15 domacih sigurno sam 12 tu, ove ostale preskocim iz opravdanih raloga) prvenstveno mi je cilj pomoci klubu kupujuci kartu jer onim na terenu prikazanim nisam zadovoljan i vazda kazem sto mi ovo treba ali vazda me eto opet :D
Poenta je da tako razmislja bar 1-2.000 ljudi koji saraju, nekad ih ima nekad ne ali vjerujem da bi svi oni dali pare dosli ne dosli na utakmicu
nisi ti u startu ta ciljna skupina, koji već dolaziš na utakmice koliko možeš i daješ pare klubu. ti si drugi koš. i zato mislim da ti je pogrešna analogija.

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 14:39

I samo još kada bi svaki mjesec na oficijalnoj izašliu i otvoreno iznjeli lupam dosad je prikupljeno 101 526 km raja bi vidjela da se zaista radi ozbiljno...

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 14:41

I ne kontam samo sta je problem u pokretanju te akcije... pa ne uspije ne uspije ... ovako ako ne pokrenes neče uspjet sigurno.....

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 08 jul 2015, 14:44

ChWilla je napisao/la:ljudi, članstvo košta 20 KM godišnje. i vi mislite da će neko ko iz bilo kojeg razloga (osim dostupnosti, a što bi se trebalo konačno ispraviti) ne da tih 20 KM godišnje (malo više od marke i po mjesečno) dati donaciju, pa makar od 2 KM. nažalost, mislim da se varate.

niko sretniji od mene da ste vi u pravu a ja u krivu i da sutra skupimo bar za reflektore za pomoćni.
Nažalost, u potpunosti se slažem.

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 08 jul 2015, 14:47

Na transfermarkt pise da je srđan stanic u olimpicu ?

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 08 jul 2015, 14:48

Jedno je kad imas clanske koje su u prodaji lupam 10 dana u vrijeme godisnjih, ovog, onog i to ce uraditi samo onaj koji je na to navikao i ako bude slabo islo obustavit ce se. A drugo je da se jedan duzi vremenski period uz potrebnu reklamu otvori racun gdje ce navijaci moci dati koliko ko moze. Moze na principu s telekom, a moze na racun.

Ja mislim da bi pare dali i oni koji su isli prije na utakmice a vise ne idu iz licnih razloga, da li bi oni koji samo simpatisu Zelju, ali bi se moglo skupiti ako bi to bilo transparentno i ako bi radio neko ko me se bas vjeruje.
KHAJ PRICE

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 08 jul 2015, 14:50

Ideja za doniranje novca od navijaca je odlicna, i uspjela bi (koliko toliko). Za nesto bi se vec skupilo. Sve zavisi kako se projekat ozbiljno napravi. Ima Zeljo puno navijaca, odnosno simpatizera, i nemojte to ocjenjivati po tome koliko ljudi bude na tekmi. Neko je vec napisao tu, vecina simpatizera nije u stanju doci na utakmicu a vole Zelju i sigurno bi dali koliko mogu. Jos zamislite da se ukljuce bivsi nam igraci i da reklamiraju (a i da sami daju doprinos). Evo sad je trend medju njima da reklamiraju marku "Russell brown", ako se ne varam Lovren ima nesto s tim pa mu ostali igraci pomazu. Cak je i Dzeko reklamirao, tako bi islo i ovo. Kad ti te poznate licnosti igraci reklamiraju nesto, a imaju svaki po par miliona lajkova na fejsu prica bi se prosirila i mogli bi se fino para skupit.

Kako god podrska za projekat. Treba pokrenuti, ali ozbiljno uci u to i nesto ce se napraviti. ;)
Zadnja izmjena: amar92, dana/u 08 jul 2015, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 14:52

ublehas je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:ljudi, članstvo košta 20 KM godišnje. i vi mislite da će neko ko iz bilo kojeg razloga (osim dostupnosti, a što bi se trebalo konačno ispraviti) ne da tih 20 KM godišnje (malo više od marke i po mjesečno) dati donaciju, pa makar od 2 KM. nažalost, mislim da se varate.

niko sretniji od mene da ste vi u pravu a ja u krivu i da sutra skupimo bar za reflektore za pomoćni.
Al sta je problem da se proba brate, mi nemamo šta izgubit....sem možda tih 10 KM sto bi uplatili, al je problem sto 20 godina iza rata Grbavica izgleda loše.... i nikad niko ništa nije pokrenuo i kad se treba pokrenut mi koji "volimo" komentarišemo ma niđe veze...umjesto eda svi sa foruma nešto pokušamo da takva inicijativa prođe.... Pa ako propadne brate ni prva ni zadnja . Opet ponavljam mi nemamo šta izgubit

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 08 jul 2015, 14:53

EdoBa je napisao/la:Na transfermarkt pise da je srđan stanic u olimpicu ?
pa jest u olimpicu
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jul 2015, 14:55

Okrenimo se mi utakmici protiv maltezana i kasnije mađara uz ocekivanje ovh dobrih vjesti sto su u najavi. A onda pocinje liga, radost/nerviranje do sljedeceg trofeja, izlaza u europu kad opet pocinje prica oko stadiona.

