FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 07 jul 2015, 23:51

ljudi ovo je snimak od jutrošnje utakmice koju smo izgubili 3-1 i tu je branio Plakalo a ovu vecernju branio je Oštrakovic to nema jos snimke golova ne znam kako mozete unaprijed kritikovati , toliki ste poznavoci FK Sarajeva da ne mogu poznati Plakala na snimku :facepalm: . moj optimizam raste kako se utakmica priblizava :hmmmmm:

Mrcho
Kontakt:

Post Postao/la Mrcho » 07 jul 2015, 23:59

[youtube][/youtube]

Kod gola Bekica, odlicna reakcija Andjusica na sredini terena, :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 08 jul 2015, 00:01

ajdohordas je napisao/la:Ma ljudi kritikujte me koliko hocete ali ja vam kazem ovo nikako nije dobro, protiv Splita jedan gol i to penal, protiv Rijeke jedan gol iz kornera, ovaj Karpaty toliko bezidejno smo izgledali, bar tako su pisali pojedini ovdje na forumu...pa sad ova Vorskla ništa, to su 3 gola u 4 utakmice ali oni mi izgledaju nezainteresovano, u svakom videu koji vidim, i ovaj Oštrakovic mi je poceo opasno zivce vadit vise, shvatamo da su prijateljske i da je vrucina i kombinovani sastav i sve to stoji ali trebamo se itekako zapitat malo... :wtf: :wtf: :wtf:
Evo ti odgovora. Igramo svaku utakmicu na jako velikoj vrucini i da zbog toga nam se svaka utakmica prekida 2-3 puta. Nasi igraci jednostavno nemaju snage kao sto su imali nasi protivnici. Sjeti se npr. nase reprezentacije u Brazilu. Ti kad nemas snage i kada pluca jedva disu, jednostavno gubis svoju igru, moral, pravis velike greske i gubis u sekundama koncentraciju. Kada sve to saberes, zato nam i svaki gol lici kao da imamo amatere na terenu.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 08 jul 2015, 00:02

Ja sam za to da pustimo Dzenu jos dan dva pa da ga onda smjenimo. A upravu bih pustio do tekme sa lesom pa ako ne bude dobro rastjerat sve odakle su dosli i dovesti nove ljude. Nove sponzore,trenere igrace, jah i Tana treba otjerat' i one njegove Malezijce sve nazad u Norvesku.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 jul 2015, 00:09

obiteljskicovjek je napisao/la:Ja sam za to da pustimo Dzenu jos dan dva pa da ga onda smjenimo. A upravu bih pustio do tekme sa lesom pa ako ne bude dobro rastjerat sve odakle su dosli i dovesti nove ljude. Nove sponzore,trenere igrace, jah i Tana treba otjerat' i one njegove Malezijce sve nazad u Norvesku.
Šta ti je Njemačka :lol: :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 08 jul 2015, 00:09

@mrcho ne furaj raju da ne znas da je Plakalo an ovom snimku, polomise se objasnjavajuci da nije Ostri hehehe

Ajdo ovo si u pravu da je zabrinjavajuce sto smo golove dali samo iz prekida i sa tim se slazem al i tu ima napretka hehehe dali smo go iz
A ovo za Ostrakovica konstatujem da te mrcho navuko :D
ajdohordas je napisao/la:Ma ljudi kritikujte me koliko hocete ali ja vam kazem ovo nikako nije dobro, protiv Splita jedan gol i to penal, protiv Rijeke jedan gol iz kornera, ovaj Karpaty toliko bezidejno smo izgledali, bar tako su pisali pojedini ovdje na forumu...pa sad ova Vorskla ništa, to su 3 gola u 4 utakmice ali oni mi izgledaju nezainteresovano, u svakom videu koji vidim, i ovaj Oštrakovic mi je poceo opasno zivce vadit vise, shvatamo da su prijateljske i da je vrucina i kombinovani sastav i sve to stoji ali trebamo se itekako zapitat malo... :wtf: :wtf: :wtf:
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 08 jul 2015, 00:14

obiteljskicovjek je napisao/la:Ja sam za to da pustimo Dzenu jos dan dva pa da ga onda smjenimo. A upravu bih pustio do tekme sa lesom pa ako ne bude dobro rastjerat sve odakle su dosli i dovesti nove ljude. Nove sponzore,trenere igrace, jah i Tana treba otjerat' i one njegove Malezijce sve nazad u Norvesku.
Sve ce to da rastjera Bake, bjezat ce glavom bez obzira
slika
Upozorenje:ljudi sa malim srcem ne otvarajte spoiler ;)
Zadnja izmjena: ShofaII, dana/u 08 jul 2015, 00:21, ukupno mijenjano 2 puta.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 08 jul 2015, 00:17

