FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SlevinKelevra » 08 jul 2015, 13:16

pile87 je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
DANDY je napisao/la:I manite se prica o donacijama.Ljudi nemaju hljeba jesti a jos bi da vam penzioneri doniraju 5 km....
Nek svako donira koliko moze. Penzioner marku, neko 100 i prosjek odlican! Treba samo naci neki nacin da nam niko ne uzima procenat od tog sto iskupimo, i treba neko da ugrubo izracuna koliko bi novaca trebalo da se Grbavica osposobi barem za ova pretkola.
Uslov bi bio zapadna tribina sto znaci minimalno 5 miliona :)
Hocete li da pomognete najbolja stvar je kupite clanske i dodjite na utakmice.
Sto se mene licno tice, to je obaveza. Ali pitanje je, koliko bi trebala skociti prodaja karata i clanskih pa da se nesto desi? 700%? :roll:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 13:18

jedino realno i održivo je da se radi na koncesiju. ili da neko baš skrha pare, ali šta će njemu onda ostati, kako će vratiti investiciju nego kroz sam objekat? pa i to izađe na isto.

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 08 jul 2015, 13:20

Ovdje prvo @SarajlijaTM i ostali koji su ponudili pomoc treba da odrede cilj akcije:da li je to za istok,da li je za zapad,mozemo i reflektore za pomocni(za pocetak meni dobra akcija,ako uspije onda istok)grbavicu cijelu da obnovimo(al to je nemoguce treba nas bit ko kineza i svaki dan svako slat po 5 poruka)..
Kada se dogovore sta je cilj i prioritet onda iskupiti sve informacije:koliko kosta sta,materijal,dozvole,razne gluposti,cifre baciti na papir i ONDA TEK do kluba otici i prezentirati to..
Lupam za reflektore treba 100 milja(lupam cifru) i njima reci imamo prijedlog bla bla hajmo pokisati..
I oni ako tek odobre onda mediji da podrze i objave akciju ka o i mi sami(pute druatvenih mreza itd)..
I sve naravno treba da bude transparentno da se raja ubjeri da ide u prave ruke novac..

Realno nije lagan posao/akcija ali ako se prije krene prije ce se i postici nesto..

Btw.zamisli meraka uzet mob od pitara i rec daj brate da poslajem sms a ti posaljes s njegovog za nas klub nesto hah :mrgreen:
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 08 jul 2015, 13:23

Najlakše je u ovom mementu da se organizujemo i skupimo pare za te reflektore na pomocnom, time bi omogucili našoj djeci još bolje uvjete, ako ta akcija bude uspješna onda pokušati neku tribinu isto tako ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 08 jul 2015, 13:24

Željooooo je napisao/la:Najlakše je u ovom mementu da se organizujemo i skupimo pare za te reflektore na pomocnom, time bi omogucili našoj djeci još bolje uvjete, ako ta akcija bude uspješna onda pokušati neku tribinu isto tako ..
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 jul 2015, 13:26

Ma kakav telekom. Tu nema kontrole koliko je uplaceno, i pitanje je gdje bi te pare zavrsile. Ako bi se to radilo, onda bi najbolje bilo otvoriti racun u banci sa klauzulom da se prikupljeni novac ne moze aktivirati bez potpisa predstavnika kluba i predstavnika navijaca . onda napraviti video o Zelji, o rusenju Grbavice.... da svi koji zeli pomoci da se stadion obnovi mogu uplatiti lovu na taj i taj racun. i onda to promovirati po netu, kako na podrucju BiH tako i van nje. pa neko bi uplatio iz zezancije, neko iz navijacke solidarnosti, a neko iz ljubavi prema klubu.
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 08 jul 2015, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 08 jul 2015, 13:26

Željooooo je napisao/la:Najlakše je u ovom mementu da se organizujemo i skupimo pare za te reflektore na pomocnom, time bi omogucili našoj djeci još bolje uvjete, ako ta akcija bude uspješna onda pokušati neku tribinu isto tako ..
:thumbup:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 08 jul 2015, 13:26

Prijedlog za skupljanje novca je super, međutim problem je što uvijek ovkve stvari ostanu samo na priči. Svi su za, svi hoće, svi bi sve, a kad dođe do realizacije odziv je ni 1%. Puno je takvih primjera u prošlosti. Počev od prodaje članskih karti, pa godišnjih (a to su najbolji načini da se pomogne klub, još nešto dobiješ zauzvrat), pa je bilo milio nekih poziva za konkretnu pomoć, kao čišćenje stadiona nekoliko puta (40-50 ljudi), vaučeri za utakmicu koja se igrala pred praznim tribinama (mislim da je prodato oko 40, a koštali su 5 KM i imali popust čini mi se 20% na proizvode iz fan shopa), dijeljenje letaka (7 ljudi)........
Zato kao što rekoše neki prije, svi kupite godišnje i članske. Ako ste u mogućnosti još koji proizvod iz fan shopa.....i to bi bilo fenomenalno.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 08 jul 2015, 13:27

..bolje nam je da se konacno stane kraj ulasku bez karte, dvoje na jednu itd.. :hmmmmm:
Željeznicar za život cijeli !

