Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jul 2015, 12:56

Imas rupicu pozadi, taman igla pase. Ubaci, pritisni i drzi. Naravno, tablet treba biti upaljen kada se resetuje. Nakon reseta, ak bude slicnih problema, baterija ti otisla sto znaci treba na servis, mada bih ga prije bacio u smece.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 04 jul 2015, 21:07

Treba mi hitno odgovor na ovo pitanje :
Why Deleted Files Can Be Recovered and How You Can Prevent It
Kako da sprijecim to?

Poslano sa mog GT-S7275R koristeći Tapatalk

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 jul 2015, 21:57

uschtipak je napisao/la:Murga, pomagaj. Wifi me unisti na lapu, cas ga ima cas ga nema, a konekcija je u redu. Kad 'podesim' ovaj network adapter kao dodje, ali kao da se sam iskljuci kroz kratko vrijeme. kuknjava
Ima li veze ikakve gdje budes sa laptopom dok gubis vezu? Je li to nesto novo sto se dogadja ili je uvijek tako bilo? Kad kazes da je konekcija u redu, mislis na to da imas dovoljno jak signal?
Ima li razlike kad ti je laptop ukljucen u struju i kad nije? Nekad kompjuter (zavisno od OS) ugasi neke stvari da stedi energiju kad je na bateriji.

Mozda @OnlyUnited ili neko drugi ima jos neki prijedlog, pa cemo pokusati pomoci.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 04 jul 2015, 22:36

Nista od toga nije. :|
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jul 2015, 22:46

Ma ima tu vise mogucnosti. Kao prvo, postavlja se pitanje da li je pravilno konfigurisan modem, da li ima samo modem (glavni router) ili je na njega prikopcan i sporedni router. Da li je ip adresa postavljena na manual il automatic. Onda, da li je laptop skeniran (ak je kojim antivirusom) i da li je koristen malaware bytes? Jer moguce da je i zbog virusa.

Nesto ti obara vezu, moguce da je i sam antivirus ili firewall?

Pa treba pogledati u event vieweru kakvih errora ima, kliknuti na njih pa ih uslikati i zalijepiti ovdje. Ima tu posla da se skonta sta je problem pa tek onda pokusati rijesiti.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 jul 2015, 22:50

Sad ces dobiti odgovor "Nista od toga nije" :D

Mozda je na kraju samo da adaptera. Ako bi mogla pokusati sa externim (USB), ugasiti taj koji koristi, to ce rijesiti to pitanje.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jul 2015, 22:56

A mala je u pitanju, onda nek nosi u servis, nece ti ona to znati skopcati. :lol: :mrgreen:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 04 jul 2015, 23:01

Hehe ma dobar je uschtipak, samo sto voli da zeza raju :)

Ma neces vjerovati kakvih sam stvari cuo da smetaju konekciji, bas ovako sto ona prica, od TV-a, mikrovalne, telefona itd. Zato je dobro da ljudi uvijek probaju one osnovne stvari, pa onda ako ne ide, servis. Tesko je nekad pomoci kad nemas to u svojim rukama, pred sobom.

Odo traziti stream za Chile-Argentinu, nisam ni prvo pogledao, a ne mogu naci streama.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 jul 2015, 23:04

Nista teze, ovako preko foruma objasnjavati neke stvari, koje se tako cine komplikovanijim. Dosta toga se da rijesiti, al' sto kazes kada dodje pod ruke, zna se ona ustaljena procedura da se iskljuce neke mogucnosti. Kako god, to je vjerovatno sitnica u pitanju.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 04 jul 2015, 23:35

Kakvo je to potcjenjivanje. :nedam:

I ja msm da je nesto do network adaptera. Pokazuje mrezu i sve, ali pise not connected. :crazy:

Ova tehnologija me izludjuje. :puke:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

High

Post Postao/la High » 05 jul 2015, 21:35

Nije riječ o PC-u, ali tu je to negdje. :D Da ne dužim, valja li ovo čemu, tj. vrijedi li ove pare?

https://www.technoshop.ba/proizvod/1933 ... 15bsa.html

Nažalost, u obzir, zbog nedovoljno prostora u dnevnoj sobi, dolaze samo 42 inča.