:urnebes: :urnebes:
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Mrcho
Kontakt:

Post Postao/la Mrcho » 08 jul 2015, 00:19

Ma ja iskreno nisam ni obracao paznju, vidio keca na dresu i zakljucio da je Ostri kad ono fala Bogu nije :D jer opet ponavljam da vjerujem da ima kvalitet, a mali Plakalo na zalost tanak....

Jednu stvar svi zaboravljaju a to je: Nas Bosanski mentalitet, inat, fakinluk, zelju, volju htijenje itd... E to nam daje za pravo da se nadamo u prolaz pored kvaliteta koji sigurno posjedujemo, tako da se ja nisam ama ni sekunde nasikirao na ove prijateljske ako mi vjerujete...

Puno Kosevo nosi BORDO momke do pobjede ako Bog da vjerujte mi!!!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 jul 2015, 00:20

FrancescoTotti je napisao/la:
Orton je napisao/la:Sve sto je Zahovic rekao ima pokrice.
Nema potrebe pravit se slijep pored ociju
Sigurno da su slovenci na vecem nivou nego mi, ali Zahovic prica kao da je to nivo Barce Reala pa da u nasoj ligi nema igraca dovoljno kvalitetnih za Maribora.. a pola Bundeslige bi volilo Cimirota u svojim redovima .
Ima istine ovo sto Totti prica, lik prica o nasoj ligi ko da je 2 Tunguzijska. Pratim slovensku ligu, ligu gdje se na vecini utakmica broj navijaca krece oko 500, Maribor kao slovenski sampion i jak klub ima prosjek od oko 1500 navijaca po tekmi (toliko mi imamo kad igramo protiv Drine a napolju još kiša pada), o sponzorima da nepricamo tu nam MB nemoze nista, ako cemo ocjenjivati pojedinacne igrace iz prvih postava (gledam igrace samo iz prosle sezone) oni imajo boljeg desnog bocnog P. Stojanović (mi i tako vec godinama i nemamo pravog desnog bocnog), stopera Arghusa koji je bolji i od Tatke, Dzeme, Mihija...i Ibraimi organizator igre koji je bolji i od Stojceva i Alispahica realno. Delac njihovog Handanovica moze pojesti za dorucak kakve je samo taj lik primao golove, Benkara isto tako Tavaresa. Eh sad pojacali smo se na stoperskoj poziciji sa 2 kvalitetna igraca. desni bok takodje, jos samo da nam je organizatora igre klepiti to uvijek trubim jer Stojcev je ocigledno odlucio da se zahebava, Alispahic nemoze 2 tekme uvezat brez povrede. Jedino u cemu su stvarno ispred nas je infrastruktura!
Da ti opisem Zahovica, ko da gledas Amawa Osima. arogantan, napuhan, samo njegov klub je najbolji ostali su 0 itd.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 08 jul 2015, 00:37

Jah,Maribor samo zahvaljujući infrastrukturi godinama niže odlične rezultate u Evropi :facepalm: Zahović je napuhan i arogantan a nije sposoban :facepalm: Mi imamo više sponzora (više novca) od MARIBORA :facepalm: Imamo bolji tim od Maribora :crazy:

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 jul 2015, 00:42

pa kad je jedan prvak Poljske za dobar dio forumasa levatska ekipa, onda... :silent:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 jul 2015, 00:46

@momirpeh, @dr.van nostrand : I to je naš balkanski mentalitet nažalost.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 jul 2015, 00:55

Kod nas samo nekakve krajnosti il' euforija il' depresija,nikada da budemo realni i umjereni...dajte malo ba ohladite,spustite se...sve je ovo dobro i ide ka jos boljem,a na svakom putu ima trnja pa i na ovom nasem,ali sve je to sitno u odnosu na sve ovo pozitivno sto se desava i sto ce se aBd desavati u i oko kluba.
Ajde da budemo podrska i vjetar u leda,mozemo mi stosta i kritikovati i ne razumjeti,ali ipak prepustimo struci da radi svoj posao,dosada nas nisu razocarali.
Mi sve nekakvi treneri,menadzeri,direktori...a kada treba konkretno uraditi ono sto je do nas,npr. uclaniti se,otici na utakmicu,dati podrsku itd.,itd.,tada cemo mozda mnogi zakazati.
Ohladite ba vise,ne stvarajte nekakvu nervozu i negativu kada nema potrebe nikakve za tim!!!