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 08 jul 2015, 13:29

Ma kakvi bankovni racuni,mobilni operateri.Stavite jednu kasicu prasicu ispred stadiona,da Bog da sa se i ona napuni za dvije-tri utakmice.Sve nesto predlazu,a sve same cicije.Evo jos mi se niko nije ponudio za prevoz poslije utakmice sutra. :mrgreen: :salut:
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 13:31

likusa je napisao/la:..bolje nam je da se konacno stane kraj ulasku bez karte, dvoje na jednu itd.. :hmmmmm:
tu su napravljeni veliki pomaci. ali jednostavno zadnje dvije sezone ne dolazi ni blizu ljudi koliko bi trebalo. znači prije bilo kakvog smišljanja i namišljanja, hajmo početi od temeljnog, osnovnog segmenta, a to je dolazak na utakmicu.

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 08 jul 2015, 13:31

Gofundme.com
Moze se uspjesna kampanha napraviti ako se spomene da pare trebaju za stadion. Kazemo recimo FK Zeljeznicar east stand, toliko itoliko money needed, napise se historija kluba, malo o navijacima malo o tome da je klub radnicki klub. Ljudi su znali milione skupiti preko "crowdfunding" donacija.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 jul 2015, 13:32

Ja tek u kuci udjoh,jel bilo sta od tih najava za danas,nastavak mustuluka,janjadi,kurbana...
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 jul 2015, 13:40

BlueFamily je napisao/la:Ma kakvi bankovni racuni,mobilni operateri.Stavite jednu kasicu prasicu ispred stadiona,da Bog da sa se i ona napuni za dvije-tri utakmice.Sve nesto predlazu,a sve same cicije.Evo jos mi se niko nije ponudio za prevoz poslije utakmice sutra. :mrgreen: :salut:
A da si zensko imo bi prevoz i na utakmicu i sa utakmice :lol: :lol:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 jul 2015, 13:45

SvenZ je napisao/la:Gofundme.com
Moze se uspjesna kampanha napraviti ako se spomene da pare trebaju za stadion. Kazemo recimo FK Zeljeznicar east stand, toliko itoliko money needed, napise se historija kluba, malo o navijacima malo o tome da je klub radnicki klub. Ljudi su znali milione skupiti preko "crowdfunding" donacija.
TO je to. Može se ljudi vjerujte, samo treba pokrenuti. VI se bazirate na ove priče koje su bile među običnim navijačima, ali eno vam na fejsu 150000 navijača da svi šeruju i uplate po marku preko ovoga i da imamo counter uplata vjerujte da bi to išlo ko halva. Nemojte biti skeptici. Ako se ne skupi puno lako je to prosljediti u reflektore na pomoćnom. Ali treba pokrenuti akciju za zapad, 5-6 miliona nam treba. Nije to mnogo ako krene dobra akcija. VJerujte raja će iz šale uplaćivati. Navijači svih klubova na svijetu će se solidarisati ako bude fina priča, ako se raširi. Svi će kliknuti po jednom da daju markicu, euro. Pustite to upoređivanje sa čišćenjem snijega. Našoj raji je to ispod časti. Ovako klikne markicu i to je to.

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 08 jul 2015, 13:46

zaboljisportuBiH je napisao/la:
TO je to. Može se ljudi vjerujte, samo treba pokrenuti. VI se bazirate na ove priče koje su bile među običnim navijačima, ali eno vam na fejsu 150000 navijača da svi šeruju i uplate po marku preko ovoga i da imamo counter uplata vjerujte da bi to išlo ko halva. Nemojte biti skeptici. Ako se ne skupi puno lako je to prosljediti u reflektore na pomoćnom. Ali treba pokrenuti akciju za zapad, 5-6 miliona nam treba. Nije to mnogo ako krene dobra akcija. VJerujte raja će iz šale uplaćivati. Navijači svih klubova na svijetu će se solidarisati ako bude fina priča, ako se raširi. Svi će kliknuti po jednom da daju markicu, euro. Pustite to upoređivanje sa čišćenjem snijega. Našoj raji je to ispod časti. Ovako klikne markicu i to je to.
:clap: :clap: :clap:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 jul 2015, 13:46

nije manje na fejsu bilo ni prije dva mjeseca, možda koju hiljadu, pa protiv obarske opet dođe dvije - dvije i po hiljade ljudi.

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 08 jul 2015, 13:47

djedovic01 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:
:clap: :clap: :clap:
Hajmo onda ko je za kafu ovih dana da se dogovore planovi rada i da se poprica sa ljudima u klubu :D
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 08 jul 2015, 13:49

sz21 je napisao/la:Imal kakvih novosti red bi bio sad nekad haha :D
Sta se prepirete ljudi, bit ce kako bude, jest da uprava sporo radi al eto jbg-a bit ce nekad
jbg sporo, ali radi, imaju jako dobre poteze do sada, zaslužuju našu podršku!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 08 jul 2015, 13:51

Sviđa mi se tvoja ideja.
Po meni je bolje umjesto jedne tribine da se traže pare za cijeli stadion, otprilike 20-30 do 40 miliona pa onda ako bi se skupilo "samo" pet miliona to iskoristiti na zapad npr. jer nam je to uslov da prva pretkola igramo na Grbavici a investitor ne može profitirati od zapada..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Pablo11, pinki i 37 gostiju.