Hvala.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 jul 2015, 16:40

Otvori miš, očistim, vratim sve kako je bilo i sad poklopac neće da sjede. Tj. Onaj prednji dio gdje su tipke. Ako neko može kako pomoci, nek kaže.
Inače Logitech usb miš je u pitanju ;D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jul 2015, 22:43

High je napisao/la:Nije riječ o PC-u, ali tu je to negdje. :D Da ne dužim, valja li ovo čemu, tj. vrijedi li ove pare?

https://www.technoshop.ba/proizvod/1933 ... 15bsa.html

Nažalost, u obzir, zbog nedovoljno prostora u dnevnoj sobi, dolaze samo 42 inča.

Hvala.
Skupo brate, imas ih po 9 stoja.
Al. Valja :D
Mia San Mia

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 jul 2015, 22:45

Otelo je napisao/la:Otvori miš, očistim, vratim sve kako je bilo i sad poklopac neće da sjede. Tj. Onaj prednji dio gdje su tipke. Ako neko može kako pomoci, nek kaže.

Okreci ga i gledaj dok ne skontas gdje si pogrijesio xd
Mia San Mia

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 jul 2015, 22:47

R32 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Otvori miš, očistim, vratim sve kako je bilo i sad poklopac neće da sjede. Tj. Onaj prednji dio gdje su tipke. Ako neko može kako pomoci, nek kaže.

Okreci ga i gledaj dok ne skontas gdje si pogrijesio xd
Syebao lijevu tipku, bacio ga :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 08 jul 2015, 01:17

Treba bi pomoc :D

Igram danas Dotu2 i posto obicno imamo 5 man party i pricamo preko voice-a, e meni je odjednom danas "crka" mic. Mislia sam da je do slusalica ali mi ne radi ni integrirani. Sve je radilo savrseno do danas i onda odjednom mi ne radi ni jedan. Jel ima netko slican problem? Mislia sam da je mozda do ulaza za mic ali onda bi integrirani valjda treba radit.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 08 jul 2015, 03:52

Raja ima li ko kakav savjet za dobar joystick za pc do 50 kermi (fifa uglavnom) cuo sam da su ovi xbox 360 dobri al malo mi poskupi jbg
Arsenal All The Way !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 08 jul 2015, 04:02

Tritolone je napisao/la:Treba bi pomoc :D

Igram danas Dotu2 i posto obicno imamo 5 man party i pricamo preko voice-a, e meni je odjednom danas "crka" mic. Mislia sam da je do slusalica ali mi ne radi ni integrirani. Sve je radilo savrseno do danas i onda odjednom mi ne radi ni jedan. Jel ima netko slican problem? Mislia sam da je mozda do ulaza za mic ali onda bi integrirani valjda treba radit.
Nemam pristupa sad kompu da ti slikam screenshotove, uglavnom provjeri u settingsu za mic i sluse/zvucnike, da li uopste prepoznaje mikrofon, ako ne prepoznaje nijedan, onda je port otisao, ako prepoznaje a ne radi, onda je fizicko ostecenje.

@uschtipak
Ma nece mu nista bit, maaaalo pecne samo. :lol:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

mmuummii
Kontakt:

Post Postao/la mmuummii » 08 jul 2015, 11:29

Unity Web Player requires DX9 level graphics card.
Make sure you have graphics card driversinstalled.
Jel moze neko pomoci,koji god sam drajver instaliro,nista i dalje ovako :oops: :oops:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 08 jul 2015, 11:30

uNbx je napisao/la: Nemam pristupa sad kompu da ti slikam screenshotove, uglavnom provjeri u settingsu za mic i sluse/zvucnike, da li uopste prepoznaje mikrofon, ako ne prepoznaje nijedan, onda je port otisao, ako prepoznaje a ne radi, onda je fizicko ostecenje.
Uspia sam sredit nekako, control panel>sound and audio device > voice > volume > advance options > boost 1 mic i proradilo je :D
E sad me zanima zasto je mic radia do jucer,odnosno zasto je proradio sad kad sam oznacio tu opciju.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG, Faraon iz Visokog, Jabroni, kraljttbvb, Maestro^^, rio_Ferdy88 i 9 gostiju.