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 08 jul 2015, 01:02

Braco, FK Sarajevo prozivljava najljepse trenutke u svojoj 70. godina dugoj historiji.
Napokon ce klub u svom vlasnistvu imati 70 duluma zemlje, i moderan trening kamp koji ce kostati izmedju 8 i 10 miliona KM.
Sutra potpisujemo sa sponzorom koji ce dati dobre pare za reklamu, i koji ce aBd uz Amidzinu pomoc odraditi rekonstrukciju Koseva i izgraditi pratece sadrzaje(hotel, restoran, soping centar...) od kojih ce se finansirati izmedju ostalog i odrzavanje stadiona, a stadion ce na koristenje dobiti FK Sarajevo.

Ima pravo Zahovic kad kaze da nam je infrastruktura najveci problem i najveca kocnica u daljnjem razvoju jer nas mnogi u Evropi ne shvataju ozbiljno kad vide na kakvom stadionu igramo i da jedan dan treniramo na Kosevu, pa u Vogosci, Vojkovicima, Ilijasu...Akademija u Hotonju...itd.
Ali hvala Bogu i Vincentu pa mi od Septembra aBd dobivamo kljuc od svoje kuce i konacno ce nasi seniori i omladinci imati svoj DOM i dobre uslove za rad, a uzurbano se dogovara i rekonstrukcija stadiona kao sto sam vec rekao.
Treba biti posten pa priznati da je zeljo poslije rata izbacio vise igraca od naseg kluba u najvecoj mjeri zbog toga sto imaju bolje uslove za rad.

Ljudi u klubu daju zadnji atom snage za bolje sutra FK Sarajevo, i treba ih podrzati, i dati im vjetar u ledja a ne kukati nakon poraza u prijateljskoj(imam infomaciju da su danas skauti Lech-a dosli da gledaju utakmicu).
I stvarno ne pokusavam da pravdam nikoga nego zelim da i nasim navijacima koji su slabije upuceni malo priblizim neke stvari.

Neke stvari jednostavno ne mogu preko noci i treba malo strpljenja i podrske ljudima koji su pokazali da znaju sta rade.

Braco, prvo materijalna baza pa duhovna nadgradnja, i kao sto rece predsjednik Kusturica jucer: od Novembra kad isplatimo drzavi zadnju ratu duga na osnovu neplacenih poreza FK Sarajevo postaje SAMOODRŽIV klub.
SAMOODRŽIV, znaci da nam Tan prestaje slati novac mjesecno za funkcionisanje kluba, a za 2-3 godina idemo na grupe Evropskih takmicenja.
A to je uostalom i bio cilj jer je proslo vrijeme sadake i pomoci drzave, danas se svako bori za svoje mjesto pod suncem.

Sirite pozitivne vibre i dajte da nas sto vise bude aBd 14-tog na utakmici i da pomognemo nasem timu da napravi sto bolji rezultat, a nemojte da nasjedamo na neke price i da sirimo negativu jer ne postoji nijedan razlog za to.

Izvinjavam se na duzem postu, halalite.

Do zadnjeg dana zivota moj, SAMO SARAJ'VO !!!

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 08 jul 2015, 01:05

zagorski je napisao/la:Kod nas samo nekakve krajnosti il' euforija il' depresija,nikada da budemo realni i umjereni...dajte malo ba ohladite,spustite se...sve je ovo dobro i ide ka jos boljem,a na svakom putu ima trnja pa i na ovom nasem,ali sve je to sitno u odnosu na sve ovo pozitivno sto se desava i sto ce se aBd desavati u i oko kluba.
Ajde da budemo podrska i vjetar u leda,mozemo mi stosta i kritikovati i ne razumjeti,ali ipak prepustimo struci da radi svoj posao,dosada nas nisu razocarali.
Mi sve nekakvi treneri,menadzeri,direktori...a kada treba konkretno uraditi ono sto je do nas,npr. uclaniti se,otici na utakmicu,dati podrsku itd.,itd.,tada cemo mozda mnogi zakazati.
Ohladite ba vise,ne stvarajte nekakvu nervozu i negativu kada nema potrebe nikakve za tim!!!
Bravo majstore, stalno idemo iz krajnosti u krajnost i to nikako ne valja.
Treba imati mjeru u svemu.