Garantujem vam da se tokom sezone nista nece poduzeti po pitanju stadiona, nije da nema vremena i da je uprava zaokupljena drugim stvarima, nego nemaju mehanizme i nacine da barem nesto pokusaju. Cekaju da im investitor dođe nan noge.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 jul 2015, 14:56

ublehas je napisao/la:

Ja se ne slažem sa vama. Jednostavno raja nije škrta, ali im je mrsko. Ja sam ubjeđen da će od onih 150000 fejsovaca njih 100000 će uplatiti marku ako im omogućiš da to urade klikom, a plus toga će još njih 50000 napraviti share. Isto tako ja sam siguran da ima 10.000 pitara koji bi sad isto to uradili. Međutim kad treba doći i ganjati frajera za člansku mrkso im je doći da daju cvaju.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 08 jul 2015, 14:57

Ma mogu se pare skupiti da se nesto doradi, pokrene ali samo kad ljudi vide da je to transparentno i da ce se nesto uraditi.

Clanske i posjeta nema veze s ovim. Neko preko mozda nema 20 maraka za clansku, ali bi u mjesec dana preko mobitela uplatio po 2 markice vise puta kad bude imao.
Zadnja izmjena: samogrbavica, dana/u 08 jul 2015, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
KHAJ PRICE

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 08 jul 2015, 14:58

E da hoce ovi holandjani dobiti Ferenca jbt..Sta otpisujete holandeze,imaju ljudi dobru priliku da prodju dalje..Mozda sa njima budemo igrali..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 14:59

zaboljisportuBiH je napisao/la:
ublehas je napisao/la:

Ja se ne slažem sa vama. Jednostavno raja nije škrta, ali im je mrsko. Ja sam ubjeđen da će od onih 150000 fejsovaca njih 100000 će uplatiti marku ako im omogućiš da to urade klikom, a plus toga će još njih 50000 napraviti share. Isto tako ja sam siguran da ima 10.000 pitara koji bi sad isto to uradili. Međutim kad treba doći i ganjati frajera za člansku mrkso im je doći da daju cvaju.
Ma i razlika je brate između 2 marke v i 20 dvije make češ ti dat za nešto smješno al 20 ces dat samo za ono što voliš realno.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 08 jul 2015, 14:59

Najbolja donacija klubu je clanarina i na tome treba raditi da klub nema 800 clanova..u tom smjeru teeba viditi kampanju.Nafuravajte raju da se uclanjuju jer samo time mozete pomoci klubu i izgradnji stadiona....sve ostalo je cista utopija

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 08 jul 2015, 15:02

DANDY je napisao/la:Najbolja donacija klubu je clanarina i na tome treba raditi da klub nema 800 clanova..u tom smjeru teeba viditi kampanju.Nafuravajte raju da se uclanjuju jer samo time mozete pomoci klubu i izgradnji stadiona....sve ostalo je cista utopija
Puno je reći čovjeku da da 20 maraka za nešto što simpatiše i što mu nije ni blizu prioriteta

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 08 jul 2015, 15:02

Ne moze se na forumu skupljati raja za clanarinu. Moraju biti sposobni ljudi za marketin , povoljno cijene da bi ti privukao da neko dode. Nije to samo napisati na forumu i zdrao dzaci..
Napraviti nesto u Ferhadiji da mu je pred ocima. Nece tebi dijaspora dolaziti na noge ali ako ima stand u gradu ljudi ce se uclaniti. Pa Sarajevo ima vise clanova samo zbog dobro uradenog marketinga i mjesta gdje se prodaju clanske, a ne zbog toga sto imaju vise navijaca.

Kod nas opali jedan clanak na portalu, dodi na forum napisi nafurajte raju isto kao da je obdaniste, cuj nafurajte raju.
Zadnja izmjena: samogrbavica, dana/u 08 jul 2015, 15:07, ukupno mijenjano 1 put.
KHAJ PRICE

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 08 jul 2015, 15:03

Željooooo je napisao/la: Po meni je bolje umjesto jedne tribine da se traže pare za cijeli stadion, otprilike 20-30 do 40 miliona pa onda ako bi se skupilo "samo" pet miliona to iskoristiti na zapad npr. jer nam je to uslov da prva pretkola igramo na Grbavici a investitor ne može profitirati od zapada..
Vjerovatno ste gledali Srbijanski film "Sedam i po". Ovo me podsjeća na onu dvojicu kada pišu Maradoni :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.