Danas nam se svasta nesto ne svidja, a sutra kad potpisemo sa sponzorom i Ikandeom, bit ce sve bajno, i tako u krug.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 jul 2015, 01:14

@kinosvra, svaka cast na postu (iako je malo poduzi :D)
:thumbup:

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 08 jul 2015, 01:16

kinosvra je napisao/la:Braco, FK Sarajevo prozivljava najljepse trenutke u svojoj 70. godina dugoj historiji.
Napokon ce klub u svom vlasnistvu imati 70 duluma zemlje, i moderan trening kamp koji ce kostati izmedju 8 i 10 miliona KM.
Sutra potpisujemo sa sponzorom koji ce dati dobre pare za reklamu, i koji ce aBd uz Amidzinu pomoc odraditi rekonstrukciju Koseva i izgraditi pratece sadrzaje(hotel, restoran, soping centar...) od kojih ce se finansirati izmedju ostalog i odrzavanje stadiona, a stadion ce na koristenje dobiti FK Sarajevo.

Ima pravo Zahovic kad kaze da nam je infrastruktura najveci problem i najveca kocnica u daljnjem razvoju jer nas mnogi u Evropi ne shvataju ozbiljno kad vide na kakvom stadionu igramo i da jedan dan treniramo na Kosevu, pa u Vogosci, Vojkovicima, Ilijasu...Akademija u Hotonju...itd.
Ali hvala Bogu i Vincentu pa mi od Septembra aBd dobivamo kljuc od svoje kuce i konacno ce nasi seniori i omladinci imati svoj DOM i dobre uslove za rad, a uzurbano se dogovara i rekonstrukcija stadiona kao sto sam vec rekao.
Treba biti posten pa priznati da je zeljo poslije rata izbacio vise igraca od naseg kluba u najvecoj mjeri zbog toga sto imaju bolje uslove za rad.

Ljudi u klubu daju zadnji atom snage za bolje sutra FK Sarajevo, i treba ih podrzati, i dati im vjetar u ledja a ne kukati nakon poraza u prijateljskoj(imam infomaciju da su danas skauti Lech-a dosli da gledaju utakmicu).
I stvarno ne pokusavam da pravdam nikoga nego zelim da i nasim navijacima koji su slabije upuceni malo priblizim neke stvari.

Neke stvari jednostavno ne mogu preko noci i treba malo strpljenja i podrske ljudima koji su pokazali da znaju sta rade.

Braco, prvo materijalna baza pa duhovna nadgradnja, i kao sto rece predsjednik Kusturica jucer: od Novembra kad isplatimo drzavi zadnju ratu duga na osnovu neplacenih poreza FK Sarajevo postaje SAMOODRŽIV klub.
SAMOODRŽIV, znaci da nam Tan prestaje slati novac mjesecno za funkcionisanje kluba, a za 2-3 godina idemo na grupe Evropskih takmicenja.
A to je uostalom i bio cilj jer je proslo vrijeme sadake i pomoci drzave, danas se svako bori za svoje mjesto pod suncem.

Sirite pozitivne vibre i dajte da nas sto vise bude aBd 14-tog na utakmici i da pomognemo nasem timu da napravi sto bolji rezultat, a nemojte da nasjedamo na neke price i da sirimo negativu jer ne postoji nijedan razlog za to.

Izvinjavam se na duzem postu, halalite.

Do zadnjeg dana zivota moj, SAMO SARAJ'VO !!!
Ne izvinjavaj se brate nego budi aktivniji na forumu. Uzivanje je citati tvoje postove.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 jul 2015, 01:17

Apsolutna podrska Dzeni bratu. Ovi sto bi ga tjerali nakon prijateljskih nek mu se dobro napuse qrca!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 01:23

Nisam procitao post, ali @kinosvra :tokralju: Jer znam da nikad do sada nisi napisao, a da se ne slazem s tobom
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Posejdon i 17 gostiju.